Uživatel D3-V si přece taky může vybrat, proč by nemohl??MPMP píše:Tak tady máte výjimečně pravdu, ale bohužel se obrací PROTI Vaší variantě:Juno píše:Pro MPMP: 3) Rozdíl spočívá ve využívání Komořanského tunelu u D3-Z pro cesty do vnitřní Prahy (tj. především na Chuchelskou radiálu) - jde přitom i o větší zatížení rondelu v MÚK Zbraslav, což taky vůbec není dobré, stejně jako větší průplet před MÚK Zbraslav, pokud by byla postavena MÚK v Komořanech.
U D3-V tyto vztahy využívají radiálu Chodovskou, která na to má dostatečnou kapacitu.
zatímco z D3-Z si mohu vybrat, zda pojedu tunelem a Chuchelskou radiálou, nebo Vesteckou spojkou a Chodovskou radiálou (podle toho, kam jedu), ve variantě D3-V MUSÍM radiálou Chodovskou. Co je na tom, proboha, za výhodu? (Kromě faktu, že se Vám momentálně "hodí do krámu").
[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji
Re: D3 ve Středočeském kraji
To jste tady tak natvrdlí normálně, nebo je to tim chladnym březnem? Nic jsem nedokazoval, jen se divil proč by někomu bránila V varianta trefit na okruh.
Na D1 nemusíte, na R1 nemusíte u Modletic, ale až za Říčanama. Přeletět můžete samozřejmě taky, pokud se jmenujete Bond. Ještě mi to můžete shodit na interpunkci, jestli budete dostatečně pozornej.
Na D1 nemusíte, na R1 nemusíte u Modletic, ale až za Říčanama. Přeletět můžete samozřejmě taky, pokud se jmenujete Bond. Ještě mi to můžete shodit na interpunkci, jestli budete dostatečně pozornej.
Vaše otázky jsem očísloval ve svém příspěvku ve 14:31 podle toho, jak šly za sebou (neumím psát do tak velkého rámečku, jako vy). V bodě 2) jsou nehody, napojení na D1 je v bodě 4). A k tomu jsem už napsal: "Oba souběžné pásy budou propojeny, aby se mohla doprava z jednoho pásu mohla dostat do druhého, a přitom je zapojení D3 do obou pásů od MÚK Modletice i z opačného směru do D1 i D3 řešeno tak, aby objem průpletů byl minimální."MPMP píše:Ani zde, ani v samostatném bodě 4 NENÍ odpověď na otázku, zda se D3 napojí či nenapojí na D1. Ptám se tedy znovu:Juno píše:Pro MPMP: 2) Odpověď je v bodě 4) - posláno samostatně.
Napojuje se D3-V na D1? Očekávám odpověď ano, resp. ne.
Závěr - Bod 2) - NEZODPOVĚZENO.
Teď jsem jenom dopsal to D3, D1 i D3, a že se tedy z D3 dostanu na D1 a naopak od Modletic z D1 na D3, už z toho vyplývá samo sebou.
Uznávám, že by k tomu bylo lepší schema (to už jsem taky psal).
Dotaz na admina: Jeden z mých příspěvků zmizel, chci se zeptat proč ? Je to technické nedopatření nebo cenzura ? V tom příspěvku jsem mimo jiné slušnou formou vyzýval přispěvatele Michala R k omluvě za jeho sprostý příspěvek. Zatímco jeho urážlivý, nactiutrhačný, jakýchkoliv argumentů prostý příspěvek, zde zůstal, tak mojí reakci někdo smazal ......
Naposledy upravil(a) Dr.Fe1 dne 9.3.2011 20:48:24, celkem upraveno 1 x.
zacinam to pomalu studovat, casu je ale malo.
jilove chtelo vystoupit ze strany a bum, pokarani z UV:
http://www.d3klid.cz/JMzastupitelum.pdf
jilove chtelo vystoupit ze strany a bum, pokarani z UV:
http://www.d3klid.cz/JMzastupitelum.pdf
Březová - Oleško, Lešany, Ohrobec a Okrouhlo
jsou v tom sdruzeni nejake vyznamejsi obce nebo jenom tyhle 4 minivesnice?
jsou v tom sdruzeni nejake vyznamejsi obce nebo jenom tyhle 4 minivesnice?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
"Chcete ustoupit jen kvůli sugestivní argumentům o nesmyslnosti odporu a snaze tak alespoň něco vyzískat pro obec"
Vyzískat? Co to je, nějaké méně nápadné synonymum pro vytřískat?
Vyzískat? Co to je, nějaké méně nápadné synonymum pro vytřískat?
R48 -> D48 se podařilo!
Proč si pořád nechcete ani v nejzákladnějších parametrech nastudovat to o čem zde diskutujete ? Tak ještě jednou pro vás: ŽÁDNÁ Z VARIANT D3-V NEKONČÍ U D1 !!! Dočetl byste se to v EIA, kdybyste se alespoň trochu snažil diskutovat k věci. V té EIA na kterou jsem zde dával odkaz. O tom kde D3-V končí nebo nekončí nerozhoduje Juno ani žádný jiný diskutér, jak si zřejmě myslíte. V té dokumentaci je to exaktně definováno.MPMP píše:Nebude mi bránit vůbec nic, stejně jako mi z D3-Z nebude nic bránit pokračovat Vesteckou spojkou a dále to je už zase ona Chodovská radiála. V čem vidíte pořád tu nevýhodnost D3-Z? Teď mi tu dokazujete, že je to stejné.jonáš píše:Vám něco bude bránit zahnout u Modletic vpravo nebo vlevo? Nehledě na to, že na V okraj města nebo pro tranzit na sever nebudete muset ani na tu D1 či R1 přejíždět?MPMP píše:Tak tady máte výjimečně pravdu, ale bohužel se obrací PROTI Vaší variantě:
zatímco z D3-Z si mohu vybrat, zda pojedu tunelem a Chuchelskou radiálou, nebo Vesteckou spojkou a Chodovskou radiálou (podle toho, kam jedu), ve variantě D3-V MUSÍM radiálou Chodovskou. Co je na tom, proboha, za výhodu? (Kromě faktu, že se Vám momentálně "hodí do krámu").![]()
A Váš názor "...pro tranzit na sever nebudete muset ani na tu D1 či R1 přejíždět ..." by zasloužil tesat do kamene. Jak se na ten sever dostanu? To tam přeletím? Pokud jsem si dobře prohlédl trasování D3-V, tak končí buď na D1 nebo R1 (to jste se ještě pořád nerozhodl, jak to vlastně je, že?), takže pro JAKÉKOLI pokračování MUSÍM buď po té D1, nebo po R1. Tak jakto, že na ní nemusím přejíždět?
Zkuste to ještě jednou.
Jinak co se týče té dokumentace, tak není bohužel v internetové verzi celá, řada příloh je pouze k nahlédnutí na MŽP (což je tam kdesi v poznámce uvedeno). To dodávám k tomu vašemu povyku, že vám nikdo nedal odkaz na tu studii dopravních proudů nebo co to bylo.
Kdo chce nezveřejněné přílohy k dokumentaci EIA, tak musí napsat na MŽP. Kontaktní osobou je Ing. Škoulová mail helena.skoulova@mzp.cz. Paní je to docela ochotná. Celá EIA má něco přes 1 GB
Můžu pomoci, pokud by někdo chtěl jen část v přiměřené velikosti, že bych mu to někde nasdílel.
Můžu pomoci, pokud by někdo chtěl jen část v přiměřené velikosti, že bych mu to někde nasdílel.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ale no tak, v kontextu jsem reagoval na Váš příspěvek, takže si to zopakujeme ještě jednou:Juno píše:Protože jsem ze široce označeného TO "už teď víte, že TO vyjde nejlíp ze všeho" nemohl pochopit, že mluvíte jenom o dopravním zatížení. U D3-V nejsou jen detailní údaje pro variantu A4, ale pro všechny ostatní varianty trasy D3-V (tj. A2, A3, C1 a C3) jsou údaje spočítány.MPMP píše:Proč v reakci na dopravní zatížení uvádíte provozní náklady? Odpovím si sám. Odpověď na vyjádřený názor by nevypadala dobře, tak začínáte "uhýbat" k něčemu, co se ještě (v naší diskuzi) neřešilo.MPMP píše: Dovolím si to tedy shrnout: varianty D3-V ještě nikdo pořádně nespočítal, ale Vy už teď víte, že to vyjde nejlíp ze všeho. Děkuji, tato odpověď mi stačí.
opět děkuji, to mi o Vaší úrovni diskutovat "věcně" opět stačí.
Z kontextu nevyplývá, že jde (hlavně z Vaší strany) o zatížení. Já tam nic jiného nevidím. Takže jsem to, co čtu, ocitoval a zareagoval na to. Vy jste to následně vytrhl z kontextu a překroutil.MPMP píše:Dovolím si to tedy shrnout: varianty D3-V ještě nikdo pořádně nespočítal, ale Vy už teď víte, že to vyjde nejlíp ze všeho. Děkuji, tato odpověď mi stačí.Juno píše:pro MPMP: 4) Oba souběžné pásy budou propojeny, aby se mohla doprava z jednoho pásu mohla dostat do druhého, a přitom je zapojení do obou pásů od MÚK Modletice i z opačného směru řešeno tak, aby objem průpletů byl minimální. Bohužel zpracovatel dokumentace neudělal pro var. A4 schema úseku Modletice - Skalka a dokonce natiskl všechny varianty přes sebe, takže je to v prezentovaných výkrasech zcela nepřehledné.
Na druhou stranu je celé řešení třeba doložit zatížením jednotlivých větví (které pro variantu A4 bylo provedeno zatím jen předběžně - aplikací z údajů pro var. A2 a A3 na úrovni výchozího podkladu) a podle toho event. upravit polohu, popř. i umístění jednotlivých větví. Kromě toho je třeba přemístit odbočení výjezdové větve vlevo na II/101 z km 1,3 D3 do km cca 0,9.
Děkuji, činím závěr - Bod 4) - NEZODPOVĚZENO.
Samozřejmě, že může, ale z D3-V do centra to bude přes Komořanský tunel přeci jen zajížďka, která nedává smysl. A smyčka po PO512 a Vestecké spojce také jaksi "nedává smysl". Co si tedy mám jako cestující do centra "vybírat"? Takovýhle výběr typu Praha-Brno po D1, resp. D11, I/35, Rxx mám vždy, jenže je jaksi na první pohled nesmyslný, že?Juno píše:Uživatel D3-V si přece taky může vybrat, proč by nemohl??MPMP píše:Tak tady máte výjimečně pravdu, ale bohužel se obrací PROTI Vaší variantě:Juno píše:Pro MPMP: 3) Rozdíl spočívá ve využívání Komořanského tunelu u D3-Z pro cesty do vnitřní Prahy (tj. především na Chuchelskou radiálu) - jde přitom i o větší zatížení rondelu v MÚK Zbraslav, což taky vůbec není dobré, stejně jako větší průplet před MÚK Zbraslav, pokud by byla postavena MÚK v Komořanech.
U D3-V tyto vztahy využívají radiálu Chodovskou, která na to má dostatečnou kapacitu.
zatímco z D3-Z si mohu vybrat, zda pojedu tunelem a Chuchelskou radiálou, nebo Vesteckou spojkou a Chodovskou radiálou (podle toho, kam jedu), ve variantě D3-V MUSÍM radiálou Chodovskou. Co je na tom, proboha, za výhodu? (Kromě faktu, že se Vám momentálně "hodí do krámu").
Promiňte, ale na interpunkci jsem nikomu zatím nikdy nic neshazoval. Vraťme se k jádru problému. Vaše věta znělajonáš píše:To jste tady tak natvrdlí normálně, nebo je to tim chladnym březnem? Nic jsem nedokazoval, jen se divil proč by někomu bránila V varianta trefit na okruh.
Teď z toho už je "na R1 nemusíte u Modletic, ale až za Říčanama". Ona to "za Říčanama" už nebude R1?jonáš píše:... Nehledě na to, že na V okraj města nebo pro tranzit na sever nebudete muset ani na tu D1 či R1 přejíždět?
Opakuji, tady nejde o interpunkci, ale o smysl těch vět.
Děkuji za "vysvětlení', můžete pro mne (pro blbýho) doplnit ještě to jedno slůvko, jako odpověď na položenou otázku? Pořád tam nikde nevidím ono ANO resp. NE.Juno píše:Vaše otázky jsem očísloval ve svém příspěvku ve 14:31 podle toho, jak šly za sebou (neumím psát do tak velkého rámečku, jako vy). V bodě 2) jsou nehody, napojení na D1 je v bodě 4). A k tomu jsem už napsal: "Oba souběžné pásy budou propojeny, aby se mohla doprava z jednoho pásu mohla dostat do druhého, a přitom je zapojení D3 do obou pásů od MÚK Modletice i z opačného směru do D1 i D3 řešeno tak, aby objem průpletů byl minimální."MPMP píše:Ani zde, ani v samostatném bodě 4 NENÍ odpověď na otázku, zda se D3 napojí či nenapojí na D1. Ptám se tedy znovu:Juno píše:Pro MPMP: 2) Odpověď je v bodě 4) - posláno samostatně.
Napojuje se D3-V na D1? Očekávám odpověď ano, resp. ne.
Závěr - Bod 2) - NEZODPOVĚZENO.
Teď jsem jenom dopsal to D3, D1 i D3, a že se tedy z D3 dostanu na D1 a naopak od Modletic z D1 na D3, už z toho vyplývá samo sebou.
Uznávám, že by k tomu bylo lepší schema (to už jsem taky psal).
Zatím stále NEZODPOVĚZENO
Děkuji za první jasnou odpověď. Juno to ale takhle veřejně zatím neřekl, naopak tvrdí, že bude D3 postavena tak, aby se v případě nehody dalo přejíždět z jedné dálnice na druhou (viz můj příspěvek s poukazem na rozpory v jeho názorech). Nic proti Vám, já tu poukázal na rozpory v prezentaci Juna a žádal jsem od něj jednoznačné vyjádření typu ANO/NE. Vaše názory se toho netýkají. Nemusím s nimi sice souhlasit, ale diskutujete aspoň korektně, což o Junovi říci nemůžu.Dr.Fe1 píše:Proč si pořád nechcete ani v nejzákladnějších parametrech nastudovat to o čem zde diskutujete ? Tak ještě jednou pro vás: ŽÁDNÁ Z VARIANT D3-V NEKONČÍ U D1 !!!
Stejná poznámka jako k předchozímu odstavci. Já vím, já po Junovi nechci aby něco rozhodoval, já jen chci aby jasně řekl, co v té dokumentaci našel. Jenže to on jaksi "nemůže", protože jeden z jeho příspěvků (které si odporují) by byl označen za lež. Vás se to nijak netýká.Dr.Fe1 píše:Dočetl byste se to v EIA, kdybyste se alespoň trochu snažil diskutovat k věci. V té EIA na kterou jsem zde dával odkaz. O tom kde D3-V končí nebo nekončí nerozhoduje Juno ani žádný jiný diskutér, jak si zřejmě myslíte. V té dokumentaci je to exaktně definováno.
A děkuji potřetí za jasnou odpověď. Jak jsem už psal nejsem ani odborník, ani "superfanda", informace sbírám na internetu, kde nejsou, takže se s nimi nelze snadno seznámit a není tedy fér odvolávat se na taková data a necitovat z nich. Děkuji za odpověďDr.Fe1 píše:Jinak co se týče té dokumentace, tak není bohužel v internetové verzi celá, řada příloh je pouze k nahlédnutí na MŽP (což je tam kdesi v poznámce uvedeno). To dodávám k tomu vašemu povyku, že vám nikdo nedal odkaz na tu studii dopravních proudů nebo co to bylo.
No ono jde též o jakejsi kontext, pokud se bavíme o napojení VxZ na R1xD1, tak asi hlavní rozdíl bude v tom prostoru mezi Modleticema a Zbraslaví, ne? Odlehčení křížovatky u Modletic mi přijde docela zajímavej efekt, při tom jak minimalisticky jsou ty rampy pojednaný. Ale klidně si vytrhávejte (a můžete si řikat, má mě ráda, nemá mě ráda ..)
Tady se naprosto shodneme. Odlehčení křižovatky u Modletic může být zajímavý efekt, bavme se o něm. Opakuji, já reagoval na rozpory v prezentaci Juna. O odlehčení křižovatky se dotyčný nezmiňuje, naopak vnucoval nám jiné "argumenty", které si vzájemně odporovaly. To je vše.jonáš píše:No ono jde též o jakejsi kontext, pokud se bavíme o napojení VxZ na R1xD1, tak asi hlavní rozdíl bude v tom prostoru mezi Modleticema a Zbraslaví, ne? Odlehčení křížovatky u Modletic mi přijde docela zajímavej efekt, při tom jak minimalisticky jsou ty rampy pojednaný. Ale klidně si vytrhávejte (a můžete si řikat, má mě ráda, nemá mě ráda ..)
MPMP, Jonáš: Pánové promiňte, ale odlehčení u nekonfliktního odbočení doprava o směr D1 z Brna > 511 na úkor většího zatížení komplikovanějšího odbočení doleva o relaci D3-V > 512 a za cenu přivedení relace D3-V > Chodovská radiála do prostoru této MÚK mi zas až taková výhra nepřijde
.
Bez těch tunelů by ty varianty neprošli EIA? To jako výsledkem tohoto projednávání bude drahá varianta s tunely, na kterou nebudeme mít peníze. Chápu to dobře, že náhrada tunelů za zářezy, krátké ekodukty (bez ventilace, zabezpečení) bude představovat novou EIA? Nebo to půjde v DUR postavit bez těch tunelů.
Mimo špičku budu asi jezdit po I/3 pohodlně 90km/h a od Mirošovic 130km/h.
Mimo špičku budu asi jezdit po I/3 pohodlně 90km/h a od Mirošovic 130km/h.
Mno, podívejte se na vrstevnice na turistický mapě a posuďte případnou hloubku těch zářezů. Případně vemte vozidlo a projeďte si trasu Psáry-Libeř-Jílové-Kamenný přívoz-Šejtovka, ideálně na kole, abyste dostal reálnou představu o terénu.
Nebo by bylo ještě jistě možný postavit přes Zahořanskej potok pořádnou vysokou estakádu (cca 3 km ) a přes Sázavu jít opravdickym mostem na niveletě cca 400 m (délka 2 km, výška 200 m nad tokem) a šlo by to i bez tunelů, ale na Millau to stejně stačit nebude. Holt když se vybere trasa přes dobrej terén, tak je stavění hračka.
Nebo by bylo ještě jistě možný postavit přes Zahořanskej potok pořádnou vysokou estakádu (cca 3 km ) a přes Sázavu jít opravdickym mostem na niveletě cca 400 m (délka 2 km, výška 200 m nad tokem) a šlo by to i bez tunelů, ale na Millau to stejně stačit nebude. Holt když se vybere trasa přes dobrej terén, tak je stavění hračka.
Naposledy upravil(a) jonáš dne 10.3.2011 11:43:18, celkem upraveno 1 x.
Ve Hvězdonicích je také zářez až 38m hluboký a 500m dlouhý (přeněji u Lensedel). Taky se tam zvažoval tunel a udělal se zářez. Ten terén okolo Sázavy ve Hvězdonicích a Kamenném přívozu není zas až tak rozdílný. Stejně tak u obce Libeř by stačil zářez.
Moje otázka je, ale zda je ještě cesta k rozumné dálnici bez tunelů po schválení EIA s tunely?
Moje otázka je, ale zda je ještě cesta k rozumné dálnici bez tunelů po schválení EIA s tunely?
Jistěže je, akorát se musí zásadně změnit trasování.
Bez tunelů se neobejde žádná varianta D3, leda je nahradit hodně hlubokými zářezy.jonáš píše:Jistěže je, akorát se musí zásadně změnit trasování.
Sakra nemusí se nic zásadně přetrasovávat, vždyť to jsou tunely jenom na prodražení a ve výsledku nepostavení ničeho. Kde to konkrétně nejde bez toho tunelu? Ukažte mi příčný profil. Vždyť ve zdůvodnění je hlavně krajinný ráz a zasazení do krajiny. Na hluk stačí PHS a krajinný ráz je věcí názoru a velmi subjektivní.
Kde jsou vyčísleny provozní náklady těch tunelů, emise CO2 na ventilaci, emise CO2 na rozjíždění z 80km/h na 130km/h pro 38tis aut denně?
Proboha jih Prahy není Národní park ani CHKO.
Kde jsou vyčísleny provozní náklady těch tunelů, emise CO2 na ventilaci, emise CO2 na rozjíždění z 80km/h na 130km/h pro 38tis aut denně?
Proboha jih Prahy není Národní park ani CHKO.
Jednoznačně souhlasím, já to tu nevychvaloval, z mé strany to byla jen reakce a její vysvětlení.Standa píše:MPMP, Jonáš: Pánové promiňte, ale odlehčení u nekonfliktního odbočení doprava o směr D1 z Brna > 511 na úkor většího zatížení komplikovanějšího odbočení doleva o relaci D3-V > 512 a za cenu přivedení relace D3-V > Chodovská radiála do prostoru této MÚK mi zas až taková výhra nepřijde.
dvs: I s tunely je jakákoliv varianta D3 těžko prosaditelná, bez tunelů téměř nemožná (můj laický dojem)