Ne, ale tohle se nedělá a stihl ho spravedlivý trest.
Jak jezdíme
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak jezdíme
No nevyšel z toho lacino 
R48 -> D48 se podařilo!
Podle mě to dokazuje sílu kamer v autech nebo na branách... Nebýt to zdokumentováno tak nikdo nic nedokáže.
souhlas. dnes ma kameru kazdy drazsi luxusni vuz (takova ta na videni v noci, fajnova vec). pocitam, ze do 10ti let bude obyc kamera v hd rozliseni nabizena i do fabie za priplatek 3,000 Kc vc. flash USB pameti 500GB. snimat bude predek i zadek samozrejme.
to pribude trestnich oznameni.
to pribude trestnich oznameni.
Já se spíš příkláním k takovýmuhle názoru: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pira ... 86745.html Ale chápu, že se to nenosí, tak do mě!

wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
V tom případě i do mě, protože jsem stejného názoru.Majkii píše:Já se spíš příkláním k takovýmuhle názoru: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pira ... 86745.html Ale chápu, že se to nenosí, tak do mě!![]()
Můžete prosím blíže specifikovat, co v tom článku považujete za stěžení názor, ke kterému se kloníte? On tam autor smíchal docela dost věcí dohromady ....Majkii píše:Já se spíš příkláním k takovýmuhle názoru: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pira ... 86745.html Ale chápu, že se to nenosí, tak do mě!![]()
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Taktéž mám o tom rozsudku jisté pochybnosti.
1.) Mediální masáž. Jak je v článku zmíněno, hned od začátku jako "Pirát z D1". A to všechno na základě jednoho mizerného videa.
2.) Trošku mě překvapilo, že ho soud uznal vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Resp. že ten čin byl takhlen klasifikován. I když připustím, že třeba chtěl tu řidičku vyškolit, tak pochybuju, že jí teda chtěl nějak fyzicky ublížit.
3.) Žádat exemplární trest, to už je jako chtít ho potrestat za přestupky všech pirátů, které nikdo nikdy nechytí.
Jestli s něčím souhlasím, tak se zákazem řízení. Pokud prostě dělám blbosti, nebo neumím řídit, a způsobím něco takového, tak bez ohledu na příčinu, nemám za volantem nic dělat.
Nakonec, nezbývá než doufat v nezávislost soudu.
1.) Mediální masáž. Jak je v článku zmíněno, hned od začátku jako "Pirát z D1". A to všechno na základě jednoho mizerného videa.
2.) Trošku mě překvapilo, že ho soud uznal vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Resp. že ten čin byl takhlen klasifikován. I když připustím, že třeba chtěl tu řidičku vyškolit, tak pochybuju, že jí teda chtěl nějak fyzicky ublížit.
3.) Žádat exemplární trest, to už je jako chtít ho potrestat za přestupky všech pirátů, které nikdo nikdy nechytí.
Jestli s něčím souhlasím, tak se zákazem řízení. Pokud prostě dělám blbosti, nebo neumím řídit, a způsobím něco takového, tak bez ohledu na příčinu, nemám za volantem nic dělat.
Nakonec, nezbývá než doufat v nezávislost soudu.
Zapomínáte, že tam byli taky dva přímí svědci z té mazdy http://domaci.ihned.cz/c1-48279650-psyc ... it-autobus a možná i někdo z dalších šoférů. Na trestu neni nic exemplárního, je v běžných hranicích sazby.
Fakt je, že za volantem se i neagresivní lidé mohou dát snadno vyprovokovat. Jel jsem před pár lety s jedním starším kolegou (jinak naprosto pohodovým člověkem) po D1, kde bylo před Brnem nějaké zúžení do jednoho pruhu a většina aut dělala přirozeně zip. Kolega se ale nalepil na kufr auta před námi, řidičku zleva před nás prostě nepustil a když na nás houkla, ukázal jí dozadu moc pěkná gesta. O nic velkého nešlo, de jure jsme byli v právu (značka zipu tam nebyla), ale prostě bych to od něj nečekal...
Ten rozsudek snad alespoň pár řidičů přiměje dávat si víc pozor na agresivitu za volantem... Onoho "piráta" je mi docela líto, v podstatě si tím zkratem zkazil celý život, ale pořád může být rád, že to dopadlo "jen" takhle a ty lidi nezabil...
Ten rozsudek snad alespoň pár řidičů přiměje dávat si víc pozor na agresivitu za volantem... Onoho "piráta" je mi docela líto, v podstatě si tím zkratem zkazil celý život, ale pořád může být rád, že to dopadlo "jen" takhle a ty lidi nezabil...
Dovolím si ocitovat §12 silničního zákona 361/2000 sb.:Standa píše:...
Jel jsem před pár lety s jedním starším kolegou (jinak naprosto pohodovým člověkem) po D1, kde bylo před Brnem nějaké zúžení do jednoho pruhu a většina aut dělala přirozeně zip. Kolega se ale nalepil na kufr auta před námi, řidičku zleva před nás prostě nepustil a když na nás houkla, ukázal jí dozadu moc pěkná gesta. O nic velkého nešlo, de jure jsme byli v právu (značka zipu tam nebyla) , ale prostě bych to od něj nečekal...
...
Zvýrazněná část jasně hovoří o tom, že pravidlo zipu platí i tam, kde není připomenuto dopravní značkou. Drtivá většina řidičů to neví - ke škodě plynulosti provozu.361/2000 sb. píše: (5) Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy. Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu. Tam, kde se dva jízdní pruhy sbíhají v jeden, aniž by bylo zřejmé, který z nich je průběžný, nesmí řidič jedoucí v levém jízdním pruhu ohrozit řidiče jedoucího v pravém jízdním pruhu.
De iure jste byli v právu (řidička z vedlejšího pruhu vás nesmí ohrozit ani omezit), ale v právu byla i ona (váš kolega jí musí umožnit vjet tak, aby se vozidla z jednoho i z druhého pruhu střídala. Nevím, jak tyto střety řeší Policie.
Kašlete na novinářské bláboly (na to máme jiné vlákno). Včera jsem měl chvilku a podíval se na idnesu na konec přímého přenosu vynesení rozsudku.Petr Pokorný píše:V tom případě i do mě, protože jsem stejného názoru.Majkii píše:Já se spíš příkláním k takovýmuhle názoru: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pira ... 86745.html Ale chápu, že se to nenosí, tak do mě!![]()
Podstatné pro sazbu bylo (jak jsem to jako laik pochopil):
- Uznal, že způsobil nehodu.
- Těžké ublížení na zdraví je dáno posudky doktorů.
http://www.epravo.cz/top/clanky/vymezen ... -7465.html
Jo co je těžké je jenom v judikatuře (to známe i ze sporů s ekoteroristy). V zákoně to nehledejte.
- ze záznamu mu prokázali, že jel 70m, 7 s vedle ní
- svědci z mazdy uvedli, že na ně gestikuloval
- z toho soud usoudil, že věděl, že ve voze jsou dvě osoby (tj. sazba začíná na 5ti letech)
- soud nevyhověl obžalobě a neklasifikoval čin jako zavrženihodnou pohnutku (to by musel plánovat)
- úmysl je postavený na tom, že měl místo se v klidu zařadit a nevysvětlil proč jako zkušený řidič udělal takovýto nebezpečný manévr
- soud mu snížil vykonání trestu na věznici s dohledem Takže je na tom jako by to byl pouze nedbalostní čin.
dle wikipedia: odsouzení se ve věznici mohou pohybovat bez omezení, většinou pracují na pracovištích mimo věznici, kde dohled nad jejich činností provádí vychovatel nejméně jednou týdně, v mimopracovní době jim ředitel může povolit volný pohyb mimo věznici k účasti na kulturních a sportovních akcích a bohoslužbách (Kdo zažil 2 letou vojenskou službu, tak možná ví o čem to tak asi je)
Zde jsou ty paragrafy
http://business.center.cz/business/prav ... 2h1d2.aspx
Pokud někdo najdete na Internetu písemné vyhotovení rozsudku, tak dejte odkaz. Celé video nám masmédia asi nenabídnou.
Jinak asi po včerejšku platí Řidič je jednou nohou v kriminále a druhou v hrobě.
To neplatí jen po včerejšku, ale furt. Spolujezdci a chodci většinou jen v tom hrobě.
Toho pána bych se nechtěl zastávat, na silnicích se setkávám s agresí až moc často, takže bych byl pro co nejpřísnější tresty, ale ten rozsudek je hodně postavený na vaření z vody. Vůbec nevíme, zda dával blinkr. Neviděla jsme z videa, jak vypadala jízda před tím, držel odstup? Jak rychle ji dojel? Existuje nějaký posudek, že ta paní s tím pánem jsou schopni odezírat nadávky? Jaktože se paní nevěnovala řízení? Já se na notorické lepiče do kufru teda 7 s nekoukám, když jedou vedle mě. Jakou rychlostí ta paní předjížděla ten kamion a jak dlouho? Proč se něměří všem stejným metrem, když ty dvě auta jedoucí za ním nedodržela odstup a zcela vědomě ohrožovala ostatní okolo? To třetí auto z levého pruhu se do pravého také nezařadilo, vůbec, ale vůbec bezpečně? Těch proč a proč je tady moc.
Neobhajuji jej, ale volil bych jiný trest, zákaz řízení minimálně 10 let bez možnosti odvolání. To by jej jako cestujícího člověka potrestalo stejně dostatečně a trest je to adekvátní. Každý, ať sám porovná tento čin a třebas toto http://www.novinky.cz/krimi/169134-opil ... ezeni.html Není to výsměch?
Neobhajuji jej, ale volil bych jiný trest, zákaz řízení minimálně 10 let bez možnosti odvolání. To by jej jako cestujícího člověka potrestalo stejně dostatečně a trest je to adekvátní. Každý, ať sám porovná tento čin a třebas toto http://www.novinky.cz/krimi/169134-opil ... ezeni.html Není to výsměch?
Vzhledem k tomu, že vrah osoby mně blízké dostal natvrdo pět let, tak to k smíchu je.
Poslední dobou těch zajímavých rozsudků máme celkem dost.flames píše:Vzhledem k tomu, že vrah osoby mně blízké dostal natvrdo pět let, tak to k smíchu je.
Sousta lidi na diskuzích a anketách s rozsudkem souhlasila. Já si říkal na jednu stranu exemplární trest na druhou jak zde bylo řečeno neznáme úplně celý příběh a taky bych se klonil k zákazu řízení s podmínkou.
Teď mě napadá jaký je trast když ujedu policii ?
http://www.youtube.com/watch?v=FvUHEnZqqkE - při čase 1:06 se policajti málem rozsekají (Což je jejich chyba). Lze toto srovnávat ? Já myslím že ano. Tito lide přeci ohrožují ostatní vědomě a nejednají zkratově, ale promyšleně.
Teď mě napadá jaký je trast když ujedu policii ?
http://www.youtube.com/watch?v=FvUHEnZqqkE - při čase 1:06 se policajti málem rozsekají (Což je jejich chyba). Lze toto srovnávat ? Já myslím že ano. Tito lide přeci ohrožují ostatní vědomě a nejednají zkratově, ale promyšleně.
Mi furt nejde do hlavy, proč je, jen tak vytlačil z vozovky. Jen za to, že pomalu předjížděli kamion? To mi nepřijde moc pravděpodobné a racionální. Podle mě si museli udělat něco předtím, než je zachytili kamery, bo řidič jen tak (i na pomale jedoucí auto) neukazuje druhému, že je jednička. To už se asi nikdy nedozvíme.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny píše:Mi furt nejde do hlavy, proč je, jen tak vytlačil z vozovky. Jen za to, že pomalu předjížděli kamion? To mi nepřijde moc pravděpodobné a racionální. Podle mě si museli udělat něco předtím, než je zachytili kamery, bo řidič jen tak (i na pomale jedoucí auto) neukazuje druhému, že je jednička. To už se asi nikdy nedozvíme.
D1 je celá tak stresová, že se nedivím, kdyby mu jen tak "prdlo v kuli". Dneska jsem se cestou jen tak kochal a ani jsem si nevšim, že jedu 60 po okresce v zatáčkách, dokud mě nevytroubil PPL kurýr. Jestli na té trase potkal 20 takových maníků jako já (mmchdm tohle zdržování taky nemám v oblibě), co "nerespektovali" že ON spěchá, tak tohle už mohla být poslední kapka.
Ale i kdyby to byl zkrat, tak ten trest se mi za pokus o zabití 2 lidí zdá adekvátní. Za předpokladu nehody - tedy neprokázání úmyslu bych to viděl na 2 roky s podmíněným odkladem + 5 let bez ŘO - ale to už je na soudech.
já jsem to nečetl celé, ale kde přesně se to na D1 stalo ?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ve směru na Prahu u Hrusic.Mike píše:já jsem to nečetl celé, ale kde přesně se to na D1 stalo ?
D47 už máme, teď ještě D48
tadyMike píše:já jsem to nečetl celé, ale kde přesně se to na D1 stalo ?
Podle mě měl Lacina velké štěstí v neštěstí, že tu řidičku "vytlačil" tam, kde ji vytlačil a né o 200 m dál na mostě Šmejkalka. Pokud by celé auto vyletělo z dálnice, řidička by nejspíš nepřežila. To by pak ale vše vypadalo jinak a trest by byl mnohem větší.
Tady je video se začátkem: http://www.youtube.com/watch?v=16o-iSqYMk8&NR=1Warcz píše:Teď mě napadá jaký je trast když ujedu policii ?
Za prvé, ten motorkář je magor a po tak dlouhém pronásledování ho klidně mohli trefit za jízdy, to by si zasloužil.
Na druhou stranu, za to, že "to postavil na zadní a možná si bude chtít hrát, vole" ho honili po Praze i po dálnici a způsobili tolik rizikových situací a ohrozili tolik lidí okolo, že by měli potrestat i ty policajty.