A "dopravní ekspert" Huml taky.
To proč se mluví o pirátech by mě taky zajímalo.
Jako spravní demagogové musejí občanům nabídnout i snížení postihů - za překročení rychlosti o méně než 5km/h, za 0,3 promile (snadné body u voličů a přitom zruší sankci za něco, co stejně není možné kvůli toleranci přístrojů sankcionovat).Mike píše:2. jak bylo řečeno, připravíte půdu pro průchod "doplňků" ve 3.čtení NZ ( Obecní policie měří bez značek, změna bodového systému - větší postihy, protlačení více peněz do resortu MV )
Tak s tím si dovolím nesouhlasit - dosud nikdy jsem na dálnici nepotkal někoho, kdo by kvůli autu v odstavném takhle brzdil. Navíc v situaci, kdy má před sebou spoustu prostoru na bezpečné objetí překážky. A už vůbec by z tohoto úhlu pohledu nebylo vysvětlitelné pokračující brzdění v levém pruhu...mikeyb píše:nechci byt hnidopich, ale ten ridic dodavky jel naprosto podle predpisu. jestli budete pozorny, tak v zaznamu na krajnici stoji auto a ridic dodavky pouze reagoval v te rychlosti na danou situaci. o nejakeho bambulu, co testuje kameru, ridici dodavky neslo.
máte pravdu, klasické o půl otáčky povolíme, o 2 utáhnemjinak ten vyhrazený pruh chápu, kolikrát se mi povede jet BUS pruhem ( černokostelecká, českobrodská ) v době kdy se to nesmí, ale provoz není nijak hustý, takže tam vlastně nikomu nepřekážím a nikoho neomezujurob3rt píše:Jako spravní demagogové musejí občanům nabídnout i snížení postihů - ...
Jenže to neřeší situaci, kdy nějaký agresivní řidič někoho školí bržděním... Ještě naopak tomu školenému napálí pokutukasme píše:...K účinnějšímu boji proti agresivním motoristům má přispět velká novela zákona č. 361, kterou chystá komise ustavená ministrem dopravy Vítem Bártou (Věci veřejné). Touto novelou bude řidičům přesně stanovena i bezpečná vzdálenost, kterou mají dodržovat za jedoucími vozidly.
Tak jediné rozumné určení odstupu může být podle času... Ale to je dost obtížně určitelné (i kdyby to bylo v metrech), tak si to dost dobře nedokážu představit... Vždy by se jednalo o odhad řidiče, který může být extrémně odlišný od skutečnostiElWapp píše:No z toho co je psáno v článku (samozřejmě to může být ve skutečnosti úplně jinak) mně trochu mrazí... aby se to v naší společnosti, kde co není vyčísleno, jako by nebylo, nezvrhlo a kromě tachometru budu muset hypnotizovat ještě dálkoměr...
Ještě dodatek: Je vůbec možné vzdálenost číselně určit, funguje to tak někde? V sekundách možná, ale v metrech? Přece každé auto je jiné, řidiči jsou různí, brzdná dráha v každé rychlosti je jiná.
Udělejte si prosím něco s tím podpisem - poslední větou popíráte obě první. Zákon (ústava, listina základních práv a svobod) žádný pojem výmluva na osobu blízkou nezná. Vždy jde jen a pouze o odmítnutí výpovědi proti sobě nebo proti osobě mě blízké.Mike píše:jen neschopnej kretén se vymlouvá na osobu blízkou,
házet svůj průser na někoho cizího, případně imaginárního je srabáctví.
Když už člověk něco spáchá, měl by si za tím stát a prostě odepřít výpověď
V Německu to meří z mostů nad dalnicí pomocí kamer a čar na silnici, ale naživo jsem probíhající měření také ještě neviděl.dd píše:V tom Německu to údajně i měří a pokutují (takže měřit to jde), i když osobní zkušenost s tím nemám.
To jo, obecná pravidla na to jsou, ale těžko se dá pokutovat něco, co takovým extrémním způsobem záleží na odhadu (těžko si někdo bude měřit odstup na stopkách a 60m odhadne podle mě správně ještě míň lidí)... Osobně se ty cca 2s snažím dodržovat, protože mi umožňují mnohem plynulejší a pohodovější jízdu, ale občas se také ocitnu k němu hodně blízko, zejména při plynulém dobržďování, zrychlování pro bezpečnější předjetí apod.dd píše:Vždyť na to jsou pravidla všeobecně považovaná za rozumná. Buď časově - cca 2-3 vteřiny podle rychlosti. Nebo vzdálenostně - německé "halber Tacho", tj. poloviční hodnotu rychlosti v metrech.
V tom Německu to údajně i měří a pokutují (takže měřit to jde), i když osobní zkušenost s tím nemám.
Na jednu stranu také nemám rád, když se na mě někdo lepí, ale tyto odstupy jsou vyšších rychlostech a při hustším provozu je nelze dodržet. Při 130 by to mělo být 65m, což nedodržuje nikdo. Myslím, že v hustším provozu se jezdí tak max. na 20-30m a zvládat se to dá. Kdyby to bylo tak nebezpečné a nezvladatelné, tak by u nás byly desítky nehod na každém kilometru dálnice. Je třeba sledovat nejen auto před sebou, ale i co se děje několik aut před ním. (a trochu spoléhat na to, že auto přede mnou nezačne bezdůvodně brzdit)
Když bude každý dodržovat pravidla o jízdě v jízdních pruzích,nebudou "školitelé" a ani problém s nimiStanda píše:Jenže to neřeší situaci, kdy nějaký agresivní řidič někoho školí bržděním... Ještě naopak tomu školenému napálí pokutukasme píše:...K účinnějšímu boji proti agresivním motoristům má přispět velká novela zákona č. 361, kterou chystá komise ustavená ministrem dopravy Vítem Bártou (Věci veřejné). Touto novelou bude řidičům přesně stanovena i bezpečná vzdálenost, kterou mají dodržovat za jedoucími vozidly.!
Ale zjevně se to v Německu řešit dá!Drak píše:Češi se už začali projevovat i v zahraničí....
Vidím zrovna tady ten problém trochu jinde, a to v poněkud rigidních předpisech. Když budu moci předjíždět zprava bez rizika postihu, tak to prostě vyřeším takhle a žádné saze mi nemusí bouchat. Samozřejmě tím nemyslím nějaké myšky a divoké kličkování mezi dalšími auty, jak to onehdá předváděl na Youtube ten boreček "do Budějovic pod hodinu", ale normální bezpečné předjetí. V USA je to naprosto normální (i když i tam se doporučuje jezdit pomalejším vozidlům vpravo) a není s tím žádný problém. Jakmile tam ale někdo začne moc kličkovat a házet myšky, hned si ho odchytí policie (co mu provedou netuším, ale minimálně ho chvíli zdrží, aby se uklidnil). I na tom posledním případu se mi nelíbí častá prezentace "pirát předjížděl zprava", přičemž to pirátství přece spočívalo v něčem úplně jiném...viky píše:...Když bude každý dodržovat pravidla o jízdě v jízdních pruzích,nebudou "školitelé" a ani problém s nimi
>> než se do mně někdo naveze,samozřejmě nesouhlasím s těmito praktikami.
Ale úplně rostu,když vidím a vidím to čím dál častěji,jak řidiči jedou v levém,přitom pravý je volný... a neuhnou a neuhnou...
Jak takovému řidiči v rámci pravidel vysvětlit jeho nesprávné počínání?
Navíc to většinou budí dojem,že to dělají vědomě a naschvál.
Tak holt někomu labilnějšímu potom "bouchnou saze"
Je třeba si i uvědomit,že není-li příčina,není ani následek.
Je to nesmysl. Protože když řeknu, že jsem neřídil já, ale osoba blízká a proti té nebudu vypovídat, tak už jsem vlastně vypovídal a policii tak buď zbytečně pomáhám, nebo můžu být usvědčen z křivé výpovědi...Mike píše:2Kubajsu :
musíte víc sledovat média, ta jsou důležitější než moc výkonná
To je snad jasné, bliknout světelnou houkačkou a mimo obec lehce protroubit. Pokud to bude debil a začne ještě naschvál zpomalovat, tak podjetí v rámci odvracení nebezpečí.viky píše:Ale úplně rostu,když vidím a vidím to čím dál častěji,jak řidiči jedou v levém,přitom pravý je volný... a neuhnou a neuhnou...
Jak takovému řidiči v rámci pravidel vysvětlit jeho nesprávné počínání?
Ten vzadu. Zákon něco jako udržování bezpečné vzdálenosti za vozidlem neznáMike píše:nenašel, kdo bude odpovědný za zmenšení bezpečné vzdálenosti.
S tímto zásadně nesouhlasím. Přibylo by mnoho nebezpečných manévrů.Standa píše:Když budu moci předjíždět zprava bez rizika postihu, tak to prostě vyřeším takhle
Zběsilé kličkování jsem samozřejmě nemyslel, ale pokud nějaký truhlík jede v levém a nemá se k uhnutí do volného pravého, tak ho prostě předjedu zprava. Samozřejmě, pokud předjíždí někoho jiného nebo se k tomu zjevně chystá, tak počkám, až ten manévr dokončí, včetně toho, že mu dám dost času na bezpečné zařazení se do pravého, a během tohoto čekání na něj neblikám, nehoukám a nelepím se mu na zadek.dd píše:...S tímto zásadně nesouhlasím. Přibylo by mnoho nebezpečných manévrů. Podívejte se, jak to vypadá na víceproudých silnicích ve městě. Všeobecně se má za to, že ve městě se smí předjíždět jakkoli, i když jsou paragrafy, které přikazují jízdu v pravém pruhu i tam. Pokud někdo jede rychleji než ostatní, tak vytváří mnoho nebezpečných situací už jen tím, že kličkuje mezi auty. Bylo by mnohem lepší, kdyby se ti pomalejší zařadili vpravo (jedou většinou stejnou rychlostí) a pak by plynulá jízda v levém pruhu 70 byla vcelku bezpečná.Standa píše:Když budu moci předjíždět zprava bez rizika postihu, tak to prostě vyřeším takhle