Kde to bylo ...
Re: Kde to je
Ja bych to taky tipl nekam k Moravske Trebove (stoupani na hranu Hřebeče?)-xdas- píše:U Jevíčka?
Ne, ne.siesa píše:Ja bych to taky tipl nekam k Moravske Trebove (stoupani na hranu Hřebeče?)-xdas- píše:U Jevíčka?
Mělo to být téměř na rovině ... přes dvě železniční tratě, nějakou tu vodu a jednu či dvě silnice.
No tak pak me leda napada, ze by to mohlo byt nekde v useku Hradec-Turnov... Co treba u Horic??
Což mě inspiruje k dalšímu výstřelu od boku: kdysi se tu někde psalo o nějaké zvažované estakádě u Železného Brodu. Ale netuším, jestli se už 80. letech uvažovalo o trase cca v dnešní superseverní varianty.
Hodně od boku: Obchvat Olomouce? S nějakou přípravou na kanál D-O-L?
Škoda že tu není ten přikyvující smajlík jako ve Skype ... volně přeloženo ANO, to je správná odpověď.dd píše:Hodně od boku: Obchvat Olomouce? S nějakou přípravou na kanál D-O-L?
Prostě něco na tenhle způsob, přesnou polohu už si nepamatuju, snad to večer doma najdu.
Hlavně se proboha nikdo neptejte proč, na to se už asi dnes kloudná odpověď nenajde. Nicméně už tenkrát to bylo velké sousto a počítalo se s tím, že se postaví jeden most po kterém se bude dočasně jezdit 1+1 a až přestane stačit, tak se postaví druhej.
Možná pro to, že od té trati k druhé je to akorát záplavová zóna Q100. Koukněte http://mapy.kr-olomoucky.cz
Zajímala by mne fotka jak to vypadalo nyní při záplavách.
Zajímala by mne fotka jak to vypadalo nyní při záplavách.
Měl jsi je nechat ještě chvíli trápit, Petře.
Bylo by zajímavé s čím by ještě přišli. Zajímavá estakáda, která vedla takto. Už tehdy jim nevyšla ekonomika stavba a doba návratnosti, a byla zmíněna možnost nahrazení menšími mosty a násypy.
Proč vznikl návrh estakády? Nevím přesně, ale faktoru tam bylo více, železniční tratě, řeka Morava, průplav DOL, přístav a zájmy Olomouce v této části. V navazující studii už se estakáda neobjevuje.
Proč vznikl návrh estakády? Nevím přesně, ale faktoru tam bylo více, železniční tratě, řeka Morava, průplav DOL, přístav a zájmy Olomouce v této části. V navazující studii už se estakáda neobjevuje.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dvs: asi to bude fungovat jako suchej poldr
-- při poslední velký moravský povodni 1997 to tam snad ještě nebylo. Jednou se ukáže.
Poslední velká velká voda v Olomouci byla v roce 2006 (kulminace 534cm, v roce 1997 o metr víc - 647), takže hrubou představu už asi máme.
Království a půl princezny za 511.
A to mělo být necelých 5km... Podívejte se na dálnici A19 na Sicílii mezi Palermem a Ennou (nějak nedokážu dostat z googlu odkaz), ale mají na mapách i streetwiev. Značná část vede po estakádě korytem potoka (úseky dlouhé klidně 20km). Proč to nepostavili na úbočích okolních kopců naprosto nedokážu pochopit. Hold má Itálie asi peněz na rozdávání...Petr Pokorný píše:Hlavně se proboha nikdo neptejte proč, na to se už asi dnes kloudná odpověď nenajde. Nicméně už tenkrát to bylo velké sousto a počítalo se s tím, že se postaví jeden most po kterém se bude dočasně jezdit 1+1 a až přestane stačit, tak se postaví druhej.
Tu Sicílii bych sem vůbec netahal, tam se utápěly peníze z trošku jiných důvodů a má to co dělat s místní mafií 
Pravda, to vypadá jako celkem pravděpodobný vysvětlení. Zdá se, že jsem trošičku naivnímapman píše:Tu Sicílii bych sem vůbec netahal, tam se utápěly peníze z trošku jiných důvodů a má to co dělat s místní mafií
No třeba jen nechtěli dopadnout jak u Dobřenic ..
ale možná že znáte tamní geologii do detailů 
Tak další historický kousek ze zdrojů ŘSD. mbmat samozřejmě mlčí, bo jsem mu to prozradil. 
- Přílohy
-
- 252.jpg (252.78 KiB) Zobrazeno 6259 x
zrovna ty dlaždice si někde vybavuju, ale ten asfalt mě tam mate 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Zkusím střelit od boku.
D1 u obce Bělčice, směr na Brno.
Ja bych tipnul D5 smer Plzen, nekde mezi Rokycanama a Mytem, ale taky je to opravdu strileni od boku, neb ta fotka mi nepride tak stara - rek bych prvni polovinu 90. let
ale mozna me to napadlo jenom kvuli tomu asfaltu 
D5 to neníMax píše:Ja bych tipnul D5 smer Plzen ...
A tady? - směr Brno.
Tam je to ve stoupání, navíc by musely být skály vpravo.xcav8 píše:Zkusím střelit od boku.
D5 to taky není, a je to starší než 90. léta.Max píše:Ja bych tipnul D5 smer Plzen, nekde mezi Rokycanama a Mytem, ale taky je to opravdu strileni od boku, neb ta fotka mi nepride tak stara - rek bych prvni polovinu 90. let ale mozna me to napadlo jenom kvuli tomu asfaltu
To by na fotce musel být nadjezdjeni013 píše:A tady? - směr Brno.
Tož snažte se chlapi
Je to stavba D1 009 Soutice - Loket a dle mě by to mělo být zde směr PrahaLenny píše:Tak další historický kousek ze zdrojů ŘSD. mbmat samozřejmě mlčí, bo jsem mu to prozradil.