Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Povinná četba
http://www.denikreferendum.cz/clanek/76 ... h-predpisu
myslim, ze ridic jel hodne pres limit hadam 120-130? (takze ne "jenom predjizdel...")dd píše: Podle mě nic tak hrozného neudělal. I podle komentáře toho policisty předjížděl vždy, když bylo volno, nikdo mu nemusel uhýbat, aby se vešli tři vedle sebe apod. Jenom začal předjíždět o 20 metrů dřív než začala přerušovaná čára. A teď do mě
kdyz takhle jede jeden ridic z tisice a 999 okolo je rozumnych ridicu, tak to asi dopadne bez nehody.
ale co se stane, pokud takhle budou jezdit vsichni, nebo kazdy druhy?
Tak nebude koho předjíždět, bo všichni pojedou těch 120-130.vaclav píše:ale co se stane, pokud takhle budou jezdit vsichni, nebo kazdy druhy?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
panove, nezname se osobne a tudiz nevim, kde konci vazna diskuze a zacina humor.Lenny píše: Tak nebude koho předjíždět, bo všichni pojedou těch 120-130.
chapete doufam, ze na jednickach jsou urovnova krizeni, prechody, autobusove zastavky, cyklisti atp? stoji tech 90 vterin usporeneho casu na tech 10km za tu riskantni, nebezpecnou rychlou jizdu? den ma 86,400 vterin.
Ovšem včetně prvního (momentálně jediného) příspěvku do diskuse pod článkemjonáš píše:Povinná četbahttp://www.denikreferendum.cz/clanek/76 ... h-predpisu
Na druhou stranu takové vozítko s váhou 200kg a výkonem stejným jako současná miniauta do města (cca 60kW) by mě celkem mohlo uspokojovatStanda píše:včetně prvního (momentálně jediného) příspěvku do diskuse pod článkem- zelená totalita to zjevně nechce vzdát!
Totalita s hlasem poradnim, to si nechte patentovat.Standa píše:zelená totalita to zjevně nechce vzdát!
Rychlost vs. bezpečnost tu má své vlákno a stejně se neshodneme, mně 120-130 nepřijde "hodně přes limit". Ale to je vedlejší. Jak napsal robert, za rychlost ho stejně pokutovat nemůžou, bo ho nezměřili. Viděl jsem ten pořad jen jednou, ale přišlo mi, že to jeho předjíždění opravdu nikoho neomezovalo ani neohrožovalo.vaclav píše:myslim, ze ridic jel hodne pres limit hadam 120-130? (takze ne "jenom predjizdel...")dd píše: Podle mě nic tak hrozného neudělal. I podle komentáře toho policisty předjížděl vždy, když bylo volno, nikdo mu nemusel uhýbat, aby se vešli tři vedle sebe apod. Jenom začal předjíždět o 20 metrů dřív než začala přerušovaná čára. A teď do mě
kdyz takhle jede jeden ridic z tisice a 999 okolo je rozumnych ridicu, tak to asi dopadne bez nehody.
ale co se stane, pokud takhle budou jezdit vsichni, nebo kazdy druhy?
Nemluvě o tom, že ani nemusel porušit zákaz předjíždění. Plná čára totiž neznamená zákaz předjíždění. Její přejetí je bez bodu a tuším do 1000,-Kč, když je tam značka, jsou za to body a vyšší pokuta.
Ještě k té reportáži: Může si policista vyžádat spisy, které odeslal magistrátu, aby je kontroloval a potažmo ukazoval televizi?
V článku je několik "nepřesností" (např. klasika "statisticky roste jak počet nehod, tak mrtvých na silnicích"), takže autor by si měl nejprve opatřit informace než začne radit senátorům, dávat rozhovory do rádia a psát články o všem a vlastně o ničem..jonáš píše:Povinná četbahttp://www.denikreferendum.cz/clanek/76 ... h-predpisu
Ale s prvním odstavcem lze souhlasit.
Plná čára totiž neznamená zákaz předjíždění
a co teda
Počet nehod rozhodně roste, zeptejte se ve svý pojišťovně.
Jinak to už ale opravdu neni tak jednoduchý, jak bejvávalo .. http://www.autoweb.cz/platnost-dopravnich-znacek/
Dopravní značka může být umístěna pouze na sloupech, sloupcích, rámcových konstrukcích, konzolách, portálových konstrukcích a výložnících. Z toho plyne, že dopravní značka umístěná kdekoli jinde, není umístěna platně a neukládá účastníkům silničního provozu žádné povinnosti. Takovým příkladem je třeba značka přibitá na strom nebo značka umístěná na zdi domu.
Paradoxní na úpravě technických aspektů dopravních značek a jejich umístění v terénu je právě její forma, a to technickou normou. Tato technická norma totiž není obecně dostupným právním předpisem a nelze se s jejím obsahem – na rozdíl od ostatních právních předpisů – bezplatně seznámit. Paradoxně tak některá práva a povinnosti ve vztahu k dopravním značkám není možno bezplatně zjistit, kterážto skutečnost byla též předmětem jedné správní žaloby .. která neuspěla, abych to zkrátil. No, slušnej bordel v tom máme, jak ve všem.
Jinak ovšem nechápu, proč se nedá z nepřetržitýho videozáznamu, kterej má jasný časování a na kterym se dají určit jednotlivé pozice v prostoru v danym čase, přesně změřit rychlost. Asi by se holt muselo chtít
Počet nehod rozhodně roste, zeptejte se ve svý pojišťovně.
Jinak to už ale opravdu neni tak jednoduchý, jak bejvávalo .. http://www.autoweb.cz/platnost-dopravnich-znacek/
Dopravní značka může být umístěna pouze na sloupech, sloupcích, rámcových konstrukcích, konzolách, portálových konstrukcích a výložnících. Z toho plyne, že dopravní značka umístěná kdekoli jinde, není umístěna platně a neukládá účastníkům silničního provozu žádné povinnosti. Takovým příkladem je třeba značka přibitá na strom nebo značka umístěná na zdi domu.
Paradoxní na úpravě technických aspektů dopravních značek a jejich umístění v terénu je právě její forma, a to technickou normou. Tato technická norma totiž není obecně dostupným právním předpisem a nelze se s jejím obsahem – na rozdíl od ostatních právních předpisů – bezplatně seznámit. Paradoxně tak některá práva a povinnosti ve vztahu k dopravním značkám není možno bezplatně zjistit, kterážto skutečnost byla též předmětem jedné správní žaloby .. která neuspěla, abych to zkrátil. No, slušnej bordel v tom máme, jak ve všem.
Jinak ovšem nechápu, proč se nedá z nepřetržitýho videozáznamu, kterej má jasný časování a na kterym se dají určit jednotlivé pozice v prostoru v danym čase, přesně změřit rychlost. Asi by se holt muselo chtít
a) Ano zákaz předjíždění neznamená, ale přejíždět se smí jen ve vyjmenovaných připadech, což tento nebyl.dd píše:Plná čára totiž neznamená zákaz předjíždění. Její přejetí je bez bodu a tuším do 1000,-Kč
b) Jak je relevantní fakt, že její přejetí je bez bodu. To jako budeme dodržovat jen ty předpisy, za jejichž porušení jsou trestné body a u ostatních "to nestojí za to se tím zabývat", nebo jak to bylo myšleno?
Proč ne, konec konců já taky nerad stěhuji ty skoro dvě tuny na kolech jen kvůli přemístění své maličkosti zvící necelých 100 kg... Ale nesnesu, aby mi to někdo zakazoval, jak by zjevně rád onen přispěvatel. To, že má momentálně jen hlas poradní, jak píše Jonáš, což je mimochodem jen polopravda (z Brusele to moc "poradně" nezní), neznamená, že bychom si na něj mohli dovolit přestat dávat pozorKubajsu píše:Na druhou stranu takové vozítko s váhou 200kg a výkonem stejným jako současná miniauta do města (cca 60kW) by mě celkem mohlo uspokojovatStanda píše:včetně prvního (momentálně jediného) příspěvku do diskuse pod článkem- zelená totalita to zjevně nechce vzdát!
Já to myslel spíš tak, že 60kW/200kg je jako 600kW na 2 tunyStanda píše:Proč ne, konec konců já taky nerad stěhuji ty skoro dvě tuny na kolech jen kvůli přemístění své maličkosti zvící necelých 100 kg... Ale nesnesu, aby mi to někdo zakazoval, jak by zjevně rád onen přispěvatel. To, že má momentálně jen hlas poradní, jak píše Jonáš, což je mimochodem jen polopravda (z Brusele to moc "poradně" nezní), neznamená, že bychom si na něj mohli dovolit přestat dávat pozor!
Dneska na tom tahu z Mělníka D8 se předvedl řidič dodávky - předjížděl v zákazu, před zatáčkou a na sněhu...
http://www.youtube.com/watch?v=ni06p4SfgJg
Co taky může člověk potkat na cestách. Za tohle bych dával větší tresty než ing. Lacinovi. http://www.youtube.com/watch?v=AdvozDJw ... re=related
na TV Nova před časem říkali, že to je fejk, že byl kameraman s řidičem golfu domluvenej...Lenny píše:Co taky může člověk potkat na cestách. Za tohle bych dával větší tresty než ing. Lacinovi. http://www.youtube.com/watch?v=AdvozDJw ... re=related
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Tím spíš, pokud byli domluvení. Natáčení takovýchto kaskaderských scén za běžného provozu je zákeřností. Pokud si někdo chce ukájet tímto způsobem své umělecké choutky, ať to činí někde na uzavřené komunikaci a ne na dálnici, kde ohrožuje i ostatní řidiče. Sebrat řidičáky oběma za to.<em>rob3rt</em> píše:na TV Nova před časem říkali, že to je fejk, že byl kameraman s řidičem golfu domluvenej...
Z diskuze na Arevue spise vyplynulo, ze to nebylo zahrane ... tak nevim.rob3rt píše:na TV Nova před časem říkali, že to je fejk, že byl kameraman s řidičem golfu domluvenej...Lenny píše:Co taky může člověk potkat na cestách. Za tohle bych dával větší tresty než ing. Lacinovi. http://www.youtube.com/watch?v=AdvozDJw ... re=related
nevím jestli je garáž na arevue důvěryhodný informační zdroj...balance píše:Z diskuze na Arevue spise vyplynulo, ze to nebylo zahrane ... tak nevim.rob3rt píše:na TV Nova před časem říkali, že to je fejk, že byl kameraman s řidičem golfu domluvenej...Lenny píše:Co taky může člověk potkat na cestách. Za tohle bych dával větší tresty než ing. Lacinovi. http://www.youtube.com/watch?v=AdvozDJw ... re=related
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Pokud si dobre pamatuju, tak zasah R36 potvrzoval i řBOB, coz sice nic neznamena, ale ja naopak duveruju spis insiderum nez TVnovarob3rt píše:nevím jestli je garáž na arevue důvěryhodný informační zdroj...s TV Nova to taky není úplně slavné, ale asi má u mne o fous větší důvěryhodnost
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Rozumím, nějaká nadupaná tříkolka by to snad mohla splňovat už teďKubajsu píše:...Já to myslel spíš tak, že 60kW/200kg je jako 600kW na 2 tuny
To by bylo jen dobře, hned by se jezdilo bezpečněji 
-
basnik
- Kontaktovat uživatele:
Teda to nestačím koukat, s jakým materiálem je taky možné se na silnici setkatLenny píše:Co taky může člověk potkat na cestách. Za tohle bych dával větší tresty než ing. Lacinovi. http://www.youtube.com/watch?v=AdvozDJw ... re=related
Člověk se snaží jezdit bezpečně a ohleduplně a pak do vás v zatáčce vrazí takovýhle 'takyřidič' ... smutné ..
Pravda bolí. Většinou toho, kdo ji řekne ...