Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Standa

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Standa »

vaclav píše:ja jsem nikdy neslysel o nikom (z primeho okoli), kdo by platil za rychlost těsně za cedulí, za prošlou lékárničku nebo zapomenuté doklady. vzdycky pouze jako jedna pani povidala nebo z webu....
Tak to já jsem nejen slyšel, ale jednou dokonce i platil. V roce 2001 na nějaké okresce u Benešova, kam byla svedena objížďka z I/3. Kousek za křižovatkou, kde se muselo sjet z I/3 začínala obec (už se nepamatuju jaká), ale nejbližší budova byla asi 500 m daleko. Samozřejmě měřili hned za značkou, a za 65 km/h jsem dostal 500 Kč pokuty...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Standa píše: Tak to já jsem nejen slyšel, ale jednou dokonce i platil. V roce 2001 na nějaké okresce u Benešova, kam byla svedena objížďka z I/3. Kousek za křižovatkou, kde se muselo sjet z I/3 začínala obec (už se nepamatuju jaká), ale nejbližší budova byla asi 500 m daleko. Samozřejmě měřili hned za značkou, a za 65 km/h jsem dostal 500 Kč pokuty...
porad plati to same
nikdy jsem neslysel o nikom (z primeho okoli), kdo by platil za rychlost těsně za cedulí, za prošlou lékárničku nebo zapomenuté doklady. vzdycky pouze jako jedna pani povidala nebo z webu.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

vaclav píše:ja jsem nikdy neslysel o nikom (z primeho okoli), kdo by platil za rychlost těsně za cedulí, za prošlou lékárničku nebo zapomenuté doklady. vzdycky pouze jako jedna pani povidala nebo z webu.
Z vlastní zkušenosti
Za zapomenutý řidičák 200 Kč.
Za zapomenutý techničák 300 Kč.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dd

Příspěvek od dd »

Jestli jste z Prahy, tak si zajeďte třeba tady. Měří tam alespoň jednou týdně 80, tak máte velkou šanci je potkat. I když pravda, že značku obce nedávno posunuli o půl kilometru dál.
dd

Příspěvek od dd »

vaclav píše:
dd píše: jestli nějaké pravidlo v určitém místě nedodržuje 80% řidičů (-> myslí si, že to je bezpečné) a nic se nestalo (-> myslí si to správně), tak je chyba v pravidlu a ne v řidičích.
takhle vytrzene z kontextu to nahani hruzu, jako by to napsal totalni kroupa.
Co na tom nahání hrůzu? Pokud mají mít pravidla a jejich vymáhání respekt, musí s nimi většina společnosti souhlasit. Jinak je to buzerace, případně diktatura. A dodržování takových pravidel je možné vynutit jen pod hrozbou.

Uvedené "protiargumenty", že můžeme všichni jezdit na červenou, po chodníku nebo bez blinkrů, nedávají smysl. Většina řidičů tato pravidla dodržuje a očekává jejich dodržování i od ostatních. Proto je jejich pokutování (pokud možno i se zohledněním nebezpečnosti) oprávněné a správné.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

vaclav píše: napr v disciplinovanem nemecku nebo pohodove skandinavii by i tento 2km usek mohl byt oznacen neomezenou nebo 130 rychlosti
.. no jak znám skandinávii, tak by tam byl označen maximálně značkou dálnice, čili by tam platila místo osmdesátky devadesátka 8-)

No a signifikantní je, že zdejší rychlíci v tom vidí jen zbytečné (sebe)obětování, přitom omezení rychlosti je hlavně od toho, aby byli čitelní pro ostatní šoféry a nepřiváděli zbytečně toho dědu ve Š105 do prekérních situací jak jistej Lacina ..
Mike

Příspěvek od Mike »

proč sem zase taháte Lacinu ?
ono to nějak souvisí se "skoro R7" ?
děda ve 105 pojede v pravym, poněvadž nemá potřebu předjíždět kamiony, když je to z kopce a oni jedou 92kmh
naopak většina ostatních může tohoto úseku využít k bezpečnému předjetí těch účastníků silničního provozu, kteří jedou " na pohodu" ev. "na tempomat"
na dalších 30km už tato možnost chybí
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Mike píše: děda ve 105 pojede v pravym, poněvadž nemá potřebu předjíždět kamiony, když je to z kopce a oni jedou 92kmh, naopak většina ostatních může tohoto úseku využít k bezpečnému předjetí
proc predjizdet na komunikaci s maximalkou 90km/h vozidla jedouci 92km/h?
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:proc predjizdet na komunikaci s maximalkou 90km/h vozidla jedouci 92km/h?
Třeba proto, že kamion projiždí jakoukoliv zatáčku poloviční rychlostí? Nebo proto, že za obcí (či jakýmkoliv jiným zpomalením) zrychluje minimálně 2x tak dlouho?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Kubajsu píše: Třeba proto, že kamion projiždí jakoukoliv zatáčku poloviční rychlostí? Nebo proto, že za obcí (či jakýmkoliv jiným zpomalením) zrychluje minimálně 2x tak dlouho?
dekuji za odpoved. jeste jedna otazka prosim.
proc odhadem 30% ceskych ridicu predjizdi me, kdyz jedu konstantne na limitu max ryhlosti jak mimo tak v obci (podle gps!) a se zrychlenim urcite nemam problem?
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:dekuji za odpoved. jeste jedna otazka prosim.
proc odhadem 30% ceskych ridicu predjizdi me, kdyz jedu konstantne na limitu max ryhlosti jak mimo tak v obci (podle gps!) a se zrychlenim urcite nemam problem?
Tomu nevěřím. Jezdím taky přibližně tak a za hodinu jízdy mě předjíždí tak 2-5 aut (nepočítám dálnici) na celkem vytížené trase Praha-Náchod. A z toho jsou většina poláci...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Kubajsu píše:
vaclav píše:proc predjizdet na komunikaci s maximalkou 90km/h vozidla jedouci 92km/h?
Třeba proto, že kamion projiždí jakoukoliv zatáčku poloviční rychlostí? Nebo proto, že za obcí (či jakýmkoliv jiným zpomalením) zrychluje minimálně 2x tak dlouho?
Další důvodem je, že takový kamion smrdí a není přes něj vidět, co se děje vepředu.
R48 -> D48 se podařilo!
vaclav

Příspěvek od vaclav »

mate pravdu, pocet aut / cas je lepsi udaj.
pokud bych mel brat udaj z poctu aut co me dojedou, tak pak je to logicky nekde kolem 90%, co pokracuje a predjede mne. jenom 10% srovna mou rychlost, tedy max povolenou.
u me je to tak 10-20 aut za 30min, v zavislosti na doprave.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:mate pravdu, pocet aut / cas je lepsi udaj.
pokud bych mel brat udaj z poctu aut co me dojedou, tak pak je to logicky nekde kolem 90%, co pokracuje a predjede mne. jenom 10% srovna mou rychlost, tedy max povolenou.
a nejezdíte s něčím přes co není vidět? (SUV, dodávka, zatmavené zadní okno...)
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:kolem 90%, co pokracuje a predjede mne. jenom 10% srovna mou rychlost
To je přeci jasné. Pokud někoho dojedu, tak jsem dlouhodobě rychlejší a při vhodné příležitosti předjedu i za cenu chvilkového porušení rychlosti. Předjížděný nemusí být pomalejší v absolutní hodnotě rychlosti na dlouhém rovném úseku, ale většinou zdržuje např. v zatáčkách. Dobře nejezdím přesně limit, ale tak 100 na tachometru, takže takových 92 -95 skutečných, ale 20 aut za půl hodiny je moc... K takovému číslu se dostanu možná v neděli večer na úseku Náchod-Hradec, ale tam se nejedná o české řidiče, ale o poláky nerespektující vůbec nic včetně plné čáry a jedoucí cca 90 v obci a 130+ mimo...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše:
vaclav píše:mate pravdu, pocet aut / cas je lepsi udaj.
a nejezdíte s něčím přes co není vidět? (SUV, dodávka, zatmavené zadní okno...)
nemam, ale souhlasim, ze se rad zbavim dodavky atp. take nemam rad pocit, ze nevidim daleko pred sebe.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo Poláci to prasí solidně, nejvíce ti co mají cb.
R48 -> D48 se podařilo!
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Kubajsu píše: Dobře nejezdím přesně limit, ale tak 100 na tachometru
a uz to z vas leze, tech 100 jedete na komunikaci II. a III. tridy a na I. pak 120, ze?

schvalne zkuste jet nekdy jako se jezdi na zapad od nas, tj limit - 5/10% misto limit +5/10%.
uvidite, ze se dostanete na moje cisla.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:
Kubajsu píše: Dobře nejezdím přesně limit, ale tak 100 na tachometru
a uz to z vas leze, tech 100 jedete na komunikaci II. a III. tridy a na I. pak 120, ze?

schvalne zkuste jet nekdy jako se jezdi na zapad od nas, tj limit - 5/10% misto limit +5/10%.
uvidite, ze se dostanete na moje cisla.
Naopak. Do 100 na I. třídy a 120-125 na dálnici.
A na západ od nás - Němci a Rakušáci jedou vždy limit + 5 až 10 km/h, Švýcaři přesně limit na hlavních tazích a tam, kde hrozí že by je někdo změřil, naopak na okreskách klidně ke 110 (a to tam mají 80), Francouzi se courají vždy a všude kromě větších měst, Španěly a Italy rychlostní limity moc neberou...
Standa

Příspěvek od Standa »

Moje postřehy z ciziny jsou podobné, jako Kubajsovi, ještě bych doplnil USA, kterými se u nás často straší: mimo město je tolerance +10 mph a většina aut tak i jede (+5 - +10), ve městech jsou pak limity dost vysoké i bez tolerance (hlavní ulice se semafory klidně i 40 mph). Ovšem v USA dost řeší i minimální rychlost na dálnici, takže potom nemají tak velké rozdíly mezi jednotlivými vozidly a zvládají i předjíždění zprava - pokud by se rozdíly zvětšily, jako teď navýšením v pustější části Texasu na 85 mph (čili s kalkulovanou tolerancí až 95 mph - přes 150 km/h), mělo by se (podle většiny diskutujících u zde odkazovaného článku) předjíždění zprava zakázat a bezdůvodná jízda vlevo pokutovat .
Standa

Příspěvek od Standa »

Nic neočekávaného, ale asi nás to ovlivní všechny: http://www.novinky.cz/domaci/233946-mer ... -obce.html
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Standa píše:Nic neočekávaného, ale asi nás to ovlivní všechny: http://www.novinky.cz/domaci/233946-mer ... -obce.html
chtete tim potvrdit moji domenku, ze vetsina ceskych ridicu jezdi spatne a porucuji predpisy?

Budou čekat na každého nešťastníka, jenž jede o pár kilometrů rychleji, aby z řidiče dostali peníze a pomohli tím městské pokladně, a sobě k odměnám,“ prohlásil ve Sněmovně Rath.

a proc tedy nezvolnit a nejezdit jako na britskych ostrovech, tedy ne +10% rychleji ale -10% pomaleji nez povoluje limit?

Tedy jakési novodobé loupežnictví,“ připomíná poslanec a středočeský hejtman David Rath (ČSSD).

to se tak krasne prodava tenhle populismus...
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Protože jsou všude značky rozmístěny bez rozmyslu a buzeračně. Viz např. 50ka na 5. května v úseku JS - Pankrác. Toje buzerace nejvyšší. Až bude omezení rychlosti smysluplné a logické, pak 90 % populace bude rychlost dodržovat a tomu zbytku je jedno bohužel cokoli.

A už vůbec nechápu, proč měšťáci pořád remcaj, že musej mít tabule. Takovéhle značky jsou přece všude jinde normální. Viděl jsem je ve Francii, Švédsku, Norsku občas i Rakousku, Itálii... V čem je proboha zase problém? Jasný, víme všichni kde...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:a proc tedy nezvolnit a nejezdit jako na britskych ostrovech, tedy ne +10% rychleji ale -10% pomaleji nez povoluje limit?
Aha, tvrzení o tom, že se takhle jezdí na západ od nás Vám neprošlo, tak se ho snažíte posunout za kanál, kde je větší šance, že tam jezdil málokdo?

Co třeba tohle: http://www.autoweb.cz/d-fens-pokuty-za- ... -to-smysl/
vaclav

Příspěvek od vaclav »

diky, nekdy si to prectu poradne, ale je proste legracni, jak se daji kroutit fakta. ubytek nehod nemusi mit zadnou vazbu na na zruseni limitu. muze se treba vztahovat na vyssi dan z benzinu, ekonomickou krizi, obavu lidi jezdit autem pri neomezene rychlosti atd. atd. atd.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“