Nesouhlasím, že jezdím jezdím styl brzda-plyn. Jezdím styl 'kde ostatní brzdí, já podřazuji'!vaclav píše:vy jste zjevne mlady clovek, stejne jako treba rob3rt. tzn styl brzda-plyn.
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Je to marný, je to marný, je to marnýrob3rt píše:Nesouhlasím, že jezdím jezdím styl brzda-plyn. Jezdím styl 'kde ostatní brzdí, já podřazuji'!![]()
To jste nějakej zvláštní daňovej poplatník. Mně jako téhož spíš zajímá porovnání rozpočtu francouzský policie vs policie český, třeba vztaženo na milion normovaných obyvatel. Nikoli v jakých tabulkách a pod jakejma nomenklaturama jsou ti lidé vedení. A tam to asi bude drobátko jinak, počítám .. čili srovnávám užitnou hodnotu, kterou dostanu za nějakou sumu, stejně jako u jinýho zbožíKubajsu píše: To je přeci úplně jedno, to je problém policie aby byla efektivní. Mě jako daňového poplatníka znamená to, že zatímco my máme 210 obyv./policistu, ...
Mimochodem někde se na webu válí skutečný porovnání velikosti a struktury policejních složek, pro nejrůznější země evropy, ale hledat vám to nebudu. Jsou tam docela jiný numera než tyhlecty "z denního tisku".
A k tématu, dneska jsem potkal českýho zipovače v černý Laguně, na D1 u Šternova .. cca sto metrů před "zdí" vyjel z levýho, kde už byli všici dávno srovnaný, předjel zprava pět aut a vzorně zazipoval před ně. Prostě paráda, uměleckej dojem šest, sedm, a to celý za pětník, nekupte to
Naposledy upravil(a) jonáš dne 20.10.2011 17:36:49, celkem upraveno 1 x.
Re: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)
Já zas nechápu takovej výskyt dyslektiků, který nejsou schopný pochopit smysl psanýho textu. Kde jste sebral ty vaše "kilometry"? Jestli u Dfense, tak je tam zas běžte vrátit, jste asi tak padesátkrát mimo měřítkoDr.Fe1 píše: Opravdu nechápu proč bych měl úmyslně vytvářet kilometrovou kolonu v jednom pruhu a druhý nechávat prázdný, případně ten druhý blokovat neodůvodněně pomalou jízdou nebo cpaním se do průběžného pruhu daleko před koncem. To je naprosto proti smyslu předpisů i logiky. Nečekal bych na tomhle fóru takový výskyt "klouboučníků"
myslíe, že kdyby ten cizí státní příslušník, který projel ca.100km po komunikaci dálničního charakteru byl zaznamenán některou z oficiálních kamer, že by dostal více něž podmínku ?vaclav píše:...zaver - nasadit vice radaru (treba v kombinaci s kamerou, ta zachyti i ty ostatni prestupky - jak je zde pozadovano - a extratridu jako lacinu a trpisovskeho).
tedy třeba těch 5let nebo kolik dostal Lacina ?
zajímavý úsudek
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
takze cela zapadni vyspela civilazace hloupe buzeruje ridice?Jaroslav píše: Měření rychlosti mimo město je pouze a jenom hloupou buzerací bez přidané hodnoty...
pochopte, ze se svym autem si muzete jezdit treba 300km/h, ale ne na verejne komunikaci. tam proste plati pravidla a pravidla se musi dodrzovat. stejne jako ve sportu. chapu, ze s tim maji nekteri jedinci problem. ono se totiz tohle nedodrzovani pravidel v cesku zrcadli ve vsem, v politice atd.
ja tu pridanou hodnotu vidim v tom, ze kdyz vezu o vikendu rodinu na vylet, tak mam diky pravidlum jakousi jistotu, ze dojedeme zivi do cile.
no vidíte... a mě zase daleko víc ohrožuje nečitelný víkendový řidič který mi to (byť při mé legální rychlosti 130) švihne v 80 přímo před ksicht...vaclav píše:takze cela zapadni vyspela civilazace hloupe buzeruje ridice?Jaroslav píše: Měření rychlosti mimo město je pouze a jenom hloupou buzerací bez přidané hodnoty...
pochopte, ze se svym autem si muzete jezdit treba 300km/h, ale ne na verejne komunikaci. tam proste plati pravidla a pravidla se musi dodrzovat. stejne jako ve sportu. chapu, ze s tim maji nekteri jedinci problem. ono se totiz tohle nedodrzovani pravidel v cesku zrcadli ve vsem, v politice atd.
ja tu pridanou hodnotu vidim v tom, ze kdyz vezu o vikendu rodinu na vylet, tak mam diky pravidlum jakousi jistotu, ze dojedeme zivi do cile.
ne, nechci bránit bezohledné grázly co lítaj 250 a všichni se z nich mají po... říkám, že vozový park, dovednosti řidičů a podmínky jsou tak rozdílné, že není možné definovat jedna pravidla rychlosti - a tudíž jde o zcela bezdůvodnou buzeraci od jedinců kteří nechápou důležitost a roli jednotlivých faktorů ovlivňujících bezpečnost.
Použiji-li obrat Jeremy Clarksona, tak se Vás zeptám: "opravdu si myslíte, že je (byl) Concorde méně bezpečný jenom proto, že létal třikrát rychleji než boing?"
Aaaa, tak srovnávat jabka s hruškama, to by nám šlo! Bože můj, to je snad úplně něco jiného ...
Mimochodem, v ČR máme i takovéto "borce": http://www.mojevideo.sk/video/10d23/net ... olone.html
Mimochodem, v ČR máme i takovéto "borce": http://www.mojevideo.sk/video/10d23/net ... olone.html
ano, mate pravdu, cesi jsou proste burani. spatne jsou oba pripady - jizda nad limit i to braneni predjizdeni. a protoze jsme burani, musime se naucit jezdit podle pravidel a v zajmu vsech tyhle pravidla dodrzovat. respektovat ostatni lidi. tak jak to funguje na celem civilizovanem zapadu. (pozn. jenom dodam, ze delam asi 45tis km rocne)Jaroslav píše: no vidíte... a mě zase daleko víc ohrožuje nečitelný víkendový řidič který mi to (byť při mé legální rychlosti 130) švihne v 80 přímo před ksicht...
viz prispevky od 17.10.mapman píše:Aaaa, tak srovnávat jabka s hruškama, to by nám šlo! Bože můj, to je snad úplně něco jiného ...
ale lze, uplne jednoduse, v cele EU je max 50 mesto, max 90 (nekde 100) mimo.Jaroslav píše: říkám, že vozový park, dovednosti řidičů a podmínky jsou tak rozdílné, že není možné definovat jedna pravidla rychlosti
jde o max rychlost, ne optimalni ani doporucenou. ale maximalni.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Vaclave porušuješ pravidla viz http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=58&t=3120 článek 4 odst. 3
R48 -> D48 se podařilo!
takze kdyz se zaloguju a mam na svuj prispevek dve reakce, tak odpovim na jednu a pak se odloguju a za hodinu odpovim na druhy?
Martin - forum-policajt z Ostravy
Ad vaclav: v zasade staci pouzit pri psani odpovedi v editoru nekolika nasobnou citaci, tzn. kdyz pisu, tak si odscrolluju dolu a kliknu u toho ci ktereho prispevku na "citace", to muzu udelat i nekolikrat po sobe ...
Mimochodem, tohle pravidlo bych nevidel nijak rigidne, spis jde o snahu (teď omluvte to slovo) vychovávat uživatele fóra k lepší práci s fórem
Ad vaclav: v zasade staci pouzit pri psani odpovedi v editoru nekolika nasobnou citaci, tzn. kdyz pisu, tak si odscrolluju dolu a kliknu u toho ci ktereho prispevku na "citace", to muzu udelat i nekolikrat po sobe ...
Mimochodem, tohle pravidlo bych nevidel nijak rigidne, spis jde o snahu (teď omluvte to slovo) vychovávat uživatele fóra k lepší práci s fórem
Však taky není jedna nařízená rychlost, máte na dálnici plně k dispozici celej rozsah od 80 km/h do 130 km/h. Pochopitelně s dalšim omezenim aktuálníma podmínkama a stavem vozovkyJaroslav píše:.. říkám, že vozový park, dovednosti řidičů a podmínky jsou tak rozdílné, že není možné definovat jedna pravidla rychlosti
to může plati pro Vaše řidičské dovednosti a Váš vůzjonáš píše:Však taky není jedna nařízená rychlost, máte na dálnici plně k dispozici celej rozsah od 80 km/h do 130 km/h. Pochopitelně s dalšim omezenim aktuálníma podmínkama a stavem vozovkyJaroslav píše:.. říkám, že vozový park, dovednosti řidičů a podmínky jsou tak rozdílné, že není možné definovat jedna pravidla rychlosti
můj Vůz, mé řidičské dovednosti a zkušenosti a stav vybraných dálnic mi dovoluje jezdit velmi bezpečně na vybraných úsecí dálnice i přes 200 a na vybraných silnicích první třídy třeba i 140...
Nebo snad máte argument proč bych na liduprázdné nové dálnici v perfektním stavu (např D1 mezi 230 a 275 km) měl se svým Ferrari jet pomaleji než 200 km/h?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Stačí použít vícenásobnou citaci vizvaclav píše:takze kdyz se zaloguju a mam na svuj prispevek dve reakce, tak odpovim na jednu a pak se odloguju a za hodinu odpovim na druhy?
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=58&t=2885
mapman píše:Martin - forum-policajt z Ostravy![]()
Určitě ne rigidně, a nejde ani tak o výchovu, jako spíš o naučení lepší práce s funkcionality fóra
R48 -> D48 se podařilo!
No až vás předním sklem navštíví srna, tak už vám to v interiéru poví.Nebo snad máte argument proč bych na liduprázdné nové dálnici v perfektním stavu (např D1 mezi 230 a 275 km) měl se svým Ferrari jet pomaleji než 200 km/h?
No mně je srdečně jedno, jestli jezdíte trabantem nebo s trakařem. Zákony prostě uváděj jeden limit, kterej platí pro všechny, nebo si myslíte, že by vybraní jedinci měli mít povoleno i krást a zabíjet?Jaroslav píše: Nebo snad máte argument proč bych na liduprázdné nové dálnici v perfektním stavu (např D1 mezi 230 a 275 km) měl se svým Ferrari jet pomaleji než 200 km/h?
predpokladam, ze samozrejme myslite na prazdne dalnici.Jaroslav píše: Nebo snad máte argument proč bych na liduprázdné nové dálnici v perfektním stavu (např D1 mezi 230 a 275 km) měl se svým Ferrari jet pomaleji než 200 km/h?
duvod znam - protoze je to verejna komunikace. co kdyz tam takovej italskej srot shori a zablokuje tim dalnici?
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Zákon o provozu na pozemních komunikacích §18 odst. 3
Netřeba hledat jiné důvody.
velice dobre receno. zijeme v demokracii, stejny limit ma cela zapadni civilizovana polokoule. jakekoliv jine diskuze jsou jen hospodske blaboleni.kyk píše:Zákon o provozu na pozemních komunikacích §18 odst. 3
v podstate jde o jedine - dodrzovat demokraticky stanovene zakony. mit respekt pro ostatni lidi a byt tolerantni.
Dálnice je oplocená.adamos píše:No až vás předním sklem navštíví srna, tak už vám to v interiéru poví.
nemávaclav píše:stejny limit ma cela zapadni civilizovana polokoule
Dětskej vzdor?
Německo neni civilizovaný a místo srny může za horizontem ležet traverza vypadlá z náklaďáku. Rozhledový poměry jsou počítaný podle návrhový rychlosti, která je obvykle ještě pod maximální povolenou. A dálnice nebejvá prázdná, pokud chce někdo mermomocí testovat maximálku nějakýho křápu, ať si na to zajistí a zaplatí uzavření a zajištění úseku.
Německo neni civilizovaný a místo srny může za horizontem ležet traverza vypadlá z náklaďáku. Rozhledový poměry jsou počítaný podle návrhový rychlosti, která je obvykle ještě pod maximální povolenou. A dálnice nebejvá prázdná, pokud chce někdo mermomocí testovat maximálku nějakýho křápu, ať si na to zajistí a zaplatí uzavření a zajištění úseku.
No třeba takový James Bond... A rychlost mimochodem taky nedodržuje!jonáš píše:No mně je srdečně jedno, jestli jezdíte trabantem nebo s trakařem. Zákony prostě uváděj jeden limit, kterej platí pro všechny, nebo si myslíte, že by vybraní jedinci měli mít povoleno i krást a zabíjet?Jaroslav píše:Nebo snad máte argument proč bych na liduprázdné nové dálnici v perfektním stavu (např D1 mezi 230 a 275 km) měl se svým Ferrari jet pomaleji než 200 km/h?