Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

MPMP

Re: Spořilovský masakr

Příspěvek od MPMP »

Já mám jiné vysvětlení: stavba tam je, ale do provozu nezasahuje. Jde pouze a jen o to, že omezení na 60 km/h je umístěno o cca 200m dříve, než bylo předtím. Nevím proč, ale v Praze toto stačí na mnohakilometrové fronty. 8-)
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Počkat, "vždy jela"... Pravidelně "vždy jela" od D1 ke Spořilovu a dál už se to k lanovému taky štosovalo. Nemluvě o tom, že od zprovoznění 512-4 je na JS cestou o jedno zúžení navíc.
Království a půl princezny za 511.
Mike

Příspěvek od Mike »

pamatuji, že nejhůř to bývalo k benzince za zatáčkou, běžně ke sjezdu na zahraďák, teď to stojí až nahoru
ale může to být tím posunem omezení, ucpává to sjezd před lanovým mostem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Policie si stojí za svým názorem, že uzavření Jižní spojky kamiónům bylo protizákonné a dále tlačí na obnovení původního stavu - povolení jízdy kamiónům v relaci D11 - D5. Toto odůvodňuje zvýšením zátěže a tudíž bezpečnosti silnic ve středočeském kraji.

Na JS mezi 5. května a Spořilovskou bylo před zavedením tohoto omezení údajně 2800 těžkých aut / 24 hodin. Toto číslo by tedy vyjadřovalo zatížení relace D11 - D5 (+ostatní samozřejmě). To by nebylo tak strašné a i by to odůvodňovalo, proč Spořilovský masakr nenastal. Přijde mi však dost nízké.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

martini píše:Policie si stojí za svým názorem, že uzavření Jižní spojky kamiónům bylo protizákonné.
Dojde na soud?
dd

Příspěvek od dd »

Jenže vzhledem k zákazu kamionů v prostředním a levém pruhu to kolony ve směru D11->D5 nevyřeší. Ušetří to cestu, ale ne kolony. V opačném směru se stejně Spořilovský masakr nekoná, tam by to jinak pomohlo.
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

Mike píše:spořilovský se asi opravdu nekoná, ale jižní spojka směrem k P9 generuje neznámý problém.
Neznámý problém je podle mne to, že převedením dopravy D5 - D1 mimo Prahu se zvýšila propustnost Jižní spojky a ta doprava na P9, která se jinak ředila provozem v relaci D5-D1 (speciálně v úseku Vídeňská - D1 se to dřív dost štosovalo) se teď valí bez omezení a naráží na tranzit ze Spořilovský a na špunt za mostem.
No a Spořilovskej masakr částečně je. Přál bych Vám ráno vidět připojovací pruh nahoře (ten kraťoučkej) jak tam stojej auta na brzdě a nejsou schopný se připojit do kolony kamionů. Tam bych teď najíždět fakt nechtěl.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Krátkej a do protisměrný zatáčky, už jsem o tom kdysi psal, tam je problém i bez front protože provoz na hlavní neni dobře vidět. Bude se holt muset prodloužit .. ale nejdřív se asi počká, až se to tam párkrát vyvine do haldy.
Ostatně dokud jezdil tranzit přes Barrandov, byla to často honička i na nájezdu od Modřan.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

praha4.cz píše:28.1.2011 Přijďte diskutovat o dopravní situaci na Spořilově
Městská část Praha 4 zve občany Spořilova na veřejné setkání se zástupci Prahy 4, hl. m. Prahy a Technické správy komunikací dne 9. února 2011 v 17 hod. do ZŠ Jižní.
S_M_Lomoz

Příspěvek od S_M_Lomoz »

Nemělo by být diskusní setkání spojeno s (trestnou) výpravou do Běchovic? Případně bych to ještě koordinoval s Úvalskými, ti by možná měli taky co řít.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Já myslim že i z Běchovic by se dost lidí přidalo jen by to chtělo je správně informovat
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Takže informace z automatického sčítače na stránkách TSK Praha už nefungují, tak tady přikládám co jsem z toho stačil za těch 89 dní provozu sesbírat ... je tam i graf z denně naměřených intenzit.
sporilovska.zip
(4.9 KiB) Staženo 269 x
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Praha 4 stále bojuje a vymejšlí :)

už se o tom píše a mluví skoro celý týden...

Spořilovská nahoru by se měla objíždět přes MÚK MO-SJM :)

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/s ... 10409.html

navrhovaná varianta 3.151km
viz mapa

stávající 1.888km
viz mapa
MiT

Příspěvek od MiT »

Spořilovská nahoru by se měla objíždět přes MÚK MO-SJM
:o
A tam nastane ten pravý masakr :( První náklaďák s přívěsem, co se nevejde do té pravoúhlé křižovatky nad pumpou, ukáže, zač je toho loket. Nadto se vrátí kolona pod most s 5. května, takže sjezd od Brna nebo od Spořilova směr Barandovský most bude opět lahůdka.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Jestli tohle projde, tak já snad radši půjdu odevzdat občanský průkaz a ubytuju se v nějaké pohodlné polstrované místnosti. :crazy:
dubnic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnic »

Svět se zbláznil. Držte se!
Standa

Příspěvek od Standa »

Včera cca mezi 18 a 19 hodinou jsem jel přes Hostivař a Záběhlice na Spořilov (sjezd na Jižní spojku z Průmyslové se mi zdál poněkud přetížený) a byl jsem v opačném směru svědkem nevídaného kolapsu, opravdového "Spořilovského masakru". Nehoda někde mezi Spořilovem a Lanovým mostem zastavila Jižní spojku a spousta řidičů se pokusila jí objet po trase, ze které se následně ucpávaly i okolní ulice a uličky (musím přiznat, že v tomto případě to skutečně fungovalo podle Jonášem propagované teorie podobnosti dopravních toků s ideální kapalinou). Spořilovská spojka samozřejmě stála také a znemožňovala odlehčení Spořilovu směrem do Vršovic. Při cestě ze Spořilova zpět na Průmyslovou jsem se chtěl nejhoršímu vyhnout rafinovanou objížďkou, ale i ta už byla před křižovatkou Mírového hnutí x K Horkám slušně zkolabovaná, takže jsem se nakonec musel procpat Jižním městem a jet přes Uhříněves (bál jsem se tohoto úseku a komplikovaného odbočení doleva na Kutnohorskou). Ještě že mě řízení baví a nikam jsem nepospíchal! Nevím, jak často tohle nastává, ale poprvé se mi to včera nepřihodilo. Závěr: 511 se musí dostavět, i kdyby na to měl být speciální zákon jako na D5!
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Tento popisovany jev nastava dost casto, prumerne jednou za 10 dnu urcite. Nevim ale, jak tomu pomuze dostaveni casti okruhu, tohle je spis problem jizni spojky kdyz se neco stane kolem lanoveho mostu, tak to vsichni objizdeji pres Sporilov a cele se to pak totalne ucpe.
Standa

Příspěvek od Standa »

Svatosp píše:...Nevim ale, jak tomu pomuze dostaveni casti okruhu, tohle je spis problem jizni spojky kdyz se neco stane kolem lanoveho mostu, tak to vsichni objizdeji pres Sporilov a cele se to pak totalne ucpe.
Ideální to v případě zablokování Jižní spojky nebude nikdy, ale nebude se v tom alespoň vyskytovat tolik kamionů (někde jsem zaslechl, že snad za včerejším kolapsem stála právě srážka dvou kamionů, takže možná ubyde i počet těchto mimořádek) a navíc se nabídne alternativní trasa pro přijíždějící po D1 (to ovšem předpokládá nějaký inteligentní informační systém a natolik inteligentní řidiče, aby onu informaci zaregistrovali).
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Standa píše:někde jsem zaslechl, že snad za včerejším kolapsem stála právě srážka dvou kamionů
Rovnou čtyř, Štěrboholská radiála u mostu vlečky do depa.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

poslední dobou se začíná zase mluvit o tom, že...

Praha zvažuje, že pustí kamiony zpátky na Jižní spojku. Pouze v noci
14. června 2011 17:55
Vedení hlavního města zkoumá, jak vyřešit situaci na Spořilovské ulici. Tady se totiž po spuštění Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D5 zvýšil provoz, a to o devět tisíc vozidel za den. Jednou z variant řešení je, že by pustilo kamiony na Jižní spojku, ale jen v noci.
http://praha.idnes.cz/praha-zvazuje-ze- ... -zpravy_ab

Tento týden bychom měli mít dokončenou studii, která řekne, zda toto opatření by situaci výrazně zlepšilo.

od osmi či devíti hodin večer až do ranních šesti

hlukové limity překročeny právě v noci

...vybudovat další část Pražského okruhu, která povede od dálnice D1 směrem k Běchovicím. Podle náměstka primátora Karla Březiny by se měla začít stavět v roce 2012. :kladivo: :kladivo: :kladivo:
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

A v údolí Jižní spojky lidé nebydlí? Jižní spojka jde po dně údolí, jehož severní strana je hustě zastavěná. Nevidím žádný rozdíl oproti Spořilovu.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Marooned17 píše:A v údolí Jižní spojky lidé nebydlí? Jižní spojka jde po dně údolí, jehož severní strana je hustě zastavěná. Nevidím žádný rozdíl oproti Spořilovu.
Přece jenom jsou obytné domy o dost dál a navíc je údolí celkem zarostlé... Ale tady není žádné řešení správné, kromě dostavby okruhu...
dd

Příspěvek od dd »

Rozdíl je také v tom, že se proud kamionů rozdělí a přes Jižní spojku pojedou jen ty na D5. Teď jedou přes Spořilovskou všechny kamiony.
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

A jižní spojka je pozvolné klesání/stoupání takže se to dá jet i u kamiónů na "lehkej plyn". Vyjet Spořilov nahoru znamená u kamiónů (speciálně naloženejch) sešlápnout pedál od plynu až na podlahu.
Odpovědět

Zpět na „Praha“