Nejsem stavař, nemohu podávat dobrozdání, ale myslím, že nemáte pravdu. Na křižovatce D1 x R1 byl velký zájem udělat to rychle, byl politický tlak i tlak stavebních firem a stejně to trvalo 10-11 měsíců (včetně té zimy), rychleji to asi opravdu nepůjde, pokud to chcete udělat pořádně.Dr.Fe1 píše:Proč si myslíte, že musí být uzavírka delší než 12 měsíců ? ! Kdyby se u nás více hledělo na komfort uživatelů a nestavělo se podle "nálady" investora a stavebníka, tak není problém tu stavbu v této fázi rozestavěnosti realizovat třeba i za půl roku (mimo zimní období). Technologicky v tom problém není, jedná se v podstatě o výstavbu jednoho mostu dlouhého nějákých 60-100 m a vyhloubení podjezdu pod něj + nájezdové rampy. Je to jen otázka priorit. Tohle opravdu není stavba, která by se musela budovat roky. To si tady jen lidé zvykli, že všechno trvá neskutečně dlouho, ale v civilizovaném světě to obvykle tak dlouho netrvá. Ovšem v našich podmínkách je bohužel uživatel až na posledním místě, takže se takového přístupu asi jen tak nedočkáme.MPMP píše:Při dodržení Vašeho postoje (že na Vánoce ta křižovatka musí fungovat) byste to nepostavil nikdy, neboť uzavírka bude určitě delší než 12 měsíců. Co s tím (podle vás)?
MUK R8-Veselská-Kbelská (u Tesco Letňany)
Re: MUK R8-Veselská-Kbelská (u Tesco Letňany)
MPMP: Křižovatka D1xR1 je o dost větší stavba, takže to se nedá úplně dobře srovnávat. Ale dál bych to neřešil, sám taky nejsem schopen s jistotou říct, za jak dlouho se to dá postavit. A hlavně s tím stejně nic nenaděláme.
Jinak dnes cca v 20 hod opět na křižovatce žádná změna. Vypadá to, že došlo ke změně harmonogramu. Těžko říct k jak zásadní (jestli se to odkládá o dny, týdny nebo měsíce).
Jinak dnes cca v 20 hod opět na křižovatce žádná změna. Vypadá to, že došlo ke změně harmonogramu. Těžko říct k jak zásadní (jestli se to odkládá o dny, týdny nebo měsíce).
Kompletní foto, dnešní i 4 roky staré:
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r/ppo-lib/
Jinak podle informací z třetí ruky je nový termín uzavření Veselské 15.11., a nebo až taky po vánocích, nikdo nic konkrétního neví...
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r/ppo-lib/
Jinak podle informací z třetí ruky je nový termín uzavření Veselské 15.11., a nebo až taky po vánocích, nikdo nic konkrétního neví...
Dnes jsem tam jel a v křižovatce normálně světla a provoz beze změn. Takže uvidíme po tom 15.11. Ale neviděl jsem tam žádnou techniku, byť jsem tam byl až okolo 20:00.
Technika tam je, obvykle stojí mezi Holeš-LT a LT-Holeš
V průběhu dne se tam semtam objeví nějaká sklápěčka, nebo pracující bagr. Docela by mě zajímalo proč byl termín posunut - kvuli nestíhání prací to podle tempa asi nebude 
-
Ondra O.K.
Pracuje se na sjezdu na Kbelskou z Veselske (od Liberecke) - tedy vychodni smer. Jsou uz castecne udelane obrubniky, dnes tam pokracovali..
No jestli to nebude tím že před vánoci nechce mít Tesco tu křižovatku zavřenou.
Sosa píše:No jestli to nebude tím že před vánoci nechce mít Tesco tu křižovatku zavřenou.
Snad někdo odpovědný dostal rozum a došlo mu, že zavřít na Vánoce hlavní příjezd k největšímu nákupnímu centru v ČR opravdu ale opravdu není dobrý nápad
To jako, že mnohem lepší nápad je "ve jménu konzumu" zastavit investiční akce?Dr.Fe1 píše:Sosa píše:No jestli to nebude tím že před vánoci nechce mít Tesco tu křižovatku zavřenou.
Snad někdo odpovědný dostal rozum a došlo mu, že zavřít na Vánoce hlavní příjezd k největšímu nákupnímu centru v ČR opravdu ale opravdu není dobrý nápad
Ve jménu plynulosti dopravy.
Spíš ve jménu "zabránění totálního dopravního kolapsu v dané oblasti".Web píše:Ve jménu plynulosti dopravy.
Tak tomu nerozumím:Petr Pokorný píše:Spíš ve jménu "zabránění totálního dopravního kolapsu v dané oblasti".Web píše:Ve jménu plynulosti dopravy.
ve jménu "zabránění totálního dopravního kolapsu v dané oblasti" odsuneme výstavbu MÚK a tím ten současný každodenní dopravní kolaps o měsíce prodloužíme. Co Vám na tom přijde logického?
Tady zas někdo "přemýšlí", víte jak to tam o Vánocích vypadá s dopravou? Lepší počkat a začít po svátcích, já to beru jako dost pádný argument... Ale nějak se mi nechce věřit že v tom to bude...
Kdyby to v tom bylo, tak si myslím, že už je upravený harmonogram a pracovní úsilí je demonstrováno tam, kde to jde - třeba na rampy B, D 
Dobře, tak ještě jednou ... a čtěte mezi řádky ... když jsem to fotil, dal jsem se tam do řeči s člověkem obeznámeným s děním okolo (o lopatu se fakt neopíral) a to co říkal se podobalo situaci s uzavírkami kolem tunelu Blanka ... pár dní před tím nám řeknou že teď ne ... už jsem měli 2 termíny ... teď je termín 15.11. ale nikde není napsáno, že nám to opět magistrát posune ... Tesku se to taky nelíbí ... nevím jakej mají vliv ale malej nebude ...
Stačí to takhle?
Jinak můj názor je ten, že toto DIO (Dopravně Inženýrská Opatření, nebo-li uzavírky a organizace dopravy v průběhu stavby) je naplánováno od začátku projektu. No a tento konkrétní projekt podle mého vznikal spolu se stavbou MÚK PPO x Beranových, která byla dostavěna někdy v roce 2003 ... takže se to projektovalo odhadem kolem roku 2000. To je 10 let. Tou dobou stála v areálu Tesco Letňany tak akorát 1. etapa a dopravní intenzity tam byly naprosto jinde než dnes. A kolem vánoc to tam v posledních 3-5ti letech je katastrofální i bez uzavírky, takže když už nic jiného tak uzavírka po vánocích je z mojeho pohledu správné řešení.
Problémů a na první pohled špatných řešení je tam okolo toho dost, nechce se mi v tom šťourat ...
Stačí to takhle?
Jinak můj názor je ten, že toto DIO (Dopravně Inženýrská Opatření, nebo-li uzavírky a organizace dopravy v průběhu stavby) je naplánováno od začátku projektu. No a tento konkrétní projekt podle mého vznikal spolu se stavbou MÚK PPO x Beranových, která byla dostavěna někdy v roce 2003 ... takže se to projektovalo odhadem kolem roku 2000. To je 10 let. Tou dobou stála v areálu Tesco Letňany tak akorát 1. etapa a dopravní intenzity tam byly naprosto jinde než dnes. A kolem vánoc to tam v posledních 3-5ti letech je katastrofální i bez uzavírky, takže když už nic jiného tak uzavírka po vánocích je z mojeho pohledu správné řešení.
Problémů a na první pohled špatných řešení je tam okolo toho dost, nechce se mi v tom šťourat ...
MPMP: Dostavba téhle křižovatky běží závratným tempem nejméně od roku 2006, takže si nemyslím že by odsunutí začátku uzavírky z listopadu na leden znamenalo nějáké zásadní zpomalení výstavby. Pokud budou chtít stavbu zrealizovat v termínu, tak si dokážou i harmonogram upravit a dobu uzavírky zkrátit. Časových rezerv na to mají habaděj. Spíš mi to přijde jako ironie, když takovouhle léta "spící" stavbu chtějí naplno rozjet zrovna v tu nejnevhodnější možnou dobu. Je z toho vidět, že komfort uživatelů silnic je při plánování harmonogramu výstavby bohužel až na posledním místě.
na sjezdu za OMV - znám jako "ke Globusu" - se objevily semafory, přenosné a zatím vypnuté
věřím, že to souvisí právě se změnou dopravního režimu na VeselskáxKbelská
věřím, že to souvisí právě se změnou dopravního režimu na VeselskáxKbelská
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
To s tím rozhodně bude souviset, takže to asi vypadá na ten termín 15.11. ... necháme se překvapit.Mike píše:na sjezdu za OMV - znám jako "ke Globusu" - se objevily semafory, přenosné a zatím vypnuté věřím, že to souvisí právě se změnou dopravního režimu na VeselskáxKbelská
Mimochodem ta ulice směrem ke Globusu (Kostelecká) je v "exkluzivním" stavu. Dvouproudá komunikace s rozbitými krajnicemi, bez chodníků s roztroušenou skladovo-obytno-tovární zástavbou v blízkosti. To je horký kandidát na pořádnou rekonstrukci nebo spíš přestavbu. Kruháč u Globusu je už dnes taky na hranici kapacity. Takže nás čekají pěkná zvěrstva jestli to teď u Tesca zavřou.
Dneska jsem se tam byl projít/projet (měl sem auto v AGC na výměnu skla). Tady to bude po uzavření křižovatky hodně husté, pokud už dnes ve dvě odpoledne je tu doprava na stupni 3-4. A to nemluvím o tom co se stane když v dáli v Čakovicích spadnou závory
Tady by měl být určitě čtyřpruh až k "Třeboradické spojce".
Jinak jsem koukal na ty semafory a doufám že ještě nejsou ve finálním postavení. Minimálně semafor pro směr od Globusu je "za rohem" a měl sem ho problém pořádně najít i když sem ho hledal.
Edit: Chodník tam je, panelka po jižní straně
Jinak jsem koukal na ty semafory a doufám že ještě nejsou ve finálním postavení. Minimálně semafor pro směr od Globusu je "za rohem" a měl sem ho problém pořádně najít i když sem ho hledal.
Edit: Chodník tam je, panelka po jižní straně
A byl už v té době sjezd na Kosteleckou? Bez něj by to snad nešlo ani v tehdejších intenzitách, ne?Petr Pokorný píše: Jinak můj názor je ten, že toto DIO (Dopravně Inženýrská Opatření, nebo-li uzavírky a organizace dopravy v průběhu stavby) je naplánováno od začátku projektu. No a tento konkrétní projekt podle mého vznikal spolu se stavbou MÚK PPO x Beranových, která byla dostavěna někdy v roce 2003 ... takže se to projektovalo odhadem kolem roku 2000. To je 10 let. Tou dobou stála v areálu Tesco Letňany tak akorát 1. etapa a dopravní intenzity tam byly naprosto jinde než dnes. A kolem vánoc to tam v posledních 3-5ti letech je katastrofální i bez uzavírky, takže když už nic jiného tak uzavírka po vánocích je z mojeho pohledu správné řešení.
Ano, byl. Stavěl se spolu s Globusem Čakovice (možná ho dokonce i Globus nějak (spolu)financoval) a Globus stál tak o 2-3 roky dříve než Tesco.Web píše:A byl už v té době sjezd na Kosteleckou? Bez něj by to snad nešlo ani v tehdejších intenzitách, ne?
Díky za upřesnění a za další informace. Já tam jezdím jenom občas a tak to nemám v paměti uloženo tak dokonaleWeb píše: Edit: Chodník tam je, panelka po jižní straně
Dr.Fe1 píše:... Připomíná mi to spíš "hlavní" silnici nějákého provinčního městečka někde ve východní části Ruska než komunikaci, kterou bych očekával v našem relativně civilizovaném hlavním městě![]()
Sjezd na Kosteleckou je dostavovaný později (tj. při otevření R8, D8, Cínovecké tam určitě nebyl).Web píše:A byl už v té době sjezd na Kosteleckou? Bez něj by to snad nešlo ani v tehdejších intenzitách, ne?
Je to na něm i vidět jaký je to "dodo" - délka připojováků, rozhledy na mostě atd...
Bude to tak 5 až 8 let.