Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

Bobek

Re: Spořilovský masakr

Příspěvek od Bobek »

To bude asi nějak takhle, ne? :lol:
Království a půl princezny za 511.
miho

Příspěvek od miho »

Článek je kvalitní i z hlediska termínů:
idnes píše:První část ... vznikne do tří měsíců....
... Radnice Prahy 4 během dvanácti týdnů začne stavět ...
Dosud na svém webu a ve svém časopise Tučňák Praha 4 tvrdila, že stavbu zdi zahájí na přelomu září a října, ale to už jaksi bylo, tak teď tu máme nový termín zahájení 1.1.2011. :ko:
Tak Praha 4 posatví jednu zeď za 12,5 mil. Do 1.1.2011 (tj. 12 týdnů) se začne stavět. Do 9. 1. 2011 má být hotovo. Inu v prosinci a v lednu se stabařům bude skvěle stavět a učitě to bude v termínu.
V roce 2011 pak tuto zeď 5,5 - 6m vysokou nahradí ta magistrátní 4 m vysoká, která je projektována za 100 mil. v celé délce a bude ze speciálního materiálu, který hluk neodráží, ale pohlcuje.
Ovšem dle návrhu územního plánu Prahy a předvolebních slibů z roku 2006 zde má být částečně tunel. Z toho vyplývá, že postaví jedno proizorium, které se nahradí provizoriem druhým a vyhodí se cca 50 + 12,5 = 62,5 mil Kč.
Přitom by na stavbu tohoto tunelu plně postačovaly prefabrikáty použité na pět ekoduktů pro přechod zvěře na nové části Pražského okruhu. Inu zvěř má před člověkem přednost.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak já bych si hlavně počkal, jak to s termíny bude vypadat po volbách.
Království a půl princezny za 511.
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

Jak už tu je někde naznačeno. Obávám se, že pravý Spořilovský masakr nastane, až zrušej omazení na D1. Co mám info od lidí který bydlej "za Říčanama" tak je poslední dobou na D1 před křižovatkou s R1 neskutečná kolona každý ráno. Tohle až se "odfiltruje" tak to Spořilov koupí naplno.
miho

Příspěvek od miho »

Jedno omezení skončí ... jiné začne. Bude se dělat exit 8, bourat most II/101 Říčany -Jesenice, stavět most II/101 Říčany -Jesenice, stavět kolektor, stavět mosty v MÚK Modletice, stavět exit 4. Všechno hezky postupně po etapách, aby se uzavírky nepřekrývaly. Takže "filtrovat" se bude ještě dost dlouho. ;)
Mike

Příspěvek od Mike »

prostě tipická D1
asi 3roky se po ní jezdilo s minimem omezení a to už na dlouho zkončilo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Na Spořilovské přibylo po otevření Pražského okruhu 11 tisíc aut
http://praha.idnes.cz/clanek.asp?c=A101 ... -zpravy_ab

Doprava na Spořilovské ulici po otevření Pražského okruhu výrazně zhoustla. Podle magistrátních výpočtů tady přibylo 11 tisíc automobilů. Celkem jich tudy denně jezdí na padesát pět tisíc. Obyvatelé, kteří v okolí bydlí, se proti intenzitě dopravy již bouří.

Zhruba o 8 tisíc aut denně se zvýšil provoz také na východní části Jižní spojky mezi ulicemi Chodovská a V Korytech. Nově tudy projíždí asi 117 tisíc aut denně.

Po zprovoznění okruhu se naopak zklidnil provoz na většině Jižní spojky, především v úseku Braník - Sulická, kde ze 100 tisíc aut denně ubylo asi 21 tisíc. Ulevilo se také obyvatelům v okolí ulice 5. května, kde klesl provoz z původních 111 tisíc na 93 tisíc.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

TSK Praha publikuje na svém (novém!) webu aktuální intenzity a průměrnou rychlost na Spořilovské ul.:
http://www.tsk-praha.cz/sporilovska
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Petr Pokorný píše:TSK Praha publikuje na svém (novém!) webu
No zase nic moc :?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Petr Pokorný píše:TSK Praha publikuje na svém (novém!) webu aktuální intenzity a průměrnou rychlost na Spořilovské ul.:
Trochu OT, ale kde najdu kamery co má na starosti TSK?
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Na tom webu TSK. Teda asi jen ty "veřejně přístupný". http://www.tsk-praha.cz/wps/portal/doprava
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

hh píše:
Petr Pokorný píše:TSK Praha publikuje na svém (novém!) webu
No zase nic moc :?
To je slabý slovo ... po funkční stránce je to děs. Nepředstavitelně stupidní URL, nulová zpětná kompatibilita odkazů, takže v intenzitách už nám nechodí odkaz http://www.tsk-praha.cz/web/doprava/udi ... pravy-2008 atd atd. A některá věci spadající poid ÚDI (třeba ty intenzity) tam už nejsou vůbec. Holt kvalitní práce.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Vy to nechápete. Tohle je "trend" u webových prezentací. Nějaká stabilní URL je zastaralá, dnes se propagují "nové technologie" a tohle je výsledek. A kdo ty technologie propaguje? No přece jejich autoři, aby prodali nový SW! :?
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

MPMP píše:Vy to nechápete. Tohle je "trend" u webových prezentací. Nějaká stabilní URL je zastaralá, dnes se propagují "nové technologie" a tohle je výsledek. A kdo ty technologie propaguje? No přece jejich autoři, aby prodali nový SW! :?
Já si spíš myslím, že to je určitá nezodpovědnost či neznalost zadavatelů, kteří zpětnou kompatibilitu odkazů nepožadovali. Pro tvůrce toho webu už to bylo jen zjednodušením práce, když se nemusel mapováním starých adres na nové zabývat. Samozřejmě, že seriózní vývojář zadavateli takovou možnost sám navrhne.
P_V

Příspěvek od P_V »

Intenzity provozu, ale z roku 2009, jsou v sekci Doprava Praha, Pro odborníky.
Kompatibilita odkazů je mrzutá, ale dá se jednorázově pořešit přepsáním na nové. Jenže tady vývojář zřejmě neslyšel o URL rewritingu. V tom URL je jakýsi dlouhý náhodný řetězec místo nějaké slovní kategorizace s lomítkama. Kdoví jestli není taky dynamicky generovaný a bude fungovat i zítra. Podobně nemožně se nedávno překopal i web ČHMÚ.
Jo a zobrazení delších (ale ne moc dlouhých) souvislých textů tak, že jsou rozdělené na stránky a musí se překlikávat, je také zlo, někdo zřejmě neví že existuje posuvník. Domníval jsme se že to používají jen komerční weby, aby s každou dílčí stránkou mohli rotovat reklamu, ale tady je to na dvě věci.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

nic nového, jen sobotní dešťový video průjezd :)
http://www.stream.cz/video/524781-spori ... 16-10-2010

omluvte ticho: zvuková stopa není zveřejnitelná... :)
ale stěrače již nevržou...
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Petr Pokorný píše:TSK Praha publikuje na svém (novém!) webu aktuální intenzity a průměrnou rychlost na Spořilovské ul.:
Intenzity na Spořilovské za posledních pár dní:

st 13.10.2010 - 53 957
čt 14.10.2010 - 54 546
pá 15.10.2010 - 54 015
so 16.10.2010 - 34 391
ne 17.10.2010 - 30 237
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tak v pondělí začne "spořilovskej masakr" na druhý straně, směrem na D1 dva pruhy vyfrézovaný, průjezdný jeden z města a jeden odstavnym z JS .. kdo můžete tak se radši vyhněte.
Jinak je docela škoda, když se v těch "zpravodajských" tématech nesmí psát připomínky (a proč vlastně?) že tam autor aspoň nehodí link na příbuzný forum, kde je napsat lze. Kdo to má furt hledat (sem to vlastně taky nepatří, že ..) 8-)
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Asi je na čase abych přiznal, že jsem se hrubě mýlil s odhadem dopadu opatření "převedení kamionů D5-D11 na okruh a zpátky po D1 na Spořilovskou". Spořilovský masakr, v podobě v jaké jsem předpokládal že nastane, nenastal :oops:
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Standa

Příspěvek od Standa »

martini píše:Asi je na čase abych přiznal, že jsem se hrubě mýlil s odhadem dopadu opatření "převedení kamionů D5-D11 na okruh a zpátky po D1 na Spořilovskou". Spořilovský masakr, v podobě v jaké jsem předpokládal že nastane, nenastal :oops:
Tak to jsme dva a asi nás bude víc. Ale, upřímně řečeno, jsem jedině rád, že jsem se spletl a doufám, že to tak vydrží do dokončení 511, kdy si konečně Spořilováci oddechnou.
dvs

Příspěvek od dvs »

Já bych si zas tak popel na hlavu nesypal :)

Celá ta diskuse možná trochu přispěla k tomu, že to neskončilo jenom u zákazových značek a došlo ke změně VDZ pruhů, tak že v obou směrech jsou průběžné. Postavila se také ta spojka pro autobusy u otačky tramvají atd.
dd

Příspěvek od dd »

Já minulý týden zažíval Celopražský masakr. Nevím, jestli jsem měl smůlu, ale potkal jsem kolony všude a v jakoukoli hodinu.

Ale také jsem čekal, že na Spořilovské to bude mnohem větší průšvih.
MiT

Příspěvek od MiT »

dd píše:Já minulý týden zažíval Celopražský masakr.
Já i dneska, aspoň tam, kde se pohybuju. A to jsem se v pátek radoval z toho, jak se průjezd Prahou uvolnil s ukončením uzavírek na Jižní spojce (směr Praha 5 za lanovým mostem a před Barrandovským mostem) :(
Mike

Příspěvek od Mike »

spořilovský se asi opravdu nekoná, ale jižní spojka směrem k P9 generuje neznámý problém.
kolony jsou již od D1, v pondělí v podvečer jsem z toho prchal výjezdem do Spořilova a dále po objízdné trase 8-)
dolů z kopce - tedy D1-JS - to normálně jelo, Záběhlice směr JS stály
tak nevím, nic se tam nikde nezměnilo, ale JS vždy od D1 k lanovému mostu jela, teď je to jinak
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Je tam ta stavba, stačí že se tam přesouvají nějaké stroje a materiál, které proud dopravy na JS zpomalí a rázová vlna se hned provalí až k D1...
Odpovědět

Zpět na „Praha“