Nevím no, já si pořád říkám, že ty intenzity tam tak vysoké nebudou. Parametry se také budou hodně odvíjet od toho, jestli to v rámci TEN-T bude core network nebo ne. Já osobně mám u D3 velké pochybnosti, že se podaří její zařazení do core prosadit... Samozřejmě tranzit si cestu najde bez ohledu na TEN-T, ale jde primárně o financování a možnou výši podpory. R3 je celkem slušně připravena. Nikdy si však myslím, že tam nedosáhneme intenzit jako na D5 či D8. Podle mého názoru by se mělo R 25,5 zachovat, ale prvně zrealizovat poloviční profil s možností vyznačit tam 2+1. To musí prozatím stačit, neb na plný profil tam nevychází kladně ekonomické hodnocení a EU to tak nepodpoří bez toho aby to vyšlo. Až pak bude D3 komplet a vyčerpaná kapacita, dá se to vždy dostavět a teď jde primárně o plynulost a bezpečnost na současné I/3. S R3 se pak když tak přesuneme.hh píše:Otázka co s naší R3 ... Na jednu stranu vzhledem k parametrům S10 proč u nás stavět R25,5, na druhou jsem toho názoru, že to Rakušani podcenili, že až bude u nás E55 celá dálniční, že to bude tranzitní tah jako blázen, stejně jako D5 například a že ta S10 bude nepříjemné hrdlo, jako je třeba Regensburg na A93.
Ad Linz. Měl jsem pocit, že se plánovalo i něco takovéhoto, co by přímo propojilo A7 s A1, ale asi jsem se zmílil.