[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
pivko

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od pivko »

Bobek píše:Mě už tenhle nimbysmus vážně nebaví. On podél té vzdálenější virtuální varianty asi nikdo nebydlí. Žádám tímto obyvatele dotčených městských částí/obcí, aby přestali jezdit k nám do centra (protože mě tu svým pohybem atd. ruší), a ráčili jezdit jinam, např. do ***. :crazy:
Bydlet ve městě a užívat tak jeho výhod, to jó. Něco pro to obětovat, to né.
Já si myslím, že jsou to škůdci a jako s takovými je třeba s nimi jednat. Např. bych výrazně omezil jakékoli dotace z magistrátu do mč. Běchovice. Podobně, jako se to dělá se Suchdolem, však oni časem vyměknou.
C30_37

Příspěvek od C30_37 »

Toxy píše:Aha, takže od 60. let se ví, kudy SOKP povede? V tom případě bych automaticky nebral ohled na žádnou zástavbu vzniklou až poté. Když je někdo blbej a postaví si barák v místě, o kterém se ví, že tudy jednou dálnice povede, jeho problém.
Hloupé je, že tam ta zástavba je min. od r. 1953 (viz. fotomapy Prahy). Rozšířila se pouze k silnici na Kolín a k Dubči, nikoliv k budoucímu okruhu.
Standa

Příspěvek od Standa »

pivko píše:
Bobek píše:Mě už tenhle nimbysmus vážně nebaví. On podél té vzdálenější virtuální varianty asi nikdo nebydlí. Žádám tímto obyvatele dotčených městských částí/obcí, aby přestali jezdit k nám do centra (protože mě tu svým pohybem atd. ruší), a ráčili jezdit jinam, např. do ***. :crazy: Bydlet ve městě a užívat tak jeho výhod, to jó. Něco pro to obětovat, to né.
Já si myslím, že jsou to škůdci a jako s takovými je třeba s nimi jednat. Např. bych výrazně omezil jakékoli dotace z magistrátu do mč. Běchovice. Podobně, jako se to dělá se Suchdolem, však oni časem vyměknou.
Já bych se ani nebránil nějaké selektivní redukci města Prahy, někde klidně až na hranice Velké Prahy z roku 1920, množství polí ve "městě" mě docela irituje. To snad ani ve světě nemá obdobu.
Toxy

Příspěvek od Toxy »

C30_37 píše: Hloupé je, že tam ta zástavba je min. od r. 1953 (viz. fotomapy Prahy). Rozšířila se pouze k silnici na Kolín a k Dubči, nikoliv k budoucímu okruhu.
Ajo, já myslel že je tam tam zástavba mladší. No tak tohodle místa se to netýká :) Ovšem je dost jiných míst kterých ano :(
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Ano, je to klasický nimbismus. Když se podíváte na seznam MČ a obcí, jejichž starostové dopis podepsali, tak všechny jsou té u trasy R1, která je v aktuálních územních plánech a ani jedna u trasy, kterou v dopisu prosazují.
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Tak tohle hovoří za vše. Já jsem si matně pamatoval, že jsem to kdysi četl,ale ted se mi to povedlo najít

http://chabry.cz/data/dokument/soubor/M ... 0319_3.pdf
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Toxy píše:...V tom případě bych automaticky nebral ohled na žádnou zástavbu vzniklou až poté. Když je někdo blbej a postaví si barák v místě, o kterém se ví, že tudy jednou dálnice povede, jeho problém.
Moje řeč.. :ok:
Maniac

Příspěvek od Maniac »

pivko píše:
Bobek píše:Mě už tenhle nimbysmus vážně nebaví. On podél té vzdálenější virtuální varianty asi nikdo nebydlí. Žádám tímto obyvatele dotčených městských částí/obcí, aby přestali jezdit k nám do centra (protože mě tu svým pohybem atd. ruší), a ráčili jezdit jinam, např. do ***. :crazy:
Já bych se tomuto řešení nebránil. Byl bych např pro blokádu těchto čtvrtí, třeba můžou jezdit výhradně MHD nebo na kole. Praha je jedno město a jako celek musí fungovat. Neplatím daně nižší než v Běchovicíh, a je-li u nás okruh v pořádku, očekávám to samé i od druhého konce Prahy.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Majkl píše:Tak tohle hovoří za vše. Já jsem si matně pamatoval, že jsem to kdysi četl,ale ted se mi to povedlo najít
http://chabry.cz/data/dokument/soubor/M ... 0319_3.pdf
No jo, ale tehdy to tak opravdu vypadalo. Tehdy se totiž po dlouhých jednáních podařilo vyřešit situaci okolo Říčan, Lipan a Kuří, kteří měli proti tehdy posuzovanému UR značné námitky. Došlo se ke shodě, hlavní trasa se více zahloubila, přidaly se valy a gabiónové zdi okolo, zaslepila se MÚK Lipany a bylo jasné, že projednání nového ÚR dle této dohody bude jen formalita. Jenže se připravilo nové ÚR a když už bylo vše v "nejlepším pořádku" najednou se probudila pí Šubrtová a její OS Běchovice a bylo vymalováno.

Jo jo, skutečně byla v polovině roku 2008 situace taková, že to vypadalo, že se 511 začne stavět na přelomu 2009/2010 :(
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

I ohledně financí ?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Určitě by se našly
R48 -> D48 se podařilo!
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

Jak už jsem jednou psal. Změnil bych křižovatku z kříže jen na téčto (zrušení R12?). Běchovicím přece ta doprava na Kolínské nevadí. Tím by se křižovatka dala udělat rozhodně menší a hlukově určitě přijatelnější.
pivko

Příspěvek od pivko »

Maniac píše:
pivko píše:
Já bych se tomuto řešení nebránil. Byl bych např pro blokádu těchto čtvrtí, třeba můžou jezdit výhradně MHD nebo na kole. Praha je jedno město a jako celek musí fungovat. Neplatím daně nižší než v Běchovicíh, a je-li u nás okruh v pořádku, očekávám to samé i od druhého konce Prahy.
Myslím, že ono by se jim dalo zatopit tak, že by jim z toho šla hlava kolem. Např. vhodnými úpravami v oblasti MHD, dopravního značení atd. A samozřejmě žádný dotace, ať si všechno stavěj za svý.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jasně, a voni by zas překopali starou Kolínskou .. a na nájezdu na okruh by vybírali stovku mýtnýho :lol: vy to vidíte s odpuštěnim jak hurvajz válku.
Standa

Příspěvek od Standa »

Jakub Šponar píše:Jak už jsem jednou psal. Změnil bych křižovatku z kříže jen na téčto (zrušení R12?). Běchovicím přece ta doprava na Kolínské nevadí. Tím by se křižovatka dala udělat rozhodně menší a hlukově určitě přijatelnější.
Možná by stačila změna výškového uspořádání - prohodit 511 a (R)12 a 511 dole schovat do tunelu. Případně zatrubnit rampy (R)12>510 a ŠR>510, které budou vyčnívat z celé MÚK nejvíc (v případě prohození by musely jít spodem a asi by už byl velký problém s jejich odvodněním).
dvs

Příspěvek od dvs »

Tunel ne... To se tam dá dát rovnou 80km/h, normální PHS a vyjde to nastejno. V tunelu se stejně nedá jezdit rychleji. prohodit výškově by mohlo pomoci.

OT: Nedaleko v Úvalech vyhrál majitel nemovitosti u železniční trati spor, že PHS nechce. trvalo to 12 let :( viz http://www.zelpage.cz/zpravy/8290 (Modernizace koridoru v Úvalech)
Mike

Příspěvek od Mike »

xman píše:MMR zrušilo územní rozhodnutí a vytklo pražskému magistrátu řadu chyb, zejména ochrana proti hluku a nesoulad s územně plánovací dokumentací...
ČRo1 - Radiožurnál
už sem to hlasování prosím nedávejte
zase jsem se trefil a už mne to nebaví
nebo pokládejte otázky tak, aby vyzněly jen optimisticky, budovatelsky apod.
achjo :roll:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak mohlo být i hůř, já se naštěstí netrefil, dával jsem tu pomalejší variantu (zrušení až soudem).
Království a půl princezny za 511.
Standa

Příspěvek od Standa »

Bobek píše:Tak mohlo být i hůř, já se naštěstí netrefil, dával jsem tu pomalejší variantu (zrušení až soudem).
Díky za malou vzpruhu, já tipoval stejně (asi jsem moc velký skeptik) a je fakt, že by to bylo minimálně tak o půl roku delší... Třeba bude možné využít nějaké nápady studentů, co se o nich tady kdysi psalo (měli dostat řešení MÚK Běchovice jako úkol), neví někdo, s čím vlastně přišli?
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

To snad ne, DÚR předělávat. Doufám, že ŘSD rychle doplní podklady, aby MHMP mohl vydat nové kladné ÚR, které MD potvrdí.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

To by byla lepší varianta, zrušení až soudem, bo do té doby se mohlo část pozemků vykoupit a i nějaké to stavební povolení získat....
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
martini
VIP

Příspěvek od martini »

To 1975: Ano, hluková studie musí být součástí ÚR a musí prokázat dodržení hlukových limitů. Jedná se o podkladp or vyjádření KHS v územním řízení. Ještě jsem však bohužel nepřečetl to rozhodnutí MMR, pak se vyjádřím obsáhleji. Problém tam však byl, že navržené PHS byly umísťovány mimo území stanovené územním plánem pro stavbu, to tam Šubrtová napadala. Také ten problém, že část PHO je na sousední stavbě mohl být pro někoho problém, ale to by se asi překonalo. Nejhorší byly ty procesní pochybení magistrátu. Za to ani ŘSD ani MD moc nemůže, to se tu nadává neprávem.

Aktuálně se prověřuje několik dalších variant MÚK tak, aby se vešla do území stanoveného územním plánem. ZÚR Prahy jsou schválené, ale v části obsahující 511, 520,518 a 519 byly postupně zrušeny NSS pro nesprávný postup schválení (neproběhlo posouzení SEA). Teď se jde opřít jen o územní plán Prahy z roku 1999, který platí až do 2015, resp. do doby schválení nového ÚP Prahy, který je z důvodů podání cca 20.000 odvolání neprojednatelný.

Výsledky anekty "Jaký osud vydaného ÚR na 511 očekáváte?"
MMR ho potvrdí a žaloba u NSS bude neúspěšná 48% [ 22 ]
MMR ho zruší a bude vráceno k novému projednání na MHMP 24% [ 11 ]
MMR ho potvrdí a NSS ho na základě podané žaloby zruší 28% [ 13 ]
Jiná varianta (popsta/rozvést) 0% [ 0 ]
Celkem hlasů : 46

Netipoval jsem správně, dal jsem třetí možnost.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Dotaz:

Tuší někdo, jaký je časový horizont této stavby? Přečetl jsem celý elaborát (rozhodnutí MMR) a nedokážu si představit, zda touto úřednickou mašinérií lze vlastně vůbec projít (úspěšně).

Tedy ví se, kdy MHMP vydá nové ÚR?
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Musí se odstranit všechny problémy, které vytklo MMR v odúvodnění. To zahrnuje hlavně soulad ZÚR a ÚP HMP. Tedy vydat nové ZÚR.

No a o vydání nových ZÚR, kde by byla znovu zachycena trasa SOKP jsem vůbec nic na webu nenašel. Pokud si přečtete odůvodnění rozsudku NSS, kterým SOKP z vydaných ZÚR zrušil, je třeba aby se nové ZÚR vydaly postupem který nemá tyto nedostatky. To znamená že to úředníci musí připravit a zastupitelé schválit.

Podle mě ZÚR se budou schvalovat pro celou Prahu a tedy je potřeba se vypořádat nejen s problémy ze zrušení ZÚR v části SOKP 0511 a 0520, ale také 0518 a 0519. V Suchdole si myslím, že to bude mnohem komplikovanější než v Běchovicích. V každém případě to podle mě není otázka měsíců.

Je třeba vyhodnotitl vlivy na EVL Kaňon Vltavy, zajistit splnění stanoviska MŽP nebo zajistit stanovisko nové a splnit veškeré podmínky v něm obsažené, splnit veškeré podmínky ohledně vlivu na veřejné zdraví (hluk, imise), zajistit vyhodnocení všech kumulativních vlivů (nejen SOKP samotného), zajistit posouzení vlivů na ŽP a to celkově i podle jednotlivých lokalit, udělat posouzení SOKP podle variant a vybrat finální variantu, vypořádat námitky z projednání ZÚR a hlavně všechno řádně odůvodnít. Tento postup je nutné koordinovat se schvalováním ZÚR Středočeského kraje. Dalo by se to rozepsat mnohem podrobněji, dotčených orgánů je mnohem více. Vstupuje do toho i evropská legislativa.

Sečteno a podtrženo - podle současné legislativy to podle mě téměř nelze provést bez nedostatků. Je třeba změnit legislativu. Nový stavební zákon byl v r. 2006 prezentován jako něco, co usnadní stavební řízení, ale domnívám se, že tomu je spíš naopak.
Naposledy upravil(a) Kuba dne 5.10.2011 8:46:51, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“