Dokončení D8
Re: Dokončení D8
Tady je podobný článek, jako sem dal už radiala:
http://usti.idnes.cz/ministerstvo-zvazu ... zpravy_alh
Nevím jestli se na MD někdo zbláznil nebo je tady ještě druhá možnost, že se zbláznil
Prostě se musel zbláznit a to zcela. Pan Patrik působí ve srovnání s tím člověkem z MD jako velice racionální technokrat.
http://usti.idnes.cz/ministerstvo-zvazu ... zpravy_alh
Nevím jestli se na MD někdo zbláznil nebo je tady ještě druhá možnost, že se zbláznil
Hodně mi nejde přes prsty to napsat, ale zkrátka musím. On ten Patrik má pravdu. Ovšem co za slabomyslného člověka psalo ten článek, to mi zůstává rozum stát. "Řidiči si nemusí lámat hlavu zda jsou ještě na placené dálnici, nebo na nezpoplatněné RS, platit se brzy bude za obě". Doporučuji panu redaktorovi najezdit co nejvíce kilometrů po našich eRkách bez dálniční známky, třeba bude mít štěstí a zastaví ho hlídka, která mu z hlavy pokutou tento nesmysl vyžene. Jinak pokud by to už chtěli udělat, ať proboha změní normy a R25,5 je normální dálnicí. Už vidiím ty cizí mapy kde je D8 přerušená nějakou obyčejnou čtyřproudovkou
a nebo zamtené řidiče typu tady pana novináře...
Ten článek se týká spekulace, že by se D8 dokončila jako R8.
Pokud by se udělala v parametrech R27,5/120, tak s tím nemám žádný problém. Vzhledem k tomu, že rychlostní silnice nemusí mít povolení pro průchod CHKO (v zákoně je explicitně vyjmenovaná pouze dálnice - už jsem si to tu v nadsázce říkal dříve), tak to může být velké zjednodušení papírování.
Možná proto Patrik chce dálnici.
Sklonově se stím už nic skazit nedá. Most přes Uhelnou strouhu bych určitě nezúžoval, protože by měl odpovídat parametrům na SOS záliv mezi tunely. Jedině bych se bál o parametry ramp MUK Řehlovice. Takže R až za ní prosím.
Pokud by se udělala v parametrech R27,5/120, tak s tím nemám žádný problém. Vzhledem k tomu, že rychlostní silnice nemusí mít povolení pro průchod CHKO (v zákoně je explicitně vyjmenovaná pouze dálnice - už jsem si to tu v nadsázce říkal dříve), tak to může být velké zjednodušení papírování.
Sklonově se stím už nic skazit nedá. Most přes Uhelnou strouhu bych určitě nezúžoval, protože by měl odpovídat parametrům na SOS záliv mezi tunely. Jedině bych se bál o parametry ramp MUK Řehlovice. Takže R až za ní prosím.
Asi nejvíce mne zaujal osobitý podpis ministra...
- pardon tohle už sem dal Avantime:
Rozhodnutí ministra dopravy o rozkladu o.s. Děti Země - Klub za udržitelnou dopravu proti rozhodnutí Ministerstva dopravy, odboru silniční infrastruktury, ze dne 15. března 2010, č.j. 71/2010-910-IPK/3 - stavební povolení:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/7AC3C9B ... 10IPK3.pdf
- pardon tohle už sem dal Avantime:
Rozhodnutí ministra dopravy o rozkladu o.s. Děti Země - Klub za udržitelnou dopravu proti rozhodnutí Ministerstva dopravy, odboru silniční infrastruktury, ze dne 15. března 2010, č.j. 71/2010-910-IPK/3 - stavební povolení:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/7AC3C9B ... 10IPK3.pdf
Naposledy upravil(a) Marty dne 24.1.2011 17:28:19, celkem upraveno 1 x.
Super, jedna z věcí, která blokovala možnost zažádat o to spojené územní a stavební řízení je z krku.
Ad schválení v D8 v EK: Psal jsem do vlákna 0805, že se jedná o fake. K žádnému schválení nedošlo, nejprve musí být platné ÚR.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Prosim ja jsem se do tech paragrafu nejak zacetl a unika mi smysl
Muzete mi nekdo laicky rict "vo co gou"
Muzete mi nekdo laicky rict "vo co gou"
dle WTO - data 01/2011
je Cesko a jeho statni aparat na urovni Senegalu *Africa*. Ve stredu to bude probirat dokonce premier-genius Necas. Bohuzel vse trva tak dlouhop ,nez u nas 1 dalnice dokonci, tak se zacne hned rozpadat. Bohuzel nekdy se zacne rozpadat aniz by byla dokoncena viz D8 Sudetska cas - komplet novy povrch po 2-3 letech provozu
No tak ta sudetska část z roku 2006 je zrovna v dobrým stavu, tam žádný díry nejsou. Spíš ty objízdný trasy kolem 0805. Pomalost aparátu mě spíš upoutala u MÚK Stadice - 3 měsíce nejsou schopný udělit souhlas se stanovením dopravního značení. Poloviční MÚK měla být původně zprovozněná na konci října, dokončili to v půlce prosince, ale doteď je to oficielně zavřený, ikdyž se tam sjet dá. No a pokutovat to budou ty samý, co maj vydat to povolení - policajti. To je Kocourkov...
Tak na useku do Bilinky se maka fest...Uz dokonce buduji i vozovku (dnes bylo polozeno sterkove loze pro smer do Prahy asi tak od mostu ve Vchynicich az po exit 48..nebo mozna uz prnni vrstva asfaltu (tezko rict takhle z dalky
)...
Mimochodem...nevite nekdo, jestli se nahodou neuvazuje o tom, ze 80ka bude uz z Lovosic??!! Dneska jsem si vsiml, ze ji posunuli zase o kus za Prahu..az nekam k Brezinevsi!!! Takze prujezd Prahou uz je skoro na celou hodinu...opruz..!
Mimochodem...nevite nekdo, jestli se nahodou neuvazuje o tom, ze 80ka bude uz z Lovosic??!! Dneska jsem si vsiml, ze ji posunuli zase o kus za Prahu..az nekam k Brezinevsi!!! Takze prujezd Prahou uz je skoro na celou hodinu...opruz..!
Ta 80km/h s dodatkovou tabulku "Omezení hluku" je snad až u mostu pod Kosteleckou (odbočka do Čakovic a Ďáblic). Nebo ji ještě posunuli???:(siesa píše:Mimochodem...nevite nekdo, jestli se nahodou neuvazuje o tom, ze 80ka bude uz z Lovosic??!! Dneska jsem si vsiml, ze ji posunuli zase o kus za Prahu..az nekam k Brezinevsi!!! Takze prujezd Prahou uz je skoro na celou hodinu...opruz..!
Jinak s Vaším názorem souhlasím, protože k D8 je zástavba místy daleko blíž než ty Ďáblice. Nejhorší je, že ta 80 je tam definitivním řešením a o PHS se tam v investicích Prahy nepočítá:(
Myslim, ze je posunuta...Matne si vybavuju, ze az nekam za Dablickou (ale ruku do ohne za to nedam--byl jsem tak v soku, ze jsem to uplne plne nezlokalizoval)...dvs píše:Ta 80km/h s dodatkovou tabulku "Omezení hluku" je snad až u mostu pod Kosteleckou (odbočka do Čakovic a Ďáblic). Nebo ji ještě posunuli???:(siesa píše:Mimochodem...nevite nekdo, jestli se nahodou neuvazuje o tom, ze 80ka bude uz z Lovosic??!! Dneska jsem si vsiml, ze ji posunuli zase o kus za Prahu..az nekam k Brezinevsi!!! Takze prujezd Prahou uz je skoro na celou hodinu...opruz..!
Jinak s Vaším názorem souhlasím, protože k D8 je zástavba místy daleko blíž než ty Ďáblice. Nejhorší je, že ta 80 je tam definitivním řešením a o PHS se tam v investicích Prahy nepočítá:(
Fakt tu 80km/h posunuli
je v kopci na úrovni Březiněvsi (až na hranici Prahy).
To uz je ale vazne na bednu..! Jet 25 kilometru rychlosti (prumernou) 60 km/h... +/- nejaka ta cervena a semaforu a od jara jeste oprava Nuselaku... To abych si pokazde vzal na prujezd Prahou dovolenou...(bohuzel relace D8-D1 je stale nejefektivnejsi pres Vaclavak...).
Zase z toho nedělejme drama, na těch 2,5km to udělá 40 vteřin...
(Jinak přes ten Václavák se mi to už dneska nezdá, ale asi záleží na tom, jak moc člověk jede přes Pankrác 50
)
(Jinak přes ten Václavák se mi to už dneska nezdá, ale asi záleží na tom, jak moc člověk jede přes Pankrác 50
Království a půl princezny za 511.
Drama.
Podívejte už se to zkrátilo o 4,5 km za 2 roky. V tom kopci jsou na jedné straně val a na druhé skládka (taky val).
Kdyby aspoň začali plánovat nějaká opatření PHS na mostě II/243. Navíc tento úsek je placená dálnice.
To si můžou tu ceduli 80 dát na dálnici i blízké Klíčany (domy jsou daleko blíže), Nová Ves, Ledčice a můžu pokračovat. Už mi ten pražský přístup omezení hluku opravdu zaráží.
Včera ráno posílalo toto omezení zpomalovací vlnu až na 2km D8 před křižovatku Zdiby.
Za drahé státní peníze si Praha nechá postavit MUK Veselská - Kbelská, ale omezí nesmyslně rychlost všude okolo.
Jo a těch 40s je při tamní intenzitě ztráta 7000dnů/ročně!
Podívejte už se to zkrátilo o 4,5 km za 2 roky. V tom kopci jsou na jedné straně val a na druhé skládka (taky val).
Kdyby aspoň začali plánovat nějaká opatření PHS na mostě II/243. Navíc tento úsek je placená dálnice.
To si můžou tu ceduli 80 dát na dálnici i blízké Klíčany (domy jsou daleko blíže), Nová Ves, Ledčice a můžu pokračovat. Už mi ten pražský přístup omezení hluku opravdu zaráží.
Včera ráno posílalo toto omezení zpomalovací vlnu až na 2km D8 před křižovatku Zdiby.
Za drahé státní peníze si Praha nechá postavit MUK Veselská - Kbelská, ale omezí nesmyslně rychlost všude okolo.
Jo a těch 40s je při tamní intenzitě ztráta 7000dnů/ročně!
Hezky řečeno. 
Je k tomu posunutí oficiální vyjádření? Nejlépe se studií, která dokládá hluk z dálnice. Anebo to posunuli jen tak?
Jsem zvědavý, co udělají s hlukem, až tam povede R1.
Jsem zvědavý, co udělají s hlukem, až tam povede R1.
Nic oficiálního jsem nenašel. Zase jen tak to asi neposunuli.
S tou budoucí MUK s R1 mne to také napadlo.
S tou budoucí MUK s R1 mne to také napadlo.
O duvod vic, proc cekat dalsi komplickace s jizni variantou R1...
Nejhorsi na tom je, ze Praha se proste v relaci Usti-Brno objet neda.. Delaji si z nas ridicu rukojmi svych vlastnich zajmu...Ale s tim asi nic nenadelame...Snad leda uskutecnit protestni akci ve forme smluveneho objizdeni R8 po okolnich obcich..aby mistni obyvatele pochopili, ze ta dalnice (resp. Rko) je tam v jejich zajmu a nikoliv jim na truc....
Nejhorsi na tom je, ze Praha se proste v relaci Usti-Brno objet neda.. Delaji si z nas ridicu rukojmi svych vlastnich zajmu...Ale s tim asi nic nenadelame...Snad leda uskutecnit protestni akci ve forme smluveneho objizdeni R8 po okolnich obcich..aby mistni obyvatele pochopili, ze ta dalnice (resp. Rko) je tam v jejich zajmu a nikoliv jim na truc....
Nejhorší na tom je, že OS v Ďáblicích chtělo, aby Praha do protihlukového plánu (asi akční nebo jak se to jmenovalo) zařadila PHS a tišší asfalt při výměně. Magistrát to vyřešil jednoduše a lacino snížením rychlosti. Teď to ještě posunul dále.siesa píše:..aby mistni obyvatele pochopili, ze ta dalnice (resp. Rko) je tam v jejich zajmu a nikoliv jim na truc....
Když to vezmu vztahově zcela zbytečně magistrát zhoršuje vztah řidič okolní obyvatel. Výsledkem je, že se najde zase nějaký aktivista a zablokuje se vše
PS: Nevyplatí se Ústí - Brno po trase Ústí - Bílina - Louny - Praha Ruzyně - R1 - D1 - Brno? Já jsem o tom uvažoval, ale protože na R7 potřebuji najet v okolí Slaného, tak se mi to moc nevyplatí:(
Nevyplati...dvs píše: PS: Nevyplatí se Ústí - Brno po trase Ústí - Bílina - Louny - Praha Ruzyně - R1 - D1 - Brno? Já jsem o tom uvažoval, ale protože na R7 potřebuji najet v okolí Slaného, tak se mi to moc nevyplatí:(
Zaprve chybi kladrubska spojka...to je sice pomerne mala ztrata, ale nepotesi... Potom prujezd Bilinou je taky opruz.. Nehlede na to, ze na vetsine trasy je proste nepochopitelna 90ka...coz nechapu (ale to je uplne jina diskuze)... No potom je cesta vcelku v pohode, ale usek Louny-Slany ridicovi na klidu moc neprida.. Usek od letiste k MUK s Evropskou je taky nahlavu (nechapu mistni snizeni na 70 a dokonce na 50 km/h... Cas od casu ubere na atraktivite teto trasy i problem s namrazou na moste nebo zacpanym tunelem na novych usecich R1....Celkove vzato... Je to sice delsi, zato horsi cesta...
co ministrův expert Patrik ? ministr sliboval, že Patrika najímá také proto, aby se stavbou D8 pohnul
Pan ministr toho slibovalobr píše:co ministrův expert Patrik ? ministr sliboval, že Patrika najímá také proto, aby se stavbou D8 pohnul