D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
FlakY`

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od FlakY` »

Nejdelší kolony mohou vytvořit kamióny. 5-10 min se dá přežít, pokud to pomůže bezpečnosti. A sláva, za tu značku... Ten policajt by tam nebyl vůbec špatný, aspoň by si řidiči zopakovali lekce z Autoškoly :D
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Pjoter

Příspěvek od Pjoter »

bumbik píše:přesně tak viky .... nechtěl jsem to psát, ale máš pravdu, např u hájova včera stálo lidí a čekali na bus měl zpoždění min. 5 min, bo jsem jel cca v 10:50 a odjezd busu byl 10:40, pokud se to nezměnilo ... jsem si hned říkal, že to bude kvůli doprovodce a tomu dávání přednost autům na II/486 ... a to je to kousek ... ale marné nejspíš příští jízdní řády posunou, bo pokud se ta přednost měnit nebude, tak i po postavení dálnice bude veřejná doprava dávat přednost při sjezdu z doprovodky, takže pak už vlastně budou busy jezdit včas (po posunutých jízdních řádech)
Co jsi napsal je nesmysl. Po dokončení stavby bude na doprovodce mizivý provoz a žádné kolony a zpoždění se tvořit nebudou.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jenže to bude až bůhvíkdy a já mluvil o tom, že do té doby to určo dočasně posunou ty jízdní řády ... aspoň by to dávalo smysl ... ale třeba né a zpoždění řešit nebudou ... uvidíme :-)
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Tak jsem dnes jel po doprovodce, natočil jsem to mobilem, kvalita nic moc, tak se nelekněte, a je to bez zvuku, ale jde tam trochu vidět, jak tam masivně dneska bagrujou zeminu ze stavěného podjezdu do Krnalovic a jinak tatrovky odvážely zeminu, kterou bagrujou v kopci za rychalticemi, v místě budoucí hlavní trasy podél doprovodky ... bohužel to se mi nepodařilo natočit proti slunci, bylo to nesledovatelné, tak snad příště ... :-)¨jinak i v den státního svátku čilý stavební ruch na celé hlavní trase, co jsem měl možnost za jízdy vidět ... jinak na doprovodce kolony ve směru na frýdek-místek, co jsem jel zpět tak jen pár aut ... a předjížděli jen poláci :-)

http://www.youtube.com/watch?v=iyy2QPgSpBg
http://www.youtube.com/watch?v=yccZpZ73kNE
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

No pěkně se do toho zakousli, je třeba to zase nafotit :)
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jinak tam u místa podjezdu do krnalovic byl geodet a měřil, kde to má být no ... a jinak za tou průmyslovou zónou chlebovice to vypadalo na násyp jak kdyby škváry ... a vypadalo to dost čerstvé jinak na konci v lysůvkách tam se makalo na tom tunelu ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

škoda té kvality. Jsem zvědav za jak dlouho se ta silnice rozbije, teď je fakt pěkná :P
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
bumbik

Příspěvek od bumbik »

já tu psal o tom, že ta doprovodka ten nápor nevydrží, ale psali tu jiní, že je na to stavěná, tak snad to bude ok, bylo by škoda zlikvidovat takovou skvělou cestu :-)
hiob

Příspěvek od hiob »

nevšiml si někdo, zda začli ryhle pracovat i na připojovacím pruhu Exit 38, tak aby převedený provoz nemusel jezdit pod mostem - počítá se s tím vůbec, že se toto provede v předstihu?
R48E38napojeni.jpg
R48E38napojeni.jpg (22.71 KiB) Zobrazeno 5903 x
bumbik

Příspěvek od bumbik »

psal to tu martin nedávno - že nejspíš udělají napřed severní větve múk aby se na doprovodku dalo napojit přímo ze 48čky a nemuselo se sjíždět pod most ... a pak dodělají jižní větve ...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Zatím jsem nezjišťoval přesný postup, ale z logiky věci by tomu tak mělo být, že nejprve se udělá levý pás + severní větve, tam se to přehodí a pak se udělá pravý.
Na severních větvích jsem si nevšiml, nějakého urychlení, avšak z poseldních fotek je zřejmé že nájezdová větev na Příbor je v pokročilejším stavu, než zbytek.

Cesta to vydrží, toho bych se nebál, když tak se pak nahodí nový obrus :)

Je třeba si uvědomit, že stále nejsou všechna SP a chybí některé přeložky, což brání dalšími postupu např.: v Zelinkovicích je problém s přeložení veřejného osvětlení, což brání stavbě podchodu.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

měl jsem za to, že nejprve udělají severní i jižní větve a pak odstraní ty panely z mostu co jsou u středního dělícího pruhu ve směru na FM, které zúžují 2 pruhy na 1 a bude se jezdit v levých jízdních pruzích, aby mohli v pravé pruhy překopat do definitivního stavu ... ale zřejmě nějak nacpou auta v obou pruzích pouze na severní větve ... ale to vše je daleko, tak uvidíme ;) jinak dneska bylo o doprovodce v tv za chvilku nahodím link :-)

Edit: koukám aktualizovala se mi stránka a kolega už mě s linkem předběhl :-) já to viděl v poledních událostech :-) tak nic :-)
mipol

Příspěvek od mipol »

Na ŘSD mi řekli, že v Rychalticích se bude jezdit jenom měsíc a pak bude převeden provoz na nově vybudované větve MÚK. Které jsem nezkoumal, tohle se mi stejně do reportáže nevešlo.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

zdravím michala poláška :-) no pokud to bude na nových větvích múk, tak to bude buď viz. můj obrázek výše nebo viz. obrázek od hiob :-)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Je to tak, stav výstavby tomu nasvědčuje.
Dnešní foto https://picasaweb.google.com/111979156609306877043/R48RychalticeFM2992011
a pár videí
http://www.youtube.com/watch?v=WMqi3HETYIA
http://www.youtube.com/watch?v=UXJccMYQpdE
http://www.youtube.com/watch?v=dFrOpXj3ST8
http://www.youtube.com/watch?v=yzXOXqVv9q4

Edit: Ještě jsem zapomněl, že když jsem se tam vyskytoval, tak na výjezdu z Rychaltic sledoval dopravu z dodávky dopravní policista.
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jak to vypadá na doprovodce? Už je to lepší?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jel jsem tam minulý týden ve čtvrtek večer cca 20:30 a můžu říct že i v tak pozdní dobu kolona jak kráva ... a o víkendu jsem tam jel a kolona žádná, ale teď v týdnu vůbec, tak nevím snad někdo napíše
Michel

Příspěvek od Michel »

Tak přináším svou první a zároveň letos asi poslední cyklofotoreportáž :-) ze stavby R48 úseku Rychaltice - Frýdek:

https://picasaweb.google.com/1141975523 ... directlink

foceno dnes odpoledne

popisky doplním ráno :-)

EDIT: popisky doplněny

Jinak co se změnilo oproti Martinovým fotkám z minulého týdne:
*přibyla další část stropu tunelu Lysůvky
*byla odtěžena část náspu na bývalé I/48, místo které bude pro R48 postaven most
*byla odtěžena zemina okolo zídky ve stoupání z Rychaltic na FM
Naposledy upravil(a) Michel dne 7.10.2011 17:05:17, celkem upraveno 1 x.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Dík za fotky. :)
Co tak ještě koukám:
- tak se dost pohly zemní práce na tělese za tunelem směr Příbor
- pokročilo odstrojování bednění na mostu přes sil. III třídy a potok Vodičná
- rovněž pokročily práce na tělese mezi mostem přes hlavní trasu a mosty Chlebovicemi
- na mostním objektu na nájezdové rampě severní větve položena izolace
- zbroušen povrch v místech mostních objektu
Škoda absence fotek jižní větve MÚK
R48 -> D48 se podařilo!
Michel

Příspěvek od Michel »

Rádo se stalo :-)
Nj, omlouvám se :oops: , příště se polepším :-)
Do Rychaltic jsem přijel kolem půl šesté a nejvíc jsem se těšil na ten tradiční most (nad čtyřpruhem I/48 směr Příbor) :jidlo: a dvakrát jsem vyjel na kopec, abych zjistil, že jsem jel špatnou odbočkou a teprve napotřetí jsem se trefil :kladivo: takže teprve až kolem šesté jsem konečně na kýžený most dorazil, a pak už jsem jel rychle domů, abych co nejméně cesty jel za tmy...takže na ty jižní větve už nějak nezbyl čas...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Aha, takže neznalost terénu a špatná příprava :D
Jinak docela štreka z Havířova :o
Na jižní větev sjedu zítra a bude to :)
R48 -> D48 se podařilo!
Michel

Příspěvek od Michel »

Jj :D na mapě to vypadalo celkem jasně a jednoduše (a to jsem ji měl i s sebou - cyklistickou od Shocartu 1:60 000), ale realita byla trošku jiná :-D

Jj, k začátku (resp. konci) úseku u FM to je 25 km, to je v pohodě, ale pak pojíždění okolo samotné trasy je dalších cca 10 km, hledáním toho mostu jsem nějaké 2 km taky najezdil a z Rychaltic domů cca 32 km + jsem vlastně ještě cestou k R48 fotil R56 mezi výjezdy 49 a 51 a to jsem si asi 2 km taky zajel (abych si vyfotil návěst 1000 m před výjezdem 49 :) ) a pak jsem si ještě asi 5 km zajel kvůli taťkovi, protože už jsem byl asi 2,5 km na cestě, a taťka mi volal, že jsem mu odvezl klíče, které potřebuje :) Takže celkem mám na tachometru 78 km :-) na odpolední výlet fakt celkem štreka :-)
Jinak jak daleko daleko to máš z Ostravy? :-) (snad nevadí, že tak směle tykám, když jsme vlastně kolegové cyklisté :-) )

Tak to bude fajn, když nafotíš tu jižní větev :-) , akorát meteorologové předpovídali včerejšek jako poslední teplý slunečný den - proto jsem taky vyrazil na kolo už včera - a teď se zdá, že měli pravdu, tak přeju, ať ti to počasí na focení alespoň trochu vyjde.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Poslal jsem ti SZ, aby jsem tady zbytečně nepěstovali OT ;)
Jinak na focení to dnes nevypadá, leje jak z konve, snad zítra :(
R48 -> D48 se podařilo!
Michel

Příspěvek od Michel »

Jasně, už jsme trochu začali odbíhat od dálnic k cyklistice :-)
Přeju, ať to zítra vyjde.

Jinak doplnil jsem popisky ke svým fotkám.
Odpovědět

Zpět na „D48“