http://www.novinky.cz/domaci/218895-cas ... zmizi.html
(Ex)ministr dopravy Bárta
Re: Ministr Bárta
A co jste čekali při tom deficitu financí? 
pro odlehceni, co jsem zaslechl.
vlada se rozhodla, ze da na nove znamky pana bartu, coby vzor dnesni doby.
avsak po zavedeni do prodeje se ukazalo, ze znamky nelepi. pan barta se rozlobil, naznacil, ze byl tender na dodavatele znamek zmanipulovany a zavani korupci. naridil proto audit za cvrt miliardy, ktery vse dukladne proveril, od dodavatele papiru, barev a lepidla a zjistil, ze je vse v poradku. ukazalo se, ze chyba byla v uzivatelych, kteri na znamku plivali za spatne strany.
vlada se rozhodla, ze da na nove znamky pana bartu, coby vzor dnesni doby.
avsak po zavedeni do prodeje se ukazalo, ze znamky nelepi. pan barta se rozlobil, naznacil, ze byl tender na dodavatele znamek zmanipulovany a zavani korupci. naridil proto audit za cvrt miliardy, ktery vse dukladne proveril, od dodavatele papiru, barev a lepidla a zjistil, ze je vse v poradku. ukazalo se, ze chyba byla v uzivatelych, kteri na znamku plivali za spatne strany.
On takto dopadne si myslím 
dnesni novin o Ministr Bárta
Ministr vnitra Radek John nebyl jediným představitelem Věcí veřejných, který o údajném korupčním skandálu na ministerstvui životního prostředí věděl dávno před tím, než se o něm dostaly na veřejnost první informace. O celé kauze měl podle informací LN z několika zdrojů s
předstihem zprávy i ministr dopravy a neoficiální šéf véčkařů Vít Bárta.
Ten měl podle informací LN o věci hovořit i s odcházejícím ministrem životního prostředí. V tom smyslu, že by si měl na odvolaného šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka dát pozor. Informace v tomto smyslu se dostaly i k Michálkovi.
předstihem zprávy i ministr dopravy a neoficiální šéf véčkařů Vít Bárta.
Ten měl podle informací LN o věci hovořit i s odcházejícím ministrem životního prostředí. V tom smyslu, že by si měl na odvolaného šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka dát pozor. Informace v tomto smyslu se dostaly i k Michálkovi.
Šašek a demagog ten Bárta! Dneska jsem otevřel noviny a zas toto:
Bárta by chtěl Michálka v čele fondu dopravy
Ministr dopravy Vít Bárta (VV) oznámil, že nabídl Liboru Michálkovi funkci ve Státním fondu dopravní infrastruktury. Michálek donedávna šéfoval Státnímu fondu životního prostředí. Z něj odešel po rozpoutání aféry kolem možné korupce.
Ano, zas by mohl někoho vyhodit, už to měsíc neudělal a toto je přeci ta nejlepší kvalifikace.
Bárta: Peníze na dostavbu R52 jsou
Praha - Senátní výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu pozval na své jednání ministra dopravy Víta Bártu. Ten členy výboru seznámil s koncepcí pokračování výstavby dálnic v České republice. Bárta potvrdil dostatek peněz na dostavbu silnice R52 mezi Mikulovem a Brnem ve dvou etapách. Část Perná - Mikulov má být zahájena v roce 2012, úsek Pohořelice - Ivaň - Perná o rok později. Při následném jednání předsedy výboru, senátora Jana Hajdy z Pavlova v rakouském parlamentu a na tamním ministerstvu dopravy byla tato informace, jak uvedl, přijata velmi pozitivně.
Peníze jsou??
Bárta by chtěl Michálka v čele fondu dopravy
Ministr dopravy Vít Bárta (VV) oznámil, že nabídl Liboru Michálkovi funkci ve Státním fondu dopravní infrastruktury. Michálek donedávna šéfoval Státnímu fondu životního prostředí. Z něj odešel po rozpoutání aféry kolem možné korupce.
Ano, zas by mohl někoho vyhodit, už to měsíc neudělal a toto je přeci ta nejlepší kvalifikace.
Bárta: Peníze na dostavbu R52 jsou
Praha - Senátní výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu pozval na své jednání ministra dopravy Víta Bártu. Ten členy výboru seznámil s koncepcí pokračování výstavby dálnic v České republice. Bárta potvrdil dostatek peněz na dostavbu silnice R52 mezi Mikulovem a Brnem ve dvou etapách. Část Perná - Mikulov má být zahájena v roce 2012, úsek Pohořelice - Ivaň - Perná o rok později. Při následném jednání předsedy výboru, senátora Jana Hajdy z Pavlova v rakouském parlamentu a na tamním ministerstvu dopravy byla tato informace, jak uvedl, přijata velmi pozitivně.
Peníze jsou??
ad hh - Michálek v čele SFDI ? - dosud Bárta předvedl jen kritiku, sliby "superkoncepce" a výsledky nula a nestaví nic, tak ted tam budou dva kverulanti.
Prosím vysvětlit. Čím si pan Michálek zasloužil nálepku "kverulant"? Tím, že nechtěl spolupracovat na ulévání peněz pro politiky? Nebylo by to v případě SFDI spíš pozitivum?obr píše:ad hh - Michálek v čele SFDI ? - dosud Bárta předvedl jen kritiku, sliby "superkoncepce" a výsledky nula a nestaví nic, tak ted tam budou dva kverulanti.
-
Marooned17
Já si akorát nemyslím, že úsek Pohořelice - Ivaň - Perná je zrovna prioritní stavbou. Ale jsem rád za každý kilometr.
Samozřejmě ať jsou tam slušní lidé, ale chtělo by to odborníky, čím je tento pán najednou tak zajímavý pro práci na SFDI? Jediný výsledek to má mít = že je dneska zase Bárta všude v novinách, ale výsledek pro silnice opět žádný.MPMP píše:Prosím vysvětlit. Čím si pan Michálek zasloužil nálepku "kverulant"? Tím, že nechtěl spolupracovat na ulévání peněz pro politiky? Nebylo by to v případě SFDI spíš pozitivum?obr píše:ad hh - Michálek v čele SFDI ? - dosud Bárta předvedl jen kritiku, sliby "superkoncepce" a výsledky nula a nestaví nic, tak ted tam budou dva kverulanti.
MPMP - proč kverulnt - asi tak, jak to píše HH - kde mají za sebou nějaké výsledky ?
Upřímně, mám raději někoho, kdo za sebou nechá kilometry dálnic či hotovou čističku odpadu, nežli tyhle, po kterých nezůstane nic.
Na čem je založen Váš soud, že chtěl/nechtěl spolupracovat na ulejvání peněz ? Vy jste policajt/státní zástupce a vynášíte údaje ze spisu ? Nebo jen opakujete, co se píše v novinách a říká p. Michálek ? Pokud někdo tvrdí, že je něco předražené, nejlépe svá tvrzení dokáže, až sám postaví za tu nepředraženou cenu
Upřímně, mám raději někoho, kdo za sebou nechá kilometry dálnic či hotovou čističku odpadu, nežli tyhle, po kterých nezůstane nic.
Na čem je založen Váš soud, že chtěl/nechtěl spolupracovat na ulejvání peněz ? Vy jste policajt/státní zástupce a vynášíte údaje ze spisu ? Nebo jen opakujete, co se píše v novinách a říká p. Michálek ? Pokud někdo tvrdí, že je něco předražené, nejlépe svá tvrzení dokáže, až sám postaví za tu nepředraženou cenu
Naposledy upravil(a) obr dne 20.12.2010 15:57:05, celkem upraveno 1 x.
Sorry, ale na těch nahrávkách je myslím řečeno dost jasně, o co šlo. Mně upřímně řečeno vůbec nezajímá, jestli z toho státní zastupitelství a policie upletou nějaký paragraf. Na to, abych si o Drobilovi a potažmo i o Klausovi a Nečasovi, který to podporovali, myslel, že je to banda grázlů, kteří by měli jít okamžitě od válu, to bohatě stačí.
Vy jste vyšetřovatel ? Vy víte, že ty nahrávky jsou úplné, neupravené ?pivko píše:Sorry, ale na těch nahrávkách je myslím řečeno dost jasně, o co šlo. Mně upřímně řečeno vůbec nezajímá, jestli z toho státní zastupitelství a policie upletou nějaký paragraf. Na to, abych si o Drobilovi a potažmo i o Klausovi a Nečasovi, který to podporovali, myslel, že je to banda grázlů, kteří by měli jít okamžitě od válu, to bohatě stačí.
Už se asi trochu dostáváme mimo téma. Každopádně on to SFDI právě odmítl, takže 
Ok, možná Michálka taky při jejich pořizování řídili Marťani. Co by zveřejněním upravených nahrávek asi tak získal? Leda tak ostudu a trestní stíhání. Ano, v tom velmi nepravděpodobném případě, že se prokáže, že nahrávky jsou zmanipulované, vezmu své tvrzení zpět. Do tý doby podobné řeci beru jen jako pokus o další zamlžení věci ze strany potrefených husí.obr píše:Vy jste vyšetřovatel ? Vy víte, že ty nahrávky jsou úplné, neupravené ?pivko píše:Sorry, ale na těch nahrávkách je myslím řečeno dost jasně, o co šlo. Mně upřímně řečeno vůbec nezajímá, jestli z toho státní zastupitelství a policie upletou nějaký paragraf. Na to, abych si o Drobilovi a potažmo i o Klausovi a Nečasovi, který to podporovali, myslel, že je to banda grázlů, kteří by měli jít okamžitě od válu, to bohatě stačí.
Život není peříčko a se vším tím, co ti kritici "odhalují" a s nedostatkem peněz se pere většina z nás denně. Škrtat, kritizovat jiné, někoho obviňovat, nadávat, to umí každý pitomec. Těch si vážit nemůžu, vážím si těch, kdo v té dennodenní realitě problémy pozitivně řeší, něco vytvoří, něco postaví.
A že si přitom "ulejí" bokem pár desítek (nebo stovek) miliónů je vám jedno? Mně teda ne.obr píše:Život není peříčko a se vším tím, co ti kritici "odhalují" a s nedostatkem peněz se pere většina z nás denně. Škrtat, kritizovat jiné, někoho obviňovat, nadávat, to umí každý pitomec. Těch si vážit nemůžu, vážím si těch, kdo v té dennodenní realitě problémy pozitivně řeší, něco vytvoří, něco postaví.
Pan Michálek je pro mě zatím důvěryhodný člověk. Vše co řekl dává smysl, neodporuje si, nemění svá stanoviska a kdykoliv řekl, že se na někoho obrátil s žádostí o radu či o pomoc, dotyčný TO POTVRDIL. Co mu odpověděl, jak to kdo interpretoval a co z toho potom vzniká je jiná věc.
MPMP - ulejí ? o tom píšu - ať tedy postaví sami něco podobného bez "ulití", aby bylo jasno, že si ti jiní opravdu ulili.
A co kdybyste se o tu funkci přihlásil a všem ukázal, jak se to má dělat. Zatím tu jen čteme, že to všichni dělají úplně špatně. (Kromě minulého vedení ministerstva, kdy pan ministr tak záhadně zbohatnul)obr píše:MPMP - ulejí ? o tom píšu - ať tedy postaví sami něco podobného bez "ulití", aby bylo jasno, že si ti jiní opravdu ulili.
MPMP -já se živím jako soukromník, tím co umím, lidé mi zaplatí tolik, na kolik si moji práci cení. Veřejné zakázky nemám.
Ministři, Michálkové se sami ucházejí o to, aby dělali za moje daně práci pro mě. Čekám proto od nich výsledky. Za kecy nikdo neplatí mě a ani já kecy od mnou placených nečekám.
Čekám, aby ministr Bárta dostavěl aspoň tu 511 do konce roku 2013 za polovinu, když se tam vč. Řebíčka dle Bárty a Vás tak kradlo. Jak to zařídí, je jeho starost, za to ho platím.
Michálkův fond ŽP a rozdělování dotaci/přerozdělování považuji za zlodějnu už z principu, to zrušit.
Ministři, Michálkové se sami ucházejí o to, aby dělali za moje daně práci pro mě. Čekám proto od nich výsledky. Za kecy nikdo neplatí mě a ani já kecy od mnou placených nečekám.
Čekám, aby ministr Bárta dostavěl aspoň tu 511 do konce roku 2013 za polovinu, když se tam vč. Řebíčka dle Bárty a Vás tak kradlo. Jak to zařídí, je jeho starost, za to ho platím.
Michálkův fond ŽP a rozdělování dotaci/přerozdělování považuji za zlodějnu už z principu, to zrušit.
To je fakt, čističku vlastně Praha nepotřebuje. Proč nes... rovnou do řeky.obr píše:Michálkův fond ŽP a rozdělování dotaci/přerozdělování považuji za zlodějnu už z principu, to zrušit.
jo , čističku Praha potřebuje. Ale proč to platit stylem - penize od českých daňových poplatníků jdou do Brusele, z Brusele do fondu a z fondu Praze...jednak se na to vydržuje moc úředníků a pak se na tom kouká kde kdo přiživit, koneckonců i ten Michálek je z toho živen - proč?, všude kudy ty peníze procházejí jsou úředníci, různí poradci, lobbisté atd.Kubajsu píše:To je fakt, čističku vlastně Praha nepotřebuje. Proč nes... rovnou do řeky.obr píše:Michálkův fond ŽP a rozdělování dotaci/přerozdělování považuji za zlodějnu už z principu, to zrušit.
Jednodušší by bylo kdyby si Praha mohla ty peníze od daňových poplatníků rovnou nechat a za ně stavět - co říkáte ?
Zatím je ten transfer peněz přes EU pro nás výhodný, tak proč ho nevyužít - na dálnice šlo také dost EU peněz. Ale brzy ta výhodnost skončí. Jinak by se mi taky líbila EU jen jako hospodářská smlouva, ne tenhle byrokratický model.obr píše:jo , čističku Praha potřebuje. Ale proč to platit stylem - penize od českých daňových poplatníků jdou do Brusele, z Brusele do fondu a z fondu Praze...jednak se na to vydržuje moc úředníků a pak se na tom kouká kde kdo přiživit, koneckonců i ten Michálek je z toho živen - proč?, všude kudy ty peníze procházejí jsou úředníci, různí poradci, lobbisté atd.
Jednodušší by bylo kdyby si Praha mohla ty peníze od daňových poplatníků rovnou nechat a za ně stavět - co říkáte ?
Mě taky. Křivost banánů a velikost jablek si opravdu dokážu posoudit sám...JirkaS píše:Jinak by se mi taky líbila EU jen jako hospodářská smlouva, ne tenhle byrokratický model.
Co se píše na jiné foru:
"Klíčovým nedostatkem pana Michálka byl nedostatečný respekt vůči úřední hierarchii a celkově nízká sociální inteligence, se kterou přistupoval k řešení relativně běžných provozních záležitostí, zejména personálních otázek a externí komunikaci," tvrdí Knetig a dodává, že tyto věci způsobovaly problémy a napětí... TO SI SNAD DĚLÁ LEGRACI? ONO TO, ŽE SE NĚKDO NEMŮŽE DÍVAT NA TO SVINSTVO KOLEM SEBE A PROSTĚ TO ZAČNE ŘEŠIT JE POVAŽOVÁNO ZA NÍZKOU SOCIÁLNÍ INTELIGENCI? v DNEŠNÍ DOBĚ JE ASI SKUTEČNĚ VÝŠE POSTAVENA LEŽ, PODVODY, KORUPCE A DALŠÍ MODERNÍ VLASTNOSTI POLITIKŮ S VYSOKOU SOCIÁLNÍ INTELIGENCÍ .. TO JE TEDA HNUS VELEBNOSTI
"Klíčovým nedostatkem pana Michálka byl nedostatečný respekt vůči úřední hierarchii a celkově nízká sociální inteligence, se kterou přistupoval k řešení relativně běžných provozních záležitostí, zejména personálních otázek a externí komunikaci," tvrdí Knetig a dodává, že tyto věci způsobovaly problémy a napětí... TO SI SNAD DĚLÁ LEGRACI? ONO TO, ŽE SE NĚKDO NEMŮŽE DÍVAT NA TO SVINSTVO KOLEM SEBE A PROSTĚ TO ZAČNE ŘEŠIT JE POVAŽOVÁNO ZA NÍZKOU SOCIÁLNÍ INTELIGENCI? v DNEŠNÍ DOBĚ JE ASI SKUTEČNĚ VÝŠE POSTAVENA LEŽ, PODVODY, KORUPCE A DALŠÍ MODERNÍ VLASTNOSTI POLITIKŮ S VYSOKOU SOCIÁLNÍ INTELIGENCÍ .. TO JE TEDA HNUS VELEBNOSTI