Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

jonáš

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od jonáš »

Web píše: Co se tam v levém dělo, že se zastavoval? Jak si může dovolit zastavit na Chodově uprostřed dálnice magor?!
Nevim co se dělo v levym, nejspíš to zastavovalo jako obvykle ve všech, ale ten borec "s malym" se to nejspíš snažil "ještě stihnout" když kamioňák s tou kládou potřeboval do středního .. soudě podle postavení. 8-)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

rozjezd kloubáku na lince 139 s kouřovými efekty, následný průjezd 9132 na lince 7
http://www.youtube.com/watch?v=et_KG_SHUvQ
Libor

Příspěvek od Libor »

jonáš

Příspěvek od jonáš »

Při závodě normálně, viděl jste někdy Tour? Nebo aspoň Praha-Warszawa-Mockba? :lol:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Libor píše:cyklisté pány silnice
https://www.youtube.com/watch?v=hfDBgDn ... dded#at=35
kouknul jsem na to od zacatku a myslim, ze na vine je organizator zavodu.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Libor píše:cyklisté pány silnice
https://www.youtube.com/watch?v=hfDBgDn ... dded#at=35
No je na tom vidět, co jsou ti cyklisté zač.
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

vaclav píše: kouknul jsem na to od zacatku a myslim, ze na vine je organizator zavodu.
Přesně tak. Nebo ten motorkář, kterej sám vypověděl že na něj někdo mával .. ale nezájem a jel dál. Ovšemže takovejhle závod na neuzavřený trase je svinstvo, jenže za uzavření se dneska platěj těžký love .. který svaz nemá. Proti tomu když na rallye vylítne dvakrát ročně nějakej frajer do diváků je to stejně houby masakr. 8-)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Na mě mávali děcka z autobusu když jsem chcal, že to mohl být závod busů mě nenapadlo. :)
Jeli po cestě, za provozu, a na cestě prostě platí zákon a je fuk jestli jedeš v buzi dresíku nebo v kombinéze či v plechu.
R48 -> D48 se podařilo!
Libor

Příspěvek od Libor »

jonáš píše:Při závodě normálně, viděl jste někdy Tour? Nebo aspoň Praha-Warszawa-Mockba? :lol:
Koutkem oka :D ale na tour je všechno uzavřeno a nikdo tam nesmí. Podle informací z videa je trať neuzavřená. Co kdyby proti nim nevyjel motorkář, ale náklaďák se dřevem? :kladivo:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Podle cyklistů měli informaci, že je trať zabezpečena, a jede se podle normálních regulí, tj s využitim celý šířky vozovky. Vono se na tu tour na oválku v dětskym hřišti holt natrénovat nedá. Tak laskavě obraťte svuj hněv na nezodpovědný bafuňáře a nenavážejte se do těch kluků, který k tomu přišli jak slepej k přejetí tatrovkou .. a nesuďte jen podle videa z trubky, navíc natočenýho stranou sporu. Materiálu na webu bylo spousta, když to tehdy bylo aktuální (zřejmě jezděj jinak biciklisti tak mravně, že někdo musí vytahovat starý seno z proleženýho štrozoku).
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Ok, přiznávám, nechal jsem se trochu unést.
Ale každopádně poslední dobou mám s těmito profíky špatné zkušenosti, a to ať už jako cyklista ,tak jako automobilista.
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Michel

Příspěvek od Michel »

Martin z Ostravy píše:Na mě mávali děcka z autobusu když jsem chcal, že to mohl být závod busů mě nenapadlo. :)
No, aby to s váma nedopadlo špatně, až na vás někdy bude policista z motorky nebo z auta mávat ;-)
361/2000 Sb., § 79, odstavec 2 píše:(2) Vozidlo se zastavuje dáváním znamení k zastavení vozidla. Osoby uvedené v odstavci 1 dávají znamení k zastavení vozidla vztyčenou paží nebo zastavovacím terčem a za snížené viditelnosti červeným světlem, kterým pohybují v horním půlkruhu. Z jedoucího vozidla dávají toto znamení kýváním paže nahoru a dolů nebo vysunutým zastavovacím terčem. Policista nebo strážník obecní policie může z jedoucího vozidla zastavovat vozidla i rozsvícením nápisu „STOP“ podle zvláštního právního předpisu13) ze směru jízdy zastavovaného vozidla, a to zepředu i zezadu.
Ale je fakt, že kdyby na ten paragraf neodkázal jeden cyklista na stránkách cyklistického svazu, tak mě taky nenapadne, že mě policista může zastavit i z jedoucí motorky, asi jsem tomu v autoškole já nebo vyučující nevěnovali dostatečnou pozornost. :oops: A taky je fakt, že z toho videa to není tak úplně vidět, jestli ten policista kýval paží nahoru dolu nebo ne...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No prave. Tohle bude jeste docela zajimavy. Uz i samotni motorkari na svym webu zacinaji tusit (aspon ti chytrejsi) ze kdyz motorkar stahl z netu puvodni popis nehody, ze neco zatracene smrdi. Ono se jim tam neda napsat, tak jim to reknu tady, v cem je problem.

Problem je v zak. 361/2000 §79 odst 2 ktery rika:

\"Vozidlo se zastavuje dáváním znamení k zastavení vozidla. Osoby uvedené v odstavci 1 dávají znamení k zastavení vozidla vztyčenou paží nebo zastavovacím terčem a za snížené viditelnosti červeným světlem, kterým pohybují v horním půlkruhu. Z jedoucího vozidla dávají toto znamení kýváním paže nahoru a dolů nebo vysunutým zastavovacím terčem. Policista nebo strážník obecní policie může z jedoucího vozidla zastavovat vozidla i rozsvícením nápisu „STOP“ podle zvláštního právního předpisu13) ze směru jízdy zastavovaného vozidla, a to zepředu i zezadu.\"

Dle puvodniho popisu nehody ovsem motorkar sam uvedl, ze presne tohle policista na zacatku konvoje udelal, tedy kyval rukou nahoru a dolu. Takze signalizace byla asi presne podle zakona, ovsem on ji spatne pochopil. Pak se poradil s pravnikem, ten se chytnul za hlavu, rekl mu at vsechno stahne pac si tim nas... na hlavu. Ted nekde sedej a vymejslej jinou verzi, pripadne editujou to video ktery nikdo nevidel, aby z nej tohle zmizelo.

Tim nechci motorkarovi nasazovat psi hlavu, nic to nemeni na tom ze zavod asi nebyl dobre zabezpeceny a selhalo vic veci, ale vypada to ze jedna z chyb kvuli kterejm to vzniklo je i na jeho strane.

Tohle bude u soudu hodne slozity a vubec si netroufam odhadovat komu to prisijou.

Z diskuze na odkazu .. a pročpak to upravený video někdo po třičtvrtě roce znova pouští do oběhu? :shock:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Michel píše:
Martin z Ostravy píše:Na mě mávali děcka z autobusu když jsem chcal, že to mohl být závod busů mě nenapadlo. :)
No, aby to s váma nedopadlo špatně, až na vás někdy bude policista z motorky nebo z auta mávat ;-)
jonáš píše: Přesně tak. Nebo ten motorkář, kterej sám vypověděl že na něj někdo mával .. ale nezájem a jel dál.
Na toto směřovala má reakce.
R48 -> D48 se podařilo!
Michel

Příspěvek od Michel »

A jo tak :-) Tak to pardon :oops:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo už je mi to jasný http://forum.mujglock.com/agresivni-mot ... 61-20.html
Případ byl po třičtvrtě roce odložen ;-)
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Michel píše:
361/2000 Sb., § 79, odstavec 2 píše:(2) Vozidlo se zastavuje dáváním znamení k zastavení vozidla. Osoby uvedené v odstavci 1 dávají znamení k zastavení vozidla vztyčenou paží nebo zastavovacím terčem a za snížené viditelnosti červeným světlem, kterým pohybují v horním půlkruhu. Z jedoucího vozidla dávají toto znamení kýváním paže nahoru a dolů nebo vysunutým zastavovacím terčem. Policista nebo strážník obecní policie může z jedoucího vozidla zastavovat vozidla i rozsvícením nápisu „STOP“ podle zvláštního právního předpisu13) ze směru jízdy zastavovaného vozidla, a to zepředu i zezadu.
Ale je fakt, že kdyby na ten paragraf neodkázal jeden cyklista na stránkách cyklistického svazu, tak mě taky nenapadne, že mě policista může zastavit i z jedoucí motorky, asi jsem tomu v autoškole já nebo vyučující nevěnovali dostatečnou pozornost. :oops: A taky je fakt, že z toho videa to není tak úplně vidět, jestli ten policista kýval paží nahoru dolu nebo ne...
Nikde není ale psáno, na jak dlouho by měl řidič zastavit, zvlášť když motopolicista pokračuje v jízdě.
Takže mě přišel motorkář ok, prostě počkal než přejedou jezdci, které viděl a jel. Jak má tušit, kolit toho ještě pojede?
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Michel

Příspěvek od Michel »

jonáš píše:Pak se poradil s pravnikem, ten se chytnul za hlavu, rekl mu at vsechno stahne pac si tim nas... na hlavu. Ted nekde sedej a vymejslej jinou verzi, pripadne editujou to video ktery nikdo nevidel, aby z nej tohle zmizelo.
Tak teď jsem se na to video podíval pečlivě a oni ho opravdu zeditovali tak, aby tam to mávnutí policisty nebylo vidět. V čase 0:06 je jasně vidět, že čas v pravém dolním rohu přeskočí z 19:10:10 na 19:10:12 a celý obraz se trhne - má to vypadat jak trhnutí způsobené nekvalitním záznamem kamery, ale ve skutečnosti je to zřejmě účelový střih na radu právníka... A takovéhle video se dá použít u soudu jako důkazní materiál?! To jsou teda věci...

A dotaz na silničního zákona dokonale znalé jedince :-) Chápu správně, že podle zákona pokud mě policista znamením zastaví, tak i když potom odejde/odjede, tak musím čekat než přijde on nebo jiný policista, a teprve když mi dá pokyn, tak můžu v jízdě pokračovat?
Michel

Příspěvek od Michel »

rob3rt píše:Nikde není ale psáno, na jak dlouho by měl řidič zastavit, zvlášť když motopolicista pokračuje v jízdě.
Takže mě přišel motorkář ok, prostě počkal než přejedou jezdci, které viděl a jel. Jak má tušit, kolit toho ještě pojede?
No, ale podle téhle logiky by pak to znamení z jedoucí motorky bylo v podstatě úplně zbytečné, protože by teoreticky řidič splnil policistův příkaz k zastavení jen tím, že by zastavil a hned zase jel dál.
Já si právě naopak myslím, že ten příkaz k zastavení vozidla (zastavit vozidlo = přerušit jízdu z důvodu nezávislého na vůli řidiče) platí do té doby, než ho ten příslušný nebo nějaký jiný policista nezruší - ale jistý si nejsem - viz můj dotaz v předchozím příspěvku...
Geo

Příspěvek od Geo »

Tak hlavne nejvetsi primitiv je ten kdo tam krici "Ja ho zabiju". Stane se nehoda, lezej tam zraneni, a jeho nejvetsi starosti je nekoho zlyncovat. Z toho mi je trochu spatne.
flames

Příspěvek od flames »

Nejvtipnější na tom jsou ty diskuze, kde to vidí každý velmi jednoznačně.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

z laickyho pohledu vinim organizatora. motocyklista nebyl zadny pirat, videl mavajici hlidku a dokonce zastavil. projeli jezdci a za nima motorky (ty ale mohli dat kmaradovi siginal o nebezpeci protoze o tom chvostu urcite vedeli) tak usoudil, ze to bylo vse a pokracoval v jizde (jinak tam opravdu mohl stat cely den). cyklisti v chvostu zase jeli v domeni, ze jim hlidka razi cestu. takze motorka i cyklista je mimo hru, je to na organizatorovi podle mne.
Libor

Příspěvek od Libor »

jonáš píše:a pročpak to upravený video někdo po třičtvrtě roce znova pouští do oběhu? :shock:
Nejsem ani motorkář ani cyklista a nemám s případem nic společného. Jen mi zaujal sled událostí a chování některých aktérů.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Z videa toho není moc vidět, ale zúčastnil jsem se celkem dost amatérských závodů, policie nás doprovázela jen u někerých. Ale obvyklé je, že jede auto s červenými praporky a nápisem "cyklistický závod", pak policejní auto a těsně před čelem pelotonu ještě ta motorka. Na křižovatkách ještě pořadatelé zastavující provoz a cedule. Vyjímečně byl provoz zjednosměrněn.
U profíků něvím, ale předpokládám, že tyhle opatření měly taky, takže když se někdo po projetí skupinky 5 cyklistů rozjede a střihá si to klidně středem silnice (podle mého byl v době srážky uprostřed) plnou rychlostí, tak to nemá v hlavě v pořádku.
Reakce sražené skupinky cyklistů vypadá přehnaná, ale kdo z nás může říct co by mu lezlo z huby, když by právě o chlup unikl letící motorce. Na druhou stranu jsme vždy měli v regulích, že "závod se jede za plného silničního provozu a je třeba se podle toho chovat". Na některých závodech (hlavně časovkách) bylo dokonce střihání zatáček penalizováno...
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“