VMO: Dobrovského B
Re: VMO: Dobrovského B
Někde jsem kdysi četl, že jádrem odporu místních obyvatel je to, že ve svých vzdálenějších bytech nedostali nová (protihluková) okna narozdíl od svých sousedů v bytech blíže trasy VMO. Takže obyčejná lidská závist a prospěchářství.
To se snadno řekne, ale to by vám a) všichni nepodepsali, b) zákon je zákon i s podpisama a takových magorů jako Patrik nebo alfa65 bude čím dál tím víc.[/quote]
To hh --- Žijete asi v totalitě nebo na ŘSD. Ono to vyjde na stejno. Je skvělé, že jsou vyrovnány šance "magorů" z obou stran - myslím tím jak OS tak ŘSD.
Možná, že vy by jste nadšeně tleskal, kdyby vám ŘSD oznámilo, že vám postaví pět metrů před okny 9 m vysokou protihlukovku, nebo čachrováním s modelem protihlukových výpočtů se ŘSD dostalo nějaký dB pod limit. Lidé se mají možnost bránit a využívají toho. Magory bych je nenazýval, steně nevíte pozadí celého sporu. Já osobně jim fandím. Pokud dostane investor peníze na kompenzace pro občany a využije je na jiný účel, nesmí se investor divit.
To hh --- Žijete asi v totalitě nebo na ŘSD. Ono to vyjde na stejno. Je skvělé, že jsou vyrovnány šance "magorů" z obou stran - myslím tím jak OS tak ŘSD.
Možná, že vy by jste nadšeně tleskal, kdyby vám ŘSD oznámilo, že vám postaví pět metrů před okny 9 m vysokou protihlukovku, nebo čachrováním s modelem protihlukových výpočtů se ŘSD dostalo nějaký dB pod limit. Lidé se mají možnost bránit a využívají toho. Magory bych je nenazýval, steně nevíte pozadí celého sporu. Já osobně jim fandím. Pokud dostane investor peníze na kompenzace pro občany a využije je na jiný účel, nesmí se investor divit.
No a co kdybyste nám místo proklamací "dostane peníze, ale lidem nic nedá" raději konkrétně doložil, kolik dostal, na co to dostal a kolik z toho ve skutečnosti posloužilo těm lidem. Bez toho je to jen plácání do větru...
Jistě ta čísla máte, když tu tyto věci tvrdíte.
Jistě ta čísla máte, když tu tyto věci tvrdíte.
Na toto se musím tvrdě ohradit:alfa65 píše:Žijete asi v totalitě nebo na ŘSD. Ono to vyjde na stejno. Je skvělé, že jsou vyrovnány šance "magorů" z obou stran - myslím tím jak OS tak ŘSD.
1) Ovšem, že pokud by mi toto mělo stát před barákem, tak tam nadšeně nebydlím dál, ale podle jak to píšete Vy sem a co uvádí nějaký Karel Štěpaník (předseda sdružení Velký městský okruh) v médiích (a jiní magoři typu Patrika), tak pokud by to mělo fungovat takto, tak by se kdysi nepostavil ani Karlův most, protože by to tehdá někdo Karlovi IV. zablokoval s tím, že "by mu to narušovalo krajinný ráz" Vltavského údolí!
2) Nežiji v totalitě, ani na ŘSD Brno, které Vám tak vadí, ale žiji teď a tady a mně zase velice vadí to, že u prakticky hotové stavby může dojít k tomu, že se zastaví a že kvůli nějaké malé skupince lidí ten zbytek, který si ze svých daní zaplatil tunel, aby se mu lépe cestovalo nikam jezdit nebude, bude naopak stát v ještě horších zácpách a opět ze svých daní bude platit (někde psali) asi 100 milionů měsíčně za nějaké udržování stavu! To mi moc vadí, protože se teď šetří, všechny věci jako léky, nemocnice, školství či neopravená D1 jde na úkor Vašich magořin v době, kdy už je to stejně pasé (VMO, D8).
3) Je to nesmírně složité, všechny protihluky, ekodukty atd., kde je ta hranice mezi dopravou či ekonomikou vs. ekologií, ale myslím, že zrovna na tomto fóru se mnou bude souhlasit 90% lidí (pokud zrovna nezavítá nějaká zelená duše, která by dálnice začala klidně i odstraňovat jako černé stavby), že zablokovaný tunel v Brně či D8 je zcela jasně za touto pomyslnou hranicí. Teď to trochu přeženu, ale pro zamyšlení - mnohdy jsou tyto investice (pár km protihlukové stěny za 90 milionů kvůli třem barákům například) daleko víc, kolik ti "postižení" dokáží za celý život vydělat nebo by stálo jejich přestěhování do nových baráků i se vším všudy. Já vím, že to nejde a tyto případy asi musí být, ale někdy je toho moc a znovu se vracím k té hranici, že VMO či D8 to jsou stamiliony vyhozené oknem a podle mě bychom to jako většinová společnost neměli tolerovat.
To hh - zdá se mi že diskuse je -- o voze a o koze. I když ve vší slušnosti.
ad1. Ekoteroristy také nemám rád a byl bych vůči nim radikálnější.
ad2. napsal jsem ve svých příspěvcích, že zastavení prací je mediální kampaň, práce byly zastaveny 22.12. v den plánovaný pro přerušení prací. Zda se práce rozběhnou v lednu uvidíme, v současné době klimatické podmínky nejsou příznivé. Myslíte si, že jsem rád, že budu objíždět KRpole o rok dýl? Každý rozumný člověk ví a tuší, že dílo bude dokončeno. Bylo naplánováno již "za komunistů" a stopy VMO jsou dané již dlouho.
K dohodě dojde dříve nebo později.
ad3. Účelnost vynaložených prostředků - mnohdy se neuvažuje ekonomicky. Příklad protihlukovka kvůli 3 barákům a podobně, rozmařilé ekodukty a podobně
V tomto si můžeme postesknout ale moc s tím neuděláme.
Znovu opakuji - pozadí a domluvy mezi aktéry v případu tunely neznáme a můžeme pouze spekulovat.
ad1. Ekoteroristy také nemám rád a byl bych vůči nim radikálnější.
ad2. napsal jsem ve svých příspěvcích, že zastavení prací je mediální kampaň, práce byly zastaveny 22.12. v den plánovaný pro přerušení prací. Zda se práce rozběhnou v lednu uvidíme, v současné době klimatické podmínky nejsou příznivé. Myslíte si, že jsem rád, že budu objíždět KRpole o rok dýl? Každý rozumný člověk ví a tuší, že dílo bude dokončeno. Bylo naplánováno již "za komunistů" a stopy VMO jsou dané již dlouho.
K dohodě dojde dříve nebo později.
ad3. Účelnost vynaložených prostředků - mnohdy se neuvažuje ekonomicky. Příklad protihlukovka kvůli 3 barákům a podobně, rozmařilé ekodukty a podobně
V tomto si můžeme postesknout ale moc s tím neuděláme.
Znovu opakuji - pozadí a domluvy mezi aktéry v případu tunely neznáme a můžeme pouze spekulovat.
Re: Dobrovského B
ODKAZ SEM BYL VLOŽEN JIŽ 22.12.2010 16:44
-
the.klokan
Nevíte, jestli se zastavení prací týká i křižovatky Hradecká x Královopolská? Tam by přece mohlo být samostatné povolení, ne?
té se to netýká, ta by měla být letos dokončena
Tak to je vrchol cynismu... Z mého laického pohledu totiž zrovna tato křižovatka navýší hluk v místním sídlišti nejvíc. (díky tomu že transzit pojede po nadjezdech, podstatně výše než dosud)Hobr píše:té se to netýká, ta by měla být letos dokončena
Pokud bych měl na místě investora dodatečně přistavovat protihlukovky abych ulevil místním a vyhověl soudu v Praze (sic - o Suchdole dle této logiky rozhodnou v soudu Karviná !
Neni pravda.. ta mostni konstrukce pres ul. Skacelovu celkem hodne snizila limity hluku.. je to jiz dokazano.. ale ted momentalne nenajdu ten odkaz..
Oficielní vyjádření ŘSD k soudnímu zrušení stavebního povolení: http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... -zastavena
- napadají mne ujeté otázky: může státní organizace ŘSD žalovat stát a požadovat odškodnění , což by v daném případě soukromý investor určitě udělal ?
- a napadl by NKÚ ŘSD pokud by to ŘSD neudělal a tím připravil svůj rozpočet minimálně o prostavěných 5,5 Mld CZK
- asi mi už hrabe, že ?
- napadají mne ujeté otázky: může státní organizace ŘSD žalovat stát a požadovat odškodnění , což by v daném případě soukromý investor určitě udělal ?
- a napadl by NKÚ ŘSD pokud by to ŘSD neudělal a tím připravil svůj rozpočet minimálně o prostavěných 5,5 Mld CZK
- asi mi už hrabe, že ?
Když bylo soudem zrušeno původní stavební povolení, tak by měl urychleně příslušný stavební úřad zahájit řízení o odstranění stavby a v něm vydat dodatečné stavební povolení.
Tak podle mych informaci jsou zastaveny vsechny stavby, tzn. jak tunel, tak Hradecka i Svitavska. A tunel uz si nejaka firma pronajala ke skladovani jablek. Nejak predevcirem se tam uz navazely palety s jabkama
achjono...
Myslím že skladování jablek asi nepokryje tu ztrátu za prodlení na stavbě. 
* Informace
Úvod > Aktuality > Informace > Změna v dopravě na ulici Žabovřeská
Změna v dopravě na ulici Žabovřeská
14. 01. 2011
Dnes 14.1.2010 od 18:00 bude doprava na ulici Žabovřeské v úseku mezi Luční a Hradeckou převedena obousměrně na staveništní komunikace.
Důvodem je havarijní stav části stávající provizorní komunikace na ulici Žabovřeské.
Ihned poté budou zahájeny zajišťovací práce pro obnovení dostatečné stability zemních konstrukcí.
Úvod > Aktuality > Informace > Změna v dopravě na ulici Žabovřeská
Změna v dopravě na ulici Žabovřeská
14. 01. 2011
Dnes 14.1.2010 od 18:00 bude doprava na ulici Žabovřeské v úseku mezi Luční a Hradeckou převedena obousměrně na staveništní komunikace.
Důvodem je havarijní stav části stávající provizorní komunikace na ulici Žabovřeské.
Ihned poté budou zahájeny zajišťovací práce pro obnovení dostatečné stability zemních konstrukcí.
Zrovna jsem chtěl napsat nadšenou zprávu, že trasa Žabovřesky > Svitavy už se jezdí po galerii (tj. komplet celou stavbou se projede po novém povrchu), ale pokud to dobře chápu, tak je to jen dočasné?
Stavební povolení bylo na tunel a související objekty. Na stavbu MÚK Svitavská radiála bylo samostatné povolení, tata stavba o něj tudíž ani přijít nemohla.siesa píše:Tak podle mych informaci jsou zastaveny vsechny stavby, tzn. jak tunel, tak Hradecka i Svitavska. A tunel uz si nejaka firma pronajala ke skladovani jablek. Nejak predevcirem se tam uz navazely palety s jabkama![]()
![]()
![]()
achjono...
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
A co křižovatka Hradecká x Královopolská. Ta měla také samotné SP? Pochopil jsem, že diskuse šla o této křižovatce. Osobně nevím, jaký tam je stav vůbec?Lenny píše:Stavební povolení bylo na tunel a související objekty. Na stavbu MÚK Svitavská radiála bylo samostatné povolení, tata stavba o něj tudíž ani přijít nemohla.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Foto z webu Subterry:
- Přílohy
-
- Dobrovského tunely.jpg (92.26 KiB) Zobrazeno 6951 x
Nikde tam nevidím ta jablka. 
Neplést hrušky s jabkama. 
Taky jsem tam včera jel,je to bomba! Když si uvědomím,že kvůli pár idiotům se to za chvíli zase vrátí zpátky na původní staveništní komunikaci,tak bych je chtěl mít pod rukama...miklo píše:Zrovna jsem chtěl napsat nadšenou zprávu, že trasa Žabovřesky > Svitavy už se jezdí po galerii (tj. komplet celou stavbou se projede po novém povrchu), ale pokud to dobře chápu, tak je to jen dočasné?
Treba ne, RSD jedna o "predcasnem uzivani hotovych useku". Predpokladam, ze jde o tu galerii.