Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
dd to napsal hezky. Jezdit na pohodu. Je ještě lepší jezdit (ale i chodit) tak, že téměř všude počítate, že ostatní jsou blbí, slepí a hluší (trocha paranoie neuškodí). Navíc ta přemíra troubení z nezávažných důvodů stylu že mne někdo omezuje (neboť se vždycky omezujeme všichni navzájem).
-
dubnic
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle je dobrý! Nevím, kolik jste si teď získal zdejších uživatelek.vaclav píše:predjel, ale jsem starsi, jezdim vice jako nemecky ridic, tedy pozoruju okolni vozy a odhaduji rychlosti, nechavam pred vozidlem aspon ty 2s mista. pokud uz dojde ke kriticke situaci a vidim, ze druhy ridic neudelal chybu naschval (napr je zmateny, byl jsem v mrvem uhlu, ridicem je zena atp) tak netroubim a nevesim video na youtube s pubertalnim komentarem. to je proste normalni a stava se i me.Web píše: Ale pokud bych se měl v této situaci řídit podle vaclava a jonáše, nemůžu ho NIKDY předjet. Jak to děláte pánové na dálnici? Já třeba předpokládám prakticky u každého auta v pravém pruhu, že se rozhodne hupnout do levého přesně přede mě. Pokud nejste sebevrazi, máte to stejně. Už jste tedy někdy někoho na dálnici předjeli?
zato ale uvazuji, ze natocim ty pravidelne magory, treba jak predjizdeji v obci stovkou a jeste k tomu na prechodu.
Když jsme řešili to troubení tak jedno videjko z včerejška:
http://www.youtube.com/watch?v=CLs34cVndf0
http://www.youtube.com/watch?v=CLs34cVndf0
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zatroubit, má to i oporu i v zákoně §31 odst. 1 zák.č. 361/2000
Je vůbec zajímavé, že této možností je tak málo využíváno, možná by to odvrátilo dost krizovek, avšak za předpokladu, že ten člověk není lekavý.
Je vůbec zajímavé, že této možností je tak málo využíváno, možná by to odvrátilo dost krizovek, avšak za předpokladu, že ten člověk není lekavý.
R48 -> D48 se podařilo!
Rozhodně troubit 
Jinak je dobré mít silniční zákon dobře nastudován, povoluje fajn věci.
Jinak je dobré mít silniční zákon dobře nastudován, povoluje fajn věci.
Co je na tom video zajímavého nebo zvláštního?
Asi že vozidlo s kamerou předjíždí před nepřehlednou zatáčkou 
Zapomněl jsem dodat komentář. Čí by to byla chyba kdyby došlo ke kontaktu ?
EDIT: nepřehlednou ? Jel tak 10Km/h byla to otázka vteřiny.
EDIT: nepřehlednou ? Jel tak 10Km/h byla to otázka vteřiny.
Jednoznačně řidiče kamionu.
§ 42
(1) Řidič vozidla vybaveného zvláštním výstražným světlem oranžové barvy....
(2) Řidiči ostatních vozidel musí vozidlu podle odstavce 1 umožnit jízdu nebo
pracovní činnost a podle okolností snížit rychlost jízdy, popřípadě i zastavit vozidlo.
No přijde mi, že ty stromy celkem zakrývají výhled, probíhá rozhovor (tudíž chybí stoprocentní koncentrace) a kdyby jel někdo z kopce maximální povolenou rychlosti.... Ale sám vím, že kamera zkresluje, takže to možná bylo úplně OK.Warcz píše:EDIT: nepřehlednou ? Jel tak 10Km/h byla to otázka vteřiny.
Tak nějak předpokládám, že v tom místě byla nějaká značka snižující rychlost, jinak by byl stříkač sebevrah. Předjetí těch dvou bylo v poho. Ten kamion tam taky předjížděl, nebo v čem byl problém?
(btw dyť tam byla ta vodící linie i před tou lajnovačkou, tak co tam vyráběli?)
(btw dyť tam byla ta vodící linie i před tou lajnovačkou, tak co tam vyráběli?)
Omezeni rychlosti ani nic v tomhle úseku není. Do poslední chvíle jsem počítal s variantou že to přišlápnu a schovám se za něj ( v době akcelerace ) potom nic nejelo takže rychlá akce ( Většinou jdu dřive do protisměru a pořád kalkuluju s tím že se vrátím )
Já bych asi na tom místě nepředjížděl, dokud bych si nebyl 100 % jistej, ale video může zkreslovat, takže těžko soudit, dané místo s největší pravděpodobností neznám.
Web: nejedná se o plnohodnotné vodorovné značení, nejdřív si to označili aby věděli, kde budou lajnovat naplno..
Web: nejedná se o plnohodnotné vodorovné značení, nejdřív si to označili aby věděli, kde budou lajnovat naplno..
Dan: To je mi jasné
Ale když se na to video podíváš detailněji, tak uvidíš, že ty značkovací puntíky jsou i před autem s majáčkem. Čili to auto to buď stříká ještě jednou, nebo dělá něco jinýho
VDZ nestříká, to je jasně vidět.
Ale vždyť to i v tom videu Warcz říká - na silnici je pouze prostřední nástřik, podle kterého auto jede a tvoří linku pro vodící proužek u krajnice...
Po předjetí už tam na straně nic vidět není, kromě nějakých dvou flíčků bordelu 
Naposledy upravil(a) jannnn dne 31.10.2010 10:53:22, celkem upraveno 1 x.
Ahá
To mě vubec nenapadlo, že se začíná odprostřed 
Maluje značkovací čáru pro krajnici.Web píše:Dan: To je mi jasnéAle když se na to video podíváš detailněji, tak uvidíš, že ty značkovací puntíky jsou i před autem s majáčkem. Čili to auto to buď stříká ještě jednou, nebo dělá něco jinýho
VDZ nestříká, to je jasně vidět.
V dnešní době používájí blinkry jen největší tvrďáci a nikdo jiný. Stav používání blinkrů na našich silnicích je velmi žalostný. Při předjíždění na dálnici se téměř nepoužívájí, nač taky, je to asi přežitek, který by se měl co nejrychleji zrušit. A použít blinkry před cyklistou nebo překážkou, tak to je asi tak namáhavý pohyb, že po něm je řidič zcela vysílený a padá únavou na volant, proto se raději nedává.
Je to škoda, že se přestávají používat blinkry. Jak jinak se má řidič dozvědět o překážce, cyklistovi, chodci, změně směru apod.
Je to škoda, že se přestávají používat blinkry. Jak jinak se má řidič dozvědět o překážce, cyklistovi, chodci, změně směru apod.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Na to jsem četl jednu trefnou poznámku: Ten kdo nebliká je potenciální vrah motorkářů... Já bych k tomu doplnil, že i cyklistů... Ostatní účastníci provozu to většinou "přežijou" s plechařinou.Lenny píše:V dnešní době používájí blinkry jen největší tvrďáci a nikdo jiný. Stav používání blinkrů na našich silnicích je velmi žalostný. Při předjíždění na dálnici se téměř nepoužívájí, nač taky, je to asi přežitek, který by se měl co nejrychleji zrušit. A použít blinkry před cyklistou nebo překážkou, tak to je asi tak namáhavý pohyb, že po něm je řidič zcela vysílený a padá únavou na volant, proto se raději nedává.
A osobně považuji neblikání (a jiné nepředvídatelné chování) za mnohem horší přestupek než drobné překročení rychlosti (jako třeba 160km/h na dálnici), za což by se, podle některých zde na fóru, mělo přinejmenším popravovat.
Ne, popravovat by se za to nemělo, ale mělo by se to trestat stejně jako jakýkoli jiný přestupek. Že policie pokutuje hlavně tu rychlost a ne to ostatní je chyba, ale na tom, že překračování rychlosti není správné to nic nemění.Kubajsu píše:A osobně považuji neblikání (a jiné nepředvídatelné chování) za mnohem horší přestupek než drobné překročení rychlosti (jako třeba 160km/h na dálnici), za což by se, podle některých zde na fóru, mělo přinejmenším popravovat.
Ono zase záleží na situaci, je rozdíl 160 na prázdný vozovce nebo mezi víkendovou kolonou (pokud to vůbec jde) a je rozdíl mezi blikánim v hustym provozu a na prázdný dálnici. Mam to celkem zautomatizovaný, takže si občas blikám jen sám sobě a srnám pro radost 
No, to asi bude ten problém. Ten kdo se řídí "místními podmínkami" může situaci špatně vyhodnotit, nebo na to prostě a jednoduše zapomenout a potom nebliká i v hustém provozu. Kdo to dělá automaticky jako jonáš, nebo já, sice občas bliká srnám pro radost, ale nestane se mu, že bude předjíždět v hustém provozu cyklistu bez blinkru.jonáš píše:Ono zase záleží na situaci, je rozdíl 160 na prázdný vozovce nebo mezi víkendovou kolonou (pokud to vůbec jde) a je rozdíl mezi blikánim v hustym provozu a na prázdný dálnici. Mam to celkem zautomatizovaný, takže si občas blikám jen sám sobě a srnám pro radost
A podobné je to i pro těch 160km/h. Na prázdné dálnici to asi skutečně jde, ale pak máte tendenci tak jezdit i když není úplně prázdná a hele onot to jde taky, pak když je trochu plná a ono to jde pořád atd, atd. až se stane, že v těch 160 vlítnete do stojící kolony, případně někoho "sestřelíte". Stojí to za to rozhodovábní, jestli to "ještě jde", nebo "už nejde"?
Co myslíte, mudrlanti, jak je lepší jezdit?
Na to aby člověk boural, není ani nutné jet rychle:
http://www.youtube.com/watch?v=6UReNC4opOA (tady mne zaujal pohotovej frajer v černém MPV, co kouká do zrcátek i v koloně)
Možná bychom měli radši silnice svěřit jen profesionálům.
http://navratdoreality.cz/?p=view&id=6391MPMP píše:vlítnete do stojící kolony
http://www.youtube.com/watch?v=6UReNC4opOA (tady mne zaujal pohotovej frajer v černém MPV, co kouká do zrcátek i v koloně)
http://navratdoreality.cz/?p=view&id=4878MPMP píše:případně někoho "sestřelíte".
http://www.youtube.com/watch?v=hb-nXKhHQR0dubnic píše:Tak tohle je dobrý! Nevím, kolik jste si teď získal zdejších uživatelek.vaclav píše:neudelal chybu naschval (napr je zmateny, byl jsem v mrvem uhlu, ridicem je zena![]()
![]()
Možná bychom měli radši silnice svěřit jen profesionálům.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
a jak chcete technicky kontrolovat treba to blikani?Kubajsu píše:A osobně považuji neblikání (a jiné nepředvídatelné chování) za mnohem horší přestupek než drobné překročení rychlosti (jako třeba 160km/h na dálnici), za což by se, podle některých zde na fóru, mělo přinejmenším popravovat.