Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Kubajsu

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Kubajsu »

jonáš píše:Ostatně spousta karambolů je z toho, že někdo vzal za volant moc rychle 8-)
Řekl bych, že spíš z křeče, která nedovolí provést případnou korekci... Pamatuju si, jak jsem se "kousnul" když jsem poprvý na parkovišti vzal za ručku - svět se točil a já nebyl schopnej udělat vůbec nic. Chce to učit se, učit se, učit se :kladivo: . Smutný je, že ani ty úplný základy zvládnutí krizovky se v autoškole neučí.
adamos

Příspěvek od adamos »

A tady je neocenitelný kurs školy smyku, navíc za cenu nižší než je běžná 5000 spoluúčast u havarijní pojistky. Škoda, že na podobný kursy zatím neslyšej pojišťovny neocení dobrovolně a ve svém volném čase vyškolené řidiče - třeba symbolickou slevou na pojistném.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

adamos píše:A tady je neocenitelný kurs školy smyku, navíc za cenu nižší než je běžná 5000 spoluúčast u havarijní pojistky. Škoda, že na podobný kursy zatím neslyšej pojišťovny neocení dobrovolně a ve svém volném čase vyškolené řidiče - třeba symbolickou slevou na pojistném.
Byl jsem a bylo to dobré. Bohužel by to chtělo absolvovat tak 1x ročně a na to je ta cena přeci jen moc vysoká :(
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Kubajsu píše: Byl jsem a bylo to dobré. Bohužel by to chtělo absolvovat tak 1x ročně a na to je ta cena přeci jen moc vysoká :(
Taky jsem byl, dokonce dvakrát, ale aby to člověk dostal jak se říká do krve, je třeba to absolvovat tak aspoň 10x ne-li vícekrát.
R48 -> D48 se podařilo!
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Kdysi se školy smyků pořádaly v zimě na běžném cvičišti a zadarmo. Nemělo to ty vymoženosti jako dnes, ale i tak si člověk vyzkoušel, jak se auto chová. Dnes by to asi i z důvodů bezpečnosti nikdo nepořádal.
Mike

Příspěvek od Mike »

problémem je celkový způsob výuky
vpodstatě jsou místa, kde se v autoškole třeba po D nebo R vůbec nesvezete.
dodnes si pamatuji hrůzu některých spolužaček s křižovatky u Kohinorky ve Vršovicích ;)
to že se dnes jezdí v různě výkonných autech není problém, problémem je, že se ti řidiči nemají jak naučit to auto ovládat.
jestliže děláte autoškolu v HTP na plyn a doma vás čeká trojkové BMW, tak je to skoro nanic.
nejen výkonem ale i jízdnímy parametry

a k řidičům v médiích, myslím, že většina řidičů vyjíždí s cílem někam dojet a ne někoho zabít :!:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
vaclav

Příspěvek od vaclav »

a jaksi vysvetlite, ze jsou zeme, kde autoskola neni vubec (povinna) a ty zeme maji mensi nehodovost? neni to tim, ze cesi a narody smerem na vychod jsou proste "jinde". rozvadel jsem to tady uz nekolikrat.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Tak jako nechápu když někdo chce na motorku a nikdy nejezdil pořádně na kole ve městě, tak se přimlouvám k řidičákum na zkoušku. Podle mě to není o výkonu ani o křižovatkách ale o tom aby tě někdo majznul přes prsty když děláš nějakou kravinu.

Mě vychovalo ve městě kolo. Kdo někdy jezdil v provoze na kole tak ví že chyba se tam hodně trestá. Navíc je pomalejší takže máte více času sledovat značky. Další dobrá škola byl rozvoz pizzy, ale to už je na delší povídání :-)
martin
Autor

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od martin »

Country píše:
Západočech píše:Fox Mulder: Probůh, "Jednička" je pro mě SILNICE I. TŘÍDY, nikoliv dálnice D1 :!:

A mimochodem včera se mi to stalo zase! Jedu po I/20 rychlostí kolem 100-110 km/h a už se na mě lepilo opět hovado, co prostě muselo předjíždět za každou cenu. Demonstrativně mi jel hned za zadkem, kdybych musel nečekaně brzdit, neměl sebemenší šanci byť jen zareagovat. Tyhle řidiče vytáhnout z auta, rozbít hubu a zahodit jim řidičák! :x
Pořiď si spínač, kterým rozsvítíš brzdové světla aniž bys šlápnul na brzdu, a rozsviť je vždycky, když se na tebe začne nějaký blbeček lepit. Funguje to. ;)
To nic není, já zažil předevčírem odstavené auto na začátku Strahovského tunelu. Uprostřed Mrázovky byla rychlost stáhnuta na 50 km/h, u vjezdu do Strahovského na 30 km/h (vzhledem k mizerné kvalitě značení by to mohla být i 50, ale z 80 procent ne) - navíc těsně před začátkem úsekového měření. K tomu byl pravý pruh uzavřen značkou, byla tam i dokonce policie. Já se tedy řídil značkami, jak rychlost a tak pruh. Přece jenom tolerance se při 30 km/h kvůli radaru přešvihne neuvěřitelně snadno a nebylo zřejmé, kam až 30ka sahá. Přesto to jednomu magorovi nevadilo a přes výše uvedené mě dojel, nalepil se na zadek a problikával. Takoví lidi by měli mít zakázáno i chodit pěšky.
multi

Příspěvek od multi »

V pátek ráno taky zajímavá situace, husté sněžení a silný boční vítr. Jel jsem ze Svitav do Litomyšle po II/366 a pak sem se chtěl napojit na I/35, všude 15 cm rozježděného sněhu, tak se muselo jet hodně pomalu. Fronta na napojení na I/35 byla hodně dlouhá (až za podjezd), protože se do kopce špatně rozjíždělo a na I/35 byl hodně hustý provoz. Najednou se od Svitav přiřítil borec v Oktávce, celou tu frontu předjel a vjel rovnou na I/35, vzhledem k tomu, že tam je špatně vidět, tak nemohl tušit, jestli něco jede. Samozřejmě vjel těsně před kamion, jednalo se o centimetry, kamioňák ho protroubil, borec taky zatrobil, kopl do vrtule a byl pryč. Stačilo málo a mohla z toho být docela brutální havárka. Tomu říkám bezmozek. :kladivo:
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Zajímavej youtube kanál TheMrBESIP

má tam hodně průjezdů na červenou zakončených zapnutím majáků

a nejdelší video je průjezd kolonou k nehodě, dobrá ignorace od některých řidičů...
http://www.youtube.com/watch?v=GrxjEVhWxPc
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

No ta kolona to byl děs, takto dlouhý příjezd sanitky může mít fatální následky. :?
R48 -> D48 se podařilo!
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Ale zase mi přišlo, že ti policajti asi nespěchali. Kdyby spěchali, tak měli možnost vzít to souběžnou komunikací.
dd

Příspěvek od dd »

Kde to bylo? Z té kamery to vypadalo, že protisměr je téměř prázdný a příjezdy z okolních křižovatek také. To nešlo objet? Divím se, že ostatní řidiči jen vylezli z auta a čekali.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

rob3rt píše:Ale zase mi přišlo, že ti policajti asi nespěchali. Kdyby spěchali, tak měli možnost vzít to souběžnou komunikací.
Jo, taky mi přijde že ti policajti mysleli kolenem ... konec konců když tam dorazili, hasiči už tam byli, jak to? Soudě podle vytvořeného průjezdu od pumpy ÖMV najeli tam. Myslet si, že na komunikaci s obrubníky a pruhy 3,5 + 3,5 metru se jim vytvoří průjezd jako na běžné dálnici s odstavným pruhem. Navíc každý kdo to tam trochu zná (a to by policajti opravdu měli) ví že se to dá relativně slušně objet. Ale od stolu se to píše ... po bitvě je každej generál, já vím.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

dd píše:Kde to bylo? Z té kamery to vypadalo, že protisměr je téměř prázdný a příjezdy z okolních křižovatek také. To nešlo objet? Divím se, že ostatní řidiči jen vylezli z auta a čekali.
Byla to ulice K Barrandovu ve směru od Barrandovského mostu k R1. Až k té čerpací stanici mohli jet přes sídliště a kdyby se chtěli úplně vyhnout kolonám, tak mohli po souběžné silnici pokračovat až do Holyně a k nehodě se kousek vrátit. Já tak jezdím běžně.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Petr Pokorný píše:
dd píše:Kde to bylo?
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@dm=133014 ... 51552@z=13
Nehoda byla už před křižovatkou u Holyně. Ne až 700metrů za ní. A začátek videa byl až za OMV, která je v kopci.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Blíží se Vánoce, tudíž se jako obvykle trochu víc pohybuju po vlastech českých a přilehlém okolí. Nevím, jestli je za tím vánoční stres, sníh, nebo si tolik lidí ráno něco šlehne, ale nestačím se letos divit...

1) II/243+I/9, něco navátého sněhu, koleje vyjeté až na asfalt, kolonu vede pacient v SUV se smrtí v očích rychlostí 20-30km/h dle aktuálního rozpoložení. Proti kolona/štrůdl aut, takže předjetí scifi (navíc je nás opravdu vláček). Někde u Kojetic ho konečně pohltila nějaká odbočka, nebo aspoň škarpa.
2) II/270 Doksy-Mimoň. Traktor táhne Avii, přímo prostředkem, rychlostí vpravdě traktorovitou. Uhnout? Co to je? Pomáhá až troubící linkový autobus.
3) Pozní odpoledne, tma. I/25 na Božím daru vede bratru 1,5km otevřenou krajinou, fouká vítr, jazyky, lítá sníh. Mlhovka plně na místě. Jenže pak je potřeba s ní jet třeba až do Tramtárie*, přestože od lesa dál už je celkem upraveno, ošetřeno a sněží jen tak, aby se neřeklo.
*dle pozorování je Tramtárie nejméně v Ostrově, spíš ale až v Karlových Varech, ne-li dál. Prostě někde doma na dvoře, když se z Oktávky vytáhne klíček, tak ono to pak zhasne.
4) Polsko. Na silnici jsou vyjeté čtyři stopy, logicky vždy dvě od aut putujících jedním směrem. Proto je potřeba jet s Mercedesem z hloubi minulého století prostředními dvěma. Však ten plebs, co jede proti a nemá na pořádnou káru, nějak uhne.
5) I/13 U Rynoltic bouračka, z bodu B k Liberci směřuje pod sirénou sanitka. Důležitější je ovšem bílá dodávka, protože slovy Vosy na jazyku, kdyby právě tenhle náklad králíčků Azuritů nedorazil do Postoloprt včas, tak se za Prahou otevře hvězdná brána a masy ještírků sežerou všechny lidi od Nováka dolů. Sanita se musí prodírat štrůdlem v protisměru, protože blb v dodávce zřejmě nemá uši, zrcátko ani mozek.
6) Praha, tma, sněží. Messenger na kole, bez světla (ani vpředu, ani vzadu). Pokud čekáte na orgány, už vám jezdí po městě.

Tak jsem se vybrečel a je mi líp. :)

Rád bych poděkoval všem ostatním příčetným řidičům (pochopitelně většina, ale znáte to, o klempíři, který ze střechy nespadl, se nepíše) a silničářům, protože udržet v tomhle Šébr nebo Horu sv. Šebestiána musí bejt taky o nervy (a i jinde se vesměs dalo jet). Taky musím pochválit kamioňáky, pochopitelně se našlo pár vysypaných a hodně zaseklých, ale asi jsem měl kliku, protože jsem nepotkal žádného, který by tu situaci dorazil dalším pokusem o předjetí s podobnými následky a zatarasením silnice jako výsledkem.
Království a půl princezny za 511.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Bobek píše:... II/243+I/9, něco navátého sněhu, koleje vyjeté až na asfalt, kolonu vede pacient v SUV se smrtí v očích rychlostí 20-30km/h dle aktuálního rozpoložení. Proti kolona/štrůdl aut, takže předjetí scifi...
No nevim ... II/611 H. Počernice - Nehvizdy ... na pohled krása, koleje odfoukané až na černej asfalt, místy kopletně větrem odklizene. Ovšem zdání klame, byl to čistej led, takže jízda víc jak 40 km/h znamenala zaděláno na průser. Jel jsem tam dnes přes den 3x v různých částech a napočítal jsem 9 nehod jen na tomto kousíčku. A taky se na mě nalepil jeden odborník a furt že by oředjížděl...
Bobek

Příspěvek od Bobek »

No, co k tomu říct... Vlastně teda jenom přizpůsobil jízdu stavu vozovky, škoda jen, že nějaké úplně jiné, než po které jel. :D
Led tam pochopitelně nebyl, to bych nedržkoval.
flames

Příspěvek od flames »

Zajímavý postřeh s pacientem v SUV, jsem si taky všiml, že to jsou všeobecně citlivější řidiči, jinak nechápu, proč si kupují takové auta a pak s nimi jezdí, dle mého, hodně hluboko pod jejich možnosti.

Vrcholem pak byl Nissan Patrol, co si to v pondělí od Bruntálu štrádoval 40...
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tuhle jsem taky viděl v Modřanech v kopci uvízlý Jeep. Objížděly ho kloubové autobusy, jeden se potom, pravda, taky zlomil.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

flames píše:Zajímavý postřeh s pacientem v SUV, jsem si taky všiml, že to jsou všeobecně citlivější řidiči, jinak nechápu, proč si kupují takové auta a pak s nimi jezdí, dle mého, hodně hluboko pod jejich možnosti.

Vrcholem pak byl Nissan Patrol, co si to v pondělí od Bruntálu štrádoval 40...
Jestli to nebude tím, že ony SUV nemají až takové super jízdní vlastnosti.
R48 -> D48 se podařilo!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Martin z Ostravy píše:Jestli to nebude tím, že ony SUV nemají až takové super jízdní vlastnosti.
Možná bych se nebál říct "spíš naopak". Je to totiž móda a jak je něco módní, trh se snaží "svézt na vlně zájmu" a kvalita jde stranou. Kromě toho většina majitelů si je kupuje jako image a ne aby jezdila po polích. Tudíž spec. vlastnosti nevyžaduje a výrobci je tam nedávají (a můžou zlevnit výrobu). 8-)
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“