Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
nitro

Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)

Příspěvek od nitro »

Když se tak dívám na poslední fotky, tak mě napadá jedna otázka. Je opravdu potřeba mít takový les veřejného osvětlení okolo radiály? Hezky je to vidět třeba na téhle fotce. Přijde mi to trochu zbytečné mít sloupy uprostřed a ještě po stranách... Nebo je k tomu nějaký důvod?
Redispero

Příspěvek od Redispero »

nitro píše:... Nebo je k tomu nějaký důvod?
To je dáno zkreslením objektivu, pokud fotíte na dlouhé ohnisko... Ve skutečnosti to tak hustý les není.
nitro

Příspěvek od nitro »

Redispero píše:To je dáno zkreslením objektivu, pokud fotíte na dlouhé ohnisko... Ve skutečnosti to tak hustý les není.
To chapu, ze je to trochu zkreslene, ale to nic nemeni na tom, ze sloupy jsou jak na stranach ve stredovem pasu. Nemyslim, ze by to neslo cele osvitit jednou radou svetel uprostred silnice, ale klidne se necham presvedcit o opaku
Orel

Příspěvek od Orel »

MPMP píše:S posledním obrázkem souhlasím, ale jsem přesvědčen, že místo nad přeložkou plynovodu DN 500 je už dávno hotové a ta nehotová část je nad stávajícím vedením plynovodu určeného k přeložení. Ale možná se pletu. :)
Asi nečteš všechny příspěvky. V jednom z nich popisuji, že 500mm vedení bylo přeloženo již v loňském roce. Tuto starší fotku jsem použil pro plánek vedení záměrně, aby přispěvatel "dvs" viděl, kde k přeložce vedení 500mm došlo, a že se nenachází pod onou nehotovou částí.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Orel píše:
MPMP píše:S posledním obrázkem souhlasím, ale jsem přesvědčen, že místo nad přeložkou plynovodu DN 500 je už dávno hotové a ta nehotová část je nad stávajícím vedením plynovodu určeného k přeložení. Ale možná se pletu. :)
Asi nečteš všechny příspěvky. V jednom z nich popisuji, že 500mm vedení bylo přeloženo již v loňském roce. Tuto starší fotku jsem použil pro plánek vedení záměrně, aby přispěvatel "dvs" viděl, kde k přeložce vedení 500mm došlo, a že se nenachází pod onou nehotovou částí.
Naopak, čtu všechny příspěvky a reagoval jsem na příspěvek z 29.6.2011 23:11:20, kde je fotografie a zákres do ÚP. Na fotografii je napsáno "Hromady hlíny, zde vede asi ten plynovod DN 500". Vyjádřil jsem názor, že ten vede o kus dál (což mi teď bylo potvrzeno) a v zákresu do ÚP je text "Místo s hromadami hlíny". Vyjádřil jsem se, že to tam není, protože zakreslené místo je přeložka toho DN 500 a ten je již hotový a že pod "hromadami" je naopak nepřeložený zbytek toho druhého vedení (to co je v zákresu červeně). Nic jiného jsem nikdy netvrdil a za výše napsaném si stojím. Pokud se pletu, tak mi nekdo vysvětlete v čem. ;)
Orel

Příspěvek od Orel »

MPMP> Asi jsem si tvoji větu špatně vyložil. Sorry.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Napojení R10 má komplet povrch, stačí doladit, nalajnovat a může se směr R10 - R1 510 převést na dlouhodobě provisorní větev MÚK
a můžem slavit zprovoznění dalších pár set metrů Pražského okruhu :)

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 10705/r10/

pro směr R1 - R10 se bude muset ještě propojit vozovka R1 510 s přímým směrem (směr 520)
viz.: vlevo http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 6.JPG.html
na druhém konci je provisorní spojka z větve směřující na VR hotova http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 5.JPG.html (pohled od R10)
směr R1 - R10 by se po opravě měl vrátit zpět do stávající polohy

letecké foto 2010 http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/1 ... es/07.html
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Já se omlouvám, ale nějak se neorientuji v pojmu provizorium a dlouhodobé provizorimu na křižovatce VR-R1-R10. Myslel jsem, že se ta křižovatka postaví už do definitivní podoby. Je někde odkaz na grafické ztvárnění? Díky.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

no někde to bylo...

v podstatě je to stejná situace jako na MÚK Modletice (D1 => R1), ale s jinými příčinami :)

při "odbočování vlevo" je vozovka "položena" úrovňově přes vozovku protisměrnou (která zatím není potřeba)... namísto mostu přes, který "zatím" nebyl vybudován...

http://maps.google.cz/maps/myplaces?ll= ... 0&t=h&z=17

a směr R1 => R10 bude po doby opravy přímé větve veden po větvi směr VR a místo najetí pvravo na VR se pojede vlevo do protisměru a pak přes SDP na R10
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Tak teď už rozumím. Díky.
Orel

Příspěvek od Orel »

Pro představu, jak bude vypadat konečný tvar křižovatky VR-R1, lze přihlédnout k jisté analogii s již existující, jižněji položené křižovatce R1-D11, otočené o 90°. Tvar křižovatky evidentně navrhovala stejná projektová firma, navíc je takových křižovatek na mapách víc (např. R1-R6). Nepříjemné je, že si konečný tvar křižovatky budeme moci ověřit až někdy koncem tohoto desetiletí.
Přílohy
Křižovatka.jpg
Křižovatka.jpg (71.13 KiB) Zobrazeno 6150 x
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Tak ono je to již čárkovaně namalované i na mapy.cz. Mně šlo jen o to, jak bude vypadat to provizorní uspořádání.
Myslím si, že spojení R1-VR-Kbelská-D8 zase nějakou dobu vydrží.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

mf DNES Praha píše:Je rozhodnuto: Vysočanskou radiálu dokončí už letos
PRAHA, STŘEDNÍ ČECHY Proplétání se mezi kužely, snížená rychlost a občas kolony. To čeká řidiče jedoucí po silnici R10 a zpět až do konce roku. Zítra sice končí současné omezení pruhů, ihned ale naváže další, jen o kousek vedle. „S postupem prací bude omezení pokračovat na mimoúrovňové křižovatce Horní Počernice (křížení budoucí Vysočanské radiály, Pražského okruhu a R10 -pozn. redakce) a počet jízdních pruhů bude omezen až do zprovoznění radiály koncem roku,“ říká Eva Kubátová z pražského magistrátu.
no to už vypadá slibně :)

celý článek bude zřejmě do oběda na idnes
dobrenz

to Kasme :

Příspěvek od dobrenz »

sehr schön. Tak na konci se da objet streka Dresden-Kohlfelden (Hlupocepy) komplet bez semaforu! Danke!
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

ten nadpis by mel znit: Vysočanskou radiálu dokončí KONECNE letos
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

na idnes je titulek jiný :)

Do Prahy se pojede snáz. Vysočanskou radiálu dokončí již letos
8. července 2011 10:42
Výstavba Vysočanské radiály, která má usnadnit příjezd do Prahy od Mladé Boleslavi, se otevře do konce letošního roku. Už v sobotu 9. července ale čeká na řidiče změna. Omezení v jízdních pruzích se posune do jiného úseku.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/do-prahy-se-pojed ... -zpravy_ab

lepší fotku vybrat nemohli :)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Měli se Tě zeptat ... Ale informace pozitivní.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

A je vymalováno: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/110708/

Nově namalované vodorovné značení, finální podoba do dostavby 520 (takže nadlouho), prozatím pouze pro směr R10 -> R1.
Za zmínku stojí plnodnotné odbočení dvou pruhů. Ovšem s převedím provozu zítra nevím nevím, v části rampy nejsou čáry na krajích a schází tam dodělat odvodňovací žlab. Dneska v 17:00 tam nebylo ani živáčka ... tak uvidíme zítra. Jo a provizorní spojka z rampy pro dočasné vedení dopravy R1-> R10 ještě nemá finální povrch.

A sorry za sníženou kvalitu ... foceno mobilem přes špinavý sko.
dd

Příspěvek od dd »

Ale ty plnohodnotné dva pruhy jsou jen dočasně, pokud se nepletu. Pak se rozdělí směry na 510 a 520. Ale jinak moc pěkné.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

jj, dočasné... ale asi na dýl... :(

dneska se asi ještě zprovozňovat nebude - dopo připravovali betonáž zbylého kousku žlabu, tak snad zítra...

pro nedočkavé alespoň videoprůjezd :)
http://www.youtube.com/watch?v=UNiX1F87Kag
odbočené začíná cca po minutě
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Schválně bych vypsal tipovací soutěž, kolik řidičů po zprovoznění VR zapomene odbočit na R1 a pojede na Kbelskou.... :D
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

A jak to budeš zjišťovat? Vezmeš si židličku a budeš sledovat kolik jich tam bude couvat?

Ono i od 510 na R10 bude taky dost zbloudilců :)
ale vždy nejpozději po 2 km se dá otočit :)

(Žlábek už je prej zabetonován...)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

To taky, ejhle mámo kam nás to vede tudy jsme na bolku nikdy nejezdili, co to je? A hurá zpátky do Prahy... :D
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

tak v poledne pusto prázdno nikde nikdo, ale žlábek je zabetonován a překryt textilií
čáry ale stále chybí, to jsem zvědav ve které dopravní špičce to začnou přehazovat :)

něco málo se děje u Kbelské a finišéry stojí v pravém pásu za posledním ekoduktem

pár fotek jsem udělal...
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/110710/
chaloupka

Příspěvek od chaloupka »

Dnes ráno už osazovali informační cedule od R10, tak snad ...
Odpovědět

Zpět na „Praha“