(Ex)ministr dopravy Bárta
Re: Ministr Bárta
Politik je ješita.Když vidí že by mohl prohrát v budoucnu volby.Tak se snaží zviditelnit.Každý to řeší jinak.Dopadne to stejně.Najde jiný koryto.Čunek byl zvolen znovu.Prostě občané v kontejnerech jsou z bydlením spokojený.Byla to mediální bublina když je tam stěhovali.Tak to bylo nedůstojný.Čas ukáže dobrá rozhodnutí.Jinak Čunek má máslo na hlavě.Člověk co má velkou rodinu dokáže ušetřit sta tisíce.Podle mích zkušeností to nejde jinak je stále čistý podle zákona. Tápala když více přičichne politice tak se bude držet jak klíště. 
Bárta zamítl výjimku pro Kroměříž, dálnice musí být s poplatkem
Ministr dopravy Vít Bárta (VV) nevyšel vstříc městu Kroměříži a zamítl další radniční žádost o udělení výjimky ze zpoplatnění dálnice D1 v úseku Kroměříž východ - Kroměříž západ. Agentuře Mediafax to v pátek řekl mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.
Město tak vyčerpalo všechny možnosti, jak zajistit průjezd po někdejším obchvatu, aniž by k tomu bylo nutné mít dálniční známku.
"Dřívější výjimka se vztahovala k nedokončenému navazujícímu úseku dálnice a tento důvod dokončením trasy pominul. Poznamenávám, že obdobným způsobem bude ministerstvo dopravy postupovat i v dalších případech, kde končí důvody pro bezplatné užívání rychlostních komunikací. I když plně chápu i negativní dopady spojené s rozšiřující se silniční dopravou, nelze řešit problémy neustálým rozšiřováním výjimek, které následně vyžadují představitelé měst nebo regionů," uvedl v odpovědi kroměřížskému starostovi Miloši Malému (ČSSD) náměstek ministra dopravy Martin Sýkora.
Kroměřížská radnice se v minulosti opakovaně snažila vyjednat výjimku ze zpoplatnění dálničního úseku
Kroměříž východ - Kroměříž západ, který původně sloužil jako obchvat města. Tuto výjimku město dostalo do doby, než bude kroměřížský úsek dálnice napojen na celou dálniční síť. I když byla dálnice u Kroměříže uvedena do provozu již v září roku 2008, až do konce roku 2009 nemuseli řidiči dálniční známku kupovat. "Bez intenzivního jednání představitelů města a radničního odboru dopravy, kteří vyjednali výjimku ze zpoplatnění do konce loňského roku, by tedy byl kroměřížský úsek dálnice zpoplatněn už ve chvíli jeho uvedení do provozu v roce 2008," podotkl Zrna.
Úsilí radnice nepolevilo ani po parlamentních volbách a po ustanovení nové vlády, kdy se do čela resortu dopravy postavil nový ministr. "Ani on ale nevyslyšel volání Kroměříže a výjimku městu neudělil. Město bohužel nemá žádnou možnost ovlivňovat daňovou politiku státu a pokud se vláda rozhodla zpoplatnit zdejší dálniční úsek, radnice tomu nemůže zabránit," dodal Zrna.
Ministr dopravy Vít Bárta (VV) nevyšel vstříc městu Kroměříži a zamítl další radniční žádost o udělení výjimky ze zpoplatnění dálnice D1 v úseku Kroměříž východ - Kroměříž západ. Agentuře Mediafax to v pátek řekl mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.
Město tak vyčerpalo všechny možnosti, jak zajistit průjezd po někdejším obchvatu, aniž by k tomu bylo nutné mít dálniční známku.
"Dřívější výjimka se vztahovala k nedokončenému navazujícímu úseku dálnice a tento důvod dokončením trasy pominul. Poznamenávám, že obdobným způsobem bude ministerstvo dopravy postupovat i v dalších případech, kde končí důvody pro bezplatné užívání rychlostních komunikací. I když plně chápu i negativní dopady spojené s rozšiřující se silniční dopravou, nelze řešit problémy neustálým rozšiřováním výjimek, které následně vyžadují představitelé měst nebo regionů," uvedl v odpovědi kroměřížskému starostovi Miloši Malému (ČSSD) náměstek ministra dopravy Martin Sýkora.
Kroměřížská radnice se v minulosti opakovaně snažila vyjednat výjimku ze zpoplatnění dálničního úseku
Kroměříž východ - Kroměříž západ, který původně sloužil jako obchvat města. Tuto výjimku město dostalo do doby, než bude kroměřížský úsek dálnice napojen na celou dálniční síť. I když byla dálnice u Kroměříže uvedena do provozu již v září roku 2008, až do konce roku 2009 nemuseli řidiči dálniční známku kupovat. "Bez intenzivního jednání představitelů města a radničního odboru dopravy, kteří vyjednali výjimku ze zpoplatnění do konce loňského roku, by tedy byl kroměřížský úsek dálnice zpoplatněn už ve chvíli jeho uvedení do provozu v roce 2008," podotkl Zrna.
Úsilí radnice nepolevilo ani po parlamentních volbách a po ustanovení nové vlády, kdy se do čela resortu dopravy postavil nový ministr. "Ani on ale nevyslyšel volání Kroměříže a výjimku městu neudělil. Město bohužel nemá žádnou možnost ovlivňovat daňovou politiku státu a pokud se vláda rozhodla zpoplatnit zdejší dálniční úsek, radnice tomu nemůže zabránit," dodal Zrna.
Trochu pozdě, každopádně mi to připomnělo tohle videohh píše:Náš znalý ministr byl v Hulíně ...
http://www.youtube.com/watch?v=ddziNVnJ ... re=related
sry za OT
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
s tim zpoplatněním u Kroměříže souhlasim a města se musí bránit sama, třeba tak že postavěj hodně semaforů, rúzných šikan a čehosi všeho aby si to ta spediční firma spočítala a kamion vedla po dalnici s mýtným, než aby strávil průjezdem města 3 krát více času. Funguje dobře jinde ve světě, tak proč né u nás?
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Na takový výžblecht nemám slov.Šikany,semafory a pojďme smradit pod okny,ať se na úkor toho všichni ve městě dusíseque píše:s tim zpoplatněním u Kroměříže souhlasim a města se musí bránit sama, třeba tak že postavěj hodně semaforů, rúzných šikan a čehosi všeho aby si to ta spediční firma spočítala a kamion vedla po dalnici s mýtným, než aby strávil průjezdem města 3 krát více času. Funguje dobře jinde ve světě, tak proč né u nás?
To si chceš brát obyvatele Kroměříže jako rukojmí?
co se dá dělat, třeba ti to dojde
Těžko.seque píše:co se dá dělat, třeba ti to dojde
nemá co.ještě že všichni neuvažují,jak ty!seque píše:co se dá dělat, třeba ti to dojde
Ale má co, řekl to možná trochu nevybíravě, ale má pravdu, děje se tak všude v moderních městech. Pokud mám dálniční obchvat města tak je potřeba zároveň provést na průtahu městem zklidňující opatření tak aby pro dopravu která nemá zdroj/cíl ve vnitřním městě bylo atraktivnější využívat i zpoplatněný obchvat... To je akorát věčná česká specialita, furt vymýšlet jak se vyhnout placení za cokoliv...
Nejlepší zklidňující opatření je mýto i na té městské komunikaci. Než nějaké hrboly, červená vlna a bludiště jednosměrek.
Ale proč? Mýto na městské komunkaci (v menším městě) je ekonomický nesmysl, neuživí se samo o sobě, už i na jedničkách je problém s rentabilitou. Hrboly, červené, jednosměrky atp. jsou spíš opatření na ochranu chodců a zklidnění provozu, než cokoliv jiného - přístup podlě mě naprosto správný...
Podle mě je to přístup dost kontroverzní. Mýto na I odsune kamiony, což je v pořádku. Hrboly a podobná opatření se dotknou i místní dopravy, která tak má průjezd městem pomalejší, častěji dochází k brzdění a rozjezdům, což zase zvyšuje hluk a spotřebu. To žádoucí není, protože i po výstavbě obchvatu vnitřní městská doprava zůstane na stejné intenzitě a s těmito opatřeními jen vytváří delší kolony a místní na to doplatí větším zdržením.mapman píše:Ale proč? Mýto na městské komunkaci (v menším městě) je ekonomický nesmysl, neuživí se samo o sobě, už i na jedničkách je problém s rentabilitou. Hrboly, červené, jednosměrky atp. jsou spíš opatření na ochranu chodců a zklidnění provozu, než cokoliv jiného - přístup podlě mě naprosto správný...
Zatímco "napařit" místním mýto je vpořádku?JirkaS píše:Podle mě je to přístup dost kontroverzní. Mýto na I odsune kamiony, což je v pořádku. Hrboly a podobná opatření se dotknou i místní dopravy, která tak má průjezd městem pomalejší, častěji dochází k brzdění a rozjezdům, což zase zvyšuje hluk a spotřebu. To žádoucí není, protože i po výstavbě obchvatu vnitřní městská doprava zůstane na stejné intenzitě a s těmito opatřeními jen vytváří delší kolony a místní na to doplatí větším zdržením.mapman píše:Ale proč? Mýto na městské komunkaci (v menším městě) je ekonomický nesmysl, neuživí se samo o sobě, už i na jedničkách je problém s rentabilitou. Hrboly, červené, jednosměrky atp. jsou spíš opatření na ochranu chodců a zklidnění provozu, než cokoliv jiného - přístup podlě mě naprosto správný...
Když udělám mýtnou bránu hned na výjezdu z dálnice, tak se to místních nijak nedotkne.MPMP píše:Zatímco "napařit" místním mýto je vpořádku?
Nedotkne se to ale ani tranzitu, který sjede o jeden sjezd dřív.JirkaS píše:Když udělám mýtnou bránu hned na výjezdu z dálnice, tak se to místních nijak nedotkne.MPMP píše:Zatímco "napařit" místním mýto je vpořádku?
To jsme ale úplně mimo, já myslel, že se tu mluví o obchvatech a ne o městě, kolem kterého vede dálnice.
V případě Kroměříže je to obojí. Původně 1/2 dálnice postavená v předstihu jako obchvat. Po X letech dostavěna 2. polovina, obchvat přeměněn na dálnici.MPMP píše:To jsme ale úplně mimo, já myslel, že se tu mluví o obchvatech a ne o městě, kolem kterého vede dálnice.
Tak to jo. A skutečně si myslíte, že se někomu vyplatí sjíždět z dálnice a proplétat se městem, aby ušetřil na mýtu? To mi přijde dost nereálné.JirkaS píše:V případě Kroměříže je to obojí. Původně 1/2 dálnice postavená v předstihu jako obchvat. Po X letech dostavěna 2. polovina, obchvat přeměněn na dálnici.MPMP píše:To jsme ale úplně mimo, já myslel, že se tu mluví o obchvatech a ne o městě, kolem kterého vede dálnice.
Pro ty, kteří před městem mají najet na dálnici a místo toho najedou až za ním to už trochu reálnější je, ale to zase nezachrání mýtná brána nasjezdu dálnice. Jak to teda s tou mýtnou branou u sjezdu bylo míněno?
Mně to taky přijde divné, aby se to někomu vyplatilo sjíždět jen kvůli Kroměříži, ale město chtělo výjimku jen pro tento krátký úsek. Ale chtěli výjimku ze zpoplatnění, čili i dálniční známku. Možná tedy jen místní kvůli 2km dálnice nemají zájem známku kupovat, na Brno už asi tolik lidí často nejezdí. Šetřílkové v nákladní dopravě asi používají celou původní I/47.MPMP píše:Tak to jo. A skutečně si myslíte, že se někomu vyplatí sjíždět z dálnice a proplétat se městem, aby ušetřil na mýtu? To mi přijde dost nereálné.
Pro ty, kteří před městem mají najet na dálnici a místo toho najedou až za ním to už trochu reálnější je, ale to zase nezachrání mýtná brána nasjezdu dálnice. Jak to teda s tou mýtnou branou u sjezdu bylo míněno?
Ten problém řešili v Pohořelicích.Kdy kamiony co jeli z R52 na Znojmo si chtěli ušetřit tím že pojedou přes město.Tak tam dali tuhle dopravní značku:
http://www.zakruta.cz/img/dopravni-znacky/velke/B04.jpg
Z dodatkem průjezd zakázán.
Ještě je jedna dodatková značka:
http://www.zakruta.cz/img/dopravni-znacky/velke/E12.jpg
Proč vymýšlet vymyšlené
http://www.zakruta.cz/img/dopravni-znacky/velke/B04.jpg
Z dodatkem průjezd zakázán.
Ještě je jedna dodatková značka:
http://www.zakruta.cz/img/dopravni-znacky/velke/E12.jpg
Proč vymýšlet vymyšlené
Všimli jste si jak v Praze tu dopravu na směrovali na R1 hned mýto mělo velký přírůstek.Tak za pár let se těch pár drahých kilometrů samo zaplatí.Nebo vydělá i na pokračování R1
.
Kdyby se stavěly dálnice kde je místo znej věší intenzitou ne jak dnes jako poslanecký pomníčky.
Kdyby se stavěly dálnice kde je místo znej věší intenzitou ne jak dnes jako poslanecký pomníčky.
Jo, samo zaplatí, za pár let .. hezká představa, bohužel realita je jinde. Jako obvykle 
Re Kroměříž: Sjíždět z dálnice a projíždět to městem se rozhodně nevyplatí a domnívám se, že starostovi ani tak nešlo o nákladní dopravu, ta v KM problém IMHO není. Jde tady asi jen o pár lidí, kteří jezdí relace typu Postoupky - Hulín a nemají dálniční známku, ti to teď logicky berou přes město a dřív jezdili po obchvatu. Kvůli tomu bych rozhodně výjimku z mýta nedělal. Kroměříži teď asi nejvíc pomůže, až bude dálnice v Otrokovicích.
P.S. Zklidňující opatření na starém průtahu byla udělána již poté, co byl obchvat kdysi dávno zprovozněn a domnívám se, že fungují.
P.S. Zklidňující opatření na starém průtahu byla udělána již poté, co byl obchvat kdysi dávno zprovozněn a domnívám se, že fungují.
Kroměříž jsou exity 258 a 260, kvůli 2 km (asi 5-10Kč) se nebude kamion táhnout přes celou Kroměříž - jenom na naftě je to čistá ztráta. Podle mě to je hlavně kvůli tomu, že Kroměříž má jediný silniční most přes Moravu a dálnice měla tvořit druhý. Ale jsem rád, že výjimka není. Nacpat na 2 km dálnice místní dopravu je ke škodě dálnice, potažmo rychlosti a bezpečnosti dopravy. I tak tam bude dost místních, kteří známku mají.JirkaS píše:Mně to taky přijde divné, aby se to někomu vyplatilo sjíždět jen kvůli Kroměříži, ale město chtělo výjimku jen pro tento krátký úsek. Ale chtěli výjimku ze zpoplatnění, čili i dálniční známku. Možná tedy jen místní kvůli 2km dálnice nemají zájem známku kupovat, na Brno už asi tolik lidí často nejezdí. Šetřílkové v nákladní dopravě asi používají celou původní I/47.MPMP píše:Tak to jo. A skutečně si myslíte, že se někomu vyplatí sjíždět z dálnice a proplétat se městem, aby ušetřil na mýtu? To mi přijde dost nereálné.