[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: Opravy D1
V rozpočtu SFDI je na celou akci věštěno 23,6 miliardy, což mi při dotčených cca 160km dává ~150 milionů / km.
Království a půl princezny za 511.
160 km je myšleno Mirošovice - Brno?Bobek píše:V rozpočtu SFDI je na celou akci věštěno 23,6 miliardy, což mi při dotčených cca 160km dává ~150 milionů / km.
Spíš se mi jeví že nejhorší kus je cca od km 70 až k Vyškovu.
A ty dvě strašidelný Brněnský křižovatky s D2 a vídenskou ulicí asi součástí nebudou, ne ?
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Mirošovice - Kývalka. Neřekl bych od km 70, kolem Želivky je to taky o zuby. Brno v tom není, tam to má zase svůj nekonečný (resp. nezačátečný
) projekt.
Království a půl princezny za 511.
a je vůbec šance, že se někdy úsek z brna do vyškova opraví? je to tragický úsek ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Leda ze by nejakej budouci ministr dopravy byl z Vyskova nebo nekde tady z okoli 
veronss kandiduj do parlamentu a der se na ministerstvo dopravy 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Úsek Kývalka (km 183) až Holubice (km 210) je samostatně. Na zbylém úseku po Vyškov jsou problémem především nevypořádané pozemky, kterých je tu mnohem více než mezi Mirošovicemi a Kývalkou, to bude ten důvod nejspíše. Co se týče ceny, uvidíme co se podaří vysoutěžit. SŽDC teď šly nabídky hodně dolů oproti předpokladu. Stavaři nemají práci a už je to vidět dost i na platech co tak slyším...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Za opravu úseku Holubice-Vyškov bych byl rád, protože je to dost děsivý úsek, kde i levý pruh stojí za houby (oproti zbytku D1).
R48 -> D48 se podařilo!
-
Marooned17
A hlavně za rozšíření na 6 pruhůMartin z Ostravy píše:Za opravu úseku Holubice-Vyškov bych byl rád, protože je to dost děsivý úsek, kde i levý pruh stojí za houby (oproti zbytku D1).
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To by samozřejmě bylo super, avšak se obávám, že u nás ty 6 pruhy nejsou moc dobře využitelné kvůli celkové negramotnosti řidičů, kteří nejsou schopní pochopit že se jezdí mimo předjíždění a objíždění překážek vpravo.
Každopádně když do se do toho bude hrabat tak to přestavět na 6-ti pruh, na tom úseku se určitě uživí, ostatně jako zbytek D1 kolem Brna.
Každopádně když do se do toho bude hrabat tak to přestavět na 6-ti pruh, na tom úseku se určitě uživí, ostatně jako zbytek D1 kolem Brna.
R48 -> D48 se podařilo!
Servus Martine
s tou gramotnosti sto trefil. Chvilema ma clovek feeling, ze v tomhle state nema smysl vubec nic. Ale proti lenosti, lajdactvi a ceskemu slendrianstvi se musi furt bojovat. A rekonstrukce D1 bude dobrej test co dokazeme, jen doufam to nebude trvat jako Blanka-Tunel. Ktery bude mi jen 4 roky zpozdeni.
Koupíme si všichni nálepky http://rechtsfahren.info/Store.html 
Když už to teda nemůže ŘSD osadit německejma cedulema (proč?).
http://www.baselland.ch/uploads/pics/prospekt-16.jpg
Když už to teda nemůže ŘSD osadit německejma cedulema (proč?).
http://www.baselland.ch/uploads/pics/prospekt-16.jpg
Já hlavně nechápu, proč pro tento účel nejsou využity tabule ZPI? Já jsem tam ještě nikdy nápis "jeďte vpravo" svítit neviděl... :-/jonáš píše:Když už to teda nemůže ŘSD osadit německejma cedulema (proč?).
Ale to je jen u Prahy, na 4704, většina jezdí pěkně vpravo.
Holubice - Vyškov zatím ticho po pěšině, žádná větší rekonstrukce se nechystá.
Holubice - Vyškov zatím ticho po pěšině, žádná větší rekonstrukce se nechystá.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak vcerejsi jizda v useku Brno-Bites byla naprosto otresna. Muze mi nekdo vysvetlit, proc v nejvytizenejsi dny v roce (navraty z dovolenych atd.) naplanovalo SSÚD tolik potrebn prace, jako jsou sekani zelene a udrzbu skarp? Jako na dvacetikilimetrovem useku hned tri ctyri takove akce... Naprosto otres.. Btw. proc se prace typu sekani travy neprovadeji v noci za minimalniho provozu??
Dal me zaujalo, ze tesne pred sjezdem na Bites (smerem od Brna) provadeji opravu spary mezi rychlym a pomalym pruhem (klasika--zarovnat ryhu a tu potom vylejt asfaltem). Neni tenhle usek nahodou naplanovanej hned pristi rok na kompletni rekonstrukci?? Jak si to tak vybavuju, tak situace tam nebyla az tak katastrofalni, aby to tu zimu nepreckalo do zacatku praci a jare...
No a nakonec jeste jeden dotaz. Ty useky, co jsou nyni nove zrekonstruovane (myslim tim tech nekolik malo kilometru s novym betonem, popr. asfaltem) jiz splnuji sirkove usporadani atd., nebo pujdou taky jeste do perestrojky??
Dal me zaujalo, ze tesne pred sjezdem na Bites (smerem od Brna) provadeji opravu spary mezi rychlym a pomalym pruhem (klasika--zarovnat ryhu a tu potom vylejt asfaltem). Neni tenhle usek nahodou naplanovanej hned pristi rok na kompletni rekonstrukci?? Jak si to tak vybavuju, tak situace tam nebyla az tak katastrofalni, aby to tu zimu nepreckalo do zacatku praci a jare...
No a nakonec jeste jeden dotaz. Ty useky, co jsou nyni nove zrekonstruovane (myslim tim tech nekolik malo kilometru s novym betonem, popr. asfaltem) jiz splnuji sirkove usporadani atd., nebo pujdou taky jeste do perestrojky??
Ja si vcerejsi dopoledni cestu do Prahy take uzil, v 9:00 jsem vyrazel z BM, nejprve nehoda na km 188, pak seceni travy/cisteni prikopu(provoz 1 pruh) na cca km 175, pak nehoda kousek pred bezninkou u 9+ a nakonec zalivani spar na km 165 a 10:20 jsem konecne prekrocil rychlost 50 kmhsiesa píše:Tak vcerejsi jizda v useku Brno-Bites byla naprosto otresna. Muze mi nekdo vysvetlit, proc v nejvytizenejsi dny v roce (navraty z dovolenych atd.) naplanovalo SSÚD tolik potrebn prace, jako jsou sekani zelene a udrzbu skarp? Jako na dvacetikilimetrovem useku hned tri ctyri takove akce... Naprosto otres.. Btw. proc se prace typu sekani travy neprovadeji v noci za minimalniho provozu??
Na cisteni prikopu a seceni travy v noci IMHO nejsou prilis vybaveni, ale ze by to museli delat v pondelni dopoledni spicce ...
No ono v noci se tráva blbě seče.
A zrovna v případě D1 mezi Prahou a Brnem není v noci provoz o moc nižší,jak přes den,alespoň co se kamionů týče.
Myslel jsem si,že šířka jízdního pásu je dostatečná na to,aby šel udělat provoz ve dvou pruzích na úkor odstavného s omezením v levém pruhu na šířku vozidel 2m.Udivuje mně,že to nejde (asi) praktikovat.
A zrovna v případě D1 mezi Prahou a Brnem není v noci provoz o moc nižší,jak přes den,alespoň co se kamionů týče.
Myslel jsem si,že šířka jízdního pásu je dostatečná na to,aby šel udělat provoz ve dvou pruzích na úkor odstavného s omezením v levém pruhu na šířku vozidel 2m.Udivuje mně,že to nejde (asi) praktikovat.
Je to asi kvuli bezpečnosti pracovníků SSÚD. Kolik lidí by se našlo co by i na omezení 80 jeli přes 130 tak radši uzavřou pruh.
V tom nevidim az tak uplne fatalni problem. Holt by si a to rameno (nebo na bok auta) pridelali jeden dva reflektory... Alespon by byli dostatecne oznaceni a i po tme neprehlednutelniviky píše:No ono v noci se tráva blbě seče.
No a jak to teda bude s tema nedavno zrekonstruovanyma usekama? Pujdou do renovace, nebo ne?
Par tech kratkejch zrekonstruovanejch useku je v kategorii D 27,5 a s CB povrchem (pri opravach se tam loni veslo 2+2), takze u nich osobne tipuju, ze renovaci maji za sebou.
Muj tip je obdobny, ale precijenom v nasem kocourkove netreba se ridit zdravim rozumem, ze?!
Ja bych se moc nedivil, kdyby treba zacali tu generalni reko na usecich, ktery jsou v lepsim stavu a momentalne ji potrebujou nejmin
ale rozkopat to tam, kde je uz nova kategorie, to by bylo moc i na mistni kocourkov 
Podle mě se začnou rekonstruovat příští rok 3 úseky (nevím které ale nedávno jsem viděl nějakou mapu které) a každý o délce cca 10 km. Věřím že vyberou ty nejhorší úseky.