Co se bude stavět? Rozpočet SFDI 2012
Re: Co se bude stavět? Rozpočet SFDI 2012
Takže výsledná částka je kolik? 41 mld? Už jsem se v tom různém dílčím navyšování, přesunování, vydírání a handrkování přestal orientovat..
Odkud je ta zpráva?Bobek píše:Vláda jednomyslně schválila návrh státního rozpočtu na příští rok. Schodek rozpočtu má činit 105 miliard korun, do Státního fondu dopravní infrastruktury byly přesunuty čtyři miliardy z dluhové služby a rezervy na dofinancování.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
otázkou je, kolik se toho reálně bude stavět, když pouze 4 miliardy ukrojí doprava z žádaných 9 - 14 miliard ... snad brzo ministerstvo dopravy nastíní rozvoj dopravy s těmito penězi ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Teď už asi odkudkoliv.martini píše:Odkud je ta zpráva?
Království a půl princezny za 511.
Ja se zkusim znovu zorientovat.
Na dopr. stavby jde z Fondu SFDI + MD + dane PHM SILNICNI atd.
Nebo to je vse v tech 41 mld.
A kolik je asi realne na stavbu novych nebo pokracovani zastavenych silnic.
Na dopr. stavby jde z Fondu SFDI + MD + dane PHM SILNICNI atd.
Nebo to je vse v tech 41 mld.
A kolik je asi realne na stavbu novych nebo pokracovani zastavenych silnic.
jak já to chápu, tak jde z národních zdrojů 41 miliard a k tomu bude zbytek peníze fondů EU a tudíž dohromady to vidím cca 80 - 90 miliard ale nevím přesně ... myslím, že se začne s modernizací D1 a začne se se stavou D1 přerov lipník a budou pokračovat přípravy dalších staveb a postupně se dokončí aspoň část rozestavěných nic moc víc nečekám 4 miliardy nejsou ani 8 ani 9 ani 14 miliard požadovaných ...
No kdyz se divam na mapu OPD tak vypada ze je vse (krom D8) postaveno.
Takze by mela Eu platit a platit.
Co ja jsem tak vnimal tak je zatim z velkych proj. Morav. Budejovice.
Takze by mela Eu platit a platit.
Co ja jsem tak vnimal tak je zatim z velkych proj. Morav. Budejovice.
4 mld. Kč tu situaci bohužel nezachrání, ale trochu snad pomohou. Není zatím z těch novin zjevné, jaká je struktura těch 4 mld. Kč, jestli jsou to vše pouze národní zdroje do dotace pro SFDI, pak ano, národní by šly na 41 mld. Kč tj. celkový rámec včetně OPD a EIB by byl 59 mld. Kč, oproti letošním 62 mld. Kč.
4 milardy absolutne nic neresi, je to uplne nic, jedine co pomuze je PPP, zavest mito aspon 2 kc/km u osobnich aut. Rekonstrukce D1 jsou vyhozene penize, melo se to udelat rovnou s rozsirenim na 3 pruh, coz nez by se realizovalo, tak by se D1 rozpadla.
Za 2 kc/km si budes jezdit po te dalnici sam ale..
Podle mě by se měla spotřební daň posílat přímo ŘSD. Pak by to bylo spravedlivé...
Část spotřební daně (z PHM) jde na SFDI (pro D,R,I, železnice a vodní cesty), část dostávají přímo kraje (pro II a III). Zbytek se rozpouští ve zbytku státního rozpočtu. Systém bych asi neměnil, ale ten podíl SFDI (a tedy i ŘSD) by šel určitě zvýšitWarcz píše:Podle mě by se měla spotřební daň posílat přímo ŘSD. Pak by to bylo spravedlivé...
2Standa: A stavební firmy okamžitě navýší ceny (když budou zdroje) a jsme zase tam, kde teď. Jen s tím rozdíálem, že zbohatne pár majitelů zahraničních firem. Nevidím v tom řešení.
4mld. místo 9mld. - a tak to vypadalo že je velkej bojovníka. Řeči a jen řeči - divadlo pro voliče. Absolutní priporita stavby financované z EU, aby se nemusely vracet peníze (nebo co nejmíň), z nových pouze JV část SO kolem Prahy D1-D11 a reko D1. Nic víc to nebude. Zapomeňte na D3.
myslim, ze nemate pravdu, viz slovensko.MPMP píše:2Standa: A stavební firmy okamžitě navýší ceny (když budou zdroje) a jsme zase tam, kde teď. Jen s tím rozdíálem, že zbohatne pár majitelů zahraničních firem. Nevidím v tom řešení.
Samozřejmě, ale toto určitě už napadlo nejednoho úředníka MD či SFDIWarcz píše:Podle mě by se měla spotřební daň posílat přímo ŘSD. Pak by to bylo spravedlivé...
Nicméně jak už jsme tu několikrát počítali, finance SFDI výběru SD z paliv plusminus odpovídaly. Nevim jak teď při vládě škrtů, ale bejvalo to tak šedesát na šedesát. Ovšem DPH zaplacený hospodama taky nejde na rozvoj sítě hospod 
Obecně: spotřební daň může mít cílené určení, zatímco DPH je jednoznačně "daň z funkčního prostředí" a to nedělá daný obor, ale celá společnost - tedy DPH patří MF.
ano, to by bylo nejlepší, aby si mohli nechat mejt všechna službení auta po 500,- Kč ještě vícekrát, než dvakrát denně a nechat od nějaký pochybný firmy zalejvat kytky na chodbách za 150 000 Kč měsíčne.....Warcz píše:Podle mě by se měla spotřební daň posílat přímo ŘSD. Pak by to bylo spravedlivé...
myslíte, že je reálné, že by začala stavět D1 - Přerov - Lipník nad Bečvou? přijde mi, že 4 miliardy jsou spíš almužna než solidní finanční injekce pro rozpočet dopravy dodatečně ... když pan ministr dopravy Dobeš tak "bojoval" ???
ber to jako slušný kompromis. Původně měla být nula. Buďme rádi za tohle.
Copak DPH. Ale hlavně daň z alkoholu nejde zpět na rozvoj palírenjonáš píše:Nicméně jak už jsme tu několikrát počítali, finance SFDI výběru SD z paliv plusminus odpovídaly. Nevim jak teď při vládě škrtů, ale bejvalo to tak šedesát na šedesát. Ovšem DPH zaplacený hospodama taky nejde na rozvoj sítě hospod
No já jsem konečnej spotřebitel .. jak a kde to vyráběj mě nezajímá 
dnes schvalovaný rozpočet na 41mld.Kč - v rozpočtu 2011 byl předpoklad pro rok 2012: 47mld ze státního rozpočtu (z toho plánováno 32,1mld. ŘSD, 12,6mld. SŽDC, 0,5mld ŘVC, 1,8mld. ostatní) + 16,1mld. OPD + 5,2mld EIB - celkem 68,4mld.
Tenkrát šlo o navýšení o 14mld (33+14=47), letos snížení o 10mld, nakonec přidány 4mld.
Rok 2009 bylo celkem 73,1mld., r. 2010 96,0mld. (36mld ze státního rozpočtu), r.2011 61,3mld. (33mld. ze státního rozpočtu).
Tenkrát šlo o navýšení o 14mld (33+14=47), letos snížení o 10mld, nakonec přidány 4mld.
Rok 2009 bylo celkem 73,1mld., r. 2010 96,0mld. (36mld ze státního rozpočtu), r.2011 61,3mld. (33mld. ze státního rozpočtu).
Existuje tedy uz podrobna verze rozpoctu, ktery byl vcera schvalen? Na sfdi.cz ani vlada.cz jsem nic nenasel ...
Rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2012 a střednědobý výhled na roky 2013 a 2014
č.j. 903/11 - bod 4 schůze vlády 21.9.2011
Předkládá: ministr dopravy
Výsledek jednání vlády: Schváleno.
Rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2012 a střednědobý výhled na roky 2013 a 2014
č.j. 903/11 - bod 4 schůze vlády 21.9.2011
Předkládá: ministr dopravy
Výsledek jednání vlády: Schváleno.