VMO: Dobrovského B
Re: VMO: Dobrovského B
Nebýt různých obstrukcí kolem této stavby, tak už se mohlo dávno jezdit. Dnes jsou problém lowe...
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
-
Marooned17
Možná by Brno mělo přestat lít peníze do chiméry odsunu nádraží a zafinancovat si VMO samo, jako to dělá Praha se svým MO.
Hlavně že si Praha staví svůj VMO (R1) za svoje vtipálku.Marooned17 píše:Možná by Brno mělo přestat lít peníze do chiméry odsunu nádraží a zafinancovat si VMO samo, jako to dělá Praha se svým MO.
Až na to, že když se něco jmenuje podobně (vnější x velký okruh), tak to neznamená, že to plní stejnou funkci..RACH píše:Hlavně že si Praha staví svůj VMO (R1) za svoje vtipálku.Marooned17 píše:Možná by Brno mělo přestat lít peníze do chiméry odsunu nádraží a zafinancovat si VMO samo, jako to dělá Praha se svým MO.
To co je Praze R1 je Brnu D1 + budoucí R43 (tzn. obchvat pro tranzit)
To co je Praze MO, to je Brnu VMO (tzn. okruh pro vnitřní dopravu města)
Marooned17 píše:Možná by Brno mělo přestat lít peníze do chiméry odsunu nádraží a zafinancovat si VMO samo, jako to dělá Praha se svým MO.
To nadrazi je min. 2x dulezitejsi nez VMO (no ikdyz VMO Zabovreska hori hodne) a momentalne se tam moc penez neleje.. rekl bych ze temer zadny.. protoze banhoof nema pravomocne uzemko.. navic nelze srovnavat rozpocty Prahy a Brna.. to Brno na to proste nema..
Dle mého naivního názoru se dalo modernizovat nádraží stávající, tam kde je. Sice by to taky nebylo zadarmo, ale aspoň by se tak nezrušila vazba na šalinovou magistrálu. Jenže Brňáci si v jediném místě, kam by se nástupiště dala napřímit, postavili Tesco a vytvořili tak důvod, proč to nejde.
Měl bych jeden dotázek.
Asi před týdnem se začalo s frézováním Hradecké mezi tunelem a Táborem ve směru do centra. Normálně bych řekl, že by se měl nový povrch pokládat těsně před zahájením provozu (když už kvůli ničemu jinému, tak alespoň kvůli záruce), ale to mi v tomto případě zrovna nesedí...
Nemáte někdo tuchy, co za tím frézováním je?
Asi před týdnem se začalo s frézováním Hradecké mezi tunelem a Táborem ve směru do centra. Normálně bych řekl, že by se měl nový povrch pokládat těsně před zahájením provozu (když už kvůli ničemu jinému, tak alespoň kvůli záruce), ale to mi v tomto případě zrovna nesedí...
Nemáte někdo tuchy, co za tím frézováním je?
protože pokračují i práce na kruháči v křižovatce Žabovřeská a Hradecká ( položen podklad plus obrubníky) tipoval bych to na možnost propojení Hradecké až na Tábor při využití i sjezdů na Královopolskou bez funkčních tunelů a druhé galerie
Taky mě to zaujalo. Druha galerie ještě bude trvat i když most je hotov a galerie taky tak propojení vázne. Možná se bude jezdit přes kruháč, kdo ví...
Hmm, tak dnes už se vesele začal na vyfrézovaném úseku pokládat asfalt:-)
dneska v MF dnes rozhovor se Štěpaníkem, že asi stáhne žalobu
mělo by to být na brno.idnes.cz - Brno 21. století, ale nevidím to
Tady:Hobr píše:dneska v MF dnes rozhovor se Štěpaníkem, že asi stáhne žalobu
http://brno.idnes.cz/dobrovskeho-tunely ... zpravy_kol
Tak to by byla dobrá zpráva. Tak snad to stáhnou a peníze se nezkrátí.
ne to není tenhle článek
Podle mne to sem patří neboť průchodnost trasy Tomkovo náměstí - D1čka bude po spuštění VMO Dobrovského narážet na úzké hrdlo "Žabiny-Pisárky".the.klokan píše:Ty Pisárky nebo spíš přesněji VMO Žabovřeská je něco podobného jako D1 přes Přerov. Na obou stranách budou mnohamiliardové stavby a uprostřed zůstane dvoupruhový, relativně krátky úsek, kde se z jedné strany sjíždí 5 pruhů do jednoho a z druhé 4 pruhy do jednoho. Bez tohoto úseku mi to fakt příjde podobné, jako postavit D1 severně i jižně od Přerova a nechat to tak být. Docela se divím, že se o tomto úseku celorepublikově vůbec nemluví jako o "potřebné stavbě". Možná je to taky chyba brněnských a jihomoravskcýh politiků, kteří to dost netlačí.Ale tohle už taky moc nepatří k tunelům Dobrovského...
Co by se určitě mělo urgentně řešit, jsou ty dva přechody pro chodce v úzkém hrdle. Tj. 5 pruhů do jednoho a ten jeden ještě tu a tam musí zastavit a čekat než přejde chodec. Levně by to šlo prozatímně nahradit nadchodem připraveným na 4pruh, betonové zábrany vstupu do vozovky a bylo by to na 5-6 let ještě snesitelné... Ale takhle - škoda slov...
Jedine co bych udělal je rozšíření pruhu směr do města zde:
http://www.mapy.cz/#x=16.568111&y=49.20 ... %9Bsto&u=m
http://www.mapy.cz/#x=16.568111&y=49.20 ... %9Bsto&u=m
-
the.klokan
Ale zase tolik chodců tam nepřechází. Vede to v podstatě jen mezi zahrádky.Marty píše: Co by se určitě mělo urgentně řešit, jsou ty dva přechody pro chodce v úzkém hrdle. Tj. 5 pruhů do jednoho a ten jeden ještě tu a tam musí zastavit a čekat než přejde chodec. Levně by to šlo prozatímně nahradit nadchodem připraveným na 4pruh, betonové zábrany vstupu do vozovky a bylo by to na 5-6 let ještě snesitelné... Ale takhle - škoda slov...
Už jsem mockrát přemýšlel, jestli by se tam do stávající silnice nevešly aspoň 3 pruhy (možná i 4). V tom nejjužším místě kolem úpravny vody by podle mě šel zrušit chodník pro chodce. Ten tam stejně skoro nikdo nevyužívá, protože se hlavně chodí a jezdí po Veslařské, kde vede i cyklostezka.
Nevite nekdo jak to bude vypadat s financovanim s aktualnim kompromisnim resenim rozpoctu? Takova ta nesmyslna pesimisticka vyhlidka, ze se to bude stavet az do 2014... to snad byl jen vtip nebo politicky natlak...
A pak by me zajimalo jestli pri castecnem zprovozneni se rusi vytyceni objizdnych tras, resp. jestli se muze zavrit nebo zustava v rezerve do kolaudace. Konkretne mam na mysli Horovu/Minskou. Tam by to slo po zprovozneni galerii a kruhace...
Ad. Zabovreska... zas tak malo to neni hlavne v lete je to pristupovy bod k rekreacnimu pasu u reky (cyklostezka, tenis, ...). Ja tam treba prechazim casto. Taky tam casto jezdim a krome samotnyho prechodu je zradna i ta zastavka kdy se tam motaji clovicci, u kterych jeden nikdy nevi jestli budou prechazet nebo ne...
A pak by me zajimalo jestli pri castecnem zprovozneni se rusi vytyceni objizdnych tras, resp. jestli se muze zavrit nebo zustava v rezerve do kolaudace. Konkretne mam na mysli Horovu/Minskou. Tam by to slo po zprovozneni galerii a kruhace...
Ad. Zabovreska... zas tak malo to neni hlavne v lete je to pristupovy bod k rekreacnimu pasu u reky (cyklostezka, tenis, ...). Ja tam treba prechazim casto. Taky tam casto jezdim a krome samotnyho prechodu je zradna i ta zastavka kdy se tam motaji clovicci, u kterych jeden nikdy nevi jestli budou prechazet nebo ne...
Dneska jsem byl na obhlídce a druhý most finišuje. Chybí položit asfalt. Tak samo je kolem kruháče docela ruch, takže snad do zimy otevřou něco nového...
Most a kruháč bude do 1-2 měsíců hotovej a asi půjde do provozu, jinak by tak nekvaltovali, ale druhá galerie se nestihne už je z důvodu té megakupy hlíny, kterou navezli na místo nájezdu do ní. Takže počítám, že prostě nechtějí nechat nový most na Královopolské směrem do centra hotový jen tak stát ladem a pustit to přes něj. Jak jsem se včera díval, tak začali pokládat asfalt od kruháče směrem k tomuto mostu a pravděpodobně se tedy výhledově převede doprava směrem do centra a na Pisárky následovně: nový most Královopolská - pak ostrý provizorní nájezd doleva na silnici směřující na kruháč - průjezd přes kruháč - ostré odbočení doprava a opět provizorní nájezd na už zprovozněnou galerii směr z centra, kde se dnes provizorně jezdí. V tomto řešení vidím celkem velký dopravní komplikace, protože ty kamiony, který budou kličkovat na provizorním sjezdu, kruháči a nájezdu to směrem na Prahu totálně zacpou. Ale hlavně že bude zprovozněnej druhej most, to je strašně důležitý..
Myslím že se bude jezdit takhle... Navíc i kdyby se jezdilo protisměrem tak by to mělo výhodu, protože bych konečně mohl jet do i z centra v pohodě...
- Přílohy
-
- Bez názvu.png (225.72 KiB) Zobrazeno 6421 x
Tak jsem dneska něco nafotil:
https://plus.google.com/photos/11531448 ... 3156901633
Stavba se sakra pohla !
Jinak asi nejzajimavější foto - https://lh4.googleusercontent.com/-UMF4 ... G_7285.jpg
Že by pul profil ?
https://plus.google.com/photos/11531448 ... 3156901633
Stavba se sakra pohla !
Jinak asi nejzajimavější foto - https://lh4.googleusercontent.com/-UMF4 ... G_7285.jpg
Že by pul profil ?
Pekne!
Diky! Si mi prave usetril nadchazejici sobotni odpoledne ... uz uz jsem se tam s fotakem chystel tez 
-
the.klokan
Ja jsem se tam chystal uz asi mesic
Jsem zvedav, kolik nakonec tunely a radiala dostanou penez. Pokud to bude jakkoliv mene, nez bylo puvodne planovano, prijde mi to hodne hodne spatne rozhodnuti. Tohle je proste obrovska stavba ve velkem meste, ktera zpusobuje v celem sirokem okoli dopravni problemy. Navic jsou dalsi ulice v okoli zavrene (Pionyrska...) a nektere objizdne trasy v doslova tragickem stavu (Horova, Minska).
Chapu, ze rozpocet je hodne politicke rozhodnuti a kazdy region je potreba nejak uspokojit, ale aniz bych chtel myslet nejak "brnocentricky", tohle je proste potreba dokoncit co nejrychleji i kdyby se jine stavby zatim nemeli zacinat!
Jsem zvedav, kolik nakonec tunely a radiala dostanou penez. Pokud to bude jakkoliv mene, nez bylo puvodne planovano, prijde mi to hodne hodne spatne rozhodnuti. Tohle je proste obrovska stavba ve velkem meste, ktera zpusobuje v celem sirokem okoli dopravni problemy. Navic jsou dalsi ulice v okoli zavrene (Pionyrska...) a nektere objizdne trasy v doslova tragickem stavu (Horova, Minska).
Chapu, ze rozpocet je hodne politicke rozhodnuti a kazdy region je potreba nejak uspokojit, ale aniz bych chtel myslet nejak "brnocentricky", tohle je proste potreba dokoncit co nejrychleji i kdyby se jine stavby zatim nemeli zacinat!