Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)
Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)
Vysočanská radiála 14.11.2010
Na obr. 1 přibyly sloupy VO na jižní straně VR západně od mostu přes železniční trať. Na obr. 2 až 5 je pokračující výstavba severní části vozovky západním směrem k satalickému mostu.
http://www.rychnovinky.cz/19293-vysocan ... -2010.html
Na obr. 1 přibyly sloupy VO na jižní straně VR západně od mostu přes železniční trať. Na obr. 2 až 5 je pokračující výstavba severní části vozovky západním směrem k satalickému mostu.
http://www.rychnovinky.cz/19293-vysocan ... -2010.html
Jen pro ilustraci, jak to prej dneska vypadalo (vypadá?) na Chlumecký jeden obrázek z fcbk:

Jestlipa by tomu hotová radiála zabránila?

Jestlipa by tomu hotová radiála zabránila?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Proč se ty kamiony vždycky naserou i do levého?
R48 -> D48 se podařilo!
Souhlas, takhle to zablokovali i pro OA, které mohou pokračovat na Poděbradskou. To měli PČR obejít a každýmu za 2000,-Martin z Ostravy píše:Proč se ty kamiony vždycky naserou i do levého?
Záleží, jak pevný svodidla budou tadyMajkii píše:Jestlipa by tomu hotová radiála zabránila?
-
basnik
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se pokud to tu už někde zaznělo, ale k čemu má sloužit skokanský můstek zde?
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=1333149 ... 45608@z=17
Díky
Díky
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No právě, ale mě by zajímalo, proč to dělají? Jako když ne oni tak nikdo? Nebo se vždycky najde magor, co si myslí, že i přesto že tam 20 kamionů uvízlo, tak že on to levým projede?dd píše:Souhlas, takhle to zablokovali i pro OA, které mohou pokračovat na Poděbradskou. To měli PČR obejít a každýmu za 2000,-Martin z Ostravy píše:Proč se ty kamiony vždycky naserou i do levého?
R48 -> D48 se podařilo!
Tak to ještě zkuste zdůvodnit. Co vim neni tam zákaz ničeho a tohle je jasná "souběžná jízda" v zastavenym stavu ..dd píše:To měli PČR obejít a každýmu za 2000,-
Uvažované propojení s prodloužením vysočanské radiály ve směru zcentra.basnik píše:Omlouvám se pokud to tu už někde zaznělo, ale k čemu má sloužit skokanský můstek zde?
Díky
VR by měla v budoucnu pokračovat až k MO, takže je to kvůli tomu. Není mi ale jasné, jak bude napojen opačný směr.basnik píše:Omlouvám se pokud to tu už někde zaznělo, ale k čemu má sloužit skokanský můstek zde?
Díky
No a co? Jsou to přeci kamiony a já jedu osobním autem, nemají tam co dělat!!!jonáš píše:Tak to ještě zkuste zdůvodnit. Co vim neni tam zákaz ničeho a tohle je jasná "souběžná jízda" v zastavenym stavu ..dd píše:To měli PČR obejít a každýmu za 2000,-
To je výsledek mediální masáže ... stejně jako kdybych se rozčiloval, že v levém pruhu jezdí (stojí) i žlutá auta, ale já mám červené a nevím proč mě ty žlutý blokujou když já mam červený...
Petr Pokorný píše: No a co? Jsou to přeci kamiony a já jedu osobním autem, nemají tam co dělat!!!
To je výsledek mediální masáže ... stejně jako kdybych se rozčiloval, že v levém pruhu jezdí (stojí) i žlutá auta, ale já mám červené a nevím proč mě ty žlutý blokujou když já mam červený...
Protože je to naprostá bezohlednost zablokovat průjezd i těm, kdo by mohli pokračovat dále. Na to by šlo použít i obecné paragrafy typu přizpůsobení jízdy okolnostem a stavu vozovky.
A určitě by šlo použít i toto:
A určitě by šlo použít i toto:
a kdyby se schtěl někdo bránit tím, že předjížděl, tak§12, odst. 2 píše:V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy ... Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km.h-1 smí levý krajní jízdní pruh užít k jízdě, jen jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
§17, odst. 5b píše:Řidič nesmí předjíždět: b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
Ještě zkuste to objíždění. To je když vozidlo v pravym pruhu stojí 
Díky.
Z toho plyne, že se Kbelská bude muset překopat, tedy pokračování VR připadá v úvahu až po zprovoznění staveb 520 a Pelc-Tyrolka - Balabenka.
Na to bych se musel podívat podrobně, ale myslím, že stojící kolona není to samé jako odstavená/zaparkovaná auta, která se musí objet. Jak by se pak řešila stojící kolona v ulici se zákazem zastavení? Botičkama?jonáš píše:Ještě zkuste to objíždění. To je když vozidlo v pravym pruhu stojí
Kdyby se chtělo, tak by to šlo. Stačilo by pár menších pokut a příště by si dávali pozor.
Ta Kbelská by snad šla podkopat po polovinách. Tak by to bylo podobné, jako když se pokládal nový asfalt.Jarda Š. píše:Z toho plyne, že se Kbelská bude muset překopat, tedy pokračování VR připadá v úvahu až po zprovoznění staveb 520 a Pelc-Tyrolka - Balabenka.
Ale pokračování VR je spíš dlouhodobý výhled. Předtím je potřeba dokončit MO, většinou v tunelech, a pak samotné pokračování VR, také tunelem. Je pravděpodobné, že 520 bude dřív.
Tak jsem konečně našel jednu mapu a jeden dokument, který vypovídá o tom, že Praha s.re na Kbelskou, Průmyslovou, Chlumeckou. Všechny tyto ulice jsou zařazeny až do tzv. Ib kategorie.
To znamená. že tam vyjedeme až za 4hod (tj. necháme je pořádně zapadnout namrznout a pak to svedeme na kamiony).
Dokumenty:
mapa zimní údržby:
http://portal-beta.tsk-praha.cz/wps/por ... va/cisteni
Je tam ke staření i "Plán zimní údržby komunikací pro zimní sezónu 2010-2011".
Žádám zestátnění těchto silnic (je to pouze formální, protože se většinou financovaly(jí) ze státního rozpočtu) a údržbu ve stejné kategorii jako dálnice a silnice I.třídy na ostatním území ČR. Aspoň se tam bude moci vybírat výkonové mýto.
To znamená. že tam vyjedeme až za 4hod (tj. necháme je pořádně zapadnout namrznout a pak to svedeme na kamiony).
Dokumenty:
mapa zimní údržby:
http://portal-beta.tsk-praha.cz/wps/por ... va/cisteni
Je tam ke staření i "Plán zimní údržby komunikací pro zimní sezónu 2010-2011".
Žádám zestátnění těchto silnic (je to pouze formální, protože se většinou financovaly(jí) ze státního rozpočtu) a údržbu ve stejné kategorii jako dálnice a silnice I.třídy na ostatním území ČR. Aspoň se tam bude moci vybírat výkonové mýto.
Ad Chlumecká:
Právě že zákaz něčeho tam je, a to sice zákaz jízdy všech nákladních vozidel v levém pruhu.
http://maps.google.cz/maps?f=q&source=s ... 39268&z=15
Takže pro mě ano, totální kolaps Chlumecké způsobily výhradně řidiči všech nákladních aut, ne jen kamionů, kteří porušili zákaz jízdy v levém pruhu. Kdyby se tam prošel jeden příslušník s fotoaparátem a vyfotil řidiče a vozidlo, určitě by to bylo přes 100000,- na pokutách. Škody způsobené zastavenou MHD byli spíš větší.
Právě že zákaz něčeho tam je, a to sice zákaz jízdy všech nákladních vozidel v levém pruhu.
http://maps.google.cz/maps?f=q&source=s ... 39268&z=15
Takže pro mě ano, totální kolaps Chlumecké způsobily výhradně řidiči všech nákladních aut, ne jen kamionů, kteří porušili zákaz jízdy v levém pruhu. Kdyby se tam prošel jeden příslušník s fotoaparátem a vyfotil řidiče a vozidlo, určitě by to bylo přes 100000,- na pokutách. Škody způsobené zastavenou MHD byli spíš větší.
-
T.o.m.m.i.
Ano ty kamiony v levém pruhu neměly co dělat, ale dál pak je stejně jen jeden pruh. Takže kolaps by byl i tak. Já jsem tudy projížděl asi v půl sedmé ráno a chtělo by to udělat spíš mapu odkud kam stály kamiony
. Já je "podjel" a zaparkoval na Rajský zahradě. Ale snad to šlo je objet a dostat se dál směrem na Hloubětín nebo ten připojovací a odpojovací zablokovaly také u sjezdu na Kolbenovu?
Když už tady řešíte ty kamióny ... tak koukněte na policejní video z vrtulníku:
http://video.idnes.cz/?idVideo=V101202_ ... zpravy_krr
No a v čase 0:07 máte zcela jasně několik kamiónů i na Poděbradské v obou směrech ... a tam je zákaz komplet.
http://video.idnes.cz/?idVideo=V101202_ ... zpravy_krr
No a v čase 0:07 máte zcela jasně několik kamiónů i na Poděbradské v obou směrech ... a tam je zákaz komplet.
Včera jsem měl možnost projet D8, Prahu, D11 a zpět.
Zvláštní na tom bylo, že dálnice byly sjízdné, ale Praha ne. D11 od Chlumce po Sedlice byla dokonce už dopoledne bez kolejí tj. v celé šířce upravená.
Podle mne první krok je v plánu zimní údržby. Na co jsou SSÚD poviny vyjet do 30min a odstranit do 2 hod, když v Praze na to vše navazuje komunikace, která je zařazena do kategorie Ib Kbelská, Kolbenova, Chlumecká, Průmyslová musí být upravena až do 4hod. Pak východní okraj vypadal jak vypadal. Do Ia patří jenom kopec na Kbelské. Zajímalo by mne jaké je pořadí v té Ib, protože tam patří všechno.
V 9:00 ulice Kolbenova neviděla pluh podle mne od půlnoci. Sněžit přestalo ve 3:00. Do dopravní špičky by bývaly ty dvě hodiny stačily.
Zvláštní na tom bylo, že dálnice byly sjízdné, ale Praha ne. D11 od Chlumce po Sedlice byla dokonce už dopoledne bez kolejí tj. v celé šířce upravená.
Podle mne první krok je v plánu zimní údržby. Na co jsou SSÚD poviny vyjet do 30min a odstranit do 2 hod, když v Praze na to vše navazuje komunikace, která je zařazena do kategorie Ib Kbelská, Kolbenova, Chlumecká, Průmyslová musí být upravena až do 4hod. Pak východní okraj vypadal jak vypadal. Do Ia patří jenom kopec na Kbelské. Zajímalo by mne jaké je pořadí v té Ib, protože tam patří všechno.
V 9:00 ulice Kolbenova neviděla pluh podle mne od půlnoci. Sněžit přestalo ve 3:00. Do dopravní špičky by bývaly ty dvě hodiny stačily.
Vyvedu Vás z omylu. NEBYLO možné to nijak objet (!!!) Od 7:30 to zablokovaly tak, že všechny autobusy přijíždějící z Horních Počernic (a že tam pár linek jezdí) musely zůstat stát, protože se nedostaly k odbočce na své obratiště, čímž (nezaviněně) zablokovaly příjezd z Horních Počernic i z Pražského okruhu. Vydržel jsem tam stát cca 40 min (posun asi tak 20m) a pak jsem si mohl vybrat ze 2. variant:T.o.m.m.i. píše:Ano ty kamiony v levém pruhu neměly co dělat, ale dál pak je stejně jen jeden pruh. Takže kolaps by byl i tak. Já jsem tudy projížděl asi v půl sedmé ráno a chtělo by to udělat spíš mapu odkud kam stály kamiony. Já je "podjel" a zaparkoval na Rajský zahradě. Ale snad to šlo je objet a dostat se dál směrem na Hloubětín nebo ten připojovací a odpojovací zablokovaly také u sjezdu na Kolbenovu?
1. otočit to, jet domů a vzít si dovolenou
2. se sebezapřením projet ulicí se zákazem vjezdu a dostat se tím do nákupní zóny a pak třeba i k té Rajské Zahradě.
Můžete hádat, jak to dopadlo.
jak vás tak znám - z příspěvků na tomto foru - tak tipuji tu dovolenou
a pokuty bych nerozdával, náboj Makarov je v daném případě levnější a s dlouhodobým účinkem
a pokuty bych nerozdával, náboj Makarov je v daném případě levnější a s dlouhodobým účinkem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
T.o.m.m.i.
Taky hádám variantu dovolené. Taky to nechápu proč komunikace nahrazující Pražský okruh mají nižší prioritu než dálnice/ rychlostní silnice. Prostě zodpovědné osoby hl. m. Prahy selhaly a k tomu se přidaly pospíchající/ arogantní řidiči kamionů.