Policejní Passaty a jiné rychlé stroje

Off-topic pokec
Odpovědět
Mike

Re: Policejní Passaty

Příspěvek od Mike »

on ten záznam běží pořád, jen jaksi pro důkazní potřebu se určí místo nahrávání, kde je definováno že např. v průběhu záznamu, se nesmí auto v hledáčku zvětšovat apod.

ad focení, znamená to, že řidič zastaví za Vámi, vystoupí a jde si vás vyfotit ?
tak to poskytuje prostor pro test zrychlení 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
dd

Příspěvek od dd »

Mike píše:on ten záznam běží pořád
co jsem slyšel já, tak neběží
flames

Příspěvek od flames »

Mike píše:ad focení, znamená to, že řidič zastaví za Vámi, vystoupí a jde si vás vyfotit ?
tak to poskytuje prostor pro test zrychlení 8-)
cheche... ale ne, policejní auto zastavuje před měřeným, otevírají se dveře, vystupuje policista s fotítkem ...
balance

Příspěvek od balance »

dd píše:Osobně z Passatů radost nemám. Především to byla taková Langerova velká paráda.

Měření stylem "je potřeba jet za měřeným autem stejnou rychlostí" je to nejméně efektivní a potenciálně nejnebezpečnější. Samotné překročení rychlosti navíc není ten nejnebezpečnější přestupek.

Za naprosto nesmyslný považuji způsob získávání záznamu, kdy policista musí zapínat nahrávání. Mělo by běžet nonstop. Zaprvé proto, aby mohli dokazovat přestupky, na které se přímo nezaměřují. Zadruhé proto, aby nemuseli při zastavování šaškovat s foťákem, jak píše flames (Passat má kameru vepředu i vzadu). Zatřetí proto, aby byl jasný důkaz o případné korupci nebo nevhodného zásahu policisty.

Pak by bylo možné Passaty použít ke kontrole nebezpečnějších přestupků, ale muselo by se chtít.
stejne rychle jet nemusi ...
co je ten nejnebezpecnejsi prestupek?
z ceho prameni presvedceni, ze nejsou pouzivany ke kontrole jinych prestupku?
Mike

Příspěvek od Mike »

tak to jsem ještě neviděl, konkrétně u pašíků
vždy když jsem je viděl "v akci" tak jeli za autem a za ním i zastavovali
tento nešvar se rozrůstá i mezi "bežné" hlídky PČR
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

balance píše: stejne rychle jet nemusi ...
A jak tedy měří? 8-)
R48 -> D48 se podařilo!
dd

Příspěvek od dd »

balance píše:stejne rychle jet nemusi ...
co je ten nejnebezpecnejsi prestupek?
z ceho prameni presvedceni, ze nejsou pouzivany ke kontrole jinych prestupku?
Passaty měří svou vlastní rychlost a porovnávají velikost "měřeného" auta na videu. Pravda je, že nemusí jet úplně stejně rychle. Pokud jedou pomaleji, platí, že řidič jel minimálně jejich rychlostí. Pokud jedou rychleji, měření je neplatné.

Že rychlost samotná není nebezpečná se můžete jet přesvědčit do Německa. Nebezpečná je především bezohledná a nepozorná jízda. Např. nevěnování se řízení, zbytečná jízda vlevo a předjíždění zprava, "školení řidičů", atd. Můžete přidat i nepokutovatelné chyby jako nesledování zrcátek a okolí auta nebo špatný odhad a nepředvídavost.

Soudím tak z toho, že jsem ještě od nikoho z mého širokého okolí neslyšel, že by dostal pokutu od hlídky v Passatu za něco jiného než je rychlost (za tu jich několik platilo). A lze tak soudit i ze zdejších popisů, kdy čekají na nájezdu, až okolo nich projede rychlé auto.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Pasaty pokutuji rychlost, telefonování a chodce na dálnici...
balance

Příspěvek od balance »

2dd>
Presneji meri cas a vzdalenost ...
Presnejsi popis > odkaz

Zminene prestupky jsou problemem, nicmene nektere se velice tezko dokumentuji ...
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Takže v případě zpětného zrcátka si opravdu podle toho stačí hlídat rychle přijíždějící auta a ubrat, čímž se jím naboří měření. V reálu fakt nevěřím, že je možné meřit na víc jak 200 - 250 metrů (zatáčky, horizonty, předjíždějící auta), tj. tak, aby si toho pozorný řidič nevšiml. Už na vzdálenost patníků není možné ani přečíst SPZ, s dobrou optikou je to samozřejmě trochu někde jinde, ale také není samospásná.

Předevčírem jsem potkal hlídku schovanou ne v křoví, ale za lampou. Trapáci. To je k pláči. Alespoň to bylo ve městě na padesátce a ne někde 10 m za cedulí 50.

Efektivnější byla asi hlídka na 5. května u nájezdu z JS, kde jsem viděl operovat červenou oktávu. Ta je nebezpečnější než prasat.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tam běžně stojej a sbíraj ty, co po konci stabilně měřenýho úseku šlápnou na plyn ;-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mike píše:tak to jsem ještě neviděl, konkrétně u pašíků
Proč "nešvar"? Hlídkový vůz policie má zapnutý maják a tím varuje přijíždějící řidiče. Zastavovaný řidič, který na tom místě zastavil NEDOBROVOLNĚ je tímto policejním vozem chráněn a případný náraz "schytá" onen prázdný policejní vůz a ne vůz u kterého se přestupek řeší. Co špatného na tom vidíte?
balance

Příspěvek od balance »

martin píše:Efektivnější byla asi hlídka na 5. května u nájezdu z JS, kde jsem viděl operovat červenou oktávu. Ta je nebezpečnější než prasat.
Jenze proti Ramerum existuje relativne spolehliva ochrana ... proti Polcamu ne.
balik

Příspěvek od balik »

...na 5. května u nájezdu z JS, kde jsem viděl operovat červenou oktávu...
Na Strakonické zase často (ve dne/v noci) operuje tmavě modrá starší oktávka.
Tento týden v ranní špičce DC v Lahovičkách dokonce motorky, ale to bylo výjimečné...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Mno já trochu nechápu, proč ten polcam neni doplněnej klasickym radarem, kterej by určoval relativní rychlost a celý to zvěrohodňoval (tzn že srovnání by nebylo jen podle toho, jak to vidí policajt na panelu). Když by se spustil až při záznamu, tak by stejně bylo na reakci antiradaru pozdě.
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše:
Mike píše:tak to jsem ještě neviděl, konkrétně u pašíků
Proč "nešvar"? Hlídkový vůz policie má zapnutý maják a tím varuje přijíždějící řidiče. Zastavovaný řidič, který na tom místě zastavil NEDOBROVOLNĚ je tímto policejním vozem chráněn a případný náraz "schytá" onen prázdný policejní vůz a ne vůz u kterého se přestupek řeší. Co špatného na tom vidíte?
hlavně to, že když mne předjedou a rozsvítí STOP-POLICIE, tak vím že mne zastavují
zatímco když začnou houkat-blikat za mnou, tak prvně uhnu a až když vidím v zrcátku že zpomalují taky, tak teda zastavím.
2 jonáš:
radar by je prozradil, proto polcam

apropo, na tom zde zveřejněném videu krásně vidíte, že záznam běží pořád a v určité fázi je zapnut "záznam" který vypíše rychlost přímo do středu obrazovky
Naposledy upravil(a) Mike dne 17.3.2011 20:49:21, celkem upraveno 1 x.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Takže mě musí při zastavené předjet? Zezadu mě zastavit nemůžou? Nějak v tom nemám jasno.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mike

Příspěvek od Mike »

právě že nemusí
skoro bych to nazval zneužitím znění zákona
protože jsi povinen i zastavit když "bla, majákyblabla"
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ale to si jich taky nemusím všimnout hned....
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Voni si rádi počkaj. Mmch americký šerifové taky zastavujou zezadu, protože nechtěj riskovat kulku do zátylku ;-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tož to nevím, jestli by vydrželi za mnou jet 4 hodiny :D
balance

Příspěvek od balance »

Lenny píše:Takže mě musí při zastavené předjet? Zezadu mě zastavit nemůžou? Nějak v tom nemám jasno.
Muzou, ale musi rozsvitit napis STOP POLICIE (je to sklopny svetelny panel na stinitku spolujezdce, napis je zrcadlove, takze v zrcatku citelny).
balance

Příspěvek od balance »

jonáš píše:Mno já trochu nechápu, proč ten polcam neni doplněnej klasickym radarem, kterej by určoval relativní rychlost a celý to zvěrohodňoval (tzn že srovnání by nebylo jen podle toho, jak to vidí policajt na panelu). Když by se spustil až při záznamu, tak by stejně bylo na reakci antiradaru pozdě.
Aktivni radarova hlava je volitelnym prislusenstvym, do Passatu nebyla objednana ... nastesti ;)
martin
Autor

Příspěvek od martin »

jonáš píše:Tam běžně stojej a sbíraj ty, co po konci stabilně měřenýho úseku šlápnou na plyn ;-)
To nějak nechápu, za a) tam není klasické měření rychlosti (směr Brno) a za b) asi tak po 100 m od toho konce "měření" je značka silnice pro motorová vozidla -> 80ka. Co tam chtěj proboha měřit? :shock:
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“