Itálie
Re: Itálie, Praha – Řím, Variante di Valico
To bohužel netuším, ono o tom není nikde česky ani řádka, já jsem luštil italštinu 
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 22.4.2016 9:06:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: necitujte, když reagujete na předchozí příspěvek
Důvod: necitujte, když reagujete na předchozí příspěvek
Re: Itálie, Praha – Řím, Variante di Valico
Tam jsem si všiml, že italové v omezení používaj přenosné leddiodové ťuplíky co se přes den nabijou a v noci svítí takže je krásně vidět kudy se tím omezením proplésthonza86 píše: Ještě malá poznámka k A22: jel jsem v pondělí v noci, kdy bylo na Brenerské dálnici A22 plno oprav – snížená rychlost, průjezd jedním pruhem (samozřejmě se pracuje i v noci) a v sobotu, když jsem se vracel bylo již vše opraveno!![]()
Re: Itálie
Ja skromne dodam ze na A22 sa rozsiruje odstavny pruh medzi Veronou a Trentom, aby sa mohol pouzivat ako 3. pruh v pripade hustej premavky. Take nieco je uz na Dialnici A14 cez Bolognu.
Tento rok na A22 medzi Modenou a Veronou by sa mala dialnica zacinat rozsirovat o 3 pruh a navyse sa chysta projekt na pokracovanie tejto dialnici az po Sassuolo, kde je koncentrovana vyroba keramickych okbkladov a dlazieb.
Tento rok na A22 medzi Modenou a Veronou by sa mala dialnica zacinat rozsirovat o 3 pruh a navyse sa chysta projekt na pokracovanie tejto dialnici az po Sassuolo, kde je koncentrovana vyroba keramickych okbkladov a dlazieb.
Jak to vypadá s rozšiřováním dálnice A4 mezi Terstem a Benátkami? Děje se tam něco?
Zaciali prace na prvy usek Quarto d´Altino -San Dona´.
Úsek A1 Modena - Bologna je krásný čtyř pruh, ale s 110
tak, snad mě z jedné noční cesty nepřijde od systému Tutor dopis, protože občas jsem tam 130 asi měl
Jinak je je ježdění v Itálii na dálnicích neuvěřitelný opruz. Fakt hrůza. Všude samý radar, práce na silnici se šedesátkou, kde všichni jedou 90 a rychlostky, kde místo 110 je 90
Horší poježdění na dálnicích jsem už dlouho nezažil.
Na úseku A1 Firenze - Bologna se pracuje, souběžně s trasou se staví nový pás dálnice pro rozšíření na tři pruhy. Bohužel nemám nic vyfoceno, přeci jenom, jejich A1 je tam ještě horší než naše D1.
Za cca 800 km 60 €, to je pěkná pálka. Nechtěl bych tam bydlet. Povrch sice hezký, ale tím to končí.
Jinak je je ježdění v Itálii na dálnicích neuvěřitelný opruz. Fakt hrůza. Všude samý radar, práce na silnici se šedesátkou, kde všichni jedou 90 a rychlostky, kde místo 110 je 90
Na úseku A1 Firenze - Bologna se pracuje, souběžně s trasou se staví nový pás dálnice pro rozšíření na tři pruhy. Bohužel nemám nic vyfoceno, přeci jenom, jejich A1 je tam ještě horší než naše D1.
Za cca 800 km 60 €, to je pěkná pálka. Nechtěl bych tam bydlet. Povrch sice hezký, ale tím to končí.
"Za cca 800 km 60 €, to je pěkná pálka. Nechtěl bych tam bydlet. Povrch sice hezký, ale tím to končí."
neznam situaci ale pro denni dojizdeni bude asi vyrazna sleva?
neznam situaci ale pro denni dojizdeni bude asi vyrazna sleva?
Tak optimisticky bych to neviděl. Dá se koupit Telepass jednotka pro elektronické platby, která ale implicitně žádnou slevu nenabízí. Nějaká nejvyšší verze asi nějaký diskont má, max. ale 0,1 ceny dolů. Zkrátka, je to opravdu hodně mastné.
Na většině tras na severu Itálie není alternativa v podobě slušné původní I jako u nás. Když se rozhodnete dálnici objíždět, pojedete trvale v koloně s průměrem pod 50 kmh. A to téměř v jakoukoli denní dobu (tak od 8 ráno až do 11 večer). Pokud se chcete někam dostat včas, nezbývá než zaplatit.
Co si pamatuju z navstevy Toscanska cca pred 3 lety, tak se A1 od Florencie na Bolognu budovala v uplne jine trase nez stavajici dalnice, mela tam byt rada tunelu apod. Zbytek pres Apeniny byl opravdu sama zatacka s povrchem blizicim se D1, az pak kousek pred Bolognou byl novy usek.martin píše:Na úseku A1 Firenze - Bologna se pracuje, souběžně s trasou se staví nový pás dálnice pro rozšíření na tři pruhy. Bohužel nemám nic vyfoceno, přeci jenom, jejich A1 je tam ještě horší než naše D1.
Medzi Modenou a Bolognou na A1 je 130. 110 je len cez Bolognu.
Vzhledem k chaosu v Itálii by klidně bylo možné, že jsem něco přehlédl. Navigace mi tom 4 pruhu taky ukazovala 130, ale byla tam 110. Já jel víceméně 110 přesně podle GPS a nebyl jsem ani nejrychlejší, ani nejpomalejší a na ostatních bylo vidět, že nezávodí (aby taky jo, když nad tím dohlíží Tutor), což je v Itálii nevídáno. Takže opravdu se přikláním k tomu, že tam je 110. Alespoň v létě, což dokazuje i následující vygooglený příspěvek.
http://it.answers.yahoo.com/question/in ... 324AAgI5R2úsek z Modeny do Bologna má čtyři pruhy (plus nouzové), ne dvě (alespoň to bylo až do listopadu, v poslední době jsem si, že úsek silnice, pak v případě vzdálenost 5 měsíců, věci se změnily ...). Rychlostní limity nevím, ale jsem si jistý, že čtyři pruhy: dálnice byla rozšířena před 4 lety v této kritické sekce, která zahušťuje automobilové dopravy z dálnice Brenner (který končí v blízkosti křižovatky Modena), a to zejména v letních prázdnin. 110km / h pravděpodobně proto, že tento velký objem provozu. Pro lektory, nemám nic proti tomu: existují hranice, musí být respektována.
Ja tam totiz byvam ked somv Taliansku, myslim v modene a pred emsiacom nez som odysiel nic som nevedel zeby davali 110km/h. Neprisalo nahodou alebo nebola mokra vozovka? Co pisali na informacnych tabulach? Ja viem ze na Muk s A14 je 110 ktora konci par metrov po pripajacom pruhu. A 100ka je ori MUK s A22 Brennero.
Jak funguje ten Tutor ? Ví to někdo ?martin píše: ....... když nad tím dohlíží Tutor
tutor funguje tak ze su kazdych niekolko km brany ktore maju kamery a monitoruju priemernu rychlost. Ak priemerna rychlost je vyssia nez max. povolena rychlost tak odfoti znacku a potom pokuta je poslana domov. tolerancia je 5%.
Kazda brana Tutora moze dokonca merat v tom momente rychlost a odfotit hriesnikov.
Tutor vie rozoznat o akeho druhu vozidla ide a teda aj jeho max. povolenu rychlost.
Tutor vykonava ulohu ako 6000 policajtov.
Na usekov kde je namontovany , znizil nehodovost o 19% a naozaj vacsian ludi dodorziava max. povolenu rychlost.
Kazda brana Tutora moze dokonca merat v tom momente rychlost a odfotit hriesnikov.
Tutor vie rozoznat o akeho druhu vozidla ide a teda aj jeho max. povolenu rychlost.
Na usekov kde je namontovany , znizil nehodovost o 19% a naozaj vacsian ludi dodorziava max. povolenu rychlost.
Tak já myslím, že nejdůležitější údajem z odkazu je snížení počtu úmrtí při dopravních nehodách od 51%. Myslím, že to je dost jasný důkaz, že dodržovaní maximální povolené rychlosti má významný vliv na bezpečnost.eucitizen píše:tutor funguje tak ze su kazdych niekolko km brany ktore maju kamery a monitoruju priemernu rychlost. Ak priemerna rychlost je vyssia nez max. povolena rychlost tak odfoti znacku a potom pokuta je poslana domov. tolerancia je 5%.
O Tutoru jsme diskutovali o stránku dřív.
Té statistice moc nevěřím, resp. nemyslím si, že samotné dodržování rychlosti může snížit umrtí o 50%. Těch vlivů bude mnoho. Odhaduji, že současně došlo k úpravě kritických úseků. Navíc úmrtnost na silnicích slušným tempem klesá v celé Evropě.
Té statistice moc nevěřím, resp. nemyslím si, že samotné dodržování rychlosti může snížit umrtí o 50%. Těch vlivů bude mnoho. Odhaduji, že současně došlo k úpravě kritických úseků. Navíc úmrtnost na silnicích slušným tempem klesá v celé Evropě.
ano, klesa, protoze radary jsou vsude jelikoz je to stale vice a vice levnejsi zalezitost.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Věřím jen statistice, kterou jsem si sám zfalšoval.
Ono je totiž 50% a 50%.
Pokud tam jeden rok zahynou 4 lidi a druhý jen dva, tak tu máme pokles o 50% v absolutních číslech nehodovosti ale nula, nula prd.
Ale nějak nechápu tu snahu některých lidí nechat se masochisticky buzerovat státem.
Dálnice jsou nejbezpečnější komunikace s minimem smrtelných nehod.
Rychlost hraje roli jen v případě samotné nehody, co se výše způsobených následků týče, ale jako taková za nehodu nemůže, za tu může nepozornost, nevěnování se řízení či chyba řidiče.
Rychlost je prostě jen jednoduše snadno vymahatelná, stejně jako špatné parkování.
Ono je totiž 50% a 50%.
Pokud tam jeden rok zahynou 4 lidi a druhý jen dva, tak tu máme pokles o 50% v absolutních číslech nehodovosti ale nula, nula prd.
Ale nějak nechápu tu snahu některých lidí nechat se masochisticky buzerovat státem.
Dálnice jsou nejbezpečnější komunikace s minimem smrtelných nehod.
Rychlost hraje roli jen v případě samotné nehody, co se výše způsobených následků týče, ale jako taková za nehodu nemůže, za tu může nepozornost, nevěnování se řízení či chyba řidiče.
Rychlost je prostě jen jednoduše snadno vymahatelná, stejně jako špatné parkování.
R48 -> D48 se podařilo!
Naprostý souhlas, stát se ale pasivním účastníkem nehody, kdy někdo, kdo jel přes povolenou rychlost (například v protisměru), mě smete ze silnice tak mi to bude opravdu PRD PLATNÝ - protože za to nemohu a následky ponesu maximální. Proto je třeba, aby tu maximálku dodržovali VŠICHNI a to nevyjímaje ty, co jsou přesvědčení "že to zvládnou" a že tím "nikoho neohrozili", víme?Martin z Ostravy píše:Rychlost hraje roli jen v případě samotné nehody, co se výše způsobených následků týče, ale jako taková za nehodu nemůže, za tu může nepozornost, nevěnování se řízení či chyba řidiče.
Pro zajímavost odkazy na vizualizaci výstavby mostu přes Messinskou úžinu mezi Kalábrií a Sicílií:
http://www.youtube.com/watch?v=sWT8_CAsEi8
http://www.youtube.com/watch?v=DHz-OsgHHJM
http://www.youtube.com/watch?v=sWT8_CAsEi8
http://www.youtube.com/watch?v=DHz-OsgHHJM
A ten most se bude stavět ? Na you tube je kupa videí v italštině s názvem "No Ponte Messina ... ", italsky neumím, ale řekl bych, že místním se to moc nelíbí.
Hlavně je proti místní mafie, která má velký kšeft z trajektů a dalších služeb. Ovšem taky si kladu otázku, jestli se bude stavět, přesněji, kdo je schopen takový projekt v současné době zafinancovat.Country píše:....A ten most se bude stavět ? Na you tube je kupa videí v italštině s názvem "No Ponte Messina ... ", italsky neumím, ale řekl bych, že místním se to moc nelíbí.
Ale podle toho co jsem při svém pozdněletním výletu do týhle oblasti viděl, by byl most pořeba jako sůl...Standa píše:Hlavně je proti místní mafie, která má velký kšeft z trajektů a dalších služeb. Ovšem taky si kladu otázku, jestli se bude stavět, přesněji, kdo je schopen takový projekt v současné době zafinancovat.Country píše:....A ten most se bude stavět ? Na you tube je kupa videí v italštině s názvem "No Ponte Messina ... ", italsky neumím, ale řekl bych, že místním se to moc nelíbí.
-
Diaľničiar
- VIP
Jsou zástanci pro most i jeho odpůrci. Na obou stranách leží ekonomické aspekty: jedna strana tvrí, že most připraví o práci právě lidi, co obsluhujú trajekty a další dopravu co na chudém jihu je hodně a že náklady 4 mld. € se tak brzo nevrátí a že se zde poškodí ŽP. Druhá strana naopak most obhajuje jako ekonomickou úsporu času a možnost dalších investicí, které naopak přibudnou, i když né v námořnictví.