Provoz na jižní části D0 (D1-D5)
Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)
Naložený kamion nemá takový problémy jako prázdný.
Nejlepší by bylo kdyby se o silnice (aspoň o ty nejdůležitější) někdo pořádně staral. Jakto že v německu se jede po mokré dálnici a po přejetí čáry se jede po sněhu? Jakto že ve švýcarsku jsou dálnice celou zimu sjízdné i v horských oblastech a na pražském okruhu je při pár centimetrech kalamita? Stát se chlubí jak je mýto výnosné, ale že by bylo potřeba v takových "extrémech" ty peníze nasypat rychle zpět na silnice aby byli sjízdné to už nikdo neřeší. Je to ostuda
Nejlepší by bylo kdyby se o silnice (aspoň o ty nejdůležitější) někdo pořádně staral. Jakto že v německu se jede po mokré dálnici a po přejetí čáry se jede po sněhu? Jakto že ve švýcarsku jsou dálnice celou zimu sjízdné i v horských oblastech a na pražském okruhu je při pár centimetrech kalamita? Stát se chlubí jak je mýto výnosné, ale že by bylo potřeba v takových "extrémech" ty peníze nasypat rychle zpět na silnice aby byli sjízdné to už nikdo neřeší. Je to ostuda
Spíš prázdný má problém,plně naložený by se určitě rozjelKubajsu píše:Možná proto, že naložený kamion který zastaví na sněhu ve 4% stoupání se už nerozjede...MPMP píše:Vidím, že názory jsou od toho, aby se různily. Já mám pořád dojem, že se z toho dělá větší věda, než to ve skutečnosti je. V zimě prostě sněží. A když sněží, tak to na silnicích (než se údržbě podaří sníh uklidit) i klouže. Kdyby se z bezpečnostních důvodů měly zavírat silnice vždycky, když napadne sníh, tak půl roku půl Evropy nejezdí. Proč není možné přijmout základní fakt, že kluzká silnice potřebuje odpovídající styl jízdy? Proč musíme dělat "superopatření" aby se na každé silnici dalo jezdit celoročně stejným stylem jako v létě? Tohle mi opravdu "nedocvakává".
Pražský okruh nezvládá namrzající sníh i přes množství technických vychytávek
http://praha.idnes.cz/prazsky-okruh-nez ... -zpravy_ab
http://praha.idnes.cz/prazsky-okruh-nez ... -zpravy_ab
ad.článek
Tak to teda nechápu,že se nic dodatečně montovat nebude
Nejde to,nebo se nechce?
Při takovém provozu je to podle mne mnohem ekonomičtější,než provoz posypových aut.
Když to může mít Hřebeč s podobnou situací(estakáda-tunel),proč to nemůže mít pražský okruh?
Tak to teda nechápu,že se nic dodatečně montovat nebude
Nejde to,nebo se nechce?
Při takovém provozu je to podle mne mnohem ekonomičtější,než provoz posypových aut.
Když to může mít Hřebeč s podobnou situací(estakáda-tunel),proč to nemůže mít pražský okruh?
Mluvilo se o tom, že zařízení je dost nespolehlivé. Zda je to výmluva nebo pravda, nevím...
1. Zvážil bych povinné zimní pneu na R1.
2. Vybudovat truck centra každých 50km a tam kamióny s návěsem odstavit a počkat až přestane hodně sněžit. Náklaďáky bez přívěsu s náhonem na zadní bych neomezoval.
3. Za úplné zablokování dálnice vymáhat ztrátu na mýtném.
otázka: Solí se v tunelu, alespoň na začátku?
2. Vybudovat truck centra každých 50km a tam kamióny s návěsem odstavit a počkat až přestane hodně sněžit. Náklaďáky bez přívěsu s náhonem na zadní bych neomezoval.
3. Za úplné zablokování dálnice vymáhat ztrátu na mýtném.
otázka: Solí se v tunelu, alespoň na začátku?
Pokud je největší problém namrzání mostů, tak zimní pneu nepomůžou a stejně tak odstavování kamionů při sněžení. Mimochodem, docela by mě zajímalo, jak to včera vypadalo na MUK se Strakonickou.
No kdyby to byl první dálniční most v čechách, tak možná .. jak to dělaj na těch všech ostatních, třeba na D8 přes Krušný? 
Letní pneu "uklouzávají" jízdní stopu ve sněhu. Zimní pneu tuto stopu načechrává.
Souprava s návěsem (kamion) není schopna nic vyjet právě díky tomu, že má náhon na zadní nápravě tahače.
Když jsem se teď kouknul na http://www.dopravniinfo.cz tak mám podezření, že včera začalo dávat pokyn k uzavření tunelu automatické čidlo námrazy, které měří teplotu vozovky a rosný bod. Teď jim meteo hlásky hlásí náledí, třeba na D11 a v hlášení se hovoří o suché vozovce... To je ale jenom moje doměnka - ladíme počítač (4,5m máme za sebou, teď ještě ten zimní provoz)
Na D8 přes krušný je daleko menší provoz.
Souprava s návěsem (kamion) není schopna nic vyjet právě díky tomu, že má náhon na zadní nápravě tahače.
Když jsem se teď kouknul na http://www.dopravniinfo.cz tak mám podezření, že včera začalo dávat pokyn k uzavření tunelu automatické čidlo námrazy, které měří teplotu vozovky a rosný bod. Teď jim meteo hlásky hlásí náledí, třeba na D11 a v hlášení se hovoří o suché vozovce... To je ale jenom moje doměnka - ladíme počítač (4,5m máme za sebou, teď ještě ten zimní provoz)
Na D8 přes krušný je daleko menší provoz.
No dobrá, tak třeba ve Velkym Meziříčí .. nebo estakáda přes Beroun, tam možná bude jezdit víc. A je to taky do kopce 
Náledí je dneska hlášený ze všech meteohlásek po česku, akorát jedna má nebezpečí námrazy.
Náledí je dneska hlášený ze všech meteohlásek po česku, akorát jedna má nebezpečí námrazy.
Jenomže za těmito mosty není tunel, který se automaticky uzavírá, když si čidlo "uprdne".
Vzhledem k tomu, že tam žádný tunelový vrátný není přítomen a musí přijet situaci někdo zkontrolovat autem z Rudné a ten se tam nedostane protože tam je kolona ....
Jasně, že si těžko někdo dovolí ignorovat čidlo náledí a neuzavřít tunel. Nepřišlo mi totiž, že byl na estakádě obrovský problém s námrazou, protože se ty kamióny vždy při otevření rozjely.
Docela by mne zajímalo, zda ty čidla jsou pouze teplotně vlhkostní nebo meří i koncentraci soli na silnici.
Vzhledem k tomu, že tam žádný tunelový vrátný není přítomen a musí přijet situaci někdo zkontrolovat autem z Rudné a ten se tam nedostane protože tam je kolona ....
Jasně, že si těžko někdo dovolí ignorovat čidlo náledí a neuzavřít tunel. Nepřišlo mi totiž, že byl na estakádě obrovský problém s námrazou, protože se ty kamióny vždy při otevření rozjely.
Docela by mne zajímalo, zda ty čidla jsou pouze teplotně vlhkostní nebo meří i koncentraci soli na silnici.
Mno ono je zajímavý, jestli může pod nulou vůbec rozumně fungovat vlhkostní čidlo .. aby to nebylo jen na teplotě, resp. porovnání teploty vzduchu a betonu, to pak bude zavřený celou zimu. Že by měřili rutinně a dlouhodobě posolenost si už neumim představit vůbec, a to jí mam jinak celkem živou 
taková stanice to je docela věda http://www.cross.cz/download/datasheets ... CZ_WEB.pdf
I věda se občas plete 
Nenapadá mne,co může být nespolehlivého na tom ostřikování,pokud je to nainstalované dle tech.postupů.
Naopak mně to připadá pohotovější,než posyp.auto,v kombinaci s čidly a webkamerami.
Naopak mně to připadá pohotovější,než posyp.auto,v kombinaci s čidly a webkamerami.
Já bych řekl, že se to minimálně bude rádo ucpávat.
problém vznikl jednou "nad bulharem" kde se směs začla rozstřikovat sama, ačkoli nemrzlo
a ono to na té solance klouže - byla tam hromadná nehoda.
na okruhu opět problém, liniové řízení
řidiči při horších podmínkách ubrali na rychlosti, což smyčky vyhodnotily jako hustší provoz a snížily rychlost
dnes na 515 svítila od Slivence 60 a vůbec nevím proč
a ono to na té solance klouže - byla tam hromadná nehoda.
na okruhu opět problém, liniové řízení
řidiči při horších podmínkách ubrali na rychlosti, což smyčky vyhodnotily jako hustší provoz a snížily rychlost
dnes na 515 svítila od Slivence 60 a vůbec nevím proč
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Problémy jsou od toho,aby se řešily.a určitě to vyřešit jde,jinak by se to nemontovalo nikamBobek píše:Já bych řekl, že se to minimálně bude rádo ucpávat.
Mno ucpávat se to může asi stejně, jako ostřikovač na autě naplněnej nemrznoucí směsí .. a nevim o výrobci, kterej by to kvůli tomu přestal montovat, i když tam jsou mnohem jemnější trysky. Spíš se potřebovalo na stavbě "ušetřit".
Ostřikovač se asi bude ucpávat o něco méně, protože tak nějak není tolik v kontaktu se vším tím silničním bordelem. Ucpávat != zamrzat.
Království a půl princezny za 511.
před devátou jsem projel úsek Barrandov - Třebonice - Modletice
na výškoměru na lochkovském mostě chybí střední deska s omezením výšky nad pravým pruhem
na všech liniovkách svítila 80, jedině před D1 byla tma
na estakádě a u Jinočan svítila vločka
na několika místech vlevo zákaz NA, někde i 6t
pár dokumentačních fotek z videa
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r1/101203/
[youtube]hHPkXzBVRmY?fs=1&[/youtube]
[youtube]jVCA_RRQ9JY?hl=cs&[/youtube]
na výškoměru na lochkovském mostě chybí střední deska s omezením výšky nad pravým pruhem
na všech liniovkách svítila 80, jedině před D1 byla tma
na estakádě a u Jinočan svítila vločka
na několika místech vlevo zákaz NA, někde i 6t
pár dokumentačních fotek z videa
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r1/101203/
[youtube]hHPkXzBVRmY?fs=1&[/youtube]
[youtube]jVCA_RRQ9JY?hl=cs&[/youtube]
http://byznys.lidovky.cz/prazsky-okruh- ... oprava_mpr
Já osobně bych to udělal ve stoupacích pruzích, které jsou nejduležitější...
Jsou to prostě komedianti ... novináři s nulovou zodpovědností. Nejhorší na tom je, že utvářejí názor veřejnosti. Proč najednou tolik novinářů chce "rozmrazování", ale nikdo z nich se neptá na základní otázky:Warcz píše:http://byznys.lidovky.cz/prazsky-okruh- ... oprava_mpr
- kolik by stála montáž?
- kolik by stál provoz?
- v jakých situacích je tento druh rozmrazování účinný?
- v Praze je to na 6ti místech namontované, neviděl jsem jedinou zprávu o tom, jak to v této situaci obstálo či neobstálo.
Jenomže ta odpověď ŘSD také moc přesvědčivá není. Měli říct ano, tu variantu jsme zvážili, měla tyto výhody a tyto nevýhody, a proto jsme systém nenamontovali. Pak by to bylo jasné. Takhle vypadá, že se tím v lepším případě nikdo nezabýval, v horším, že to někdo pokazil nebo se na to vykašlal.
no nad Bulharem to zrovna nefungovalo, nebo možná ano, ale silnice podle toho nevypadalaPetr Pokorný píše:...
- v Praze je to na 6ti místech namontované, neviděl jsem jedinou zprávu o tom, jak to v této situaci obstálo či neobstálo.
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit