[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: 0136 a 0137 Říkovice – Přerov – Lipník
je otázka, kolik investorů by to přineslo do okolí přerova, kdyby byla dálnice D1 kompletní
možná by to přineslo tolik pozitiv, že se státu peníze vložené do dálnice pak vrátí na ekonomické prosperitě regionu
ale jestli se postaví 0137, tak je mi jasné, že přerov snad půjde do bojkotu a začnou přecházet přechod pořád dokola, aby nikdo neprojel, jak už jsem psal v jiném topicu
myslím, že to by byl přerov tak ucpaný, že by tam bylo havárek enormně hodně a chudáci ti lidi tam 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
snad ten tlak na 0136 bude co největší a bude dostavěna v těsném závěsu na 0137 přecejenom je to kratší úsek než 0137 - a až bude D1 kompletní, tak to bude panečku svezeníčko z bělotína do brna - doufám, že po D1 to bude rychlejší než varianta D1 R35 R46
)))
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jste zkoušeli porovnat dobu jízdy Vyškov - Lipník po stávající R46/R35 a po D1/Přerov-Lipník. Porovnával jsem to dvakrát s následujícími výsledky. Po stávající trase přes Olomouc to trvalo 38-40 min/69 km. (úsek Lipník - Olomouc průměr kolem 135-140 Kmh, úsek Olomouc - Vyškov - 110Km/h) a Lipník - Přerov - Kroměříž 45min/71 km (úsek Lipník - nájezd na dálnici D1 25min. - bezproblémový průjezd Lipníkem a Přerovem, v Přerově jedno zastavení na semaforech).
myslím, že adekvátní srovnání bude po dostavbě D1 kolem přerova ... - to se pak čísla rázně zamíchají
)
Právě že se poradce ptá, jak to vidíme teď. Asi mu je jasný, že až bude D1 kolem Přerova že bude jezdit tamtudy.
Záleží na co má člověk náladu a chuť se projet. V Lipníku není přímé napojení D1 a I/47 od Přerova, tak tam to trochu zdržuje.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A kdo to nezná, tak se sotva na D1 u Lipníka dostane, většina lidí pokračuje až do Bělotína.
R48 -> D48 se podařilo!
Jelikoz jezdim Prahu - Ostrava kazdy tyden, hledam pro zabavu alternativni trasy. Minuly tyden jsem jel v nedeli Brno -> D1 -> I/55 -> R35. Pri dodrzovani limitu cesta trvala odhadem o 40 minut dele, a to v minimalnim provozu, ale s nekolika nekolikaminutovymi cekanimi na I/55 kvuli nejakym pracim na silnici.poradce píše:Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jste zkoušeli porovnat dobu jízdy Vyškov - Lipník po stávající R46/R35 a po D1/Přerov-Lipník. Porovnával jsem to dvakrát s následujícími výsledky. Po stávající trase přes Olomouc to trvalo 38-40 min/69 km. (úsek Lipník - Olomouc průměr kolem 135-140 Kmh, úsek Olomouc - Vyškov - 110Km/h) a Lipník - Přerov - Kroměříž 45min/71 km (úsek Lipník - nájezd na dálnici D1 25min. - bezproblémový průjezd Lipníkem a Přerovem, v Přerově jedno zastavení na semaforech).
Prekvapilo me, jak malo auto od Vyskova po Rikovice jezdi. Cesta byla uplne prazdna.
bodejď by byla plná, když stále nejsou 0136 0137 postaveny ... za takových 5 let to bude snad jinak ...
myslím si, že každý bude jezdit D1 R46 R35 protože na to jsou lidé zvyklí a každý se snaží jezdit pokud možno celou trasu po dálnici, takže dokud nebude D1 celá, tak holt ten úsek asi moc využívaný nebude ... jezdí tam asi jen nadšenci či místní bydlící podél postavených úseků D1 si myslím ... proč by se taky někdo crcal přes centrum přerova 50kou, když může valit kolem olomouce 130
osobně se moc těším, až bude D1 kompletní, kéž už by to bylo ...
((
^^ i pres ocekavani pouze mistni dopravy byla presto dalnice az prekvapive nevytizena (= zcela prazdna). Celkove se nemuzu zbavit pocitu, ze nove otevrene useky na Morave nejsou dobre utracenymi penezi.
Podle mě to není špatná investice. Jenže její význam se ukáže až po dokončení celého úseku. Stejná situace byla kdysi na D1. Než se otevřel úsek Humpolec-Jihlava, tak od Mirošovic dál bylo na dálnici pusto - všichni jezdili po staré silnici přes H. Brod, Čáslav, Kolín.X236K píše:^^ i pres ocekavani pouze mistni dopravy byla presto dalnice az prekvapive nevytizena (= zcela prazdna). Celkove se nemuzu zbavit pocitu, ze nove otevrene useky na Morave nejsou dobre utracenymi penezi.
Pořád lepší než drátem do oka.
Nejsilnější relace, které má tento úsek v budoucnu sloužit, je Brno - Ostrava, ta ovšem do dokompletování bude nadále jezdit po R 46. (Průjezd Přerovem nestojí za zkrácení cesty o necelých 5 km.)
Taky jsem si to zkusil - za Brnem jsem slyšel hlášku v rádiu o havárce na R35 z OC na Lipník. Stejný výsledek, zhruba o 5min delší cesta. Přerovem jsem projížděl ve čvrtek zhruba v 18:00, provoz slabý, a sice trasou Jižní - kolem nemocnice - Kozlovice - Grymov - Prosenice.poradce píše:Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jste zkoušeli porovnat dobu jízdy Vyškov - Lipník po stávající R46/R35 a po D1/Přerov-Lipník. Porovnával jsem to dvakrát s následujícími výsledky. Po stávající trase přes Olomouc to trvalo 38-40 min/69 km. (úsek Lipník - Olomouc průměr kolem 135-140 Kmh, úsek Olomouc - Vyškov - 110Km/h) a Lipník - Přerov - Kroměříž 45min/71 km (úsek Lipník - nájezd na dálnici D1 25min. - bezproblémový průjezd Lipníkem a Přerovem, v Přerově jedno zastavení na semaforech).
Na úseku Přerov - Lipník má dálnice D1 zelenou
Dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou by se mohla začít stavět v roce 2012. V horší variantě by se práce měly zahájit nejpozději v roce 2013. Posledním nedostavěným úsekem dálnice mezi Prahou a Ostravou by tak zůstal úsek Říkovice - Přerov, kde ještě není dořešen výkup pozemků. Situace je zde složitější, uvádí ministr dopravy Pavel Dobeš.
Rychlost stavby chybějícího dálničního úseku mezi Přerovem a Lipníkem záleží podle ministra na rozpočtu. Pokud bude schválen ve vyšší variantě, je na úsek vyčleněno na příští rok 600 milionů v korun. Pokud dostane ministerstvo méně peněz, první částka 1,6 miliardy korun je připravena na rok 2013. "V obou dvou variantách, byť s časovým zpožděním, se počítá s výstavbou tohoto prvního úseku," uvedl Dobeš.
Zdtoj: estav
Dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou by se mohla začít stavět v roce 2012. V horší variantě by se práce měly zahájit nejpozději v roce 2013. Posledním nedostavěným úsekem dálnice mezi Prahou a Ostravou by tak zůstal úsek Říkovice - Přerov, kde ještě není dořešen výkup pozemků. Situace je zde složitější, uvádí ministr dopravy Pavel Dobeš.
Rychlost stavby chybějícího dálničního úseku mezi Přerovem a Lipníkem záleží podle ministra na rozpočtu. Pokud bude schválen ve vyšší variantě, je na úsek vyčleněno na příští rok 600 milionů v korun. Pokud dostane ministerstvo méně peněz, první částka 1,6 miliardy korun je připravena na rok 2013. "V obou dvou variantách, byť s časovým zpožděním, se počítá s výstavbou tohoto prvního úseku," uvedl Dobeš.
Zdtoj: estav
Zdravím,
tak už se ví, jestli bude stavba dálnice D1 Přerov - Lipník zahájena v roce 2012 nebo až 2013? Ministerstvo dopravy jakési peníze navíc dostalo, ale jen část, takže tipuju, že příští rok stavba nezačne.
A ještě bych se chtěl zeptat na MÚK Lipník nad Bečvou. Půjde při cestě po D1 z Přerova odbočit na R35 směrem na Olomouc, resp. při cestě po R35 z Olomouce odbočit na D1 směr Přerov? Jak jsem viděl plán křižovatky, tak se mi zdá že ne, což je ale pěkná blbost.
tak už se ví, jestli bude stavba dálnice D1 Přerov - Lipník zahájena v roce 2012 nebo až 2013? Ministerstvo dopravy jakési peníze navíc dostalo, ale jen část, takže tipuju, že příští rok stavba nezačne.
A ještě bych se chtěl zeptat na MÚK Lipník nad Bečvou. Půjde při cestě po D1 z Přerova odbočit na R35 směrem na Olomouc, resp. při cestě po R35 z Olomouce odbočit na D1 směr Přerov? Jak jsem viděl plán křižovatky, tak se mi zdá že ne, což je ale pěkná blbost.
Kedon: Rozpočet SFDI počítá pro D1 Přerov-Lipník na rok 2012 s 600 milióny Kč a kopnout do země se má v květnu příštího roku. Další miliardy jsou plánovány v následujících letech - snad...
Křižovatka R35-D1 u Lipníka neumožní odbočku z Olomouce do Přerova a naopak, viz http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... lipnik.pdf .
Křižovatka R35-D1 u Lipníka neumožní odbočku z Olomouce do Přerova a naopak, viz http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... lipnik.pdf .
A proč by se jelo z Olomouce do Přerova přes Lipník?Kedon píše:...tak se mi zdá že ne, což je ale pěkná blbost.
btw bude v rámci 0137 postaveno i SSÚD a oddělení dálniniční policie ?
Naposledy upravil(a) mbmat dne 10.10.2011 20:39:25, celkem upraveno 1 x.
přesně, když bude časem dálnice z olomouce přímo do přerova 
Šlo mi o to, že jsem si myslel, že si cestu ze západní strany Lipníka do Olomouce zrychlím tím, že se napojím na D1 v MÚK Trnávka a pak na křižovatce D1/R35 odbočím na Olomouc.
Ale jak vidím, tak budu muset dál využívat MÚK až na 290. km R35. :-/
Jedině pro cesty Přerov - Velký Újezd by to mělo smysl, ale tam troufám si řici tak malá intenzita, že není třeba budovat přímé větve, ale člověk bude muset trochu zakroužit kolem Lipníku.
MÚK Trnávku bude nejspíš zrušena a nahrazena větvemi MÚK I/35 s I/47.
MÚK Trnávku bude nejspíš zrušena a nahrazena větvemi MÚK I/35 s I/47.
Já jsem právěže slyšel už dřív, že větve I/35 s I/47 nejsou, protože místo nich má být MÚK Trnávka.
Tak v dnešní šetřivé době je to zase naopak, Trnávka nebude, zkrátí se kolektory, postaví se 2 rampy.
To že se začne s 0137 je v dnešní ekonomické situaci skvělé. Obávám se ale, že pokud se nezačne v blízké době i s 0136, tak efekt stavby bude dost negativní (nechtěl bych být obyvatelem Přerova). Snad se opravdu vytvoří dost silný tlak a najdou peníze na urychlené zahájení 0136. Už aby ta D1 byla celá komplet...
Tak jak jsem se dozvěděl, tak zase MÚK Trnávka bude, a když bude, tak nemusí být ty 2 rampy. Je to celé zamotané a situace se neustále měníLenny píše:Tak v dnešní šetřivé době je to zase naopak, Trnávka nebude, zkrátí se kolektory, postaví se 2 rampy.