[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět

Na kterou stavbu (či její část) bude vydáno první pravomocné územní rozhodnutí?

0301 (nepočítá se krátký úsek k MÚK s R1 s již vydaným ÚR :-))
21
16%
0302
8
6%
0303
5
4%
0304
11
8%
0305/I
85
65%

Celkem hlasů: 130

Dr.Fe1

Re: D3 ve Středočeském kraji

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Juno: Chtěl jsem se zeptat, vy jste psal v jednom z příspěvků, že je na D3-Z stoupání / klesání 4,5 pct v tunelu. To je od Sázavy k Jílovému nebo od Libeře k Jílovému ? Nemáte případně nějáký odkaz na profil trasy ? Díky.
Juno

Příspěvek od Juno »

Dr.Fe1 píše:Juno: Chtěl jsem se zeptat, vy jste psal v jednom z příspěvků, že je na D3-Z stoupání / klesání 4,5 pct v tunelu. To je od Sázavy k Jílovému nebo od Libeře k Jílovému ? Nemáte případně nějáký odkaz na profil trasy ? Díky.
Sklon 4,5 % má poměrně dlouhé stoupání z Libře do Jílového (cca 1,7 km bez náběhů na mostě přes Zahořanské údolí a před MÚK Jílové) a je zhruba celé v tunelu Kamenná vrata dl. 1,65 km. Opačné stoupání od Sázavy (zčásti v tunelu Luka dl. 1,2 km) má "jen" 3,5 %, ale je naopak delší (bez náběhů přes 2,7 km a je taky na celém mostě přes údolí Sázavy). Asi tam budou muset být stoupací pruhy.
To mám z výkresů, co jsou jako příloha k dokumentaci EIA.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Dr.Fe1 píše:
Nystrom píše:chceme-li mít D3 aspoň v roce 2025, tak v trase D3-Z, nechceme-li ji mít vůbec, tak na to je D3-V jako stvořená.
Jak už jsem tady psal, tak tohle je podle mě hlavní argument většiny prosazovačů stabilizované trasy. Akorát je ne vždy vysloven nahlas.
bohuzel je to ale prosty fakt. proti jakekoliv variante jakekoliv liniove stavby se dnes nekdo odvola atd.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Juno píše: Naléhavá je první etapa okruh - Benešov a tento úsek se pořídí o hodně levněji v trase D3-V.
zrovna vcera jsem cetl kratky clanek o vystavbe jedne trati kolem roku 1901, kteroud developer vedl tak, aby se nemuseli delat nasypy a mosty a tedy aby byla LEVNA, a do 15 let zjistili, ze trat neni konkurenceschopna, protoze nezvladla nove tezsi lokomotivy atd.
Juno píše: A uživatelům nabídne větší časové úspory
nafotil jsem si ty informacni tabule organizace klid. jeko jeden bod je tam uvedeno ze D3V doveze obyvatele benesovska o 20% rychleji do prahy, tj misto 15min 12min - smesne. tech humornych zkreslujicich blabolu je tam docela dost, postupne to sem nahazim.
Juno píše: Pravda, D3-východní není stvořená pro stavební firmy, které si chtějí co nejvíc vydělat na co největších objektech a asi ani pro všelijaké šíbry s pozemky - to uznávám.
mapa - http://www.d3klid.cz/mapa_zapadni_vychodni_d3.jpg
doufam, ze se shodneme, ze od benesova je to v podstate jedno, jestli D3V nebo D3Z (resp D3Z je lepsi protoze blize k Sedlcanum)
muzete mi tedy presne rici, kde jsou ty vhodne pozemky? resp. jaky je rozdil mezi D3Z a D3V? jinymi slovy D3V nebude lakat sibry?
D3Z detailne:
R1-Liber = pole, vystavba nezavisi na D3 jelikoz je to u R1
Liber - Netvorice = tunely, mosty, lesy - bez sance
Netvorice - Benesov = vicemene pole a vedeno podel stavajici silnice , ano, potencialne ano, ale staci preci poresit UR? to uz je v rukou obcanu, pokud jsou tupci, a nechaji si vladnout mestkym zastupitelstvem sibru, pak je to bud jejich blbost a nebo treba ty pracovni prilezitosti chteji.

problem D3Z x D3V me zacina cimdal tim vice zajimat. existuji webovky zastancu D3Z?
Naposledy upravil(a) vaclav dne 9.3.2011 8:37:23, celkem upraveno 2 x.
Standa

Příspěvek od Standa »

JirkaS píše:Na druhou stranu, kdyby komanči postavili I/3 od D1 do Benešova rovnou ve 4pruhu, tak tady nic neřešíme :-)
Třeba bychom se tu s Junem handrkovali o potřebnou šíři D1 v úseku Mirošovice - Praha (4+4 vs. 6+6), oni si škůdci vždycky najdou, kde škodit :) !
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

vaclav píše:
nafotil jsem si ty informacni tabule organizace klid. jeko jeden bod je tam uvedeno ze D3V doveze obyvatele benesovska o 20% rychleji do prahy, tj misto 15min 12min - smesne. tech humornych zkreslujicich blabolu je tam docela dost, postupne to sem nahazim.
a pro obyvatele Čerčan bude úspora ještě větší - cca 21 vs. 9 minut! A je rozhodnuto! stavíme D3V :D :kladivo:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Jaroslav píše:
vaclav píše:
a pro obyvatele Čerčan bude úspora ještě větší - cca 21 vs. 9 minut! A je rozhodnuto! stavíme D3V :D :kladivo:
cercany - praha bude porad 9min... po relativne prazdne I/3 + D1.
Juno

Příspěvek od Juno »

Standa píše: ... oni si škůdci vždycky najdou, kde škodit :) !
Škůdcem by byl neodpovědný silniční hospodář, který by dále prosazoval investičně i provozně nákladnější stavbu D3-Z, která je horší i pro uživatele.
Byla by výhodná hlavně pro stavební firmy - už jen ten zlatý důl v podobě dlouhých tunelů v problematickém terénu (těch neočekávaných obtíží celá plejáda). To by se to rejžovalo ve prospěch všech zúčastněných ...
A k tomu atypický most, na jehož náklady by nešly uplatnit žádné normativy ...
Ani ta cihlářská hlína není standardní záležitost - další příležitost pro těžko kontrolovatelné rabování státního rozpočtu ...
Jen si dál prosazujte D3-Z, aby bylo vidět pro koho to děláte. S odpovědnou přípravou D3 ve veřejném zájmu to nebude mít nic společného.
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

vaclav píše:
Jaroslav píše:
vaclav píše:
cercany - praha bude porad 9min... po relativne prazdne I/3 + D1.
no a po D3Z to bude 21 minut, zatímco při relaizaci D3V by to bylo 8 minut (místo 9 minut po I/3) :jidlo:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Juno píše: Jen si dál prosazujte D3-Z, aby bylo vidět pro koho to děláte. S odpovědnou přípravou D3 ve veřejném zájmu to nebude mít nic společného.
ja si myslim, ze D3Z je ve verejnem zajmu jiloveho, neveklova, sedlcanska a vsech tech chataru z posazavi a povltavi. dale ve verejnem zajmu vsech, co pouzivaji D1 - tj, od brna az ku praze (nejmenuji celou moravu s slezko nebot snad jednou bude i R35) a nechteji zazivat kolaps pred prahou resp pri opousteni D1/magistraly na mistni komunikace a SOKP. dale je asi ve verejnem zajmu mirosovic, jak zde presentuje primo dotceny obcan.

ja myslim, ze dobry hospodar si priplati a radeji zabije dve mouchy (D3V + "neco" pro neveklov pres jilove) jednou ranou (D3Z). a nejde jen o investini naklady ale souvisi to i s udrzbou - d3v+neco+I/3 versus d3z+I/3.
Standa

Příspěvek od Standa »

Juno píše:...Škůdcem by byl neodpovědný silniční hospodář, který by dále prosazoval investičně i provozně nákladnější stavbu D3-Z, která je horší i pro uživatele. ... .
Pro mě je v případě D3 jednoznačně škůdcem ten, kdo prosazuje nerealizovatelnou stavbu D3-V, která je výrazně horší jak pro uživatele, tak pro její široké okolí (viz Václavův rozbor a celá tato diskuse), a jeho hlavním cílem je zastavení stavby dálnic jako takových. Takže na Vás sedí Vaše upravená věta mnohem lépe, než na moji maličkost: "Jen si dál prosazujte D3-V, aby bylo vidět pro koho to děláte. S odpovědnou přípravou D3 ve veřejném zájmu to nebude mít nic společného."
Juno

Příspěvek od Juno »

vaclav píše:ja si myslim, ze D3Z je ... ve verejnem zajmu vsech, co pouzivaji D1 - tj, od brna az ku praze (nejmenuji celou moravu s slezko nebot snad jednou bude i R35) a nechteji zazivat kolaps pred prahou resp pri opousteni D1/magistraly na mistni komunikace a SOKP. ... ja myslim, ze dobry hospodar si priplati a radeji zabije dve mouchy (D3V + "neco" pro neveklov pres jilove) jednou ranou (D3Z). a nejde jen o investini naklady ale souvisi to i s udrzbou - d3v+neco+I/3 versus d3z+I/3.
Vemte na vědomí, že D3-V se napojí na D1, která bude mít vně okruhu menší zatížení než u D3-Z (viz údaje v EIA). A uvnitř okruhu bude D1 proti dnešku odlehčena už východním segmentem okruhu, takže jí větší zatížení od D3-V nevadí (samozřejmě předpokládám, že dřív než D3 bude PO511).

Pokud jde o provozní náklady, vyčíslete si hlavně ty dlouhé tunely a mosty na D3-Z. Proti tomu budou provozní náklady nových úseků na II/105 nesrovnatelně menší.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

juno, kolik jsou ty intenzity? nemam EIA tak nastudovanou (musim dohnat).
logicky neni mozne, aby D3Z mela v miste napojeni na R1 vice nez D3V+D1 v miste napojeni na R1. to je jako tvrdit ze 1 je vice nez 1+1.
Juno

Příspěvek od Juno »

Standa píše:Pro mě je v případě D3 jednoznačně škůdcem ten, kdo prosazuje nerealizovatelnou stavbu D3-V, která je výrazně horší jak pro uživatele, tak pro její široké okolí (viz Václavův rozbor a celá tato diskuse), a jeho hlavním cílem je zastavení stavby dálnic jako takových. ...
D3-V nejde stavět mimo stávající koridor I/3 jen do doby, než budou změněny územní plány. A k tomu dá podnět odpovědný silniční hospodář.
Horší pro uživatele je D3-Z, viz můj příspěvek výše.
Jaký Václavův rozbor? Radši uvádějte konkrétní údaje.
O zastavení stavby dálnic snad nikdo neusiluje - já o žádném nevím. Návrh D3-V je k tomu, aby se D3 vůbec někdy postavila.
Juno

Příspěvek od Juno »

vaclav píše:juno, kolik jsou ty intenzity? nemam EIA tak nastudovanou (musim dohnat).
logicky neni mozne, aby D3Z mela v miste napojeni na R1 vice nez D3V+D1 v miste napojeni na R1. to je jako tvrdit ze 1 je vice nez 1+1.
D1 u D3-Z má víc od zátěž z I/3, která po dálnici nepojede.
D3-V v úseku vně okruhu dálnici D1 nezatěžuje, protože tam má nové jízdní pásy vedle D1 - už se to tady probíralo.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

"D1 u D3-Z má víc od zátěž z I/3, která po dálnici nepojede" - nerozumim, ted tvrdite, ze 1 > 1,5 + 1

z moji zkusenosti vznikaji kolony hlavne pri nejake nehode, a tady se bavime nejen o nehode na te vasi 8mi proude D1 ale jakekoliv odbocky z D1 na mistni komunikace.
navic podle mne, kdyz se stane nehoda v jednom pruhu na 2 pruzich v jednom smeru, tak se proste bloknou dva pruhy, pokud se ale stane nehoda v jednom pruhu na 4 pruzich v jednom smeru, jsou bloknute vsechny pruhy, nez dorazi policie a zacne to dopravne resit. tim padem zkolabuje doprava z vysece CB-Olomouc.
Juno

Příspěvek od Juno »

vaclav píše:"D1 u D3-Z má víc o zátěž z I/3, která po dálnici nepojede" - nerozumim ...
kdyz se stane nehoda v jednom pruhu na 2 pruzich v jednom smeru, tak se proste bloknou dva pruhy, pokud se ale stane nehoda v jednom pruhu na 4 pruizich, jsou bloknute vsechny pruhy, nez dorazi policie a zacne to dopravne resit.
Překlep jsem opravil. U D3-Z je D1 od Mirošovic k okruhu zatížena víc než u D3-V o dopravu z I/3 (tu u D3-V převezme právě dálnice D3). A ve společném koridoru budou mít D1 a D3 oddělené pásy. Bude tam 3+2+3+2 a žádný čtyř nebo pětipruh. Právě kvůli tomu, aby se nehoda na jedné dálnici nepřenášela na druhou.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

ok, tomuhle uz rozumim. dik.
stejne se musim podivat na ty intenzity do EIA. neverim, ze techto

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 43808&z=12

9km silnice I tridy vygeneruje 20tis aut. tolik tam ani neni obyvatel. pocitam, ze zbytek od mrace na jich uz pojede po D3Z.
Juno

Příspěvek od Juno »

vaclav píše: ... neverim, ze techto (od Mrače na sever) 9 km silnice I tridy vygeneruje 20 tis aut. tolik tam ani neni obyvatel. pocitam, ze zbytek od mrace na jich uz pojede po D3Z.
Od Mrače na jih, tj. Benešov a širší okolí, to budou mít blíž do větší části vnitřní Prahy a na východní segment okruhu přes Mirošovice než po Václavické spojce a D3-Z. Takže po D3-Z pojede od Benešova o hodně menší část dopravy než po I/3+D1 a většina pojede u D3-Z po dnešní I/3 přes Čerčany a Mirošovice na D1.
Standa

Příspěvek od Standa »

Juno píše:...D3-V nejde stavět mimo stávající koridor I/3 jen do doby, než budou změněny územní plány. A k tomu dá podnět odpovědný silniční hospodář...
Změna ÚP není reálná, nikdy s ní nebudou souhlasit dotčená města a obce (Benešov, Říčany, Mirošovice) a nikdo soudný ji ani nebude navrhovat. A tady máte Václavův rozbor, pro koho všeho je lepší D3-Z:
vaclav píše:...ja si myslim, ze D3Z je ve verejnem zajmu jiloveho, neveklova, sedlcanska a vsech tech chataru z posazavi a povltavi. dale ve verejnem zajmu vsech, co pouzivaji D1 - tj, od brna az ku praze (nejmenuji celou moravu s slezko nebot snad jednou bude i R35) a nechteji zazivat kolaps pred prahou resp pri opousteni D1/magistraly na mistni komunikace a SOKP. dale je asi ve verejnem zajmu mirosovic, jak zde presentuje primo dotceny obcan.
ja myslim, ze dobry hospodar si priplati a radeji zabije dve mouchy (D3V + "neco" pro neveklov pres jilove) jednou ranou (D3Z). a nejde jen o investini naklady ale souvisi to i s udrzbou - d3v+neco+I/3 versus d3z+I/3.
K tomu přidávám ještě všechny obce v koridoru Říčany - Mirošovice a všechny obce v koridoru Mirošovice - Benešov. Zdravý selský rozum je v tomto případě konkrétnější, než nějaká hausnumera, která se nejspíš "potvrdí" stejně, jako ty slavné prognózy o kolapsu Smíchova po otevření Mrázovky :) . Prostě D3Z je jednoznačně lepší, viz příspěvky celé řady přispěvatelů tohoto fóra, které okázale ignorujete.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Juno píše:
vaclav píše: ... neverim, ze techto (od Mrače na sever) 9 km silnice I tridy vygeneruje 20 tis aut. tolik tam ani neni obyvatel. pocitam, ze zbytek od mrace na jich uz pojede po D3Z.
Od Mrače na jih, tj. Benešov a širší okolí, to budou mít blíž do větší části vnitřní Prahy a na východní segment okruhu přes Mirošovice než po Václavické spojce a D3-Z. Takže po D3-Z pojede od Benešova o hodně menší část dopravy než po I/3+D1 a většina pojede u D3-Z po dnešní I/3 přes Čerčany a Mirošovice na D1.
neni uplne pravda, neb po d3z dojedou take na magistralu po komunikaci 2+2 a to sice pres vesteckou spojku, viz
http://amapy.centrum.cz/#x=-738106@y=-1 ... p=0@sbar=c
Juno

Příspěvek od Juno »

Standa píše: Změna ÚP není reálná, nikdy s ní nebudou souhlasit dotčená města a obce (Benešov, Říčany, Mirošovice) a nikdo soudný ji ani nebude navrhovat. A tady máte Václavův rozbor, pro koho všeho je lepší D3-Z: ... Zdravý selský rozum je v tomto případě konkrétnější, než nějaká hausnumera, která se nejspíš "potvrdí" stejně, jako ty slavné prognózy o kolapsu Smíchova po otevření Mrázovky. Prostě D3Z je jednoznačně lepší, viz příspěvky celé řady přispěvatelů tohoto fóra, které okázale ignorujete.
1) Nemůžete předjímat něčí vyjádření v nové situaci, která ukazuje, že právě D3-V je řešením pro postupnou výstavbu D3 a ne D3-Z. Změnu ÚP navrhne odpovědný silniční hospodář (pouhé rozšíření I/3 podle původní přesdstavy na čtyřpruh, jak v jiném vlákně kdosi připustil, by dneska už neprošlo).
2) Na Václavův "rozbor" už jsem odpověděl, zkuste si to přečíst.
3) O žádných prognózách o kolapsu Smíchova po otevření Mrázovky nevím, že by právě CityPlan?, nebo ÚDI?, nebo ÚRM??
4) D3-Z je o hodně horší (hlavně v prioritním úseku, dál je výhoda D3-V především v postupné výstavbě) - na moje argumenty jste neodpověděl. Já na věcné argumenty odpovídám - viz výše.
Juno

Příspěvek od Juno »

vaclav píše:
Juno píše: ... po D3-Z pojede od Benešova o hodně menší část dopravy než po I/3+D1 a většina pojede u D3-Z po dnešní I/3 přes Čerčany a Mirošovice na D1.
neni uplne pravda, neb po d3z dojedou take na magistralu po komunikaci 2+2 a to sice pres vesteckou spojku ...
Dojeli by, ale velkou oklikou.
Standa

Příspěvek od Standa »

Juno píše:...1) Nemůžete předjímat něčí vyjádření v nové situaci, která ukazuje, že právě D3-V je řešením pro postupnou výstavbu D3 a ne D3-Z. Změnu ÚP navrhne odpovědný silniční hospodář (pouhé rozšíření I/3 podle původní přesdstavy na čtyřpruh, jak v jiném vlákně kdosi připustil, by dneska už neprošlo).
2) Na Václavův "rozbor" už jsem odpověděl, zkuste si to přečíst.
3) O žádných prognózách o kolapsu Smíchova po otevření Mrázovky nevím, že by právě CityPlan?, nebo ÚDI?, nebo ÚRM??
4) D3-Z je o hodně horší (hlavně v prioritním úseku, dál je výhoda D3-V především v postupné výstavbě) - na moje argumenty jste neodpověděl. Já na věcné argumenty odpovídám - viz výše.
Máte pravdu, na předjímání toho, co bude, máte patent jedině Vy - viz skoro celé toto vlákno :) . Narážíte-li na moji debatu s Jonášem ohledně Superstrategie, týkala se něčeho jiného a případ D3 tam sloužil pouze jako určitý model, který se tam samozřejmě do podrobností neprobíral. Na Váš nepodložený "argument", že D3-Z je horší, Vám odpovídám, že je naopak výrazně lepší, což se Vám prakticky v celém tomto vlákně snaží celá řada přispěvatelů vysvětlit, bohužel (zejména pro Vás) marně. Promiňte, ale nemám čas prohledávat celé tohle vlákno a psát Vám to znovu a znovu. Upřímně řečeno, promrhal jsem už takto v této zbytečné debatě spoustu času (Vás zjevně přesvědčit nelze, většina přispěvatelů včetně mne zase nehodlá ustupovat ze svých racionálních názorů směrem k Vašim demagogiím) a už to ani není tak zábavné, takže budu nucen naši komunikaci ukončit. Dopravě zdar a dálnicím zvlášť!
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

mám neblahý pocit, že se tu ve vztahu k D3-V někdo snaží uplatnit známé: "stokrát opakovaná lež se stává pravdou" a sám ji začal věřit. Tečka.
Odpovědět

Zpět na „D3“