[D48] obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
Re: R48 obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
aha zákaz ... to mě nenapadlo .. dobrý postřeh ... no jako k tomu mošnovu a nošovicím přidej Vlčovice, tam jsou taky v prům. zóně dodavatelé hyundai a průmyslová zóna ova hrabová ... k tomu chlebovická zóna a těch 20% dopravy přesun na D1 může být reálně přesný ... ale to se uvidí ... myslíte, že pak udělají nové sčítání dopravy na D1 a na R48 ?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pochybuji. Sčítání bude zase celoplošné...
Určitě zůstane na R48 víc kamiónů než osobáků. Otázka jak to moc poznáme a kdy ta změna nastane.
Určitě zůstane na R48 víc kamiónů než osobáků. Otázka jak to moc poznáme a kdy ta změna nastane.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by se to dát sledovat pomocí automatických sčítačů dopravy, tudíž nebude třeba čekat na celostátní sčítání.
Teď ale nevím, jestli na R48 jsou nějaké automatické sčítače, minimálně by měly být nějaké data z mýtných bran.
Teď ale nevím, jestli na R48 jsou nějaké automatické sčítače, minimálně by měly být nějaké data z mýtných bran.
R48 -> D48 se podařilo!
Mytny kalkulator je zde (uzivatelsky se mi zda tezkopadny)bumbik píše: ... jak to je s cenou mýta? ...)
Rychly vypocet dopadl takto:
R35 km 290 Velky Ujezd > D1 km 370 Bohumin-zapad ... 227 CZK/~80 zpoplatnenych km
R35 km 290 Velky Ujezd > R48 km 70 Zukov ... 180 CZK/~85 zpoplatnenych km
Cenu ovlivnuji dalsi okrajove podminky, ktere je mozne v kalkulatoru nastavit.
Data na mýtných branách jsou uváděna pouze vozidly s OBU jednotkou. Nevím jestli dokáží sbírat data pro účel sčítání dopravy. Brány toho můžou dělat více, ale nejsou na to nastaveny, protože stát to nevyžaduje.
V kalkulátoru je určitě možno nastavit Emise a Kategorie.
V kalkulátoru je určitě možno nastavit Emise a Kategorie.
Duvodem, proc si myslim, ze transit prejde na A1/D1 je i situace na polske strane a to stav useku Bielsko-Biala - A4. Doprava do 'lokalnich' cilu typu Hyundai samozrejme na R48 zustane, Mosnov z vetsiny asi take + transit SK.
-
the.klokan
Myslím, že pro dostavbu na kompletní R48 je celkem dobré, že je v evropských plánech...
viz diskuze: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=47&t=2658
stále brána jako důležitá spojnice v rámci globální sítě - COMPREHENSIVE network.
To znamená, že by na ni mohly být v dalších letech k dispozici evropské peníze, ne?
stále brána jako důležitá spojnice v rámci globální sítě - COMPREHENSIVE network.
To znamená, že by na ni mohly být v dalších letech k dispozici evropské peníze, ne?
Tak nepletu-li se, je tam celá naše plánovaná síť D a R plus I/11 od R48 na Slovensko a R35 až na hranici s Polskem. Po prvotním nadšení z upgradu sítě TEN-T se u mne dostavilo určité vystřízlivění. Termín dokončení je pro CORE 31.12.2030, pro COMPREHENSIVE pak 31.12.2050 (CORE už prakticky máme a COMPR. nehoří, žethe.klokan píše:Myslím, že pro dostavbu na kompletní R48 je celkem dobré, že je v evropských plánech...
Naposledy upravil(a) Standa dne 25.10.2011 14:28:43, celkem upraveno 1 x.
no zřejmě z OPD2 by být mohly ... bylo by to jedině dobře ... pro příměr se podívejme na D1 0136 0137 taky říkal exministr bárta, že se stavět nebude, že není třeba, že stačí R46/R35 jako náhradní trasa ... a přijde nový ministr a jak vidí připravenou stavbu, kde mohou reálně propadnout stavební povolení, tak najednou humbuk a příští rok se začne stavět 0137 - a na tomto příkladu lze demonstrovat, že když např. na stavbu rybí rychaltice jsou vydána stavební povolení ale není potřeba, tak až bude hrozit jejich reálné propadení, tak třeba nějaký nový ministr přijde a řekne, jdem to postavit a když na to navíc získá peníze z EU, tak není co řešit ... ale je fakt, že současný stav téměř vyhovuje vzhledem k budoucí dostavbě D1, snad jen ten obchvat FM chybí a dokončit úsek z FM do rychaltic a pohoda ... jsou tu myslím jiné projekty s vyšší důležitostí, ale to všichni víme
hlavně by ty potenciální peníze z EU nějaký ministr pak nepřesunul někam jinam ...
no jak píše Standa - ty termíny dokončení core a comprehensive ... to je fakt skoro k pláči ... 
Dovolil jsem si přidat menší anketu týkající se dokdy bude dokončena R48. Pro martiniho a Petra jsem doplnil i položku nikdy
Ať mají synci radost. 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To je zbytečný ... hlasoval jsem po roce 2030, to je totéž jako nikdy, to už přeci nebude ta ropa:)Lenny píše:...Pro martiniho a Petra jsem doplnil i položku nikdy
on mi někdo upravil anketní otázky, teď to nikdy nedává tolik smysl. Předtím to bylo do roku 2030 a další odpověď nikdy.
D47 už máme, teď ještě D48
No, z logiky věci tam chyběl ten nejvhodnější časový úsek
Ale je taky možné že R48 nikdo nikdy nedokončí, protože z toho bude časem D48 
-
the.klokan
Tak úplně celá síť tam myslím není... nevidím tam třeba R4, R7, R46...Standa píše: Tak nepletu-li se, je tam celá naše plánovaná síť D a R plus I/11 od R48 na Slovensko a R35 až na hranici s Polskem.
Detailně do toho nevidím, ale já bych to vyhodnotil tak, že D/R tam postavit můžeme a EU nám na ně přispěje. Asi nás do toho, vzhledem k těm termínům, nikdo zvenčí nebude tlačit, ale to snad ani nepotřebujeme.Standa píše: Po prvotním nadšení z upgradu sítě TEN-T se u mne dostavilo určité vystřízlivění. Termín dokončení je pro CORE 31.12.2030, pro COMPREHENSIVE pak 31.12.2050 (CORE už prakticky máme a COMPR. nehoří, že....).
Tak jsem se včera v práci bavil o mýtných (kontrolních) branách a prý je to možné. Pokusím se nasbírat nějaká data o intenzitě dopravy a uvidíme.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Pochopili jste někdo tu "opravu" za NJ směr Olomouc?
Zbrousili to asi o 3 čísla a dali tam nějaký hlučný nástřik.
Zbrousili to asi o 3 čísla a dali tam nějaký hlučný nástřik.
R48 -> D48 se podařilo!
Na napojení MúK Příbor západ a pův. I/48 směr NJ dávali v pondělí nějakou bílou folii a na to asfaltový koberec.Takže to bude asi festovnější záležitost a rozšíření nebude dlouho na pořadu dne... 
Třeba to je levnější technologie na zesílení podkladních vrstev...
Něco podobného dělali na I/17 - na ŘSD mi pak řekli, že jde o preventivní opravu narušeného povrchu. Je to hodně hlučné, ale asi i odolnější proti námraze... Tady ovšem nic neprousili, udělali to na asfalt přímo..
Osobně jsem pro přestavbu na R v úseku Bělotín - NJ (vyřeší problém obchvatů I/35 a I/57) se stavbou Palačovské spojky v R.
A variantu směrově dělené 2+1 bych nezavrhoval. Pokud by přestavba měla být 2030+, tak bych to od sjezdu ke sjezdu řešil takto. Přijde mi to bezpečnější než 2+2 s lanama a zároveň větší motivace pro použití D1 rakousko-polským tranzitem.
A variantu směrově dělené 2+1 bych nezavrhoval. Pokud by přestavba měla být 2030+, tak bych to od sjezdu ke sjezdu řešil takto. Přijde mi to bezpečnější než 2+2 s lanama a zároveň větší motivace pro použití D1 rakousko-polským tranzitem.
Jsem spíš pro přestavbu NJ - Rychaltice, tam se mi zdá být provoz mnohem větší. Na 2+1 bych tu cestu ale nepřestavoval, bojím se, že by to vedlo akorát k více dopravním nehodám. Navíc si v tomhle uspořádání dokážu moc dobře představit chování polských řidičů. 
Edit: I když je fakt, že dostavba Palačovské spojky vytížení Palačov - Bělotín dost zvýší.
Edit: I když je fakt, že dostavba Palačovské spojky vytížení Palačov - Bělotín dost zvýší.
já říkám palačovskou spojku a obchvat FM a R48 "zakonzervovat" a zabývat se jinými max natáhnout lana z NJ do bělotína ... myslím, že je tu dost jiných potřebnějších staveb, a peněz není zrovna nazbyt ... ale to víme všichni
možná ještě na R by mohli udělat aspoň z rychaltic do Příbora anebo natáhnout lana, ale je mi to fuck, osobně jsem spíš pro šetření na R48, protože od příštího roku tu bude D1 do polska, takže v případě nutnosti tu máme alternativu funkční novou a aspoň ji využijem 
S Palačovskou spojkou bude R48 stále aktraktivní a pořád je a to nám D1 stojí! Možná ubude kamiónů, ale taky se třeba jen změní poměr z 2/3 na 1/3. Bude hodně záležet, jestli by nám na tuhle silnici přispěla i EU. Pokud ANO, tak jsem pro přestavbu. Jsem optimista a vidím to s dalším zahájením výstavby v roce 2015.
Nejhorší je, že nevíme kolik peněz bude mít MD a podle toho nepoznáme kolik staveb se rozjede. Všude se tlačí a lobuje. R48 doplácí na to, že je už skoro celá s obchvaty.
Nejhorší je, že nevíme kolik peněz bude mít MD a podle toho nepoznáme kolik staveb se rozjede. Všude se tlačí a lobuje. R48 doplácí na to, že je už skoro celá s obchvaty.
v roce 2015? já vidím v roce 2013 start výstavby obchvatu FM a dál si netroufám tvrdit, ale možná ta palačovská spojka 2015 cca a dál nevím no ... v roce 2014 budou volby, tak uvidíme, kdo bude šéfem rezortu potom ... pokud levice sestaví vládu, tak je pravděpodobné, že tam pak bude milan chovanec hejtman plzeňského kraje ... a je otázka, jak on uvidí situaci ... jaké budou jeho priority výstavby se uvidí ... aby vůbec byla palačovská spojka a obchvat fm ...
ikdyž to už spíš beru jako hotové záležitosti ... ale to je na jinou debatu tady spíš OT za to se omlouvám
trošku spekuluju
ale buďme rádi, že je aspoň R48 vedená v obchvatech ... takže ten stav je vcelku