Proč?jonáš píše:tak se to v současnym právvnim bordelu dotáhnout už nedá.
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Protože slovo policisty nic neznamená 
Mimochodem, ty fixní radary a úsekovky vyřizuje pokud vim obec, čili policii to nijak nezatěžuje, leda že musí schválit instalaci.
Mimochodem, ty fixní radary a úsekovky vyřizuje pokud vim obec, čili policii to nijak nezatěžuje, leda že musí schválit instalaci.
Re: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)
Ano, já v podstatě taky, osobně často dělám to, že v případě silného provozu přizpůsobím v levém pruhu rychlost tomu vpravo a dojedu spolu s auty vpravo až na konec ve svém levém pruhu, kde se nechám pustit...
tak za tohle jsem nedávno jednomu kamionu ucvaknul kleštěma ventilek - ať má k tomu brždění provozu důvod!mapman píše:Ano, já v podstatě taky, osobně často dělám to, že v případě silného provozu přizpůsobím v levém pruhu rychlost tomu vpravo a dojedu spolu s auty vpravo až na konec ve svém levém pruhu, kde se nechám pustit...
promiň, ale od inteligentního člověka mi úmyslné brždění provozu přijde opravdu jako pitomost; to už by jsi mohl v koloně na dálnici rovnou zastavit odstavný pruh, aby ty grázlové co chtějí odbočit museli frontu poctivě odstát jako ti co jedou rovně!
Myslím, že mapman psal o situaci v hustém ale plynulém provozu a pokud je to v rámci několika set metrů, tak s ním souhlasím.
Zato střihání ventilků je projev inteligence
Zato střihání ventilků je projev inteligence
nejsem odbornik, takze hadam:Kubajsu píše: Můžete to nějak dokázat? Kolik stojí takový 1 úsekový měření? A kolik stovek tisíc by jich bylo potřeba aby se měřilo všude?
pocitam, ze jeden slusny radar stoji tak 250tis na pruh, na usekovem mereni na dvoupruhu to je 2x2x250 = mego. udrzba a sprava po dobu zivotnosti 10 let dalsi 2 mega? celkem 3mil za 24/7/365/10 ostrahu. bez hrozby stavky, uplatku a selhani lidskeho faktoru.
policejni hlidka ve dvou + auto = vuz 750tis? x 3 (obnova) + mzda jako 200(?) Kc/hod x 2 x 24 x 7 x 365 x 10 = temer 280mil. nepocitam benzin. plat bez bonusu, nakladu na kurzy, vybaveni uniformou atd.
tedy score je usekove mereni 3mil vs. policejni hlidka 280mil.
Jo a standardní policista nemá schopnosti na obsluhu foťáku?jonáš píše:Protože slovo policisty nic neznamená
Poslední "strategické detektory" v Praze vyšly cca 2mil/kus jen pořízení...vaclav píše:tedy score je usekove mereni 3mil vs. policejni hlidka 280mil.
Úsekové měření pokryje 1 místo a je k němu stejně potřeba pár lidí pro vyhodnocování měření. Policejní posádka (ani nemusí být dvoučlená a 24/365 služba není určitě potřeba, stačí namátkové střídání časů) pokryje menší město a z hlediska zaznamenatelných přestupků má mnohem širší záběr. Navíc ti lidé už na policii jsou, neříkejte mi že 1 policista nestačí na 200 lidí, mě to přijde až extrémně mnoho policistů...
Nehledě na větší účinek, kdy potenciální trest hrozí kdekoliv, kdykoliv a za cokoliv. Ne pouze na určitém místě o kterém každý místní ví a stává se tak pouze pastí na projíždějící zdaleka. A že jako pasti jsou stacionární měření často umísťována není snad potřeba diskutovat.
No kdyby byl statut "policista", tedy poměr služební, přiznán jen těm, kteří se pohybují v terénu, hned by ty čísla vypadaly jinak. Spíš se zajímejte o personální obsazení dopravky, to neni z těch numer ani desetina (a stejně půlka sedí v kanclu), navíc musíte zajistit služby nonstop čili potřebujete nejmíň čtyřnásobek lidí, než můžete v danej okamžík vidět v akci.
Jestli uměj fotit nevim, neznám jejich výcvik. Ani nevim, jestli maj foťáky v běžnym vybavení. Víte zas vy, co všechno musí taková fotka či video splňovat, aby mohla být bez potíží připuštěna jako důkazní prostředek? Já to nevim, ale asi to nebude jen "cvak, vyletí fogl".
Jestli uměj fotit nevim, neznám jejich výcvik. Ani nevim, jestli maj foťáky v běžnym vybavení. Víte zas vy, co všechno musí taková fotka či video splňovat, aby mohla být bez potíží připuštěna jako důkazní prostředek? Já to nevim, ale asi to nebude jen "cvak, vyletí fogl".
To je přeci úplně jedno, to je problém policie aby byla efektivní. Mě jako daňového poplatníka znamená to, že zatímco my máme 210 obyv./policistu, tak třeba Francie 271 (přes všechny své stávky a odbory), Rakousko 313, Německo 332, Švýcarsko 467, USA 429, Kanada 513, Norsko 633, Finsko 662. Když to tedy srovnám se státy ke kterým máme nejblíž, tak by se počet u nás rozhodně měl pohybovat mezi minimálně 310 - 350 obyvatel/1 policistu...jonáš píše:No kdyby byl statut "policista", tedy poměr služební, přiznán jen těm, kteří se pohybují v terénu, hned by ty čísla vypadaly jinak.
Jako důkaz má vždy slovo policisty větší váhu než občana, pokud se nejedná o přesně měřitelnou a dokumentovatelnou veličinu. Pokud by tvrzení bylo podloženo jakoukoliv fotografií (z které by šlo něco poznat), tak by měl být důkaz prakticky neprůstřelný. Pokud víte o nějakém případu kdy to tak nebylo, tak sem s ním.
Ježiš, jasně, mluvím o hustém provozu, kdy přizpůsobim rychlost těm vpravo, ne když to stojí ... Ten odstavnej využívám poměrně často k vyjetí ven... Ale ani to se nemá dělat a v civilozovanejch zemích na západ od nás si to moc lidí nedovolí...
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Odbočující si musí vystát frontu také, bohužel.Jaroslav píše:tak za tohle jsem nedávno jednomu kamionu ucvaknul kleštěma ventilek - ať má k tomu brždění provozu důvod!mapman píše:Ano, já v podstatě taky, osobně často dělám to, že v případě silného provozu přizpůsobím v levém pruhu rychlost tomu vpravo a dojedu spolu s auty vpravo až na konec ve svém levém pruhu, kde se nechám pustit...
promiň, ale od inteligentního člověka mi úmyslné brždění provozu přijde opravdu jako pitomost; to už by jsi mohl v koloně na dálnici rovnou zastavit odstavný pruh, aby ty grázlové co chtějí odbočit museli frontu poctivě odstát jako ti co jedou rovně!
Při koloně na dálnici máte povinnost ještě před zastavením vytvořit průjezdný pruh mezi prvním vnějším a středním pruhem / nebo mezi středními pruhy/ pro vozidla s právem přednosti v jízdě.
K tomu je možné vjet i do odstavného pruhu. Odstavný pruh není jízdní pruh, pokud tak není označen dočasně, např. opravy vozovky.
no ja myslel ze resime bezpecnost na silnicich. ja tady navrhuji vyhazet mraky linych a uplatnych policajtu vymenou za radary. cenove to vyjde lidove receno "stokrat" levneji (280/3). navic i video tlusteho plesateho pana, typicky to zastupce ceskeho ridice burana, je dukazem toho, ze kde je radar, tak tam si to buran nedovoli valit stopade. pokud vemu 280/3 a jeden usek jako 500m tak misto dvou policajtu pokryju temer 50km silnic. a to nonstop 24/7/365/10. navic jako bonus radar/kamera odchali i magory jako lacina.
Jasne a ty radary bude mit na starosti skupina lidi, kteri budou stejne uplatni jako ti policiste. Akorat jich bude min, takze budou disponovat akorat vetsi moci. Genialni...
Ona ani vybodovanému řidiči nic nezabrání v další jízdě, ani dalších 100 radarů. Viz dnešní http://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A111 ... zpravy_bor a takových zpráv by se našlo každý týden spoustu
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jasně, jenom jsem si tak přátelsky dloubnul. Jinak to podjíždění bych vnímal jako sice zakázané, leč prospěšné, neboť zkracuje fronty a podporuje plynulost provozu. V některých zemích je to podpořeno značkami (např. v Německu) a je tudíž legální... není tedy pravda, že si to lidé na západ od nás nedovolí... naopak v podobných věcech bych nás viděl jako jedny z nejumírněnějších řidičů...mapman píše:Ježiš, jasně, mluvím o hustém provozu, kdy přizpůsobim rychlost těm vpravo, ne když to stojí ... Ten odstavnej využívám poměrně často k vyjetí ven... Ale ani to se nemá dělat a v civilozovanejch zemích na západ od nás si to moc lidí nedovolí...
Nechápu proč bych nemohl jet v levém rychleji, když je tam volno ? !jonáš píše:MPMP: to je právě situace, se kterou jsem začal. Pokud oba pruhy jedou, byť jen třicítkou, nepoženu se šedesát ke šturcu, tam to zahamovat a vynucovat si zipování, když můžu hodit blinkr včas a někdo mi tam tu mezeru na zařazení nechá. Průjezdnost je pak podstatně větší, než když to pár vynucovačů převede na cukací zip .. ale nedělá mi problém se zdejšim zvykům přizpůsobit, když to tak chtěj mít a poskakovat
Asi nerozumím přidané hodnotě radarů a tohoto příspěvku... k čemu by byly radary, když 80 % nehod zapřičiňuje nevěnování pozornosti jízdě? Měření rychlosti mimo město je pouze a jenom hloupou buzerací bez přidané hodnoty...vaclav píše:no ja myslel ze resime bezpecnost na silnicich. ja tady navrhuji vyhazet mraky linych a uplatnych policajtu vymenou za radary. cenove to vyjde lidove receno "stokrat" levneji (280/3). navic i video tlusteho plesateho pana, typicky to zastupce ceskeho ridice burana, je dukazem toho, ze kde je radar, tak tam si to buran nedovoli valit stopade. pokud vemu 280/3 a jeden usek jako 500m tak misto dvou policajtu pokryju temer 50km silnic. a to nonstop 24/7/365/10. navic jako bonus radar/kamera odchali i magory jako lacina.
Na tuhle "logiku" jste přišel jak? Podle téhle Vaší "logiky" by se teda mělo zipovat i na konci pruhu pro pomalá vozidla, tedy pravý pruh by měl téměř zastavit, aby pustil "do zipu" ten plazící se kamion? Takhle to asi myšleno nebylo, že?Dr.Fe1 píše:... jedu v rámci možností (předpisů a okolností) co nejrychleji až na konec pruhu, tam se pak zařadím. Z logiky věcí pak vyplývá, že by se mělo zařazovat zipem, ať už to předpis vyžaduje nebo ne.
A obdobně na druhé straně - třípruhová dálnice se zužuje do pruhů 2, provoz nikoli malý, ale též nikoli hustý, prostě "se to dá zvládnout bez brzdění" a teď to tím levým mizejícím pruhem někdo "pere, co to dá" i když je upozorněn, že jeho pruh končí za 400m a potom za 200m. Opravdu je "v zájmu plynulosti", aby dojel maximální rychlostí až na konec (to jen cituji Vaše slova) a tam se někomu nacpal před kapotu a tím mu zkrátil bezpečný odstup na polovinu? Opravdu to považujete za žádoucí jev?
A teď zpátky k původnímu problému - bavili jsme se tu o městském provozu (původně tedy určitě
HOWGH
MPMP: No právě že je tady řeč o městském provozu a o kolonách před zúžením, jak sám na konci svého příspěvku přiznáváte. Nevím proč tedy zcela mimo souvislost mluvíte o provozu na dálnici a problematiku připojovacích nebo stoupaích pruhů, to jsou pochopitelně zcela jiné problémy. Takže znova: Řeč je o problému stojící nebo pomalu jedoucí kolony před zúžením, kde se v ČR všichni řadí do průběžného pruhu už kilometry před zúžením a druhý pruh nechávají nesmyslně prázdný. Narozdíl od vás si myslím, že je to chyba.
MPMP: No právě že je tady řeč o městském provozu a o kolonách před zúžením, jak sám na konci svého příspěvku přiznáváte. Nevím proč tedy zcela mimo souvislost mluvíte o provozu na dálnici a problematiku připojovacích nebo stoupaích pruhů, to jsou pochopitelně zcela jiné problémy. Takže znova: Řeč je o problému stojící nebo pomalu jedoucí kolony před zúžením, kde se v ČR všichni řadí do průběžného pruhu už kilometry před zúžením a druhý pruh nechávají nesmyslně prázdný.
Omyl - toto považuju za chybu též. Pokud je to skutečně STOJÍCÍ KOLONA, není o tom nejmenšího sporu. Tady se ale diskutovalo o situaci popsané takto:Dr.Fe1 píše:Řeč je o problému stojící nebo pomalu jedoucí kolony před zúžením, kde se v ČR všichni řadí do průběžného pruhu už kilometry před zúžením a druhý pruh nechávají nesmyslně prázdný. Narozdíl od vás si myslím, že je to chyba.
To není STOJÍCÍ KOLONA a jak správně píšete na městský provoz nelze uplatňovat pravidla pro dálnici. Potom ale žádám na pomalu jedoucí proud vozidel analogicky neuplatňovat pravidla pro stojící kolonu.jonáš píše:to je právě situace, se kterou jsem začal. Pokud oba pruhy jedou, byť jen třicítkou, nepoženu se šedesát ke šturcu, tam to zahamovat a vynucovat si zipování, když můžu hodit blinkr včas a někdo mi tam tu mezeru na zařazení nechá. Průjezdnost je pak podstatně větší, než když to pár vynucovačů převede na cukací zip
to MPMP: mestky provoz na???
Rychlost.silnice a dalnice vedou zpravidla mimo obec. Cechaj je typicky priklad legislativniho chaosu. Viz Praha/Jizni tangenta / vlevo 70kmh, uprostred 60kmh a pravy pruj jede 80kmh...Co k tomu dodat? Snad jen oznacit silnice ceduli pozor CIZKOV-extremin vyskyt pitomcu na 1qm.
cena patrně nejnovější úsekovky - 2 482 800 Kč bez DPHKubajsu píše:Můžete to nějak dokázat? Kolik stojí takový 1 úsekový měření? A kolik stovek tisíc by jich bylo potřeba aby se měřilo všude?vaclav píše:no vidite, a ani netusite, ze jste vlastne pro vyssi vydaje.
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01007 ... 6441203001
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
V Praze je aktuálně jediný stacionární neúsekový radar - v ulici Střešovická.jonáš píše:No já je na Roztylech často vidim, za tim stacionárnim cedulovym autoradarem, ze kterýho nejspíš berou po wifi data.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR