I/11 obecně

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: I/11 obecně

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo ta první fotka, to je ono, nad tímto jsem se, když jsem tam v noci jel, rozčiloval - v duchu teda cestující spali :D
Nejdřív jsem myslel, že na značkách chybí reflexní folie, a pak jsem si toho všiml :evil:
R48 -> D48 se podařilo!
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Dobrá prasárna pánové! Napřed jsem si myslel, že to tam někdo vylepil a vono nene. Místa určení (shop) se taky hodí, ale měl by to někdo upravit a ne vystavět jako alej stromořadí
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Mike

Příspěvek od Mike »

sice to bude znít jako od dobronína, ale tohle mne neskutečně vytočilo
oprava před "orsilem" takovým způsobem, že v pátek kolona až před Čestice a samo že po 17hod ani noha natož pracující
v neděli situace opačná, tedy kolona až do Častolovic, na stavbě nikdo, nesmyslné vypí*ené značky do vyfrézované vozovky a funkční semafor
kdyby ty plastikové nesmysly šoupli na krajnici, tak se tam s omezením rychlosti - zuby po frézování - mohlo jezdit v obou směrech
kdo může tímhle způsobem povolit opravu na silnici I. třídy :twisted:
Přílohy
DSC01427r.JPG
DSC01427r.JPG (54.13 KiB) Zobrazeno 10169 x
DSC01429r.JPG
DSC01429r.JPG (75.68 KiB) Zobrazeno 10169 x
DSC01431r.JPG
DSC01431r.JPG (56.02 KiB) Zobrazeno 10169 x
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

To teda jo... pochopím, že při pracovním dnu to bude pořád nesmyslné přehazování cedulí atd. ale o víkendu, kdy tam nejsou by to mohli nechat celé průjezdné
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No však jsem se včera divil, co se tam asi stalo, že od Čestic stojí nehybná kolona a musim do Rychnova okreskama .. a von to chaos plánovanej ;-)
kik

Příspěvek od kik »

A pritom ten usek nebyl v tak spatnym stavu. To znam horsi useky na ktere se uz roky nesahlo - viz treba sjezd do Rybne smerem od Vamberka.
Pritom jeste minuly utery tam byly jen znacky se snizenim rychlosti a vypadalo to jenom na opravu mostku. Pak asi zapracoval nejakej 'chytrej' ourada...
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

Asi spojili opravu mosku i s opravou vozovky. Sice tam nebyly díry, ale koleje tam byly. Ten úsek u Orsilu nebyl opravenej, když kdysi dělali souvislejší opravy na trase Lípa - Častolovice.
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Ty zbytečné opravy na 11ce jsou nějak v kurzu. Loni opravili hodně úseků mezi Bruntálem a Opavou a špatný nebyl ani jeden natož pak třeba tragický (Řekl bych, že většina opravených patřila svoji kvalitou mezi lepších 50% českých silnic). Kdyby ty peníze nevyhodili oknem, mohli je investovat do úseku od Mokrých Lazců, ale to je nějaká vyšší logika, které ja nerozumím.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

rumpeak píše:Ty zbytečné opravy na 11ce jsou nějak v kurzu. Loni opravili hodně úseků mezi Bruntálem a Opavou a špatný nebyl ani jeden natož pak třeba tragický (Řekl bych, že většina opravených patřila svoji kvalitou mezi lepších 50% českých silnic). Kdyby ty peníze nevyhodili oknem, mohli je investovat do úseku od Mokrých Lazců, ale to je nějaká vyšší logika, které ja nerozumím.
A nemůže to být třeba něco jako "když to opravíme teď za zlomek ceny, tak to nebudeme muset opravovat za 5 let komplet i s podkladem"? A ty opravdu rozbitý úseky holt třeba potřebujou opravu opravdu důkladnou... Nevím, jen spekuluju...
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Kubajsu píše:
rumpeak píše:Ty zbytečné opravy na 11ce jsou nějak v kurzu. Loni opravili hodně úseků mezi Bruntálem a Opavou a špatný nebyl ani jeden natož pak třeba tragický (Řekl bych, že většina opravených patřila svoji kvalitou mezi lepších 50% českých silnic). Kdyby ty peníze nevyhodili oknem, mohli je investovat do úseku od Mokrých Lazců, ale to je nějaká vyšší logika, které ja nerozumím.
A nemůže to být třeba něco jako "když to opravíme teď za zlomek ceny, tak to nebudeme muset opravovat za 5 let komplet i s podkladem"? A ty opravdu rozbitý úseky holt třeba potřebujou opravu opravdu důkladnou... Nevím, jen spekuluju...
No já nevím co je zlomek ceny, když se odfrézuje celý povrch, který byl naprosto v pohodě bez děr, možná sem tam se záplatou, ale rozdhodně nějak tragicky často, jako na cestách 2. třídy. Prostě by to mezi Opavou a Rýmařovem ještě pár let vydrželo a peníze se mohli použít na Mokré Lazce.
adamos

Příspěvek od adamos »

rumpeak píše:Prostě by to mezi Opavou a Rýmařovem ještě pár let vydrželo a peníze se mohli použít na Mokré Lazce.
A za pár let byste napsal: "...místo aby před pár lety jenom obnovili obrus, šetřili za každou cenu a dnes je celý úsek v dezolátním stavu zralý na kompletní rekonstrukci."...
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
kik

Příspěvek od kik »

V sobotu dopoledne se kolona tahla az do Cestic a v opacnem smeru dost hluboko do Castolovic. Nevim jek to vypada ted, ale pokladali vrchni vrstvu ve smeru do HK, v opacnem smeru do bylo stale zbrouseny.
Kdyz to srovnam treba s usekem Kostelec - Doudleby, tak ten povrch byl stale kralovskej. Cestou zpatky jsem to z Kostelce vzal na Borohradek a vyjel v Tynisti. Mozna jsem usetril tak 10 minut a nenicil nervy manzelce:)
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

kik píše:V sobotu dopoledne se kolona tahla az do Cestic a v opacnem smeru dost hluboko do Castolovic. Nevim jek to vypada ted, ale pokladali vrchni vrstvu ve smeru do HK, v opacnem smeru do bylo stale zbrouseny.
Kdyz to srovnam treba s usekem Kostelec - Doudleby, tak ten povrch byl stale kralovskej. Cestou zpatky jsem to z Kostelce vzal na Borohradek a vyjel v Tynisti. Mozna jsem usetril tak 10 minut a nenicil nervy manzelce:)

Nevím v kolik jste jel, ale asi si buď přečetli ty nadávky tady, nebo někdo kompetentní dostal vynadáno, ale v pátek odpoledne (kolem 18:00) i v sobotu večer (po 21:00) byly semafory sklopený a platilo jen omezení rychlosti kvůli těm "hupům po fréze"
kik

Příspěvek od kik »

Bylo to dopoledne cca tesne pred 10, odpoledne jsem se z Orl. hor vracel kolem pul druhe, zhruba ve ctvrt na tri jsem vyjizdel ze Zamberka.
bhs

Příspěvek od bhs »

Jakub Šponar píše:Nevím v kolik jste jel, ale asi si buď přečetli ty nadávky tady, nebo někdo kompetentní dostal vynadáno, ale v pátek odpoledne (kolem 18:00) i v sobotu večer (po 21:00) byly semafory sklopený a platilo jen omezení rychlosti kvůli těm "hupům po fréze"
V neděli ve 20:30 byly semafory funkční, fronta ve směru z HK 7 aut :-), fronta na HK 600 m :-(
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Mike

Příspěvek od Mike »

dnešní info, v 6:11 průjezd bez problémů, nikde ani noha, semafory funkční
v 8:00 kolona na most, na stavbě 1 člověk odhazující lopatou kamínky

info z večerního návratu obou aut ještě nemám
xhj

Příspěvek od xhj »

Dnes ve 14.hodin dle mojí kamarádky dlouhá fronta z obou stran, zpět jsem jí poradil cestu Borohrádek, Šachov, Zdelov, Kostelec n. O.
kik

Příspěvek od kik »

Ve smeru z HK je nejlepsi uhnout uz v Tynisti, v Borohradku se uhyba doprava za mostem pres Orlici. Nastesti je uz ten kratky usek II/317 po rekonstrukci, v sobotu odpoledne tam 'jenom' montovali svodidla. V Kostelci se uhyba na kruhaku ve smeru na Chocen, pak uz je Borohradek znaceny.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Tak jsem si v neděli vyzkoušel, jaké je to jet z Opavy do Hradce králové po I/11. Cesta Opava - Praha kvůli tomu trvala 5,5 hodiny, ale je to nádherná vyhlídková trasa s krásnou krajinou skrz Sudety. A asi 1000x zatáčíte o 180° v serpentinách. Nicméně alespoň 1x to projet doporučuji. :jidlo:
PS: Cesta je to z Opavy do Prahy nejkratší, ale bojím se, že na spotřebu už to tak dobře nevychází. :kladivo:
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Taky se mi ta cesta líbí, párkrát jsem tam jel. Dobrý historický exkurz :-)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
kik

Příspěvek od kik »

Jak psala dnesni iDnes, tak nam na I/11 pribyde dalsi kruhak, tentokrate na obchvatu Tyniste na krizovatce s II/305. Stavi se tam dalsi hyper/supermarket... Je pravda ze ta krizovatka je dost blbe resena, chybely odbocovaci pruhy apod. Navic spousta ridicu tam kasle na omezenou rychlost - je to v obci - a jezdi tam tak kolem 70-80/hod. Kdyz se kdysi tento obchvat stavel tak ve smeru od Castolovic museli ridici odbocuji doleva nejprve zahnout doprava, pak doleva a na krizovatce jet rovne. Ve smeru od HK se doleva odbocit nesmelo.
Mike

Příspěvek od Mike »

no nevím, hlídky s radarem už jsem tam viděl a bylo to víc než párkrát, ale jestli to přispěje k plynulosti dopravy na silnici I.třídy, pak samozřejmě ano :twisted:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

kik píše:Kdyz se kdysi tento obchvat stavel tak ve smeru od Castolovic museli ridici odbocuji doleva nejprve zahnout doprava, pak doleva a na krizovatce jet rovne. Ve smeru od HK se doleva odbocit nesmelo.
Dle ortofomapy to vypadá, že to tak funguje pořád (viz nakreslené šipky ve směru od HK jsou pouze doprava a rovně):

http://www.mapy.cz/#q=t%C5%99ebechovice ... 28-29-27-h
kik

Příspěvek od kik »

Podle urcitych novinaru se usek I/11 mezi Vamberkem a Rybnou n. Zdobnici stava 'usekem smrti' protoze tam bylo v posledni circa 2 letech nekolik smrtelnych havarii. Znam to tam velice dobre, ve smeru od Rybne je dost dlouha rovinka v lese s horizontem ktera konci levou zatackou, ktera maximalne snese tak 70 km/hod - ja tam jezdim o trosku mene. Nasleduje klesani plne celkem rychlych zatacek ke kratke rovince s odbockou do Pekla a pak zase nekoli pravych a levych zatacek. Uz jsem tam zazil par idiotu, kteri se snazi predjet za kazdou cenu a je jim jedno kde a jak. Naposledy me takhle predjela jedna oktavka prave na vrcholu horizontu te lesni rovinky... Tam jet neco v protismeru tak jsme meli vsichni smulu.
RSD a policie to pry chtej resit omezenim rychlosti, na nic jineho pry nejsou penize.
Odpovědět

Zpět na „I/11“