I/37 Hradec Králové – Pardubice
Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice
Nechal bych na uživatelích, jakou rychlost by si zvolili, dnes taky na dálnici jezdí spousta aut méně než povolených 130 a nepřijde mi to vůbec divné. Takže to není jen o 75 s. Navíc se nebude muset instalovat na každém vjezdu značka omezení 110. Nic nebraní rychlosti 130 km/h.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mi na té rychlosti vadí nejvíc ta nekonceptčnost... To rovnou z toho můžeme udělat neplacenou dálnici a nehrát si na lepší jedničku nebo dálniční normy...
-
Mosquit
No, jaksi zapomene, z mého hrubého výpočtu (založeného na 35Kč/L, vzdálenosti HK-Pha = 20km, rozdílu spotřeby při 90 km/h a 130km/h = 2L/100km) mi vychází možnost finanční úspory na reálnou při obsazení vozidla alespoň 2-3 průměrnými osobami.MPMP píše:....
A na zvýšenou spotřebu a tím vzrostlé náklady se přitom jaksi zapomene. To už tu taky bylo.
Ale ono ne každý je průměrná osoba, že... Dokonce bych asi odhadnul, že víc jezdí ti, kteří mají nadprůměrný plat. A proč někomu zamezovat na silnici, která má parametry lepší, než některá naše "R"ka.
Zdaleka nejvíc mě na tom ale trápí "posedlost" PČR měřit právě tady, a chytat "piráty" co jedou 105km/h - viz jedno z minulých Krimi Plus. A do toho kecy, že to dělají, protože ze zákona musí. Dle mého názoru se tam jen nejjednodušeji získávají oběti.
Aby bylo jasno: zatím jsem při takovém přestupku nebyl přichycen, můj názor tedy není tímto ovlivněn.
Vypadá to, že Hradecký kraj je rodiště exotů.
Chtěl jsem plochu pro rekreaci, říká muž blokující stavbu Hradubické
25. srpna 2011 10:25
Jediný pozemek brání dostavbě čtyřproudové silnice mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Jeho majitelé Jiří Malý a Václav Vaněk se brání vyvlastnění a tvrdí, že se klidně budou soudit. To může stavbu zbrzdit o celé roky. Majitelům se nelíbí výkupní cena pozemku.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/chtel-jsem-pl ... zpravy_meb
Chtěl jsem plochu pro rekreaci, říká muž blokující stavbu Hradubické
25. srpna 2011 10:25
Jediný pozemek brání dostavbě čtyřproudové silnice mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Jeho majitelé Jiří Malý a Václav Vaněk se brání vyvlastnění a tvrdí, že se klidně budou soudit. To může stavbu zbrzdit o celé roky. Majitelům se nelíbí výkupní cena pozemku.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/chtel-jsem-pl ... zpravy_meb
Proč exotů ???
Vždyť je to standardní přístup těch, co chtějí za každou cenu vytřískat nadstandardní příjem ... když už tu šanci mají. No a nějaký důvod si k tomu pochopitelně najít musí ..
Takových případů je mnohem víc, jen to okolí Hradce je víc na očích.
Tohle jednání je předvídatelné a je to jednoznačná chyba vládnoucí garnitury.
Tím se pochopitelně těch lidí nezastávám ....
Vždyť je to standardní přístup těch, co chtějí za každou cenu vytřískat nadstandardní příjem ... když už tu šanci mají. No a nějaký důvod si k tomu pochopitelně najít musí ..
Takových případů je mnohem víc, jen to okolí Hradce je víc na očích.
Tohle jednání je předvídatelné a je to jednoznačná chyba vládnoucí garnitury.
Tím se pochopitelně těch lidí nezastávám ....
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
A abychom byli konkrétní, našel jsem si tam ten pozemeček co má odpovídající rozměry a najitele dle článku výše, jedná se o parcelu 573/43 v KÚ Pohřebačka 724947. No a ten zbytek k těm 5ti tisícům je parcela 1330 ve stejném KÚ.
Pro lenochy odkaz z přibližnou polohou obou pozemků: http://www.mapy.cz/s/23tD
Ta nudle mezi co jim nepatří má vlastníka obec Opatovice n. L. a je to dlouhá nudle ... zřejmě rezerva pro cyklostezku, nebo nějaké stávající inženýrské sítě.
Pro lenochy odkaz z přibližnou polohou obou pozemků: http://www.mapy.cz/s/23tD
Ta nudle mezi co jim nepatří má vlastníka obec Opatovice n. L. a je to dlouhá nudle ... zřejmě rezerva pro cyklostezku, nebo nějaké stávající inženýrské sítě.
To jsi dobri lhari, nechapu ze se verejne takhle diskredituji. Jde o pozemek primo u silnice, ktery nema vliv na tu jejich cast pozemku. Plan s parkovistem, to je pekna blbost, kdo by tam parkoval, pak sel kilometr pesky na Opatackou hlavni plaz, jeste prebihal pres rusnou silnici. Jde spise o to, ze takhle muzou uvazovat o nejakem vyjezdu k tomu svemu pozemecku, az tam bude R, uz maji smulu.
zas tam můžou udělat pláž. Vždy se vyhřeješ na sluníčku, pak vezmeš madračku, přejdeš čtyřproudovku, podlezeš plynovod a si u vody. To bude brilantní podnikatelský záměr. Samozřejmě vstupné 100 kč/hodSvatosp píše:To jsi dobri lhari, nechapu ze se verejne takhle diskredituji. Jde o pozemek primo u silnice, ktery nema vliv na tu jejich cast pozemku. Plan s parkovistem, to je pekna blbost, kdo by tam parkoval, pak sel kilometr pesky na Opatackou hlavni plaz, jeste prebihal pres rusnou silnici. Jde spise o to, ze takhle muzou uvazovat o nejakem vyjezdu k tomu svemu pozemecku, az tam bude R, uz maji smulu.
Vzdycky jsem si myslel ze se silnice rozsiri smerem k horkovodu a ten pozemek je podle mapy na druhy strane. Takze by nemel byt tou stavbou vlastne vubec zasazenej.
A kupovat si pozemek k rekreaci kousek od frekventovane silnice muze bud jen magor nebo nekdo, kdo na tom chce pozdeji vydelat. Tohle bude ten druhy pripad.
A kupovat si pozemek k rekreaci kousek od frekventovane silnice muze bud jen magor nebo nekdo, kdo na tom chce pozdeji vydelat. Tohle bude ten druhy pripad.
Aby se tam 4pruh poskládal, osa komunikace se plynule přesune k východu. Dobře je to vidět na katastrální mapě podle vykoupených pozemků.
Netvrdilo náhodou ŘSD že už má pro stavbu všechny potřebné pozemky poté, co došlo k vyvlastnění pana Tikala?
Tohle mne fakt vždycky dostane...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
No, netvrdilo to ŘSD, ale novináři 
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A co na to novelizace legislativy ohledne vyvlastneni? Tady prece evidentne nehrozi zadna nenahraditelna ujma (ktera by mela zarucit odkladny ucinek) a o cenu se muzou klidne soudit jeste 10 let pote, co uz se tama bude jezdit. Takovihle vykukove preci nemuzou zhatit stavbu tohoto vyznamu jen a pouze kvuli financnimu vyrovnani.
Ta novelizace přeci trčí na vládě, stejně tak jako protikorupční zákony... Až se to uvede v život, pak pro nové spory to bude řešením...
Do te doby však platí zákona 416/2009 Sb. v té podobě v jaké platí a mělo by ho jít využít...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
njn, jenže když se nechce, tak je to horší, než když to nejde
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
pár obrázků ze včerejšího deštivého průletu
maká se, ale ještě pořád je na čem
maká se, ale ještě pořád je na čem
- Přílohy
-
- DSC01510r.JPG (35.62 KiB) Zobrazeno 6111 x
-
- DSC01509r.JPG (38.31 KiB) Zobrazeno 6111 x
-
- DSC01508r.JPG (57.71 KiB) Zobrazeno 6111 x
a protože nemůžu přiložit víc než 3 soubory, tak ještě ty zbývající
- Přílohy
-
- DSC01512r.JPG (40.96 KiB) Zobrazeno 6112 x
-
- DSC01511r.JPG (46.64 KiB) Zobrazeno 6112 x
ŘSD aktualizovalo letáky. Hrobice - Ohrazenice:
Zprovoznění stavby je prováděno postupně:
úsek km 4,470–6,400 byl uveden do provozu 22. 7. 2011,
úsek km 0,650–4,470 bude zprovozněn do 30. 11. 2011,
úsek 0,000–0,650 bude zprovozněn do 30. 5. 2012.
K prodloužení doby výstavby posledně jmenovaného úseku došlo kvůli zdržení vydání stavebního povolení na km 0,0–3,6.
Zprovoznění stavby je prováděno postupně:
úsek km 4,470–6,400 byl uveden do provozu 22. 7. 2011,
úsek km 0,650–4,470 bude zprovozněn do 30. 11. 2011,
úsek 0,000–0,650 bude zprovozněn do 30. 5. 2012.
K prodloužení doby výstavby posledně jmenovaného úseku došlo kvůli zdržení vydání stavebního povolení na km 0,0–3,6.
Ach jocaveman píše: úsek 0,000–0,650 bude zprovozněn do 30. 5. 2012.
Mě to bylo divné, že nebourají tu starou PHS ...
Za tou stěnou to vypadá, že se pracuje a je to v podobném stavu jako zářez u Stéblové a ten stačí.
PS (OT): Teď ještě podobné ohlášení posunu u D8 k Bílince a Vysočanské radiály a bude po vánočních dárcích, v které jsem věřil. A to jsem si ještě myslel, že u cedule Pardubic bude modré autíčko
já naopak myslel, že ta cedule Pardubice bude až u sjezdu k Paramu
a autíčko se od nájezdu na R35 ( od D11 ) nezmění
a autíčko se od nájezdu na R35 ( od D11 ) nezmění
Tady je taky jeden vánoční dáreček ... celkem se divím, že tu nikdo nevyzvednul mezi řádky napsanou poměrně zásadní informaci ... s Havránkovou to ještě nemusí být finálně vyřešené:dvs píše:PS (OT): Teď ještě podobné ohlášení posunu u D8 k Bílince a Vysočanské radiály a bude po vánočních dárcích, v které jsem věřil. A to jsem si ještě myslel, že u cedule Pardubic bude modré autíčko
http://hradec.idnes.cz/slibem-nezarmout ... zpravy_klu
Pozemky s Havránkovou nejsou úplně vyjasněné
Další brzdou dotažení dálnice, která končí v polích 2,5 kilometru před Hradcem, jsou nejasnosti kolem vyrovnání se statkářkou Ludmilou Havránkovou, jež jedná o náhradě za svých 11 hektarů.
"Zcela vyřešeno to zatím není. Ministr mi při poslední návštěvě slíbil, že pozemky od paní Havránkové budou do dvou měsíců," řekl hradecký hejtman Lubomír Franc.
Podle informací MF DNES se nyní čeká na krok pozemkového fondu, který má Havránkové nabídnout ke směně odpovídající parcely. "To bohužel nemohu komentovat," odmítl se v pondělí k případu vyjádřit statkářčin právní zástupce Pavel Černohous.
V patek jsem si vsiml ze se zacalo pomalu pracovat na useku od MUK Brezhrad smerem k Opatovicim, presneji receno doslo k vykaceni naletovych drevin a uprave plochy vedle horkovodu.
Už bylo na čase 
No já bych se neradoval, stavební povolení je od Březhradu na Opatovice jen na cca 300m. Zbytek kvůli pozemkům není, takže se nebude stavět cca 700m k přeloženému horkovodu. Jinak na mostě přes opatovický kanál zbývá dodělat poslední pole Pce-HK. U sika se tento týden pokládal asfalt na inundační most.