[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět
mapman
Autor

Re: Opravy D1

Příspěvek od mapman »

Vybírají se skutečně ty nejhorší úseky, které to budou se ukáže podle toho, jak dobře půjdou povolovací procesy...
Užovka

Příspěvek od Užovka »

minulý týden jsem jel po trase Praha-Brno-Bratislava-Gyor-Balaton-Zagreb-Split a musím souhlasit s názorem, který tu psal někdo přede mnou... naše D1 a D2 jsou nejhorší dálnice široko daleko !!! je mi dost smutno při srovnání s maďarskou M7 nebo chorvatskou A1, obzvlášť při pomyšlení, že H a HR jsou na tom ekonomicky hůře než ČR a to ani nepočítám rychlost a kvalitu výstavby :-(
po zdražení dáln. známek je to super vizitka pro transit. návštěvníky...možná mi někdo vyčte, že toto se tu melduje furt dokola, ale potřeboval jsem si někde ulevit...sorry :-))

p.s. rekonstrukce D1 10 let ? není to trochu dlouho ??
vaclav

Příspěvek od vaclav »

uzovko, D1/2 jsou podstatne starsi nez chorvatske a madarske dalnice, rekonstrukce se chysta. povime si za 30 let (tj. 2041), ktera dalnice na tom bude lip.
ps: budme radi, ze D1 je alespon jaka je.
siesa

Příspěvek od siesa »

vaclav píše: budme radi, ze D1 je alespon jaka je.
:ok: to je presne muj nazor..
Btw. taky jsme si mohli v 90. letech rici, ze je lepe nacpat prachy do oprav stavajicich dalnic, nez stavet nove, a mohli jsme mit D1 a D2 jako ze skatulky....Nicmene co by asi rekli obyvatele dalsich kraju na to, ze k nim dalnice chybi? :? Ostatne tem tranzitujicim ridicum, pro ktere je nase D1 ostuda, by se asi taky nelibilo, kdyby relaci napr. Rozvadov-Bohumin jeli sice po peknych 200 km opravene dejednicky, ale vetsinu trasy by pak museli absolvovat po silnicich prvnich trid.. Tento scenar se mi osobne jevi jako vice ostudny :oops:
Koneckoncu nechapu, proc by se obyvatele regionu, ktere byly v poslednich letech napojeny na dalnicni sit, meli rozcilovat, ze se dalnicni znamka zdrazuje.. Podle me je to racionalni vyvoj...Vice dalnic (cti pohodlnejsi cestovani do vice koutu republiky) -- drazsi znamka...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no já bych spíš řekl - dálniční známky by být neměly viz. německo ... přece logika je jasná jsme daňoví poplatníci, takže na výstavbu a opravy přispíváme daněmi, tak proč ještě platit za to, co už se postavilo za naše peníze? to přece nemá logiku ... podle mě by dálnice měly být zdarma, pak by je daleko víc lidé využívali a nevyhýbali se jim a hned by se víc ulevilo některým obcím či městům a když stát nemá peníze na stavbu, tak ať prostě zastaví rozkrádání jenom korupce ročně spolyká 120 miliard viz. nedávný článek na idnes, tak to je myslím dost peněz na stavby a známky nejsou potřeba :-))) proč víc sypat do trychtýře, není lepší zacelit díry (rozuměj zastavit rozkrádání ve velkém)? a hned by bylo dost na opravy D1 a další stavby D1 0136 0137 atd. a možná by se dala opravit D1 i rychleji než za 10 let - omlouvám se za vyčerpávající článek :-) trošku OT ale týká se to peněz na opravy D1
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
RACH

Příspěvek od RACH »

Já jsem pro dálniční známky. Jedním z důvodu je bezpečnost. Kdyby byly dálnice zdarma tak by na ni vyrazil každej s prominutím "strejda" třeba i se Š-120, nebo Favoritem. Nyní jezdí po okrskách a libují si jak šetří. Tak proč to měnit. Já státu klidně přispěju.:P
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no a co by bylo špatného na tom favoritu a š-120 ? právě naopak jeli by po dálnici a nejezdili by skrz obce a zejména v zimě by si taková ostrava a pod. libovali, že tu je méně neekologických aut myslím, že ekologicky správné :-) jen ať jezdí favority atd. po dálnici mají na to právo, řídí je daňoví poplatníci přece a je jejich věc, jaké auto mají či kolik jedou od toho je dálnice je tam předjížděcí pruh :-) ale tak taky známku zaplatím než se crcat po okreskách ;-) jen si myslím, že zrušení známek by bylo vůči d. popl. správné :-) to je celé :-) snad to pomůže opravám cest a výstavbě :-)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a hlavně opravě D1 z prahy do brna a snad jednou i z brna do vyškova .-))
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

vaclav píše:uzovko, D1/2 jsou podstatne starsi nez chorvatske a madarske dalnice..
Zrovna maďarská M7 v úseku Budapešť-Siofok je stará dost. Pamatuji si na cestu po ní někdy v polovině 80. let a bylo to pěkné poskakování, naše D1 na tom tehdy byla líp.
balance

Příspěvek od balance »

Začala avizovaná oprava mostu Vysočina:
Přílohy
vysocina.jpg
vysocina.jpg (104.09 KiB) Zobrazeno 7182 x
viky

Příspěvek od viky »

RACH píše:Já jsem pro dálniční známky. Jedním z důvodu je bezpečnost. Kdyby byly dálnice zdarma tak by na ni vyrazil každej s prominutím "strejda" třeba i se Š-120, nebo Favoritem. Nyní jezdí po okrskách a libují si jak šetří. Tak proč to měnit. Já státu klidně přispěju.:P
Jenže i ten strejda přispívá na výstavbu a provoz prostřednictvím spotřebních daní,DPH atd.,tak vo co go?Má právo tam jet!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Jenže to by tam překážel našim "spěchálkům", co si pletou dálnici (od slova daleko) s "rychlycí" (od slova rychle). 8-)
viky

Příspěvek od viky »

Pokud nejedu méně,jak 80km/h a používám pravý pruh,tak není co řešit.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

viky píše:Pokud nejedu méně,jak 80km/h a používám pravý pruh,tak není co řešit.
To já vím, ale vysvětlujte to těm, co jim vadí, že nějaké jiné auto bude takového řidiče předjíždět (dejme tomu rychlostí 110 km/h) a oni za ním budou muset v levém pruhu (óóóó hrůzo) zpomalit.
Nebo je snad jiný důvod, proč tady někomu vadí na dálnici "strejda se stodvacítkou"? ;) Co na to RACH?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jak to souvisí s opravou D1?
R48 -> D48 se podařilo!
viky

Příspěvek od viky »

no ono je to OT už od příspěvku bumbika.Chce to přesunout do Odpočívky-systémy zpoplatnění (asi?)
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... ke-kolony/

Tak a teď jsem zvědav na ten dopravní masakr kolaps... Jestli bych měl stát hodinu v koloně, tak to bych už raději jel po D11 -/- R35 a byl bych doma rychleji
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
dantex

Příspěvek od dantex »

Jel jsem přes most ve VM dnes ráno cca v 7:30, směrem na Brno 1 pruh, na Prahu 2. Ani na jedné straně žádná kolona nebyla.
dobrenz

Re: Opravy D1 - zcasti provadene jiz v 90.letech

Příspěvek od dobrenz »

ale prace jsou tak nekvalitni, ze se novy povrch po 5-6 letech opet rozsypal. Ja si troufnu rici, ze Rusaci a cesi maji nejhorsi silnicni a dalnicni infrastrukturu. To je OSTblock, Slovaci a madari uz se meni na WESTBlock, ale jako kazda cesta, bude tezka-ale aspon nadeje. U nas nevidim tu nadeji. vy jo?
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

dantex píše:Jel jsem přes most ve VM dnes ráno cca v 7:30, směrem na Brno 1 pruh, na Prahu 2. Ani na jedné straně žádná kolona nebyla.
Kupodivu ani v pátek 16. odpoledne ve špičce to nebyl žádný masakr. Do Brna dva pruhy bez problému a na Prahu byla pomalujedoucí kolona asi jen k Shellce - cca 300-400m. Pamatuju tam horší kolony z dřívějších oprav dilatací.
Nepochopitelné pro mě je jak ve stejný den u nehody u Velkého Beranova dokázali řidiči-čumilové udělat 5km téměř stojící kolonu jen tím, že zpomalovali, aby si prohlédli dvě ťuknutá auta v odstavném pruhu (častý jev na našich dálnicích).
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

DefiantM píše: ... aby si prohlédli dvě ťuknutá auta v odstavném pruhu (častý jev na našich dálnicích).
Policie tomu říká Syndrom čumilů :D
Sch

Příspěvek od Sch »

OT: Jednou jsem viděl u nehody postavenou mobilní protipohledovou bariéru. Nevím už kde to bylo, ale každopádně nebylo na co čumět a jelo se plynule. Čumilové jsou všude i v cizině a tohle řešení mi přišlo originální a účinné. Jen jde o to kdo to bude vozit? policie v Transporterech nebo hasiči nebo správce komunikace?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Sch píše:OT: Jednou jsem viděl u nehody postavenou mobilní protipohledovou bariéru. Nevím už kde to bylo, ale každopádně nebylo na co čumět a jelo se plynule. Čumilové jsou všude i v cizině a tohle řešení mi přišlo originální a účinné. Jen jde o to kdo to bude vozit? policie v Transporterech nebo hasiči nebo správce komunikace?
ott: no vidite, treba to bude zrovna v tech novych kombi passatech.
balik

Příspěvek od balik »

D1, ve směru Praha, 98,1 - 96,65 km
15.9.2011 - 11.10.2011

Uzavírka stoupacího jízdního pruhu z důvodu opravy havarijního stavu CB vozovky. Doprava vedena 2 jízdními pruhy ošířce 3,5ma 2,5m. (Stoupání od Slavníče k Agipce).
Stoupací pruh je v dlouhých souvislých úsecích úplně vybourán až na podkladní vrstvy. Místy je na té pláni vidět příprava nějakého armování.
balik

Příspěvek od balik »

Btw. už nějaký čas se zhruba kolem 156. směrem do Prahy bez zjevné příčiny zpomaluje (postupně na 80; ovšem pouze teoreticky). Hupy ani díry nad poměry obvyklé v tomto úseku nevidět... To bude nějaké "prošlé" svodidlo, ne?
Odpovědět

Zpět na „D1“