Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)
Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)
Protože Praha má svoje priority a ty nejsou v tom, dotáhnout do města další lidi. Pro Prahu je důležité zajistit fungování MHD a dopravu po Praze. T, že kamiony stojí na dálnicích je pro Prahu spíše výhoda. I těch pár co bylo na silnicích tu udělalo dost bordel.
To je nesmysl. Kdyť ty kamiony nakonec MHD zablokovaly také. Prostě jsou u některých komunikací špatně nastavené priority údržby. A pokud má nějaká trasa celorepublikový význam, je poněkud na hlavu, když to zrovna Praha zablokuje. Dokud není PO dostaven, musí se udržovat síť i uvnitř Prahy tak, aby byla funkční jako celek.Sosa píše:Protože Praha má svoje priority a ty nejsou v tom, dotáhnout do města další lidi. Pro Prahu je důležité zajistit fungování MHD a dopravu po Praze. T, že kamiony stojí na dálnicích je pro Prahu spíše výhoda. I těch pár co bylo na silnicích tu udělalo dost bordel.
Kamiony zablokovaly malé procento MHD. Zbytek jezdil.
Co je "malé procento"? Totálně stály VŠECHNY autobusové linky projíždějící, nebo končící ve stanici Černý Most.Sosa píše:Kamiony zablokovaly malé procento MHD. Zbytek jezdil.
Ad varianta. Budete se divit, já do práce dorazil, ale do těch bočních uliček jsem vjel sám, ostatní zůstávali stát v té zácpě. A to i ti, kteří stáli cca 300m přede mnou a mohli to naprosto legálně objet přes nákupní zónu a pak (opět bočními ulicemi) kamkoli dál do města. Přesto tam stáli a stáli a stáli ... Netušíte někdo proč?
Tak nejen Černý Most je obsluhován MHD.
A ti, co neobjížděli, tak (ne)činili nejspíše proto, že se tam prostě nevyznaj.
Království a půl princezny za 511.
Spousta lidí zná jen hlavní trasy a v bočních uličkách se nevyzná. A možná si mysleli, že pokud takto vypadá hlavní, budou ty vedlejší neprůjezdné také.MPMP píše:Ad varianta. Budete se divit, já do práce dorazil, ale do těch bočních uliček jsem vjel sám, ostatní zůstávali stát v té zácpě. A to i ti, kteří stáli cca 300m přede mnou a mohli to naprosto legálně objet přes nákupní zónu a pak (opět bočními ulicemi) kamkoli dál do města. Přesto tam stáli a stáli a stáli ... Netušíte někdo proč?
Anebo jim zaměstnavatel takovou výmluvu na ucpanou silnici uzná 
zaplať pámbu, že neznaj
to už bychom se po Praze nepohybovali vůbec
to už bychom se po Praze nepohybovali vůbec
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Když se na tu mapu podíváme tak zeleně tam jsou vedle nejfrekventovanějších silnic jako magistrála svažité úseky, takže ty priority maj smysl, pokud by se dodržovala u kategorie Ib lhůta 4 hodin.dvs píše:Tak jsem konečně našel jednu mapu a jeden dokument, který vypovídá o tom, že Praha s.re na Kbelskou, Průmyslovou, Chlumeckou. Všechny tyto ulice jsou zařazeny až do tzv. Ib kategorie.
To znamená. že tam vyjedeme až za 4hod (tj. necháme je pořádně zapadnout namrznout a pak to svedeme na kamiony).
Dokumenty:
mapa zimní údržby:
http://portal-beta.tsk-praha.cz/wps/por ... va/cisteni
Tak, smysl to má, myslím že problémy určitě nebyly způsobeny na ČM. Problémové byly ve skutečnosti právě ty zelené úseky, na které se podle mého kašlalo (kopce z Hloubětína na obě strany). Mimochodem mě zaujalo, že Vysočanská estakáda se svým provozem busů je až Ib. Tam jsem ve středu bral "stopařku" s děckem co jí v půlce vyhodil uklouzlej kloubák (v tu chvíli tam byly takový kloubáky už 4!). Přitom ta ulička bokem na Klíčov je Ia!
Na první pohled ty svažité úseky mají logiku, jenomže kudy se tam ten sypač dostane.
Priorita kopců má logiku při hrozbě náledí, ale nesouvislý úsek je k ničemu při padajícím sněhu.
Tu logiku Ia uličky vpravo, jsem taky nepochopil. Že by to byl přístup ke garážím na Klíčově.
Ještě mi vrtá hlavou kde je hranice správy D8. Podle této mapy je to až k modré ceduli v kopci u skládky. To je už na placeném úseku dálnice.
Priorita kopců má logiku při hrozbě náledí, ale nesouvislý úsek je k ničemu při padajícím sněhu.
Tu logiku Ia uličky vpravo, jsem taky nepochopil. Že by to byl přístup ke garážím na Klíčově.
Ještě mi vrtá hlavou kde je hranice správy D8. Podle této mapy je to až k modré ceduli v kopci u skládky. To je už na placeném úseku dálnice.
Ta estakáda je jedno ze 6ti míst v Praze vybavena oním zázračným automatickým "rozmrazováním", které nám na okruhu nenamontovali.Web píše:...Mimochodem mě zaujalo, že Vysočanská estakáda se svým provozem busů je až Ib.
A které se při této kalamitě ukázalo jako "k ničemu". Autobusy tam stejně nevyjeli.Petr Pokorný píše:Ta estakáda je jedno ze 6ti míst v Praze vybavena oním zázračným automatickým "rozmrazováním", které nám na okruhu nenamontovali.Web píše:...Mimochodem mě zaujalo, že Vysočanská estakáda se svým provozem busů je až Ib.
PP: Co jsem viděl na estakádě při objíždění autobusů - jednou za X metrů v 10 cm sněhu vypálené kolečko cca 15 cm v průměru
Postřik je fajn když hrozí ledovka, s větším množství sněhu si poradí dost blbě.
dvs: Kudy se tam dostane sypač je celkem fuk. Podstatné je, že pokud by ty úseky byly sjízdné, doprava v SV Praze by jela. Jenže sypače nevyjely páč se TSK už preventivně bálo uvíznutí v zácpách (které se vytvořily neb sypače nevyjely). To je pak těžké.
dvs: Kudy se tam dostane sypač je celkem fuk. Podstatné je, že pokud by ty úseky byly sjízdné, doprava v SV Praze by jela. Jenže sypače nevyjely páč se TSK už preventivně bálo uvíznutí v zácpách (které se vytvořily neb sypače nevyjely). To je pak těžké.
Nestálo by za to časem uvažovat o tom, že Vysočanskou radiálu, Kbelskou bude udržovat také SSÚRS Běchovice.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=136&t=1713
Prostě ho nadimenzovat, postavit a vybavit v kapacitě pro R1 520 s tím že do výstavby bude udržovat Vysočanskou a Kbelskou.
R1 úsek 520 hned tak nebude a Vysočanská radiála bude provizorium na hodně dlouho.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=136&t=1713
Prostě ho nadimenzovat, postavit a vybavit v kapacitě pro R1 520 s tím že do výstavby bude udržovat Vysočanskou a Kbelskou.
R1 úsek 520 hned tak nebude a Vysočanská radiála bude provizorium na hodně dlouho.
Podle mapy zimní údržby co tu byla už odkazována tam úrdžbu provádí firma IPODEC.Web píše:...Jenže sypače nevyjely páč se TSK...
Dobře, já myslel že ještě nad nimi vládne nějaký dispečink TSK, vzhledem k tomu že se k veškeré situaci vyjadřovali právě titoPetr Pokorný píše:Podle mapy zimní údržby co tu byla už odkazována tam úrdžbu provádí firma IPODEC.Web píše:...Jenže sypače nevyjely páč se TSK...
Mimochodem, ví někdo, kde tyhle sypače "bydlej"?
Tady ale možná i někde jinde 
Informace TSK o vývoji situace a opatřeních:
http://magistrat.praha-mesto.cz/85335_D ... -v-normalu
Průběh:
1.12.2010
13:30 hod. začátek spadu sněhu...
a sníh stále drobně padá... to jsem zvědav na to ráno
koukám, že by to chtělo na ty sněhové příspěvky nové vlákno
třeba "sníh v Praze"...
http://magistrat.praha-mesto.cz/85335_D ... -v-normalu
Průběh:
1.12.2010
13:30 hod. začátek spadu sněhu...
a sníh stále drobně padá... to jsem zvědav na to ráno
koukám, že by to chtělo na ty sněhové příspěvky nové vlákno
Kdy bude dokončena a zprovozněna Vysočanská radiála? Zatím se např. na rozestavěné křižovatce R10/Pražský okruh už dlouhou dobu nic neděje.
To ví snad jen déšť a vítr kolem nás...
Aktuálně nejdřív 6/2011.
Aktuálně nejdřív 6/2011.
Království a půl princezny za 511.
foto průjezd od R10 ke Kbelské
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/110116/
asfalt chybí akorát na tom kousku před Budovatelskou
a pak napojení na obou koncích
přišlo nám, že některé obrubníky jsou čerstvě položené
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/110116/
asfalt chybí akorát na tom kousku před Budovatelskou
a pak napojení na obou koncích
přišlo nám, že některé obrubníky jsou čerstvě položené
A co rampa ve směru od R10 na D8 (chybí na fotkách) jak s ní to vypadá? Tam už snad k napojení došlo, ne?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Nedošlo (jestli myslíš rampu na Kbelskou).