V tématu o hraničním přejezdu D8/A17 se nám začala rozvíjet dikuse o nekvalitě povrchu, hh navrhl založení nového tématu tak jsem se toho chopil.
martin píše:Zdravim od Berlína, tak jsem to včera taky projel, jako je to paráda. Žádný hranice ani žádný náznak po nich, krásný volný průjezd přímo po dálnici. supr.
Ale ty strašný schody, pravej pruh směr Drážďany se fakt nepovedl.
Lenny píše:Jsem rád, že aspoň někdo napíše, že nekvalitní povrch na nové dálnici lze mít i jinde než v České republice

Užovka píše:to myslis primo na tom byvalem prechodu ? me se ta dalnice (A17) az do Drazdan zda i po dvou letech od otevreni docela dobra a kvalitni

hh píše:Je to pouze na tom místě, kde stály ty budky, to se jim fakt nepovedlo a už to vidím, že až pustí všude neomezenou, tak tady se bude muset brzdit - Strassenschäden.
Lenny - no na to by se dalo založit celé téma! Třeba ve Francii či Lucembursku jsou ty povrchy opravdu ukázkové, ale v Německu by se našlo hodně chyb. Třeba A4 u A7.
Když je dálnice spravována koncesionářem, který je za kvalitu dodávané služby zodpovědný (v případě dálnice je tou službou samozřejmě i kvalita povrchu), tak je to udělané a udržované v pořádku, neboť koncesionář by jinak nedostal zaplaceno v plné výši a to se mu jednoduše nevyplatí. Když se to udělá jako klasická veřejná zakázka, zhotoviteli stačí když to přežije záruční dobu (a ještě lépe když investor nepožaduje během této záruční doby sjednání nápravy) a pak už se ta silnice může třeba rozsypat. To je podle mě jeden z důvodů, proč PPP velmi fandím.