Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Standa

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:
Martin z Ostravy píše:Jestli to nebude tím, že ony SUV nemají až takové super jízdní vlastnosti.
Možná bych se nebál říct "spíš naopak". Je to totiž móda a jak je něco módní, trh se snaží "svézt na vlně zájmu" a kvalita jde stranou. Kromě toho většina majitelů si je kupuje jako image a ne aby jezdila po polích. Tudíž spec. vlastnosti nevyžaduje a výrobci je tam nedávají (a můžou zlevnit výrobu). 8-)
Je to přesně tak, celá řada "SUV" nemá v základu ani 4x4... To je pak mnohem lepší Škoda Octavia Scout!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No voni si přece ty nadměrný plechovky kupujou hlavně z vlastní nejistoty, tak čemu se divíte.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:No voni si přece ty nadměrný plechovky kupujou hlavně z vlastní nejistoty, tak čemu se divíte.
Obávám se, že je to ještě horší a kupujou se hlavně proto, aby majitelé "byli in".
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:
jonáš píše:No voni si přece ty nadměrný plechovky kupujou hlavně z vlastní nejistoty, tak čemu se divíte.
Obávám se, že je to ještě horší a kupujou se hlavně proto, aby majitelé "byli in".
Tak určité praktické výhody to má: je to bytelnější, čili zpravidla bezpečnější pro majitele (ovšem nebezpečnější pro všechny okolo, takže ten zpomalený páprda je pořád lepší, než zběsilý frajírek), a také je to vyšší, čili řidič má zpravidla větší přehled o tom, co se děje před ním. Takhle jsem jednou v Peugeotu 807 (to je vysoké jako SUV) začal brzdit o dost dřív, než to přede mnou musel hodně ostře zadupnout kolega ve 406, protože jsem viděl dřív, než on, že před něj někdo vletí. Jet v normálním autě, asi bych to neubrzdil... Ovšem tato výhoda je samozřejmě nepřímo úměrná počtu SUV a MPV v provozu. Ostatní výhody (vyšší spodek, lepší tlumiče, oplastované podběhy,...) už může mít i "normální auto" typu Octavia Scout.
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Standa píše:... také je to vyšší, čili řidič má zpravidla větší přehled o tom, co se děje před ním....
A ten za ním zas naopak :-) Takže míň bouraček na zábradlíčko vpředu a víc zezadu. Nerad za nima jezdím, nicméně nijak mi nevadí že to nekdo vlastní. Btw ta pomalá jízda je dost často způsobena tím, že autem jezdí panička (a pokudmožno ještě telefonuje, že).

Co se týče předvídavosti - velmi krátkozrací mi přijdou lidé kteří si na páté dveře kombíku dají tmavou fólii. Myslím že nejsem sám, kdo se snaží více než auto přímo před sebou dívat skrz na situaci před ním.
flames

Příspěvek od flames »

Tak jasně, ale když nevidím, jsem o to obezřetnější a just v zimě si nechávám větší odstup nejen kvůli brždění, ale i pro lepší výhled. Žádné hromadné úvahy v hlavě nemám, jenom že jsem si všiml toho, že řidiči SUV jsou dost často marní. To je všechno se vším - pneumatiky žádné extra offroad, ale široké jak moje tři kola, taky váha cosi udělá. Uplně nejlegračnější je vidět frajera v A6 jak zajel v Hlučíně při odbočování od náměstí jedním kolem do sněhu a nebyl schopen vyjet ven. Ono, těch 1,6t se fakt blbě vytlačuje, s automatem se přeci vůz i obtížně rozhoupává.
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Ona ta výška je taky o něčem jiném - snadněji se do toho nastupuje/vystupuje. Pro starší lidi dost klíčový parametr. Známý chtěl Insignii, na dobu, než byli schopní vyrobit tu verzi co chtěl, mu půjčili Ford Kuga. Po pár měsících předobjednávku na Insignii zrušil (byť byla vybavenější, lepší motor,...), protože prostě ten komfort mu za to stál a nechal si tu Kugu.
Mike

Příspěvek od Mike »

Petr Pokorný píše: No nevim ... II/611 H. Počernice - Nehvizdy ... na pohled krása, koleje odfoukané až na černej asfalt, místy kopletně větrem odklizene. Ovšem zdání klame, byl to čistej led, ...
bohužel musím souhlasit, kruháč před Čerozem byl katastrofa a bohužel i 30-50m před ním
jentaktak jsem dobrzdil
bylo to spíš na brusle
ad SUV
jak už zkratka napovídá nemá to s terénem nic společného
ad Off-gumy
pozor MT pneumatiky jsou na ujetý sníh nebo led vražda, i v tomto období patří na off zimní gumy
pakliže tedy trvale nejezdíte do lesa pro dřevo, pak jsou MT výhodou
ad Octa Scout
to je právě příliš normální auto za bohužel ne příliš normální peníze
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Standa

Příspěvek od Standa »

Web píše:...Co se týče předvídavosti - velmi krátkozrací mi přijdou lidé kteří si na páté dveře kombíku dají tmavou fólii. Myslím že nejsem sám, kdo se snaží více než auto přímo před sebou dívat skrz na situaci před ním.
Já rád koukám i dozadu, vadila mi i povinná mříž, takže šla pryč hned, jak to bylo možné (nemám auto psané na firmu, ale je z bazaru a papírově je to "náklaďák" kvůli předchozímu majiteli). Bohužel nemůžu nic udělat s černou fólií na bočních sklech úplně vzadu, prý by to při sundavání mohlo poškodit nějaké dráty od alarmu...
Mike píše:...ad Octa Scout - to je právě příliš normální auto za bohužel ne příliš normální peníze
Tak to platí o Octaviích obecně (snad kromě holého základu). Každopádně je Scout ale pořád levnější, než plnohodnotné SUV (srovnatelné vnitřní velikosti) a do značné míry se mu může vyrovnat - rozhodně bych raději Scouta, než nějaký základ vysokého "SUV" bez 4x4.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Se slzou v oku vzpomínám na BX 4WD, to auto projelo neuvěřitelné věci. :)
Království a půl princezny za 511.
adamos

Příspěvek od adamos »

Standa píše:Já rád koukám i dozadu, vadila mi i povinná mříž, takže šla pryč hned, jak to bylo možné (nemám auto psané na firmu, ale je z bazaru a papírově je to "náklaďák" kvůli předchozímu majiteli).
Jaká je současná právní úprava? Byla zrušena povinnost homologace N1 ( a tedy mříže + folie) při nákupu auta bez DPH. Ale pokud už auto jednou má v techničáku kategorii N1, tak mříž i folie musí vozit, je to tak? Tedy do doby, než ho necháte "přestavět" zpět na kategorii osovního auta.
Bohužel nemůžu nic udělat s černou fólií na bočních sklech úplně vzadu, prý by to při sundavání mohlo poškodit nějaké dráty od alarmu...
Jo, když jsem vloni kupovat bazarové auto s foliema vzadu i na všech bočních sklech, taky jsem z toho byl nešťastnej - do prvního jarního slunka, děti najednou přestaly remcat, že jim svítí do očí :-) Nehledě na fakt, že sklo s folií hned tak žádnej lupka nerozbije!
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
flames

Příspěvek od flames »

adamos píše:Jo, když jsem vloni kupovat bazarové auto s foliema vzadu i na všech bočních sklech, taky jsem z toho byl nešťastnej - do prvního jarního slunka, děti najednou přestaly remcat, že jim svítí do očí
Je to jen moje zvědavost, ale nedá mi to - jak vozíte děcka v autě, že jim přes zadní sklo svítí slunce do očí?
adamos

Příspěvek od adamos »

Je to jen moje zvědavost, ale nedá mi to - jak vozíte děcka v autě, že jim přes zadní sklo svítí slunce do očí?[/quote]

ne přes zadní, ale přes boční :-)

Svým příspěvkem neobhajuji folie, vlastně mi i na mém autě vadí. Ale pochopil jsem, že svět není černobílý a i ty zatmavený okna mají své výhody. Proto jsem je zatím nesundaval.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
jannnn

Příspěvek od jannnn »

adamos píše:
Standa píše:Já rád koukám i dozadu, vadila mi i povinná mříž, takže šla pryč hned, jak to bylo možné (nemám auto psané na firmu, ale je z bazaru a papírově je to "náklaďák" kvůli předchozímu majiteli).
Jaká je současná právní úprava? Byla zrušena povinnost homologace N1 ( a tedy mříže + folie) při nákupu auta bez DPH. Ale pokud už auto jednou má v techničáku kategorii N1, tak mříž i folie musí vozit, je to tak? Tedy do doby, než ho necháte "přestavět" zpět na kategorii osovního auta.
nene, nemusí, mříž i fólie se klidně může vyndat bez nějaké nutnosti papírové přestavby..
flames

Příspěvek od flames »

Mimochodem, když jsme u mlhovek, světel, slunce, používá někdo pravidelně polarizované brýle? Přemýšlím, jestli se investice vyplatí.
Standa

Příspěvek od Standa »

Adamos: S tou N1 byla taky nějaká novela koncem léta nebo na podzim 2009, takže už tam ta mříž není povinná - resp. není povinné ji mít pořád namontovanou, ale musím ji mít po ruce, kvůli TK, kde jí budou chtít vidět, byť nenamontovanou (mám kamaráda, který se v tom vyzná, v jednom bazaru a tam mi jí i odmontovali). Do té doby jsem jí musel vozit namontovanou, i když už jsem doplatil DPH (ze zbytkové ceny).

Na okénkách u zadních sedadel mám jen ztmavovací fólii, která je samozřejmě dobrá kvůli sluníčku, ale na okénkách v kufru je neprůhledná fólie a ta už mi trochu vadí, hlavně při některých úhlech při vycouvávání z parkoviště. Bohužel je další fólie (zase nesundatelná) i na zadním skle u kufru, sice průhledná, ale z hlediska té průhlednosti, o které psal původně Web, to není úplně nejlepší...
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Klec se dá vyhodit z aut, která jsou schválená jako odvozeniny z bežných typů M1. Na STK jsem byl minulý týden a vidět ji nechtěli.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak, konečně to přiznali.
Hanzelka z MDČR o návrhu na zrušení označení úseků měřených MP píše:Uvědomujeme si, že mají sice určitý preventivní účinek a řidiči v daných úsecích jezdí slušněji, přesto jsme k návrhu vydali kladné stanovisko
To bylo pořád, že jde o nějakou bezpečnost... :mrgreen:
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Ono jde hlavně o to, že MP (teda spíš její zřizovatel, tj obecní zastupitelstvo) využívala měření rychlosti především jako zdroj příjmů do obecních rozpočtů (či na svoji činnost) a častokrát nějaká bezpočnost provozu nikoho nezajímala.
On to Huml řekl poměrně přesně: "Celou dobu tvrdím, že městská policie by rychlost buď neměla měřit vůbec, nebo když už to má povoleno, tak bez cedulí."
Osobně bych šel ještě dál - zrušil bych značky ohledně měření, dal pravomoc MP měřit kdekoliv (po konzultaci s PČR) a nařídil aby výnosy z pokut putovaly do nějakého "cetrálního státního fondu", který by zpětně tyto peníze přerozděloval obcím na MP podle nějakého pevného klíče (třeba dle počtu policistů). Samozřejmě by se také muselo zakázat, aby mohl rychlost měřit soukromý subjekt a brát si podíl z pokut na provoz a podobné jíné finty.
Jenže ve státě kde se uzákonní, že značka měření rychlosti musí mít metr na vejšku (tudíž jí ani nelze převézt osobním autem) a musí být přenosná (pevně namontovaná neplatí) nelze předpokládat, že se dojde k nějakému racionálnímu závěru :(
flames

Příspěvek od flames »

Skvělé, vzdad levá, kupředu ni krok. Dle mého jedno z absolutně nejúčinnějších opatření, které jsme kdy měli.

Jen tak ´dále´.

ps. ano, kdyby peníze z pokut vybraných mp šly do nějakého společného fondu a ne na jejich prémie, jsem pro měření bez značek.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

nerozumim, mereny a oznaceny usek na strakonicke a treba i na jizni spojce ma za nasledek pouze to, ze ridici zpomali a pak na to opet slapnou, mozna jeste rychleji, aby dohnali tu ztratu zpomalenim.
jsem pro odstraneni znacky. jsem pro umozneni mereni soukromym subjektum (idealne ze zahranici - treba firma z Anglie) a to kdekoliv (bez zastaveni samozrejme, pouze fotka), tedy jsem pro nulovou toleranci (samozrejme plus odchylka rekneme 5%) a po 5ti letech bych prehodnotil a pokud by se cesky ridic zlepsil uvazoval bych o zmirneni.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

vaclav píše:pokud by se cesky ridic zlepsil uvazoval bych o zmirneni
Pokud by se český řidič zlepšil, zmírnění by nebylo třeba :kladivo:
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Dneska perfektní svátek vánoční: ve 12 a v 15 hodin jsme řešili, že nám někdo naboural auto zaparkované na sídlišti. Poprvé auto z vedlejší nedalo přednost a odhodilo auto jedoucí po hlavní na naší zaparkovanou fabii. Podruhé vylétl přímo expert z vedlejší rovnou do našeho zaparkovaného auta, které odhodil na vedlejší auto. Teprve poté došlo k lehkému posypání místa štěrkem.

:twisted:
Mike

Příspěvek od Mike »

on pan Huml pochopil, že musí dělat alespoň něco, aby se o něm/nich psalo
většina "navrhovatelů" ovšem zapoměla - asi - proč byl zákon vůbec upraven
bylo to především proto, že v některých obcích fungovali obecní strážníci pouze jako výběrčí a byli v této podobě půjčováni i okolním obcím.
o aktivitách fy.Czechradar ani nemluvě - případ Mor.Budějovice ( kde snad ještě fungují ) a hlavně Mělník, kde již s nimi byla spolupráce ukončena především proto, že výnosy nepokrývaly náklady - tedy Mělníku, fa. z toho jistě profitovala stále.
takže já bych jednoznačně souhlasil s tím, že obecní strážníci prostě měřit nesmí.
jestliže mají již dnes zařízení, které bylo k tomuto účelu zakoupeno, mohou požádat místněpříslušné odd. PČR o spolupráci a je to. :!:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“