Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Mno asi tam nemaj měšťáka na stání na celej den, tak tam choděj ráno když je frekvence přecházení nejvyšší. To je v zásadě ekvivalent měření rychlosti na nejnebezpečnějších místech, po kterym se tu furt volá
a zas je to špatně, některym jedincům se nelze zavděčit ničim. Na Novodvorský stávaj každý ráno taky.
Řidič se řítil do Prahy 60 kilometrů po R10 v protisměru, způsobil devět nehod
no comment
http://www.novinky.cz/krimi/234685-ridi ... nehod.html
no comment
http://www.novinky.cz/krimi/234685-ridi ... nehod.html
Jak ten mohl dostat papíry, to nechápu....
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Třeba zrovna nebyl zhulenej, když byl u testů 
Já spíš nechápu, jakto že ho policie nechala jet 60 km v protisměru !! Nejpozděj v Boleslavi už měli být přes silnici pásy a zastavená doprava...
Jasně, paragáni vyskáčou z brtulníku a rozbalej to tam bez ohledu na projíždějící provoz, nebo lumpa v protisměru normálně lapnou magnetem
a maj splníno. Se divim, kolik lidí furt věří bondovkám .. mmch v Boleslavi tam asi teprve najel. A docela rád bych někdy viděl skutečnej popis akce, ale to se ve zdejšim medijálnim prostředí asi nedá čekat.
Tak ono je to 60 km, ale při rychlosti 150 km/h je to 24 minut. Než na to někdo upozorní, než někdo rozhodne apod., tak se to nastřádá. V Boleslavi to neměli šanci stihnout, dle mě....
Na tn.cz píší, že šlo o cizince ze Švýcarska a byl pod vlivem psychotropních a omamných látek nebo alkoholu. A při vjezdu do Prahy mu došel benzín.
Píšou že najel u Turnova... Ať se na mě nikdo nezlobí, ale po 20ti km už museli mít na policii tolik hlášení že by se měli umět na takovouhle situaci připravit... Když to umí v případě honičky nějakého jiného lumpa, tak proč ne tady. Není to nic nereálného ani na naše poměry.
Nechci je nijak obhajovat, ale není tam žádné oddělení DP, jezdí tam normální policie, ti hoši nejsou na takové situace zvyklý a navíc nemuseli sedět na služebně, ale mohli být vyjetí v terénu.
Schválně by mě zajímalo, kolik lidí volalo, a jaký byl postup policie. 20 km je při 150 jen 8 minut....
Schválně by mě zajímalo, kolik lidí volalo, a jaký byl postup policie. 20 km je při 150 jen 8 minut....
Píšou se různý hámotiny, ale momentálně jsem nalez že "Vozidlo v protisměru zaznamenali podle informací mluvčího policisté z dopravního inspektorátu z Mladé Boleslavi na 63. kilometru" .. prej od mluvky. Že by si od Turnova nikdo nevšim? Zřejmě ho následovali a snažili se varovat šoféry ve správnym směru (některý jim za to v diskuzích vděčej), předjet a zastavit ho asi mohli těžko .. to by byl pokus o vícenásobnou vraždu. Otázka je za jak dlouho mohla bejt jiná jednotka třeba v Bandýse a uzavřít provoz od Prahy (což taky nejde jen tak, dát tam zátaras, že ..).
Prostě prácička pro pohotovostní pluk, ale ten to má daleko, pokud nebyl dávno rozpuštěnej. A v sobotu, kdy je ve službě pár lidí a správa silnic a dálnic má asi volno úplně .. zaplať pámbu že to relativně dobře dopadlo. Moc bych postup neřešil, chytrejch bude dost. Ale taky by mě zajímalo, jak to probíhalo.
Prej "U Turnova byl zátaras", to nevim proč, pokud si to redachtor neplete s Tuřicema
http://praha.idnes.cz/po-silnici-r10-se ... _krimi_wlk .. nehody jsou hlášený od 34. do 14. kilometru.
Prostě prácička pro pohotovostní pluk, ale ten to má daleko, pokud nebyl dávno rozpuštěnej. A v sobotu, kdy je ve službě pár lidí a správa silnic a dálnic má asi volno úplně .. zaplať pámbu že to relativně dobře dopadlo. Moc bych postup neřešil, chytrejch bude dost. Ale taky by mě zajímalo, jak to probíhalo.
Prej "U Turnova byl zátaras", to nevim proč, pokud si to redachtor neplete s Tuřicema
http://praha.idnes.cz/po-silnici-r10-se ... _krimi_wlk .. nehody jsou hlášený od 34. do 14. kilometru.
Na R10 není SSÚD. (jediný eRko kde je SSÚD/RS je R35 a R46.)jonáš píše:... a správa silnic a dálnic má asi volno úplně ...
A SÚS o tom snad ani nemuže být řeč...
Hlavně, že máme passaty...
Mno ještě by to chtělo pár chinooků, který by je promptně transportovaly od Humpolce k Brandýsu 
dle dostupných info, najel u Bakova
při rychlosti, kdy vozidla PČR jela ve správném směru a varovala řidiče si myslím, že by to u Brandýsa stihli zastavit a zatarasit
takhle jim najel až na vysočanskou radiálu kde mu prý došel benzín
při rychlosti, kdy vozidla PČR jela ve správném směru a varovala řidiče si myslím, že by to u Brandýsa stihli zastavit a zatarasit
takhle jim najel až na vysočanskou radiálu kde mu prý došel benzín
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Takže jezdit už se tam dáMike píše:...takhle jim najel až na vysočanskou radiálu kde mu prý došel benzín
Kdyby od začátku věděli, že to je magor, který pojede až do Prahy, tak by to možná stihli. Ale znamenalo by také uzavřít všechny nájezdy a zajistit, aby to nenapálil čelně do kolony zastavených vozidel.Mike píše:při rychlosti, kdy vozidla PČR jela ve správném směru a varovala řidiče si myslím, že by to u Brandýsa stihli zastavit a zatarasit
Jenže drtivá většina jízd v protisměru je omylem, takže řidič se otočí, zastaví nebo na dalším nájezdu sjede. Než jim došlo, že tohle je jiný případ, tak mohl být v polovině cesty - jen 10 minut.
Zrovna tady bych policii tak nenadával. Snažit se ze správného pruhu varovat ostatní bylo určitě to nejlepší, co mohla hlídka na místě udělat. Další by mělo být okamžitá zpráva v rádiích a na CB.
Taky si myslím že chyba byla spíše že neinformovali radiem na CB než že ho nestíhali.
Kolik procent šoférů má CB, kromě tamioňáků? Spíš by mě zajímalo, jestli to protlačili do trafic info na FM stanicích co má dneska 90% rádií? Ale vysílače jsou komerční, takže je to jejich věc, co tam svobodně šoupnou. Tenhle stát prostě nemá žádný slušný know-how pro krizový situace, asi že už tu dlouho nebyla válka 
nevím jestli sledujete, co na vás - při vaši třeba 100kmh rychlosti - kdosi za svodidly - při také 100kmh - mávádd píše:Kdyby od začátku věděli, že to je magor, který pojede až do Prahy, tak by to možná stihli. Ale znamenalo by také uzavřít všechny nájezdy a zajistit, aby to nenapálil čelně do kolony zastavených vozidel.Mike píše:při rychlosti, kdy vozidla PČR jela ve správném směru a varovala řidiče si myslím, že by to u Brandýsa stihli zastavit a zatarasit
Jenže drtivá většina jízd v protisměru je omylem, takže řidič se otočí, zastaví nebo na dalším nájezdu sjede. Než jim došlo, že tohle je jiný případ, tak mohl být v polovině cesty - jen 10 minut.
Zrovna tady bych policii tak nenadával. Snažit se ze správného pruhu varovat ostatní bylo určitě to nejlepší, co mohla hlídka na místě udělat. Další by mělo být okamžitá zpráva v rádiích a na CB.
já bych to asi ani nepostřehl
při všeobecném honu pod heslem " i kdyby to zachránilo jediný život" to prostě měli u Brandýsa zavřít, na ČM postavit hlídku - každý by zvolnil u té 60 co tam je kvůli stavbě a bylo by to max s odřenými plechy
jako "živý štít" tam mohli postavit nějakou felicii, aspoň by se jim zaplatila z povinného ručení "piráta"
když můžou obden měřit v Nehvizdech, tak by také jednou byli užiteční
Na mě několikrát blikalo auto kvůli radaru a všiml jsem si i přes svodidla. A v mnohem vyšší rychlosti než 100 nebo 130. Pokud měli navíc majáky, tak snad většina lidí alespoň zpozorněla.
Asi se to nestává tak často, ale poučení pro příště - měli by mít telefonní seznam na všechna rádia v okolí a hned volat. Myslím, že žádné soukromé rádio by neodmítlo takovou zprávu okamžitě odvysílat.jonáš píše:Spíš by mě zajímalo, jestli to protlačili do trafic info na FM stanicích co má dneska 90% rádií? Ale vysílače jsou komerční, takže je to jejich věc, co tam svobodně šoupnou.
myslim že aspoň do STÁTNÍHO radiožurnálu to dát mohli. ten poslouchá dost lidí
mi dnes přišlo mailem
http://www.youtube.com/watch?v=7rpDyJ9qS4E
až tohle uvidím v čechách, uvěřím že pomáhají a chrání
http://www.youtube.com/watch?v=7rpDyJ9qS4E
až tohle uvidím v čechách, uvěřím že pomáhají a chrání
Teoreticky si rýpnu. Co udělala ta ženská špatně? Jela 85-95 na stovce před stovkou? Tu stovku klidně na svém tachu mít mohla. Jela vlevo? Třeba předjížděla nebo chtěla předjíždět. Ten záběr byl příliš krátký, aby se to dalo objektivně posoudit. Kdyby chtěli pomáhat a chránit, tak ti vzádu zase neměli dodržený odstup + opel podjíždění. Moje dojmy: rozporuplné.
Myslím, že tam řekli celkem jasné pravidlo - jestli tě někdo stihne podjet, tak ses mohl zařadit doprava.
Mezi komentáři bylo také spousta rozporuplných reakcí i od Němců. Navíc další videa ze stejného pořadu ukazují i postihy za rychlou jízdu a další. Možná za to může spíš televizní režie, že chtěli mít stejné přestupky po sobě.
Mezi komentáři bylo také spousta rozporuplných reakcí i od Němců. Navíc další videa ze stejného pořadu ukazují i postihy za rychlou jízdu a další. Možná za to může spíš televizní režie, že chtěli mít stejné přestupky po sobě.