Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Ještě jsi zapomněl, že je tam nedělený čtyřpruh a průmyslová část.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak to já jsem si poměrně jist, že došlo i k naplnění materiálního aspektu, až nejsem příslušný správní orgán a nevím, kde přesně k události došlo. Při uvedené rychlosti i s přípustnou odchylkou měření téměř jistě někoho ohrozil nebo ohrozit mohl.rob3rt píše:Formální aspekt přestupku každopádně naplnil. Naplnění materiálního aspektu však za takovéto situace nemusí být jisté![]()
což ovšem není materiální aspekt žeGiuseppeS píše:...nebo ohrozit mohl.
aneb už Vás vyslýchali kvůli znásilnění
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Máte pravdu. Určitě ohrozil děti co si hrály před teplárnou. Nebo maminky s kočárky, které šly na Správu silnic Olomouckého kraje silničářům oznámit, že se blíží zimaGiuseppeS píše:Při uvedené rychlosti i s přípustnou odchylkou měření téměř jistě někoho ohrozil ...
GiuseppeS píše:...nebo ohrozit mohl.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Kdybych k tomu přistupoval takhle, tak bych měl pokuty udílet, až pokud se stane nehoda? 
Tak někoho je možné ohrozit i bez zakončení nehodou. Třeba kdyby kvůli němu někdo musel náhle měnit směr nebo rychlost...
A proč pokutovat za čin, který nikoho neohrozil?
A proč pokutovat za čin, který nikoho neohrozil?
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Třeba proto, aby neohrozil až tam pojede příště. Mi to přijde jako zajímavej sport pro toho jednoho právníka ale jinak dost škodlivej pro veřejný mínění a všeobecnou bezpečnost. Proč bych nemoh po městě pobíhat s pistolkou, na kterou nemam papíry, když neni stejně nabitá?
Jinak mam pocit, že tam nikdo z nás na místě nebyl, takže špekulovat jestli někoho ohrozil nebo ne je trochu moc teoretická dišputace. To necht doložej ti policajti a posoudí ouřad či soud. Rozhodně tu jízdu uvedenou rychlostí v zastavěnym území odmítám bagatelizovat a považovat za postup lege artis, i kdyby tam bylo třeba zrovna mrtvo. Zejména ve společnosti, kde se kdejakej frajírek naváží do policajtů, že jeli někde po kolejích šede bez majáku, což ostatně legálně můžou
Jinak mam pocit, že tam nikdo z nás na místě nebyl, takže špekulovat jestli někoho ohrozil nebo ne je trochu moc teoretická dišputace. To necht doložej ti policajti a posoudí ouřad či soud. Rozhodně tu jízdu uvedenou rychlostí v zastavěnym území odmítám bagatelizovat a považovat za postup lege artis, i kdyby tam bylo třeba zrovna mrtvo. Zejména ve společnosti, kde se kdejakej frajírek naváží do policajtů, že jeli někde po kolejích šede bez majáku, což ostatně legálně můžou
Dobrá otázka. Jen je třeba si specifikovat, co znamená 'na kterou nemam paíry'.jonáš píše:Proč bych nemoh po městě pobíhat s pistolkou, na kterou nemam papíry, když neni stejně nabitá?
Varianta A: nemám ZP a tudíž jde o nedovolené ozbrojování - materiální aspekt přestupku se nevztahuje na trestné činy
Varianta B: mám ZP a mám svoji zbraň, papíry mám doma. Absolutně neškodný přestupek.
Varianta C: mám ZP a mám cizí registrovanou zbraň (neodcizenou). Absolutně neškodný přestupek.
Varianta D: mám ZP a mám neregistrovanou zbraň - nedovolené ozbrojování.
Přesně správný přístup. Já se jen na počátku pozastavil nad obrovským červeným nadpisem, který ve mne evokoval, že pisatel má ambice se stát bulvárním redaktorem.jonáš píše:Jinak mam pocit, že tam nikdo z nás na místě nebyl, takže špekulovat jestli někoho ohrozil nebo ne je trochu moc teoretická dišputace. To necht doložej ti policajti a posoudí ouřad či soud.
mohou také při jízdě bez majáku legálně nedávat přednost na kruhovém objezdu?jonáš píše:Zejména ve společnosti, kde se kdejakej frajírek naváží do policajtů, že jeli někde po kolejích šede bez majáku, což ostatně legálně můžou
No já tam prostě pojedu padesát, a těmahle všema pseudoprávnickejma blábolama kolem si aspoň nemusim zasírat hlavu. To je taky jedna verse svobody. 
Jinak, najdou se v lidový tradici opravdový perly ..
Z Vaseho textu jsem ale mel pocit, ze odvolavku na materialni znak prestupku navrhujete uplatnit i na projeti krizovatky na cervenou v nejvetsi spicce.
Svym zpusobem je to tak. Pokud, ciste hypoteticky, dokazete projet krizovatku na cervenou v dopravni spicce, aniz tim nekoho ohrozite nebo omezite, proc by to melo byt, smankote, zakazane? To pravidlo prece existuje prave proto, aby nedochazelo ke vzniku skod. Je-li zajisteno, ze ke skode nedojde, jinym, byt nam neznamym zpusobem, neni duvod bazirovat na doslovnem zneni nejakeho predpisu. .. fakt soda. Server, z něhož je kopírováno, jistě snadno uhodnete.
Mmch, představte si, se docela svobodně cejtim, i když jdu pěšky rychlostí 5 km/h.
Jinak, najdou se v lidový tradici opravdový perly ..
Z Vaseho textu jsem ale mel pocit, ze odvolavku na materialni znak prestupku navrhujete uplatnit i na projeti krizovatky na cervenou v nejvetsi spicce.
Svym zpusobem je to tak. Pokud, ciste hypoteticky, dokazete projet krizovatku na cervenou v dopravni spicce, aniz tim nekoho ohrozite nebo omezite, proc by to melo byt, smankote, zakazane? To pravidlo prece existuje prave proto, aby nedochazelo ke vzniku skod. Je-li zajisteno, ze ke skode nedojde, jinym, byt nam neznamym zpusobem, neni duvod bazirovat na doslovnem zneni nejakeho predpisu. .. fakt soda. Server, z něhož je kopírováno, jistě snadno uhodnete.
Mmch, představte si, se docela svobodně cejtim, i když jdu pěšky rychlostí 5 km/h.
Naposledy upravil(a) jonáš dne 25.10.2011 23:59:22, celkem upraveno 1 x.
Když si cítíte svobodný při jízdě padesátikilometrovou rychlostí, tak to mi nezbývá, než Vám pogratulovat 
jste mlady muz brzda-plyn (byl jsem na tom bohuzel stejne), v dizkuzi budeme pokracovat az vam bude aspon 35 let, nebo pokud dospejete, podle toho, co nastane drive.rob3rt píše:Když si cítíte svobodný při jízdě padesátikilometrovou rychlostí, tak to mi nezbývá, než Vám pogratulovat
vaclav píše:v dizkuzi budeme pokracovat az vam bude aspon 35 let, nebo pokud dospejete
Stále stejná diskuze na stále stejné téma: proč dodržovat zákony a nařízení, když jejím porušováním nikoho neohrožuju? No přece proto, že existují.
A já přidám analogii: chodíte snad čůrat za roh na ulici? Tím přece taky nikoho neohrožujete a je to "jen přestupek".
Proč se nemůžu zbavit dojmu, že čůrat na ulici se nesluší, ale porušovat dopravní předpisy je "in"?
A já přidám analogii: chodíte snad čůrat za roh na ulici? Tím přece taky nikoho neohrožujete a je to "jen přestupek".
Proč se nemůžu zbavit dojmu, že čůrat na ulici se nesluší, ale porušovat dopravní předpisy je "in"?
Ale to se pleteš...MPMP píše:Stále stejná diskuze na stále stejné téma: proč dodržovat zákony a nařízení, když jejím porušováním nikoho neohrožuju? No přece proto, že existují.
není IN porušovat JAKÉKOLIV předpisy... IN je být schopen samostatně MYSLET a chovat se podle toho, neboť velká část dopravních příkazů byla vydána nekompetentním jedincem. A myslet samostatně je potřeba, protože máme plné čáry namalované tam, kde je předjíždění bezpečné a přerušované tam, kde to bezpečné není; protože máme přikázanou maximální sedmdesátku v místě kde se nedá jet ani 40 a padesátku tam, kde to v klidu projedu 100.
Hodně z diskutujících se obouvá do Dobrenze pro jeho progermánské plky, ale v německu omezení na 100 znamená, že ta stovka je tam opravdu maximum, stejně tak jako padesátka na podesátce. To u nás bohužel neplatí... v důsledku čehož ta inteligentnější a samostatnější část populace je fakticky nucena předpisy nedodržovat...
Kdyz flame tak flame
, sup sem s nejakym konkretnim nesmyslnym omezenim, ktere by urcite v nemecku neproslo. 
130 na D1 mezi Vyškovem a Kroměříží, nebo D11 mezi Poděbrady a Hradcem.balance píše:Kdyz flame tak flame, sup sem s nejakym konkretnim nesmyslnym omezenim, ktere by urcite v nemecku neproslo.
90 na rekonstruovaných silnicích první třídy a skoro Rkách (např. Most - Teplice, Veselí-ČB, Hranice -Těšín...)
stovky špatně namalovaných čar...
Jako mentální problém celé Evropy vidím v nerozlišování mezi doporučenou rychlostí a maximální rychlosti - Příkaz rychlosti (např. max 40) bych raději viděl před školou, naproti tomu někde v lese bych zase raději viděl pouze doporučení jet nějakou rychlostí...
Neříkejterob3rt píše:Tak někoho je možné ohrozit i bez zakončení nehodou.
Ale i z nehody by vás jistě Beran vysekal, tak proč si dělat hlavu s pravidly ne? (na tohle nemám smajlík)
Omlouvám se všem, které tím otravuju, ale "ukecat" demagogií se nenechám. Vezmu tedy jiný příklad - v Praze je zakázáno rozdělávat otevřený oheň a toto nařízení se dodržuje. A to i přesto, že léta se na zahrádkách pálilo listí, staré větve apod. Přesto to nikdo nedělá i když tímto činem nikoho neohrozíte a samostatné myšlení mi říká, že je to v pořádku. Proč tady všichni "sklapnou kufry" a chovají se podle nařízení a proč na silnici ne? A hlavně, proč se na silnici neřídí těmi doporučeními ani v situacích, kdy jejich porušením JENOZNAČNĚ OHROŽUJÍ ostatní účastníky silničního provozu?Jaroslav píše:Ale to se pleteš...MPMP píše:Stále stejná diskuze na stále stejné téma: proč dodržovat zákony a nařízení, když jejím porušováním nikoho neohrožuju? No přece proto, že existují.
není IN porušovat JAKÉKOLIV předpisy... IN je být schopen samostatně MYSLET a chovat se podle toho, neboť velká část dopravních příkazů byla vydána nekompetentním jedincem.
tak že bych u sousedů neviděl celá léta, dělat si s dětmi ohniček na buřty, to tedy určitě ne, ale vy to asi vztahujete k vinohradskému činžáku.
stejně tak mě nikdy nenapadlo volat kvůli tomu na úřad, Mp nebo prostě kamkoli, protože o tom zákazu ani nevím.
a naopak, kdyžuž by někdo pálil to listí, tak to není činnost na 2-3minuty že.
a "občanské upozornění z místa bydliště" je dodnes nejrozšířenější národní sport, který se bohužel s panelákovou lůzou stěhuje i mezi rodinné domky, kde se donedávna pomáhalo, misto aby se bonzovalo.
co jsem tím chtěl říci ?
že projet ulicí 5.května rychlostí 80-100kmh je akce na minutu
za minutu to listí ani nerozfoukáte
stejně tak mě nikdy nenapadlo volat kvůli tomu na úřad, Mp nebo prostě kamkoli, protože o tom zákazu ani nevím.
a naopak, kdyžuž by někdo pálil to listí, tak to není činnost na 2-3minuty že.
a "občanské upozornění z místa bydliště" je dodnes nejrozšířenější národní sport, který se bohužel s panelákovou lůzou stěhuje i mezi rodinné domky, kde se donedávna pomáhalo, misto aby se bonzovalo.
co jsem tím chtěl říci ?
že projet ulicí 5.května rychlostí 80-100kmh je akce na minutu
za minutu to listí ani nerozfoukáte
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Myslim, ze si MPMP trochu tim prirovnanim nabeh. Pali a delaji se ohnicky samozrejme dal, staci si ted projit nejakou chatovou oblast na kraji Prahy. Jenze lidi to delaji tak, aby tim nevadili ostatnim v okoli. Zatim jsem si ale nevsim, ze by se instalovaly kamery, nebo ze by MP preventivne kontrolovala, zda-li nekdo zakon neporusuje. Takze do doby, nez nevyprudite souseda, tak vas za to nikdo ani trestat nebude.
Paráda - ještě jednou se všem omlouvám za OT. Závěr diskuze je jednoznačný (alespoň od těch, co se ozvali
) - hlavním krédem správného Čecha není dodržovat zákony, ale nedat se chytit a pak se moct pochlubit jak s těmi nařízeními zase jednou v*****l.
Je mi z toho nějak smutno.
Je mi z toho nějak smutno.
Ale nebuďte, můžete si přece taky s nějakym vy***at
Hlavně to musíte zmáknout za minutu, jinak vás při tom chytnou
Jo to mi kdysi řikala švagrová, když byli v devadesátých služebně v americe, jakej je to tam děsnej policejní stát. Hodíte prej na chodník žvejkačku a nenápadnej kolemjdoucí na vás poštve poldy .. a počítám že ve švajcu to bude ještě horší.
Prosim, tenhle level si nastavujem každej svym jednánim, ale pak ať si ale stejný a ti samí jedinci nestěžujou, že je tady zmatek ve značení, chaos v ZPI a policie pracuje na dvacet procent, nebo třeba na arogantní ouřady a špinavý vlaky, když jim ten bordel zjevně vyhovuje. Chlebíček bez kůrky neexistuje.
Hlavně to musíte zmáknout za minutu, jinak vás při tom chytnou
Jo to mi kdysi řikala švagrová, když byli v devadesátých služebně v americe, jakej je to tam děsnej policejní stát. Hodíte prej na chodník žvejkačku a nenápadnej kolemjdoucí na vás poštve poldy .. a počítám že ve švajcu to bude ještě horší.
Prosim, tenhle level si nastavujem každej svym jednánim, ale pak ať si ale stejný a ti samí jedinci nestěžujou, že je tady zmatek ve značení, chaos v ZPI a policie pracuje na dvacet procent, nebo třeba na arogantní ouřady a špinavý vlaky, když jim ten bordel zjevně vyhovuje. Chlebíček bez kůrky neexistuje.
musim se priznat abych nebyl za pokrytce - ve stredu jedu po R1 od D5 na letiste. od odbocky na R6 kolona, asi bouracka? (a to jsem si kontroloval dopravni info pred odjezdem, tahle nespolehlivost je na dalsi kapitolu). delam rychle rozhodnuti, stojici kolonu predjizdim odstavnym pruhem na exit 26 a jedu pres stare letiste tim zakazem vjezdu (ulice k letisti) k novemu. takovych aut je vic, v podstate kolona s mezerama tak 50-200m.
takze i takhle jezdim ale radost z toho nemam. mozna sama policie mohla odklonit dopravu timhle smerem. ale je mozny, ze by se to mohlo vsechno jeste vic zkomplikovat? zvlast pokud slo jen o kratke preruseni dopravy na R7 (mam pocit ze majaky blikaly u toho prechodu)?
takze i takhle jezdim ale radost z toho nemam. mozna sama policie mohla odklonit dopravu timhle smerem. ale je mozny, ze by se to mohlo vsechno jeste vic zkomplikovat? zvlast pokud slo jen o kratke preruseni dopravy na R7 (mam pocit ze majaky blikaly u toho prechodu)?
Ale jak někdo překročí 50 na magistrále, tak zastřelit 
ale no tak, 50 na vicepruhu maj vsude mozne v evrope. souvisi to s kratkyma pripojovakama a intenzitama. je potreba si uvedomit, ze rychlostni limity jsou nastaveny na optimalni stav x napr. 0,8 faktor bezpecnosti x intenzita (protoze proste kazdy chybuje).
ve meste jezdim 50, pred skolama i 40, a presto si pripadam svobodne. prasknul jsem na sebe ten zakaz vjezdu, protoze kazdy obcas chybuje. nekdo vice a nekdo mene a nekdo je na to dokonce pysny a dava to na youtube. ja na ten zakaz pysny nejsem ale take nechci byt pokrytec. me vadi lide, co pravidla porusuji kazdy den pravidelne a umyslne a vedome pri tom ohrozuji okoli. za nejhorsi povazuji umyslne cinny "maleho cloveka" jako napr. troubeni na cervene na prechodu pro chodce s automatickym semaforem, lepeni se na zada, prekracovani rychlosti o vice jak 20%, predjizdeni na plnou a nebo prechodech pro chodce, odbocovani bez blinkru a jezdeni vozidlem v bidnem techn. stavu.
jinak trvam na svem, ze s vekem je ridic klidnejsi. ostatne ve svete to kopiruje i vyska pojistek (mlady ridic na britskych ostrovech zaplati na pojistce to co za silne auto - treba 5tis liber). proto se proste neshodnu se zdejsimi prispevovateli 18-25let veku.
If you are a looking for car insurance and you are 18 years old, the chances are that your options are looking bleak, if not entirely unaffordable. As a young driver in the UK it is notoriously difficult to find cheap car insurance. It can be frustrating knowing you are a capable driver, but having to pay more for your car insurance because ‘statistically’ you are not as safe on the roads as older drivers.
ve meste jezdim 50, pred skolama i 40, a presto si pripadam svobodne. prasknul jsem na sebe ten zakaz vjezdu, protoze kazdy obcas chybuje. nekdo vice a nekdo mene a nekdo je na to dokonce pysny a dava to na youtube. ja na ten zakaz pysny nejsem ale take nechci byt pokrytec. me vadi lide, co pravidla porusuji kazdy den pravidelne a umyslne a vedome pri tom ohrozuji okoli. za nejhorsi povazuji umyslne cinny "maleho cloveka" jako napr. troubeni na cervene na prechodu pro chodce s automatickym semaforem, lepeni se na zada, prekracovani rychlosti o vice jak 20%, predjizdeni na plnou a nebo prechodech pro chodce, odbocovani bez blinkru a jezdeni vozidlem v bidnem techn. stavu.
jinak trvam na svem, ze s vekem je ridic klidnejsi. ostatne ve svete to kopiruje i vyska pojistek (mlady ridic na britskych ostrovech zaplati na pojistce to co za silne auto - treba 5tis liber). proto se proste neshodnu se zdejsimi prispevovateli 18-25let veku.
If you are a looking for car insurance and you are 18 years old, the chances are that your options are looking bleak, if not entirely unaffordable. As a young driver in the UK it is notoriously difficult to find cheap car insurance. It can be frustrating knowing you are a capable driver, but having to pay more for your car insurance because ‘statistically’ you are not as safe on the roads as older drivers.