martin píše:Holýšov v dnešní době snad není problém najít

, ale myslím
toto.
Co se max rychlosti do zatáčky týká, nemyslím obecný předpis, ale před každou "ostrou" zatáčkou 70ku, 50ku apod. To je hrozný nešvar, nejsme přeci idioti, abychom nevěděli jak rychle máme jet (na dohled a když ne, tak míň či víc pokaždé riskujeme). A v Chorvatsku (zejména Jadranská magistrála) pomalu před každou zatáčkou omezení.
Někam šoupnu pár fotek z Norska, ten směrově dělený dvoupruh je úžasná věc.
Tak u toho Holýšova mi to přijde výborně postavený, tímto způsobem bych postupoval často! Prostě se vybere ten nejlepší úsek nějaký silnice I. třídy, kde nejsou zatáčky a tam se udělá pořádný 4pruh, aby se ty auta nově seřadily od nejrychlejších po nejpomalejší a nemusely se pak předjíždět tam, kde je to nebezpečný. Ale je fakt, že bych tam nějaký to svodidýlko, nebo betonovou stěnu udělal, pro jistotu.
Ano, souhlasím, že před těmi zatáčkami to neni zas až tak důležitý, aspoň ne před většinou. Stejně právě i tak si myslím, že je zbytečné dávat paušálně ty drastické rychlosti co jsou teď, že snad řidiči ví, kolik se dá jet. Dal bych limity sice taky, ale výše, aby stačily většině řidičům. 90 km/h mimo obec, zvlášť, když je to směrově dělený 4pruh s MÚK mi přijde ujetost.
Jo ten Holýšov se mi nechtělo hledat.