Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

papadeloco

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od papadeloco »

Pro ty co volají po tom, že mohl být sjezd u Brandýsa uzavřen. No asi žijete někde v pohádce. Co tak vím, tak v každém okrese +- operuje Nehodovka (která může být zrovna na nehodě a nemůže z ní jen tak odjet) a vesměs pokud není nějaká akce tak 1 hlídka pro dohled. Takže za předpokladu, že ta hlídka je třeba zrovna na Odolsku (operuje v okolí Odolené Vody) či Úvalsku to je jedno, tak si uvědomte, jak dlouho taková jedna hlídka jede než se dostane k onomu sjezdu. I za použití výstražného a zvukového zařízení to bude trvat min. 15 min. Navíc pokud řeší přestupek, musí jej nejdříve dořešit a i to je na nějaké ty minuty zdrží. takže bohužel než se dostanou k onomu sjezdu. Tak šilenec je dávno za ním. Prostě pokud nebude na R 10 vyčleněna dálniční policie, která bude mít na starosti jen ten daný úsek. Tak jakkoli zastavit dopravu při podobné situaci je téměř nemožné. Bohužel je to tak.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

dd píše:Myslím, že tam řekli celkem jasné pravidlo - jestli tě někdo stihne podjet, tak ses mohl zařadit doprava.
S tím souhlasit nemohu. Pokud budu dodržovat doporučený odstup "halber tacho", tak se přede mne téměř na 100 procent auto vejde. A i v případě, kdy se můj pruh bude pohybovat rychleji, než sousední pravý, mne nějaký "razantní jezdec" bude moci podjet - to znamená, že nelze předjíždět s dodržením bezpečného odstupu aniž bych se nevystavoval postihu?
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

papaldeco: A hlídková s dopravní policií nekomunikuje, nebo na dálnici nesmí/v Brandýse není? Když projedu křižovatku na červenou, tak mě taky zastaví i policajt bez bílé čapky :-)

MPMP: Pokud máte vpravo volno na víc než ten váš odstup, tak se zařadíte tam (neboť nepředjíždíte ani nechcete).
papadeloco

no v Brandýse nad Labem hlídkovou zrušili tak tři roky zpět. Zůstala tam pouze obvodní oddělení a s tím to je podobné jako s Nehodovkou, když řeší nějaký nápad tak prostě nemůžou jen tak třeba od vykradeného domu odjet. je to tristní, ale je to tak :( Navíc co vím, tak se to řeší tak, že v případě nějakého průseru vypomáhají ostatní obvody z Okresu. A tu jsou Odolena Voda, Čelákovice, a Úvaly. A opět tu je díky rozlehlosti okresu docela velká dojezdní doba. Takže mě přišlo vtipní když paní která točila jedno z videi říkala "už točíme přes pět minut a nikde žádní policajti" no kdyby to bylo v Praze, tam je situace trochu jiná. Ale v ostatních okresech po celé republice je to docela tristní. Nemyslím si, že to je stav jen Prahy venkov - VÝCHOD

edit: jo když se šetří, tak kvalita se ztrácí :(
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Mno dneska jsem těch "letců" ve 110 na D1 v prostřednim zas podjel hafo .. zrychlovat ze 125 na 150 jen abych se "vešel" do levýho se mi nějak chce čim dál míň. To si fakt ani nevšimnou, jak tam překážej? Prostřední zatarasenej, levej nacpanej a v pravym je volno, vítejte v absurdistánu. A to prosim na úsecích kde je i v pravym slušnej povrch (když je tam schodiště, jezdim v levym z důvodu mizernýho stavebního stavu vozovky).
Martin_L

Příspěvek od Martin_L »

jonáš píše:Mno dneska jsem těch "letců" ve 110 na D1 v prostřednim zas podjel hafo .. zrychlovat ze 125 na 150 jen abych se "vešel" do levýho se mi nějak chce čim dál míň. To si fakt ani nevšimnou, jak tam překážej? Prostřední zatarasenej, levej nacpanej a v pravym je volno, vítejte v absurdistánu. A to prosim na úsecích kde je i v pravym slušnej povrch (když je tam schodiště, jezdim v levym z důvodu mizernýho stavebního stavu vozovky).
Když občas jedu po šestipruhové D1, tak mě také velmi štve, kolik řidičů se štítí pravého pruhu. Většinou je problikávám, což pochopí tak jeden z deseti. A jinak je předjedu zleva a klidně i rozdílem 125:110 mezi rychlými jedoucími stopadesát. Jednak mě přijde z hlediska bezpečnosti méně nebezpečné najet se na chvíli do levého pruhu a zpomalit tam trochu provoz, než podjíždět zprava. Kromě toho první postup je legální, druhý ne.

Mimochodem, stále to ale u nás není až tak hrozné. Minulý týden jsem na etapy projel (až na obchvat Říma) celou italskou dálnici A1, která měří skoro 750 kilometrů. Je z velké části šestipruhová (mezi Modenou a Bolognou dokonce osmipruhová), ale způsob ježdění je otřesný. Jezdí se v tom pruhu, v jakém se zrovna chce, přičemž pravý je nejprázdnější. Při řidším provozu jsem auta jedoucí tvrdošíjně uprostřed předjížděl zleva (problikávat je nemělo smysl, oni by to stejně nechápali), ale v hustším provozu jsem je klidně podjížděl stále volným pravým pruhem, ve kterém byl jen občas kamion.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Martin_L píše:, A jinak je předjedu zleva a klidně i rozdílem 125:110 mezi rychlými jedoucími stopadesát. Jednak mě přijde z hlediska bezpečnosti méně nebezpečné najet se na chvíli do levého pruhu a zpomalit tam trochu provoz, než podjíždět zprava. Kromě toho první postup je legální, druhý ne.
No mně to přijde skoro naopak, podjetí s malym rozdílem rychlosti se mi zdá bezpečnější než se špacírovat přes dva pruhy tam a přes dva zpátky a ještě se cpát do cesty rychlíkům a prudit je ke zpomalování (vzpomeňte na Lacinu), nehledě k tomu že někdy se jede zároveň 110 nebo 115 i v tom levym a pravej je stejně furt volnej, až na jeden kamion kdesi u obzoru. Nakonec ve městě je to normální .. legální to asi moc neni, i když bych trval na paragrafu o souběžný jízdě ;-)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Všechno zaleži na situaci a jak řidič reaguje:
Připad 1. nepodjiždím, snaži mse naznačit že tam nemaji co dělat...
http://www.youtube.com/watch?v=pk7X-Nqj7tg
Připad 2. Tady to prostě jinak nejde...
http://youtu.be/NSq3LWk62qc
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Šetřim žárovky. Ono naznačovat něco dalšího v situaci, kdy jim to před čumákem ostentativně střihnu přes dva pruhy vpravo (stopáž 1:25 toho videa) je naprosto kontraproduktivní .. to je prostě sorta která nereaguje na nic a je ze všech nejchytřejší. ;-)
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

http://www.youtube.com/watch?v=JLqUmUiRMj4

Teď z jiného soudku, ne jak jezdíme, ale jak řešíme ťukanec.
Max

Příspěvek od Max »

Chudaci decka, mit za rodice takovy 2 agresivni hysterky, nejvetsi nervy musely mit prave z nich :)
dd

Příspěvek od dd »

Pri sledovani videa stiskněte několikrát za sebou klávesu "6" :-D
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Proč 6?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dd

Příspěvek od dd »

Bylo to v diskuzi, ale musí se nejdřív načíst celé video.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A co to tedy dělá?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

mě to taky nic nedělá
dd

Příspěvek od dd »

Video se mělo posunout těsně před tu ránu. V diskuzi bylo něco jako: Mačkejte 6 a naložte tomu v zeleným podle libosti.
Martin_L

Příspěvek od Martin_L »

jonáš píše:No mně to přijde skoro naopak, podjetí s malym rozdílem rychlosti se mi zdá bezpečnější než se špacírovat přes dva pruhy tam a přes dva zpátky a ještě se cpát do cesty rychlíkům a prudit je ke zpomalování (vzpomeňte na Lacinu), nehledě k tomu že někdy se jede zároveň 110 nebo 115 i v tom levym a pravej je stejně furt volnej, až na jeden kamion kdesi u obzoru. Nakonec ve městě je to normální .. legální to asi moc neni, i když bych trval na paragrafu o souběžný jízdě ;-)
O Lacinovi vím, ale snad jste tím nechtěl říci, že by se člověk měl bát ve 130 Km/h předjíždět, aby tím náhodou nikoho rychlejšího nenaštval. To "prudění" ke zpomalování je spíše součást toho, že někdo ignoruje pravý pruh a já nemám jinou možnost, než ho předjet jediným zbývajícím pruhem nalevo. Špacírování přes dva pruhy je sice otravné, ale jinak to zkrátka nejde. Navíc vjetí před někoho rychlejšího je na dálnici přeci jen očekávatelný manévr se kterým musí každý řidič počítat (samozřejmě v dostatečné vzdálenosti, nikoliv přímo před něj), kromě toho se odehrává v zorném poli řidiče před jeho autem. Podjetí je neočekávaný, atypický manévr, předjíždějící vozidlo se vyskytuje na straně, kde správně nemá co dělat a ještě v mrtvém úhlu. Z tohoto pohledu je podjetí přeci jen nebezpečnější a navíc trestatelné.
Mike

Příspěvek od Mike »

AD R10:
když může čelákovická policie každé ráno stát s radarem v Nehvizdech, tak mohli jet zavřít R10
i při pohodovém tempu to tam není déle než 5min

ad video z Reichu, ano, slečna-paní neví "Fahrt rechts"
u nás by vybrali ty co "podjíždí"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Mike píše:AD R10:
když může čelákovická policie každé ráno stát s radarem v Nehvizdech, tak mohli jet zavřít R10
Fakt tam stávaj i v sobotu :?: :?
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Včera jsem tady http://www.mapy.cz/#x=14.278146&y=50.04 ... 0Praha&u=m potkal nějakého šílence v protisměru. Proboha jak je tohle možné? Za toto by se měly brát papíry!!!
dd

Příspěvek od dd »

Co si myslíte o celkem laciném řešení: Namalovat na každý sjezd na vozovku dvě šipky za sebou po směru jízdy. I když se člověk nevěnuje plně řízení, tak šipky proti přímo na silnici by si podle mého všiml.

Jinak to značení na R10 a na nájezdech je opravdu tragické. Samá díra a vodorovné značení často žádné.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Mam podobný nazor. Nechci zaplavovat republiku zbytečným značením ale jedna šipka ukáže hodně. To mi připomíná že mě hrozně sere když křižovatka nemá na vedlejší přičnou čáru která opticky naznačí řidiči že něco křižuje.
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Za myšlenku by to stálo. Nejlepší by bylo zavést něco ve smyslu jenom jednosměrně fyzicky průjezdné bariéry. Obávám se, že ty šipky by některým jedincům nepomohly. V Rakousku jsou na každé MÚK ty známe žluté ohromné tabule Falsch, ale přesto jsou v rádiu každou chvíli hlášení o autech jedoucích v protisměru. To je snad jediná výhoda uzavřeného klasického mýtného systému, který tomuto velmi účinně zabraňuje. Jak ale ukázal případ na třebonické MÚK R1/D5, ani ten není všemocný.
papadeloco

Mike píše:AD R10:
i při pohodovém tempu to tam není déle než 5min
Ad1 a kde si vzal, že Čelákovická hlídka má radar :D to byla nějaká jiná :) obvoďáci radar nemaj.
Ad2 každý okres jede na jiné frekfenci, takže jen cca 10 minut trvá, než se prostřednictvím operačního hlídka v okresu dozví, že se něco děje. A min. dalších pět minut, než schovají radar, pokud nic neřeší a plus těch pět minut pomalu, je dojezd 20 minut. min. :D

no prostě myslím si, že ta dalniční policie zde chybí :(
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“