Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Kubajsu

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Kubajsu »

Koukám, že Robertek problematická videa solidní rychlostí odstraňuje :lol:
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Tak asi se o foru dozvěděl protože na youtube to detekuje kde se první ukázal odkaz na dané video :-)

Docela by mě zajímal jeho názor na náš názor že občas jezdí jak prase :-)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Warcz píše:Tak asi se o foru dozvěděl protože na youtube to detekuje kde se první ukázal odkaz na dané video :-)

Docela by mě zajímal jeho názor na náš názor že občas jezdí jak prase :-)
A ještě k tomu autu co řídí - jeho nick mi to vygooglilo na nějakém VW fóru s hodností VWmaniac, tak to Hyundai asi nebude...
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Jestli je ten "pomocník znuděných, postelově-nevyřáděných paniček" tentýž jako Trhyy z žlutozeleného (dostáva už nějaký čas kapky od tramvajáků v nehodách), či jemu blízký, tak se ani jeho chování nedivím a bylo by záhodno, aby ho hned po prasárně poslal dotčený cholerik (v patřičné popelnici, které nechybí výkon) do nejbližší škarpy (v lepším případě) nebo pangejtu (když nebude zbytí). Asi by se R. trochu divil.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Warcz píše:Docela by mě zajímal jeho názor na náš názor že občas jezdí jak prase :-)
Neříkám, že jezdím podle předpisů, ale mým v podstatě jediným porušením bývá rychlost do +20kmph nad limit.
Pokud jde o video s černou oktávkou, tak jsem jel určitě maximálně povolenou rychlostí (ono může to lehké 'rybí' oko zkreslovat dojem o rychlosti) a řidič v oktávce nedal blinkr (co někomu může přijít jako jedno bliknutí je odlesk slunce).
Ve věci nadměrného (podle některých) užívání klaksonu si myslím, že je lepší troubit než bourat ;)
viz. 'kolega kameraman'
netroubil: http://www.youtube.com/watch?v=PiPXghSiOSw http://www.youtube.com/watch?v=JKJZAi6FvQM
poučil se a troubil: http://www.youtube.com/watch?v=ta6_jZkxGNc
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
kalanis

Příspěvek od kalanis »

To mi připomíná - nedávno jsem při jízě skrz Holešovičky do kopce narazil na čtyři povedený čísla. Všichni jeli 45 (tacho; takže cca 40 reál). To by nebyl problém, kdyby tím nebrzdili komplet celou silnici složením 2 a 2 na pruhy vedle sebe (a já nedostal dálkovými nesportovně vynadáno, že je to pomalu) po celou dobu, co nešli předjet (z Holešovic až za Vychovatelnu). Takhle jezdit se slabým autem do kopečka naloženej? :?

Edit:
Kubajsu píše:Koukám, že Robertek problematická videa solidní rychlostí odstraňuje :lol:
FF+DownloadHelper na něj, ať zůstávají důkazy! Fajnšmekři a zdatní to sprostě tahají z linuxovýho /tmp .
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:ano, jsou tam chyby i jinych. nicmene to vypada, ze robertek hodne jezdi a samozrejme na web da pouze problemove situace, tj. hluboko pod promile potkanych ridicu. ...
1) Na web dávám pouze situace kvalitně zachycené kamerou, tzn.jen z 1/4 prostoru kolem auta.
2) Nedávám pouze problémové situace ale naopak i ohleduplné řidiče a jiné zajímavosti (jak jinak nazvat policejní radar na rovince na poli).
3) Nenajezdím zase tak moc, možná 25-30 tisíc ročně.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Warcz

Příspěvek od Warcz »

rob3rt píše:
Warcz píše:Docela by mě zajímal jeho názor na náš názor že občas jezdí jak prase :-)
Neříkám, že jezdím podle předpisů, ale mým v podstatě jediným porušením bývá rychlost do +20kmph nad limit.
Pokud jde o video s černou oktávkou, tak jsem jel určitě maximálně povolenou rychlostí (ono může to lehké 'rybí' oko zkreslovat dojem o rychlosti) a řidič v oktávce nedal blinkr (co někomu může přijít jako jedno bliknutí je odlesk slunce).
Ve věci nadměrného (podle některých) užívání klaksonu si myslím, že je lepší troubit než bourat ;)
viz. 'kolega kameraman'
netroubil: http://www.youtube.com/watch?v=PiPXghSiOSw http://www.youtube.com/watch?v=JKJZAi6FvQM
Dobre, troubeni ti nevycitam ale ta krizovatka... Jinak vitej na foru.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Warcz píše:Dobre, troubeni ti nevycitam ale ta krizovatka... Jinak vitej na foru.
Děkuji za vřelé a přátelské přijetí :lol:

Křižovatka je myšlena ta, jak jsem měl zelenou? Tam jsem jen upozorňoval chodkyni, že přecházení na červenou není úplně košer. ;)
kalanis píše:a bylo by záhodno, aby ho hned po prasárně poslal dotčený cholerik (v patřičné popelnici, které nechybí výkon) do nejbližší škarpy (v lepším případě) nebo pangejtu (když nebude zbytí). Asi by se R. trochu divil.
Bylo by možno uvést příklad nějaké mojí prasárny zasluhující vytlačení mimo vozovku? Abych věděl kde na sobě zapracovat. ;)
Warcz píše:Tak asi se o foru dozvěděl protože na youtube to detekuje kde se první ukázal odkaz na dané video :-)
Nejen první, nýbrž všechny weby ze kterých někdo přišel na ono video. Vůbec ty statistiky jsou zajímavé, například na moje videa kouká jen 8% žen. Asi bych měl vymyslet marketingovou strategii na přilákání více žen
Naposledy upravil(a) rob3rt dne 27.10.2010 16:38:09, celkem upraveno 1 x.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Kudlanka má prostě smolu, jezdí těm packalům v mrtvym úhlu ;) to platí i pro ty dodávky a černý ochtáfky a madam bez blinkru. Lepší s tim počítat, než se srát za každou cenu dopředu, taky mě občas někdo zachrání 8-)
Z hlediska bezpečný defenzivní jízdy prostě samý odstrašující příklady z kamery dokonalýho a nikdy nechybujícího jedince. :lol:
Pani chodkyni jsem nezaznamenal, ale jestli to neni normálnim chovánim semaforu na přechodech .. najednou uprostřed vozovky "jdu na červenou".
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Však já s tím počítám a proto troubím - třeba na tu dodávku jsem troubil dříve než vůbec řidič zapnul blinkr ;) U madam bez blinkru jsem zase věděl, že nemá cenu troubit a tak jsem radši poslušně uhnul na zebru.
V případě chodkyně nemohlo jít o tento případ jelikož já jsem měl zelenou.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Kameru vozím kvuli těmto situacím ale snad mě to nepotká. viz muj youtube kanal.

Můj názor je že jezdíš ve městě rychle.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Kudlanka tomu snad chodí naproti, to jinak není možné :D
Dvakrát být nabořen v úplně stejné situaci. :crazy:
R48 -> D48 se podařilo!
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Warcz píše:Můj názor je že jezdíš ve městě rychle.
Jezdím podle momentální situace.

Při nakouknutí do tvého youtube profilu jsem zjistil, že jedno tvoje video jsem už viděl - BRNO - PRAHA na kole. Respekt za to že si s tím dal tu práci (ikdyž si vybavuji, že ke konci už nebyla kamera zapnutá tak často)
Martin z Ostravy píše:Kudlanka tomu snad chodí naproti, to jinak není možné :D
Dvakrát být nabořen v úplně stejné situaci. :crazy:
A jen pár set metrů od sebe :D
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Sem koukal na tu černou ochtáfku .. ono to video má timing a jestli je tam portál jak bejvá, 200m před výjezdem (tři sloupy osvětlení, což by odpovídalo), tak to mladej dal za 4,5 s .. račte si sami spočítat, jak rychle se bezpečně jezdí na rozlehlý provizorní křižovatce. 8-)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše: Však já s tím počítám a proto troubím
s cim jste pocital na automatickem semaforu, ktery vas zastavil za rychlou jizdu na nebezpecnem useku v obci s omezenim na 40, ze jste po naskoceni zelene zatroubil?
podle mne jezdite spatne, nervozne a v kreci. jako kazdy mlady muz. doporucuji jet vic na pohodu.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

jonáš píše:Sem koukal na tu černou ochtáfku .. ono to video má timing a jestli je tam portál jak bejvá, 200m před výjezdem (tři sloupy osvětlení, což by odpovídalo), tak to mladej dal za 4,5 s .. račte si sami spočítat, jak rychle se bezpečně jezdí na rozlehlý provizorní křižovatce. 8-)
160km/h?
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:
rob3rt píše: Však já s tím počítám a proto troubím
s cim jste pocital na automatickem semaforu, ktery vas zastavil za rychlou jizdu na nebezpecnem useku v obci s omezenim na 40, ze jste po naskoceni zelene zatroubil?
jel jsem určitě pomaleji než 40 a právě protože jsem předpokládal, že jde o vysoce rizikový úsek (přestože tak nevypadal), tak jsem upozornil na svoji přítomnost případné osoby v ohrožení

ve videu s černou oktávkou jsem rozhodně nejel 160kmph - což musí poznat každý, kdo viděl video a zároveň někdy jel autem
dd

Příspěvek od dd »

I když moc nevěřím, že si z toho vezmeš poučení, tak si přidám.

To, že jezdíš rychle, by mi nevadilo. Ale chybí ti ohleduplnost, předvídavost, klid a pochopení pro neúmyslné chyby druhých. Většina těch situací by se dala zvládnout jenom sundáním nohy z plynu a mávnutím rukou. Ale to ses pak neměl čím pochlubit na youtube ;-) Nepřeju ti, abys boural, ale máš k tomu pěkně nakročeno (i když to třeba nebude prvotně tvojí vinou).
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Tak já si myslím, že i většinu těch situací, které tu řešíme, jsem vyřešil ubráním plynu (kromě černé oktavky samozřejmě, tam byl potřeba úhybný manévr). Jen to mávnutí rukou nepovažuji za bezpečné řešení, jelikož ten druhý (co projede na červenou nebo nesleduje zrcátka) si bude myslet, že jezdí dobře a nemusí sledovat okolní provoz. Proto zvedám ruku za častější použití klaksonu. Kupříkladu v Itálii (hlavně jižní) mi bylo sympatické, že klakson se nepoužívá pouze v krizových situacích, ale i v potenciálně krizových (vozidlo míjí vedlejší ulici kam není vidět a tak radší zatroubí, aby upozornil, že jede).

Ale uvažuju, že kvůli tomuto fóru snad nahraji i nějaké video z klidné bezkonfliktní jízdy (ikdyž vy určitě i tam nějaký konflikt najdete). ;)

EDIT: ikdyž i taková na youtube mám:
http://www.youtube.com/watch?v=tTdk8x9vX2A
http://www.youtube.com/watch?v=_UoAZTvv89M
http://www.youtube.com/watch?v=8i_m8eRRk9s (souvislých 12 minut mé jízdy) a mnohá další ;)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Jo to je pohoda i když ty kamiony v 5:10 bych zabil...
v čase 8:17 jsi celkem riskoval, ještě nebyl ve svém pruhu...

Jinak každý chybujeme
http://www.youtube.com/watch?v=1T7e46h0d_o
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Já fakt nevím (u černé Octy), vy ostatní očekáváte u každého předjížděného auta, že se rozhodne najednou a bez blinkru přejet dva pruhy a odbočit a proto ho nepředjíždíte? Respektive to píšu blbě - to předpokládám samozřejmě i já. Ale pokud bych se měl v této situaci řídit podle vaclava a jonáše, nemůžu ho NIKDY předjet. Jak to děláte pánové na dálnici? Já třeba předpokládám prakticky u každého auta v pravém pruhu, že se rozhodne hupnout do levého přesně přede mě. Pokud nejste sebevrazi, máte to stejně. Už jste tedy někdy někoho na dálnici předjeli?
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

rob3rt píše: Ve věci nadměrného (podle některých) užívání klaksonu si myslím, že je lepší troubit než bourat ;)
viz. 'kolega kameraman'
Už jsem se nadechoval, ale s reakcí mě přeběhl jonáš:
jonáš píše: Kudlanka má prostě smolu, jezdí těm packalům v mrtvym úhlu ;) to platí i pro ty dodávky a černý ochtáfky a madam bez blinkru. Lepší s tim počítat, než se srát za každou cenu dopředu, taky mě občas někdo zachrání 8-)
Tak jen doplnění: kudlanku v 3. videu nezachránilo troubení, ale brždění :kladivo:
K preventivnímu využívání výstražných znamení: přiznám se, že jsem zatroubil tak 3x v životě (když nepočítám jako kluk na dvorku :lol: ).
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

S tím troubením jsem na tom podobně, troubil jsem z častěji jen tak pro radost (na prézdné cestě, samozřejmě) a abych ozkoušel fci klaksónu.
Z opravdu závažné důvodu jsem troubil snad jednou.
R48 -> D48 se podařilo!
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Web píše: Ale pokud bych se měl v této situaci řídit podle vaclava a jonáše, nemůžu ho NIKDY předjet. Jak to děláte pánové na dálnici? Já třeba předpokládám prakticky u každého auta v pravém pruhu, že se rozhodne hupnout do levého přesně přede mě. Pokud nejste sebevrazi, máte to stejně. Už jste tedy někdy někoho na dálnici předjeli?
predjel, ale jsem starsi, jezdim vice jako nemecky ridic, tedy pozoruju okolni vozy a odhaduji rychlosti, nechavam pred vozidlem aspon ty 2s mista. pokud uz dojde ke kriticke situaci a vidim, ze druhy ridic neudelal chybu naschval (napr je zmateny, byl jsem v mrvem uhlu, ridicem je zena atp) tak netroubim a nevesim video na youtube s pubertalnim komentarem. to je proste normalni a stava se i me.
zato ale uvazuji, ze natocim ty pravidelne magory, treba jak predjizdeji v obci stovkou a jeste k tomu na prechodu.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“