Němce s rozsvícenými světly potkávám většinou v Německu za tmy, kdo by to řekl. A maj zvednuté jak halogeny, tak i xenony, to je taky fakt - inu při těch rychlostech na dálnicích by to ani jinak nešlo.dobrenz píše:v Nemecku a Rakousku maji ridici svetla bezne vypnuta. Mlhova svetla nepouzivaji vubec. Potkavaci svetla {vetsinou maji xenony, narozdil od ceskych 15 let starych popelnic| maji z 90% serizena. A neni tohle tema na mlhovky? Mohu se zeptat kdes videl nemce s rozsvicenymi svetly?
Mlhovky
Re: tak uz opet lzeme o nemcich?
Re: Pouzivani mlhovych svetel!!!
To, že češi rozsvěcí mlhovky už při mírném deštíku je fakt, kterej potěší. Hlavně v noci. Jednou jsem jel s tátou, lehce začlo pršet a předjelo nás auto s rosvícenou mlhovkou. Automaticky ji zapnul taky. Ptám se ho, proč? Že prý ostatní taky svítí.
Takže tyhle přehnaný mlhovkáře bych rozdělil do dvou kategorií. Jednu kategorii tvoří ti, co jen tak z frajeřinky rozsvěcí vše co můžou a druhou ti, co si nejsou jistý a mlhovku rozsvítí, aby nevybočovali. V každém případě, s ohledem na protijedoucí auta, takovýmhle trotlům pouštim do zad dálkový
Takže tyhle přehnaný mlhovkáře bych rozdělil do dvou kategorií. Jednu kategorii tvoří ti, co jen tak z frajeřinky rozsvěcí vše co můžou a druhou ti, co si nejsou jistý a mlhovku rozsvítí, aby nevybočovali. V každém případě, s ohledem na protijedoucí auta, takovýmhle trotlům pouštim do zad dálkový
Re: Mlhovky
To ale moc dlouho jezdit nebudete ....
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já asi ne, ... nemám na to dispozice (fyzické ani mentální), ale on se určitě někdo najde, protože jak jedno klasické přísloví říká: "Na každou .....
Ale ne - fakt jsem přesvědčen, že takoví lidi za volant prostě nepatří. Výchova tímto stylem může přece způsobit i vážnou dopravní nehodu
Ale ne - fakt jsem přesvědčen, že takoví lidi za volant prostě nepatří. Výchova tímto stylem může přece způsobit i vážnou dopravní nehodu
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Když mě někdo oslňuje ať už proto, že má dálky, nebo proto, že si neumí seřídit světla, tak na něj taky bliknu, ale fakt jen bliknu. Na tom nevidím nic špatného, prostě ho upozorním, že to není zrovna ok.
R48 -> D48 se podařilo!
Je velký rozdíl mezi upozorněním formou bliknutí dálkovými (to dělám i já a spousta dalších řidičů) a mezi ".. takovým ... pouštím do zad dálkový" - to je snad jasný, ne ?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, jestli není někdo dostatečně rychlý, tak ho osolím, ať si to taky užije, je to tak ?
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Proč se tady každé téma zvrhne v hovadinu?
Bliknu - zhasne, no problém.
Bliknu - nic, bliknu - zhasne, ok.
Bliknu - nic, bliknu - nic, podržím déle a více krát za sebou - nic, na 300m to nezhasne, byl pomalý a já mu křivdil nebo to byl dement?
Pokud první možnost, tak nemá co za volantem co dělat, u druhé analogicky.
Bliknu - zhasne, no problém.
Bliknu - nic, bliknu - zhasne, ok.
Bliknu - nic, bliknu - nic, podržím déle a více krát za sebou - nic, na 300m to nezhasne, byl pomalý a já mu křivdil nebo to byl dement?
Pokud první možnost, tak nemá co za volantem co dělat, u druhé analogicky.
R48 -> D48 se podařilo!
Zvrhne se to proto,že to podstatné nechápete a proto to zopakuji.
Nemáte právo tímto způsobem vychovávat ostatní řidiče. Dovedu si představit, že touto metodou způsobíte situaci, kdy Vámi vychovávaný řidič způsobí nehodu (třeba oslněn vjede do protisměru ).
Laskavě se smiřte s tím, že po silnicích jezdí hodně málo pohotových řidičů, a někteří z nic by asi doopravdy řídit neměli, ale to my nevyřešíme
Vy jste ale svým přístupem již z podstaty řidič nebezpečný, a proto na ní nemáte jako řidič co dělat.
Nemáte právo tímto způsobem vychovávat ostatní řidiče. Dovedu si představit, že touto metodou způsobíte situaci, kdy Vámi vychovávaný řidič způsobí nehodu (třeba oslněn vjede do protisměru ).
Laskavě se smiřte s tím, že po silnicích jezdí hodně málo pohotových řidičů, a někteří z nic by asi doopravdy řídit neměli, ale to my nevyřešíme
Vy jste ale svým přístupem již z podstaty řidič nebezpečný, a proto na ní nemáte jako řidič co dělat.
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, takže, když mě někdo oslňuje tak, že vidím velké kulové tak mám zastavit a počkat až projede, ne?
Nebo se otočím, a půjdu ho zastavit s prosbou, jestli by byl tak laskav a nevypnul ony dálkové světla nebo nesklopil potkávačky, že by mě tím velice potěšil.
Jinak, já být oslepen můžu, a ani se proti tomu nemůžu ohradit, protože kdybych to udělal, můžu způsobit nebezpečí, aha.
No tak příště prostě zavřu oči a snad to na těch x metrů než mě mine vyjde.
Hlavně, ale nechápu, proč se navážíš do mě, když jsem jasně psal jen o bliknutí.
Nebo se otočím, a půjdu ho zastavit s prosbou, jestli by byl tak laskav a nevypnul ony dálkové světla nebo nesklopil potkávačky, že by mě tím velice potěšil.
Jinak, já být oslepen můžu, a ani se proti tomu nemůžu ohradit, protože kdybych to udělal, můžu způsobit nebezpečí, aha.
No tak příště prostě zavřu oči a snad to na těch x metrů než mě mine vyjde.
Hlavně, ale nechápu, proč se navážíš do mě, když jsem jasně psal jen o bliknutí.
R48 -> D48 se podařilo!
Když jsem psal že někou pustim dálkový do zad, nemyslel jsem tim, že natvrdo zapnu celej kilowat a nechám to puštěný několik km. Když je člověk chápavej, tak 3 vteřiny stačí. Bliknutí je ale v 99 procentech k ničemu. Možná to je trochu o výchově, ale nejméně nebezpečným způsobem. A proč by mě měl někdo sejmout? Ať to klidně někdo zkusí. Každej řidič za svoje auto zodpovídá a pokud mě oslňuje tak ho na to upozornit musim.
bhs: Vy se vybouráte, pokud vám někdo posvítí dálkama do zad? Co teda děláte když jedete za někým se zbytečně zapnutou mlhovkou (ta vás oslňuje přímo, ne skrz zrcátka)? To musíte být pořád v poli... Výchova je jezdit v levym 130, brzdit před kamionem který vás zdržoval, tohle je sebeobrana.
Já se nevybourám, najezdím toho hodně, a to i v noci - považuji se za dobrého řidiče.
Ze své dlouhé praxe vím, co dálková světla (ale i neseřízená tlumená) dokážou. Vím jak se tomu bránit
Na silnicích je ale spousta průměrných a podprůměrných řidičů. A o tom to je
.
Takoví po oslnění přes ZZ do protisměru najet mohou - a můžu to odnést třeba já ...
Co dělám, když jedu za někým kdo nesmyslně svítí mlhovkou ?
- vzpomenu na večerní Prahu, na fronty aut, kde řidiči "stojí na brzdě" a perou mi to i 20 min. přímo do očí. Mlhovku v tu chvíli vidím jako prkotinu a paradoxně se mi zlepší nálada
- pokud svítí nesmyslně a je celkem vidět, předjedu ho, je-li to možné
- pokud to není možné (a musím jet za ním), zvýším odstup od toho výtečníka, aby mě jeho mlhovka neoslňovala, ale vedla
Ze své dlouhé praxe vím, co dálková světla (ale i neseřízená tlumená) dokážou. Vím jak se tomu bránit
Na silnicích je ale spousta průměrných a podprůměrných řidičů. A o tom to je
Takoví po oslnění přes ZZ do protisměru najet mohou - a můžu to odnést třeba já ...
Co dělám, když jedu za někým kdo nesmyslně svítí mlhovkou ?
- vzpomenu na večerní Prahu, na fronty aut, kde řidiči "stojí na brzdě" a perou mi to i 20 min. přímo do očí. Mlhovku v tu chvíli vidím jako prkotinu a paradoxně se mi zlepší nálada
- pokud svítí nesmyslně a je celkem vidět, předjedu ho, je-li to možné
- pokud to není možné (a musím jet za ním), zvýším odstup od toho výtečníka, aby mě jeho mlhovka neoslňovala, ale vedla
Srovnáváš nesrovnatelné. Jedna věc je postávat v kolonách v osvětlených ulicích, kdy tě provoz nenutí pořát civět do světel toho před tebou a druhá věc je jet v noci na dálnici v dešti, kdy ti takovej lojza vytvoří červenou záři, přes kterou nevidíš nic jinýhobhs píše:vzpomenu na večerní Prahu, na fronty aut, kde řidiči "stojí na brzdě" a perou mi to i 20 min. přímo do očí
No pokud mu opravdu musíte jet za každou cenu celou dobu dvacet metrů za peééélí .. to je pak fakt těžkej osud. 
Já nechápu o čem se tady pokoušíte dohadovat? Použití zadní mlhovky v noci je prakticky za všech okolností těžkej úlet - v noci normální světla stačí a mlhovka většinou (kromě opravdu extrémních případů) způsobí pouze velké rudé kolo. A to, že se někdo snaží ostatní upozorňovat na něco, co ho obtěžuje a případně oslepuje? Co je na tom špatného?
Ano, nechápete - v diskusi se vychází z toho, že se setkáváme s nesprávným použitím zadních mlhovek. Shodneme se i v tom, že je nutno reagovat - upozornit na to. Výrazně se lišíme ve způsobu upozornění.
Já preferuji bliknutí (třeba i opakovaně). To běžně funguje (na protijedoucí téměř 100 procent). Podle jiných to z 99 procent nefunguje,a tak cituji jednoho diskutujících ".... takovýmhle trotlům pouštim do zad dálkový "
Jde o obecný problém výchovy na silnici "v režimu on-line". Jeden takový případ byl dnes odsouzen. Ten profi řidič na D1 dostal 2 roky. Než začínal svůj osudný manévr, měl o jeho efektu úplně jiné představy, to mi věřte. Dopadlo to ale úplně jinak.
Já preferuji bliknutí (třeba i opakovaně). To běžně funguje (na protijedoucí téměř 100 procent). Podle jiných to z 99 procent nefunguje,a tak cituji jednoho diskutujících ".... takovýmhle trotlům pouštim do zad dálkový "
Jde o obecný problém výchovy na silnici "v režimu on-line". Jeden takový případ byl dnes odsouzen. Ten profi řidič na D1 dostal 2 roky. Než začínal svůj osudný manévr, měl o jeho efektu úplně jiné představy, to mi věřte. Dopadlo to ale úplně jinak.
Vždyť to upřesnil (alespoň já to tak pochopil), že napřed bliká a pak postupně bliknutí prodlužuje... Mě to přijde logický, když někdo nepochopí náznak žádosti, tak se musí požádat důrazněji...bhs píše:Ano, nechápete - v diskusi se vychází z toho, že se setkáváme s nesprávným použitím zadních mlhovek. Shodneme se i v tom, že je nutno reagovat - upozornit na to. Výrazně se lišíme ve způsobu upozornění.
No po několika nočních jízdách na dálnici s tim nemůžu moc souhlasit.
Zadní mlhovka má ten význam, aby bylo auto zezadu dobře vidět na vzdálenosti přes 100 m (protože to je asi tak rozumnej "reakční odstup") v situacích, kde jsou normální koncovky vidět třeba jen na 30 m, což už je nebezpečně málo. Samozřejmě, pokud za takovym autem jedete v menší vzdálenosti, vidíte jen rudý kolo, ale to vám má napovědět, že tam nemáte co dělat
A blikání může upozorňovat na cokoli, že jedou chlupatý, nebo že sám blikač jede jak prase a všici maj uhnout .. kdo si z toho má vybrat zrovna tu mlhovku?
Zadní mlhovka má ten význam, aby bylo auto zezadu dobře vidět na vzdálenosti přes 100 m (protože to je asi tak rozumnej "reakční odstup") v situacích, kde jsou normální koncovky vidět třeba jen na 30 m, což už je nebezpečně málo. Samozřejmě, pokud za takovym autem jedete v menší vzdálenosti, vidíte jen rudý kolo, ale to vám má napovědět, že tam nemáte co dělat
A blikání může upozorňovat na cokoli, že jedou chlupatý, nebo že sám blikač jede jak prase a všici maj uhnout .. kdo si z toho má vybrat zrovna tu mlhovku?
Zrovna dnes svítila na některých ZPI značka mlha a popis ve stylu popis mlha. Proč tam nedají rozsviťte mhlhová světla a před Brnem, kde bylo už jasno něco jako Zhasněte mlhovky.
víkendový úlovek
nebyl sám, ale jel přede mnou 3km, rychlostí 110kmh
celé ty 3km jsem mu tam pouštěl ty dálkový
kupodivu to nepochopil
naštěstí odbočil na Sadskou
omluvte kvalitu, ona ta D11 trochu drncá
nebyl sám, ale jel přede mnou 3km, rychlostí 110kmh
celé ty 3km jsem mu tam pouštěl ty dálkový
kupodivu to nepochopil
naštěstí odbočil na Sadskou
omluvte kvalitu, ona ta D11 trochu drncá
- Přílohy
-
- DSC01083r.JPG (30.23 KiB) Zobrazeno 8443 x
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tak dálnice je trochu případ sám pro sebe... Ale normální světla v noci svou svítivostí stačí na naprostou většinu situací. Problém je právě ve dne za mlhy (a na dálnici za deště), kdy normální světla skoro vidět nejsou. Tam má mlhovka podle mě největší smysl...jonáš píše:No po několika nočních jízdách na dálnici s tim nemůžu moc souhlasit.
Ten se určitě divil, co to za nim jede za nemyslící prase, co si neumí přepnout na potkávačky.Mike píše:celé ty 3km jsem mu tam pouštěl ty dálkový![]()
kupodivu to nepochopil
Víte, že se od toho odsouzenýho Laciny vlastně lišíte jen mírou a způsobem realizace svojí agresivity? Aspoň zatim