ja jsem si myslel, že se tam dočasně změní přednost na té křižovatce, tj. hlavní II/486 Rychaltice -II/648 a od Brušperku asi pořádná stopka - je nějaký důvod proč by toto takto nešlo?Martin z Ostravy píše:Problém, který jsem zaznamenal i při nedělním provozu, je křižovatka doprovodky (II/648) s II/486, kde se tvoří zatím cca 200m mini kolona.
D48 Rychaltice – Frýdek-Místek
Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Není mi znám žádný důvod proč by to nešlo. Možná k tomu nakonec dojde až se to tam zaseká.
Ona není změněna přednost ani za mostem v Rychalticích, takže při sjezdu z I/48 se dává přednost II/486.
Ona není změněna přednost ani za mostem v Rychalticích, takže při sjezdu z I/48 se dává přednost II/486.
R48 -> D48 se podařilo!
No moment,však jste někdo psali,že se měnila přednost na doprovodce.Měl jsem za to,že právě tam-tj 486 versus 648

-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Šlo o "kosmetickou" úpravu na křižovatce II/648 se severní rampou MÚK viz https://picasaweb.google.com/1119791566 ... 7144439490
R48 -> D48 se podařilo!
tak jsem si to projel сelé autem (neděle 1600), celé značení objíždky je divné až zavání diletantismem
Omezeni na 10t
Omezeni na 10t
- od FM není omezení 10t
- z druhé strany od Příbora TAKY nikde není (jel jsem od MÚK u Skotnice)
- neni žádná objíždka NA via Ostrava z Příbora apod.
- jedině pod mostem v Rychalticích směr Příbor-FM je omezení na 10t
Z toho pro mne vyplývá, že to jediné omezení na 10t pod mostem je jaksi navíc ...
A chci vidět to, až tam nějaký kamion bude chtít dodržet pravidla (není kde se tam otočit apod.)
- směr Příbor-FM - musí se dávat 1 krát přednost
- sjezd z I/48 zleva II/486 od Hukvald
dělala se kolona na 5 aut
- sjezd z I/48 zleva II/486 od Hukvald
- směr FM - Příbor - musí se dávat 2 krát přednost
- sjezd II/647 od FM zleva
všichni dávají přednost autům pokračujícím po II/486 do Brušperku ale i VŠEM co jedou po objížce I/48
(nevěří totiž, že dotyční zahnou doprava na II/647)
dělala se kolona na min. 20 a více aut - nájezd z II/486 na původní I/48 - přednost protijedoucích II/486 od Hukvald
dělala se kolona na 5 aut
- sjezd II/647 od FM zleva
- omezení na 10t
- přednost na těch křižovatkách
- hlavní po II/647 II/486 I/48 (pak budou mít auta z Brušperku nebo Hukvald problém ...)
- případně malé kruhové objezdy jako na I/67 během uzavřeného mostu přes Olši I/59 v Karviné
No jsem zvědavý jak to bude vypadat zítra ve špičce.
-
Milan Křístek
- Kontaktovat uživatele:
Omezení průjezdu vozidel nad 10t je kvůli opravě mostu ve Fryčovicích a instalaci značky bych viděl v nekoordinaci označení tohoto omezení dopravy a současným převedením dopravy na stavbě R48 na obslužnou komunikaci. Doufám, že se během týdne značka přesune na správné místo, až za křižovatku silnic II/648) s II/486 směrem na Brušperk.
http://www.kamito.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Já si to myslím taky, typický paskvil "Když levá ruka neví co dělá pravá".Milan Křístek píše:bych viděl v nekoordinaci označení tohoto omezení dopravy
Je dneska odpovědná právě jedna instituce, co si tuto kolizi měla pohlídat? nebo mají odpovědnost všichni a tím pádem nikdo?
Značení na druhých třídách stanovují obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Takže tady nejspíš úředníci z Frýdku.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Kruhové objezdy jsou nesmysl, není tam dostatek prostoru, autobusy ani kamiony by se tam nevytočily.hiob píše:
Podle mne je nutné opravit
- omezení na 10t
- přednost na těch křižovatkách
- hlavní po II/647 II/486 I/48 (pak budou mít auta z Brušperku nebo Hukvald problém ...)
- případně malé kruhové objezdy jako na I/67 během uzavřeného mostu přes Olši I/59 v Karviné
Bude třeba upravit přednosti, tj.preferovat provoz z I/48.
Na dopravniinfo.cz se ale píše k uzavírce, že ji vydal Krajský úřad.mapman píše:Značení na druhých třídách stanovují obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Takže tady nejspíš úředníci z Frýdku.
To znamená, že magistrátní úředníci uzavírku připraví a kraj schvaluje?
Potom by vina padala na kraj.
R48 -> D48 se podařilo!
kolik je nutné místo pro odbočení kamionu doleva? kdyby střed KO byl jen jeden kužel umístěn 6m od protější strany křižovatky T. Subjektivně mám pocit, že to co je u Karviné se do Rychaltic může vlézt za cenu posunutí středu KO.Martin z Ostravy píše:Kruhové objezdy jsou nesmysl
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
R48 -> D48 se podařilo!
Neznáte nějaký kontakt na konkrétní osobu, která by se mohla postarat o změnu přednosti? Je to úplně proti zdravému rozumu aby řidiči na "jedničce" dávali přednost řidičům na "dvojce"! S tím jsem se zatím nikde nesetkal !!! Zasekává se to tam hodně a to nejezdily dnes kamióny a zatím není zima!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No, ono málokdy se na objížďkách mění přednosti, je to totiž dosti rizikové kvůli "ježdění po paměti", prostě místní jsou zvyklí a změnu většinou neregistrují a dochází k nehodám.
Tady by to ale skutečně chtělo preferovat tu II/648 s provozem z I/48.
Podle všeho je třeba se obrátit na odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu Frýdku - Místku.
Tady by to ale skutečně chtělo preferovat tu II/648 s provozem z I/48.
Podle všeho je třeba se obrátit na odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu Frýdku - Místku.
R48 -> D48 se podařilo!
Na slovenské D1 u Pov Bystrice po dobu výstavby byla také hlavní z D1 na I/61.Obecně si myslím,že by to mělo být automaticky.
tak by směrem od fryčovic a od hukvald osadili značky "pozor změna místní úpravy 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nehody budou vždycky, tomu se nedá nikdy úplně zabránit. Kdyby šlo o pár dní, tak by se to dalo vydržet, jako se semafory, ale je to na dlouho. Kdyby se to řádně označilo, muselo by to fungovat. No uvidíme!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Neříkám, že je to tak správně, jen jsem se snažil osvětlit možný myšlenkový pochod toho, kdo vymýšlel aktuálně aplikovanou úpravu.
Pondělí ukáže, k té změně podle mého nakonec dojde, bude to v řádech dnů.
Kdo se případně hlásí, že dá podnět na odbor dopravy?
Pondělí ukáže, k té změně podle mého nakonec dojde, bude to v řádech dnů.
Kdo se případně hlásí, že dá podnět na odbor dopravy?
R48 -> D48 se podařilo!
O uzavírce silnice první třídy rozhoduje Krajský úřad, to bezpochyby. To dopravní značení si ale stanovují úřady podle zatřídění silnice o jakou jde. Stanovení od ORP je pak pouze podkladem pro vydání rozhodnutí o uzavírce krajem. Já myslim, že pokud někam psát tak je ideální ozvat se na obě místa, tj. jak odbor dopravy MSK tak na Odbor dopravy Frýdek-Místek: http://www.frydekmistek.cz/cz/obcan/org ... podarstvi/
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes to tam na doprovodce solidně postávalo až nahoru na kopec ve směru od F-M, když jsem projížděl cca okolo 10:30. Opravdu nešťastné řešení.
R48 -> D48 se podařilo!
no myslím, že změna přednosti v jízdě na sebe nedá dlouho čekat ... ale je samozřejmě otázka, jak rychle to bude
bumbik píše:no myslím, že změna přednosti v jízdě na sebe nedá dlouho čekat ... ale je samozřejmě otázka, jak rychle to bude
Když jsme dneska o objížďce natáčeli (škoda, že se to v Událostech v regionech neobjevilo, snad zítra), tak nám PČR i kraj řekli, že se přednost měnit nebude. Dle PČR kvůli nebezpečí tragických nehod, dle kraje kvůli husté autobusové dopravě Rychaltice - Fryčovice, která by pak neměla šanci jezdit včas.
Mimochodem, značka 10t zmizela. Ještě dopoledne jsme ji natočili. Ptal jsem se na ni několika lidí z PČR, magistrátu FM a kraje. Asi to teprve zjistili (dala to tam prý SÚS) a nechali rychle sundat. Prý se přemístí za křižovatku s doprovodkou.
Tak v tom případě bych tam nechal policajta s placačkou. Bože tohle je demence...
No hlavně,že autobusová doprava jezdící po I/48 jezdit včas bude...mipol píše: , dle kraje kvůli husté autobusové dopravě Rychaltice - Fryčovice, která by pak neměla šanci jezdit včas.
přesně tak viky .... nechtěl jsem to psát, ale máš pravdu, např u hájova včera stálo lidí a čekali na bus měl zpoždění min. 5 min, bo jsem jel cca v 10:50 a odjezd busu byl 10:40, pokud se to nezměnilo ... jsem si hned říkal, že to bude kvůli doprovodce a tomu dávání přednost autům na II/486 ... a to je to kousek ... ale marné nejspíš příští jízdní řády posunou, bo pokud se ta přednost měnit nebude, tak i po postavení dálnice bude veřejná doprava dávat přednost při sjezdu z doprovodky, takže pak už vlastně budou busy jezdit včas (po posunutých jízdních řádech)