Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

rob3rt

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:
Kubajsu píše:A osobně považuji neblikání (a jiné nepředvídatelné chování) za mnohem horší přestupek než drobné překročení rychlosti (jako třeba 160km/h na dálnici), za což by se, podle některých zde na fóru, mělo přinejmenším popravovat.
a jak chcete technicky kontrolovat treba to blikani?
stačilo by, kdyby se kamery v 'jestřábech' (Tržilův krycí název pro Passaty) ale i dalších autech používaly i na něco jiného než rychlost (no dobře, ještě pásy a telefon)

Špatné blikání a neblikání je potřeba tvrdě trestat!
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
MPMP

Příspěvek od MPMP »

vaclav píše:
Kubajsu píše:A osobně považuji neblikání (a jiné nepředvídatelné chování) za mnohem horší přestupek než drobné překročení rychlosti (jako třeba 160km/h na dálnici), za což by se, podle některých zde na fóru, mělo přinejmenším popravovat.
A jsme zase zpátky na začátku: nejde to "technicky kontrolovat", tudíž to nelze postihnout, tudíž to nemusím jako řidič dodržovat. proč pořád hledáte, co je a co není postihnutelné, místo hledání co je správně a co je špatně?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše:
vaclav píše:
A jsme zase zpátky na začátku: nejde to "technicky kontrolovat", tudíž to nelze postihnout, tudíž to nemusím jako řidič dodržovat. proč pořád hledáte, co je a co není postihnutelné, místo hledání co je správně a co je špatně?
to jsme si nerozumneli, odpovidal jsem na rozhorcenou zpravu, ze policie se soustredi pouze na tu rychlost, tak rikam, ze neni divu, nebot treba blikani by se tezko kontrolovalo.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Záznam z kamery se umí už snad šedesát let, v mobilně použitelný verzi aspoň dvacet až třicet .. v čem je tedy problém?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:Záznam z kamery se umí už snad šedesát let, v mobilně použitelný verzi aspoň dvacet až třicet .. v čem je tedy problém?
pouze v tom, že to měření rychlosti je holt jednodušší. A člověk je od přírody tvor líný a zjednodušuje si život jak může. 8-)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No a taky, jak už věděly naše babičky, kdo lže, ten i krade, zanedbává blinkr a nedodržuje rozestupy 8-)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Pánové, vy se buď nudíte v práci nebo jste na "rodičovské" :D

Ať už tak nebo onak, jsem moc rád že se tu ta témata probírají do detailu, lidi si musí uvědomit, že dnešní společnost je založena na pluralitě názorů a je třeba hledat kompromisy. A ač se s vámi, vaclave a MPMP, v mnohém prostě shodnout nemůžu (myslím tím jaké mají být předpisy de lege ferenda, čili co je žádoucí), tak základní myšlenka je i pro mě jasná. Limity jednou existují a jako takové je potřeba je dodržovat. Pokud chci změnu, tak je potřeba ji vymáhat legální cestou a ne tím, že budu předpisy konstatně porušovat, to je cesta do pekel...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

mapman píše:dnešní společnost je založena na pluralitě názorů a je třeba hledat kompromisy.
Ještě si dovolím ocitovat sám sebe a uvést konkrétní příklad - Švýcarsko. Tady je většina věcí rozhodována lidem, včetně toho, jaké věci lidé chtějí a jaké ne, týká se to infrastrukturních projektů, týká se to veřejnovprávních předpisů. A světe div se, ve Švýcarsku mají v obci 50, mimo obec 80, na dvou-(!!) i vícepruhových rychlostních silnicích 100 a na dálnicích 120 km/h. Zvýšení na 130 si sami zamítli. Takhle to může vypadat v praxi. Nicméně sami vidíte, že i "lid" může považovat rychlost 100 km/h na neděleném dvoupruhu za bezpečnou, čili pořád je to jen subjektivní limit, který má odpovídat místním podnímkám... A pořád platí, že řidič má jet tak, aby ti neohrozil (a pokud možno ani neomezil) sebe ani ostatní účastníky silničního provozu.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

mapman píše:
mapman píše:dnešní společnost je založena na pluralitě názorů a je třeba hledat kompromisy.
Ještě si dovolím ocitovat sám sebe a uvést konkrétní příklad - Švýcarsko. Tady je většina věcí rozhodována lidem, včetně toho, jaké věci lidé chtějí a jaké ne, týká se to infrastrukturních projektů, týká se to veřejnovprávních předpisů. A světe div se, ve Švýcarsku mají v obci 50, mimo obec 80, na dvou-(!!) i vícepruhových rychlostních silnicích 100 a na dálnicích 120 km/h. Zvýšení na 130 si sami zamítli. Takhle to může vypadat v praxi. Nicméně sami vidíte, že i "lid" může považovat rychlost 100 km/h na neděleném dvoupruhu za bezpečnou, čili pořád je to jen subjektivní limit, který má odpovídat místním podnímkám... A pořád platí, že řidič má jet tak, aby ti neohrozil (a pokud možno ani neomezil) sebe ani ostatní účastníky silničního provozu.
No ve Švýcarsku se možná na čtyřpruhu 80 jezdí, ale zase na druhou stranu rychlejší řidiče na zapadlých silničkách jsem po Evropě zatím nepotkal (snad Italové se trochu blíží).
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

vaclav píše:a jak chcete technicky kontrolovat treba to blikani?
Je to hůře dokumentovatelný skutek, to by museli být policisté blízko a museli by to vidět a chtít zakročit. Když můžou postihovat jízdu bez pásů, telefonování za jízdy, jízdu na červenou, proč by nemohli postihovat nepoužívání blinkrů?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
flames

Příspěvek od flames »

No a od přátel ´ve službě´ jdou jasné signály, že od nového roku se bude podstatně méně jezdit vozy, protože na to jednoduše není. Takže s nějakým potíráním jízdních nešvarů to bude bledé. Přišel onehdá John s nápadem, že by měli řadoví polucisté sami vymýšlet způsoby, jak přispět na šetření. Výsledkem byl nápad, že by se polucejní auta předělaly na plyn, to bylo zamítnuto od stolu, že by auta neměla dosatečný výkon. Tyhle věci prostě lezou od stolů od příslušníků, kteří na ulici nikdy nebyli. Což je patrně vůbec problém naší policie.
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

mapman píše:
Sice si neschválili zvýšení, ale celkem dobře si pamatuji, že jsem přesně dodržoval těch 120 a kolem mne fičelo jedno auto zadruhým(tipoval bych tak 140)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Třeba jste jel tachometrických 120 a oni reálných 120 (možná i 125) 8-)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

flames píše:...Výsledkem byl nápad, že by se policejní auta předělaly na plyn, to bylo zamítnuto od stolu, že by auta neměla dosatečný výkon. Tyhle věci prostě lezou od stolů od příslušníků, kteří na ulici nikdy nebyli. Což je patrně vůbec problém naší policie.
Ten nápad s předěláním na plyn by ale vůbec nic neušetřil. Ono je potřeba myslet i z trochu jiného pohledu než domácího uživatele. Rozdíl mezi cenou benzínu a plynu je dán jen výší spotřební daně. Takže o to, co by policie ušetřila, by stát méně vybral na dani. Výsledkem by byly jen náklady na přestavbu vozidel, úspora žádná.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Z pohledu policie ale ne, to by šlo za jinou kapitolou rozpočtu 8-)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

jonáš píše:Z pohledu policie ale ne, to by šlo za jinou kapitolou rozpočtu 8-)
Řekl bych, že ministerstvo financí by policii zkrouhlo rozpočet hned v následujícím roce :-)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Stát kterej takhle dusí vlastní polici by se snad měl rovnou dobrovolně rozpustit :lol:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tak jsem zvědav, jestli se tohle bude považovat za precedent ;)
flames

Příspěvek od flames »

Osobně doufám, že ano, protože mi to neustálé švejkování fakt pije krev.

Jeden z těch pčr mi říkal opačnou historku z Brna, pár měsíců zpátky, chytil maníka, co jel v noci na červenou přes křižovatku. Dojeli ho, zastavili, proběhla tradiční konverzace gradující s:
Pčr: "..takže přiznáváte, že jste jel na červenou?"
On: ".jo, přiznávám, spěchám, dejte mi už tu pokutu a nezdržujte mě, mám fakt štěstí dneska na vás.."
Pčr: "Už jste dnes byl snad pokutován?"
On: "Jo, asi dva kilometry zpátky mě vaši kolegové chytili taky jak jedu na červenou"
Pčr: "No a .. jel jste fakt na tu červenou?"
On (křikem): "JO, JEL"

Nenadálý příval upřímnosti vyrazil služebníkům zákona dech a raději ho pustili. :lol:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

flames píše:No a od přátel ´ve službě´ jdou jasné signály, že od nového roku se bude podstatně méně jezdit vozy, protože na to jednoduše není. .
na druhou stranu by mela byt minulosti vymluva "osoba blizka", takze behem par mesicu by zase ty penize mohli byt.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jenže, co pomůže PČR zrušení osoby blízké, když:
a) osoba blízká je využivána převážně ve správním řízení
b) nevím o tom, že by PČR měla nějaký příjem z pokut
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Přesně tak, doba kdy se udílením pokut zabývala policie je pryč, nyní je toto náplní práce místně příslušných správních úřadů.
Policie jen provede záznam o přestupku a odešle jej na příslušný správní úřad, tím pro ní celá záležitost končí.
R48 -> D48 se podařilo!
flames

Příspěvek od flames »

O pokutě rozhoduje policie.
Standa

Příspěvek od Standa »

Jakub Šponar píše:...Sice si neschválili zvýšení, ale celkem dobře si pamatuji, že jsem přesně dodržoval těch 120 a kolem mne fičelo jedno auto zadruhým(tipoval bych tak 140)
To se mi moc nezdá, já tam jel naposledy po několika dálnicích na tempomat tachometrických 125 a předjelo mě pár aut (vesměs Němci a Italové :) ), jinak jsme jeli krásně seřazení stejnou rychlostí. Za těch 140 může být klidně i 300 CHF pokuty! Jinak asi taky záleží na kantonu, frankofonní Švýcaři by spíš chtěli 130, ale "Němci jim to kazí". Faktem je, že pouze od německých Švýcarů jsem slyšel názor, že 120 je moc a mělo by se to snížit :shock: !
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

flames píše:O pokutě rozhoduje policie.
Ano, o pokutě na místě. To jsem zapomněl zmínit.
R48 -> D48 se podařilo!
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“