(Ex)ministr dopravy Bárta

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
obr

Re: Ministr Bárta

Příspěvek od obr »

maroonede17 - po předchůdcích bárty zůstaly každý rok nové km dálnic. Pokud si spolu s Bártou a dalšími myslíte, že předražených, pak tedy čekám km nových dálnic za ty "správné" levné ceny. Kde jsou ? Aspoň tedy nabídky či nové kontrakty. Ani ty Číňany nedotáhl do konce.
To že se měla a mohla docílit lepší cena vykládá po realizaci i vlastního nákupu/prodeje čehokoliv, každý přihlouplý furiant..
vaclav

Příspěvek od vaclav »

hh píše:Přátelé, my, co známe situaci oboru i od lidí ze vnitř, tak kroutíme hlavama jak tu ministra chválíte, jaké je o něm veřejné mínění. Ten člověk rozebral leccos na dlouhé roky dopředu, v osobní rovině je to psychopat a pokud důvěřujete radši médiím, tak jsem vám tu jeden článek sehnal:

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=176&t=2542" onclick="window.open(this.href);return false;
bartu take moc nemusim, ale clanek mi prijde dost tendencni. clovek asi musi byt trochu "nenormalni", aby delal politiku (kdekoliv). jak dlouho si myslite, ze bychom vydrzeli mi tady z fora nez by nas media nebo opozice rozebraly/sestrelily?
Standa

Příspěvek od Standa »

vaclav píše:...jak dlouho si myslite, ze bychom vydrzeli mi tady z fora nez by nas media nebo opozice rozebraly/sestrelily?
Dávám si rok, maximálně dva! :)
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Obr: Ale to byla jaksi jiná finanční situace, že? Jestli jste si nevšiml, tak letos se horko těžko ufinancovávají rozběhlé stavby, takže se asi těžko něco může rozjíždět, že? Ale já se VB skutečně nezastávám, pouze tvrdím, že vláda odborníků se jaksi také minula účinkem. Proč se například začala stavět stavba Lubenec - Bošov? Ta z Karlovarské měla přijít na řadu jako poslední! Proč je připravená R48 a ne R35, proč nikdo nikdo neřešil již v zárodku možné průsery na 511, kdo podělal kategorizaci 512-515, že to není R33,5? Všemi těmito věcmi se má zabývat i ministr, on sám musí po podřízených takovéto věci kontrolovat a dohlížet na ně., je za ně jako hlava ministerstva zodpovědný. Bárta toto samozřejmě nesplňuje, ale nesplnil to nikdo z ministrů dopravy od r. 1918. Tak alespoň že odstranil to předražené zalévání květin:-)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Standa píše:
vaclav píše:...jak dlouho si myslite, ze bychom vydrzeli mi tady z fora nez by nas media nebo opozice rozebraly/sestrelily?
Dávám si rok, maximálně dva! :)
To bych vám přál si to jít zkusit, protože to ani náhodou. Odřízli by vás aniž byste nastoupil.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

vaclav píše:
hh píše:Přátelé, my, co známe situaci oboru i od lidí ze vnitř, tak kroutíme hlavama jak tu ministra chválíte, jaké je o něm veřejné mínění. Ten člověk rozebral leccos na dlouhé roky dopředu, v osobní rovině je to psychopat a pokud důvěřujete radši médiím, tak jsem vám tu jeden článek sehnal:

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=176&t=2542" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
bartu take moc nemusim, ale clanek mi prijde dost tendencni. clovek asi musi byt trochu "nenormalni", aby delal politiku (kdekoliv). jak dlouho si myslite, ze bychom vydrzeli mi tady z fora nez by nas media nebo opozice rozebraly/sestrelily?
Dá se to dělat normálně, například Slamečka komunikoval na úrovni. Toto je šílenec.
obr

Příspěvek od obr »

maroonede17 - ok, problémy ( s ekoteroristy, místními, financemi atd.) byly, jsou a budou. Od toho tam jsou ti ve funkci. Podstatné jsou výsledky - takže znova - kolik km nových dálnic postavil/postaví ministr Bárta ?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

obr píše:maroonede17 - ok, problémy ( s ekoteroristy, místními, financemi atd.) byly, jsou a budou. Od toho tam jsou ti ve funkci. Podstatné jsou výsledky - takže znova - kolik km nových dálnic postavil/postaví ministr Bárta ?
Takže znova: jaké příjmy použitelné na infrastrukturu měl státní rozpočet za minulých ministrů a jaké má nyní? :lol:
obr

Příspěvek od obr »

MPMP - starostí ministra je i zajištění financování a není přeci jen státní rozpočet. Další co, co snad jen zatím ministr Bárta neumí vyřešit. A opakuju - těch 6 mld na 511 by měl umět schopný ministr zajistit.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše:
obr píše:maroonede17 - ok, problémy ( s ekoteroristy, místními, financemi atd.) byly, jsou a budou. Od toho tam jsou ti ve funkci. Podstatné jsou výsledky - takže znova - kolik km nových dálnic postavil/postaví ministr Bárta ?
Takže znova: jaké příjmy použitelné na infrastrukturu měl státní rozpočet za minulých ministrů a jaké má nyní? :lol:
dnes siroke - dle predeslych vyjadreni a dokumentu sfdi bude 511, 518, 519 a D3 jako PPP. takze projekt a vystavba zadarmo. tzn. prvni splatka kolem 2014 a to z myta FR typu. tak a ted hura stavet!
Max

Příspěvek od Max »

Oni ho ty mytnice francouzskyho typu este nepresly ?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

vaclav píše:dnes siroke - dle predeslych vyjadreni a dokumentu sfdi bude 511, 518, 519 a D3 jako PPP. takze projekt a vystavba zadarmo. tzn. prvni splatka kolem 2014 a to z myta FR typu. tak a ted hura stavet!
Jaké hurá! ???? Já bych spíš řekl fůůůůůj! Než mýtnice franzouzského typu, to radši o 3 roky později. Aspoň z mého pohledu určitě.
multi

Příspěvek od multi »

On si asi neuvědomil, že je v ČR a většina lidí bude raděj jezdit po staré silnici, protože je zadarmo a ten úsek se prostě nezaplatí. :kladivo:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

MPMP píše:
vaclav píše:dnes siroke - dle predeslych vyjadreni a dokumentu sfdi bude 511, 518, 519 a D3 jako PPP. takze projekt a vystavba zadarmo. tzn. prvni splatka kolem 2014 a to z myta FR typu. tak a ted hura stavet!
Jaké hurá! ???? Já bych spíš řekl fůůůůůj! Než mýtnice franzouzského typu, to radši o 3 roky později. Aspoň z mého pohledu určitě.
+1
R48 -> D48 se podařilo!
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

multi píše:On si asi neuvědomil, že je v ČR a většina lidí bude raděj jezdit po staré silnici, protože je zadarmo a ten úsek se prostě nezaplatí. :kladivo:
Ono Francouzi jezdí také po staré - co jsem tam zažil, tak to prakticky funguje tak, že před začátkem placeného úseku se kompletně všechny auta v pravém odpojí a sjedou na státovku a za ním se zase napojí na dálnici...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše:
koukal jsem na jakysi dokument o mostu golden gate v SA a tam jsou klasicky mytnice dodneska. a provoz je zcela plynuly.

kdyz nejsou prachy, tak se to nejak musi resit... co teda chcete? stavet nebo nestavet?
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Stavět, ale systematicky. Nacpat do země, kde tento model výběru mýta nemá základy, najednou mýtnice a vybrat si k tomu jeden z nejdůležitějších úseků sítě, to je opravdu nevhodný experiment. Navíc když se ještě ani nejedná o nějaký souvislý/samostatný tah, ale o kousíček celku, jehož zbytek funguje naprosto odlišně.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

myto se preci vybira. a klasicke mytnice tady byly jeste hadam pred sto lety? takze "zaklady" jsou.
vsude, kde je nove mytnice (chorvatsko, slovinsko, srbsko), to bylo nekde poprve.
nejsem expert, jenom nevim, jak jinak - uz ne ani urychlit jak se psalo pred 10ti lety ale - uskutecnit v soucasne dobe vystavbu.
adi88

Příspěvek od adi88 »

Musím říct, že leckteré Bártovy nápady se mi líbily a se zdejšími odborníky jsem tak s kritikou příliš nesouhlasil. Je fakt, že předchozí ministři byli sice z oboru, ale že by s něčím výrazně pohli se říct nedalo. Jo sice se stavělo, ale to proto, že byly peníze. Avšak souhlasím s tím, že se úspěch nedá měřit vizemi ale výsledky. A ty Bárta zatím nemá. A pokud ho budou k tomu napadat podobné kraviny jako mýto francouzského typu pak už teď můžu říct, že voliči udělají nejpozději v roce 2014 VV pápá. Někoho tím naštvu asi, ale ať se na nějaké 518 a 519 prozatím vykašle a levně postaví 511. To stát snad ještě utáhne, mýto nebude, a problém Prahy se z velké části (byť ne úplně) vyřeší. Mýto u nás nemá tradici (to že bylo před 100 lety si myslím většina dnešních řidičů nepamatuje) a nemá ani smysl. Už jsem to zde psal tak se nebudu opakovat. Ale fakt radši budu jezdit o dva roky dýl po udržované státní než pak mít na výběr dálnici s cenou 1 Kč/km a nebo doprovodná komunikace, na kterou stát už kašle (protože je II.třída) a kraj na její údržbu nemá peníze...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

adi88 píše:Je fakt, že předchozí ministři byli sice z oboru, ale že by s něčím výrazně pohli se říct nedalo.
Z oboru:
Ing. Slamečka
Prof. Moos
Doc. Peltrám
zbývající byli neodborníci, kteří se tu délší, tu kratší dobu zabývali dopravou.

Takže se nám tady pokoušíš podstrčit, že to co se zde vybudovalo udělalo od revoluce bylo nic a až teď došel Bárta a věci se začali hýbat? Omyl
Jmenujme jen namátkou:
- R1, D5, R35, D47, R52, R48, R6, D1, D11 atd + výstavba celé řady obchvatů Slavkov, Nymburk, Český Těšín, Jihlava, Uherské Hradiště, Moravská Třebová, Janov, Jičín atd
- na železnici vznik SŽDC, ČD a ČD Cargo
- otevření autobusové dopravy soukromníkům
- otevření nakladní železniční dopravy soukromníkům

A s čím pohl tento pistolník? Napřed vyhrožoval, že zastaví stavby, fakticky o tom nerozhodl, nevydal žádné rozhodnutí, jen využil příležitosti, že v rozpočtu SFDI bylo málo peněz.
Tvrdí, že stavby jsou předražené. Opět žádný důkaz, jen obecné řeči. Ať ukáže na konkrétní stavbu, konkrétní stavební objekt a řekne, o kolik to bylo předražené.
Teď obvinění ŘSD, Správa Chomutov, že financují politické strany. Opět nemá důkaz, a zase střílí od boku. Nejpozději do středy musí interní audit ŘSD něco najít v Chomutově, a co najdou? Nic, protože nic takového neexistuje.

Zatím jen řeči a řeči. To někteří uměli velice dobře a kam to až dotáhli, z obyčejného malíře na ... Ale nějaký konkrétní pozitivní výsledek? Žádný. Jen zastavená příprava, zastavené opravy, zastavené investice, odchod schopných lidí do civilu atd. :(
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Pime

Příspěvek od Pime »

Ale ja si myslim,ze PPF by slo i pres mytne brany od Kapche.
Jen ty penize by nedostal stat,ale soukr. Fa.
Co se jedna osobaku ja si myslim,ze za 2-3 roky stejne budou platit kolik ujedou.
A to jak na dalnicich tak na III at se zaplati udrzba po zime a po povodnich.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Lenny píše:Teď obvinění ŘSD, Správa Chomutov, že financují politické strany. Opět nemá důkaz, a zase střílí od boku. Nejpozději do středy musí interní audit ŘSD něco najít v Chomutově, a co najdou? Nic, protože nic takového neexistuje.
Nejsem Bártův obdivovatel, ale ty víš na 100%, že tam opravdu, ale opravdu, žádná levota není? A jak prosímtě?
Pime

Příspěvek od Pime »

Kdyz ctu Lennyho,trochu mi to pripomina
Rimana a Cechinvest.Vyhodil sefa schopni lide odesli s nim.
A od te doby nebyla zadna vetsi firemni investice(nova tovarna).
Doufam,ze to tak nedopadne s dalnicemi prestaneme je stavet protoze jsou drahe.
Budem stavet jen obchvaty mest "to by se libilo Kalouskovi".
hh
Autor

Příspěvek od hh »

MPMP píše:
Lenny píše:Teď obvinění ŘSD, Správa Chomutov, že financují politické strany. Opět nemá důkaz, a zase střílí od boku. Nejpozději do středy musí interní audit ŘSD něco najít v Chomutově, a co najdou? Nic, protože nic takového neexistuje.
Nejsem Bártův obdivovatel, ale ty víš na 100%, že tam opravdu, ale opravdu, žádná levota není? A jak prosímtě?
Je nebo není - to ukáže vyšetřování, jestli anonym, který došel Bártovi (on jistě nenašel nic) byl nebo nebyl správný tip. Důležité jsou výsledky v té dopravě a já jsem zvědavý jak to bude dlouho lidi bavit, zastavovat stavby, nerealizovat opravy a jen žít s chyb v minulosti, to přece nemůže být "program na celé volební období" a budou se zajímat o své "511" a obchvaty či díry v silnici. Teď všichni slepě mluvíme o korupci, škrtáme co vidíme ale hovno děláme. Ok, chtělo to nějakou očistu, ale ne stop stav!
adi88

Příspěvek od adi88 »

To Lenny: Možná, že jsem nevyzněl dostatečně přesně, ale nic se tady podstrčit nesnažím. A ani neříkám, že je Bárta svatý člověk a skvělý politik. Sám jsem napsal, že dobré výsledky nemá zatím žádné. Jasně, souhlasím, že se lehce říká, že je něco předražené. Taky jsme ten poslední kdo by hned říkal jak je to u nás nejhorší a že jinde to je lepší, aniž bych věděl co se vlastně všechno do ceny stavby dálnice počítá. Možná, že vy do toho vidíte líp, já ne. Proto zde nikoho obviňovat nechci. Ale když Bárta řekl, že stavby zlevní, bral jsem to jako pozitivní zprávu. I kdyby jeho předchůdci byli sebe lepší, tak levnější dálnice bychom přece museli přivítat všichni, ne? Tedy krom vlastníka nějaké stavební firmy, kterou by třeba vytlačila levnější konkurence, to bych pak chápal, že ten by to nechtěl. Jenže je tu ta smutná realita, že s tím zatím ani Bárta nic neudělal. A jak jsem již psal, důležité jsou výsledky ne vize. Dál, uznám, že jsem trošku přestřelil tím, že se nic nepohlo. Pohlo, udělalo se dost, ale stojím si za tím, že při současné politice vlády jsou prostředky na stavby určitě nizší než byly. Jiná situace by byla, kdyby se stát veřejnými zakázkami (ala v 30 letech nebo teď most z Itálie na Sicílii) rozhodl dostat se z krize. Jenže to taky není pouze problém Bárty. Ono na mnohé otázky asi odpoví až čas. hlavně doufám, že budeme my, fanoušci dálničních staveb, aspoň trochu spokojeni. Byť to třeba nebude hned.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“