Stavebně-technické nedostatky (připojováky, svodidla atp.)

Vyškov – Olomouc
Odpovědět
Trupman

Re: Stavebně-technické nedostatky (připojováky, svodidla atp

Příspěvek od Trupman »

mapman píše:... ty nářky po 130ce na R46 přijdou dětinské a lokalpatriotické ...
No no no, kdo z těch, kteří si tak strašně přejí 130 na R 46, je místní lokalpatriot? :D
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Myslíš, kolik z nich jsou Moraváci? :D

Ne, uznávám, že ta 100ka je zas opačný extrém ... na druhou stranu kdyby řidiči u nás uměli přizpůsobovat rychlost svých vozidel povaze a stavu vozovky, okolnostem atp., tak bychom mohli mít stejné limity jako v Německu... u nás se to ale bohužel pořád ještě ve velké míře neumí... A pořád tu zůstává fakt, že hlavním viníkem celé té huráá akce je ta jedna nehoda a následné pátrání po faktorech které ji napomohli, a ta svodidla v tom prostě hrála velmi výraznou úlohu...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jistě, spravně jsi měl napsat R46 dočasně plnící funkci. Tedy už přes 30 let plnící funkci.
A proč není? Jen z principu, že ze sebe nenecháme dělat stádo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
balance

Příspěvek od balance »

Na km 9 (kousek za exitem Drysice) probiha prodluzovani prejezdu SDP. Prozradi nekdo postup dalsich praci?
Přílohy
R46 km 9.jpg
R46 km 9.jpg (58.02 KiB) Zobrazeno 8328 x
balance

Příspěvek od balance »

Tak se zda, ze se zacalo pracovat na odstraneni obrovskeho zvlneni v pravem pruhu kolem Zelece (smer VY) ...
Přílohy
r46_zelec.jpg
r46_zelec.jpg (19.77 KiB) Zobrazeno 8249 x
Pavel74

Příspěvek od Pavel74 »

tak kdyz buh da k poslednimu rijnu ten MUK Vranovice - Kelcice hotovo ...
the.klokan

Příspěvek od the.klokan »

Co jsem si stačil všimnout, tak připojovací pruh už je kompletně vyasfaltovaný.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nevíte někdo náhodou, kdy byla instalována lanová svodidla na "letiště" u Vyškova a kdy byl měněn CB povrch?
Michel

Příspěvek od Michel »

Tak podle jeho současné kvality bych tipoval, že CB povrch nebyl měněn buďto vůbec, a nebo podobně "kvalitní" technologií jako byl postaven úsek D1 Holubice - Vyškov, takže někdy na začátku 90. let :-) Ale vzhledem k mému roku narození (1990) to bohužel nemůžu podložit svou pamětí ani žádnými jinými materiály :-)

A co se týče těch svodidel na té přistávací ploše pro stíhačky, tak to jsme řešili zrovna dneska dopoledne s taťkou cestou z jižních Čech :-) a taťka tvrdil, že prý je tam dali hned někdy na začátku 90. let. A přitom já mám v živé paměti, že na tomto úseku byla svého času - někdy v 2. polovině 90. let - betonová svodidla a že ta lanová svodidla jsem tam zaregistroval až někdy poté, co byla instalována na R48... Tak jsem teda sám celkem zvědavý, odkdy tam ta lanová svodidla jsou a jestli tam i někdy byla betonová svodila... :-)
P307SW

Příspěvek od P307SW »

Pokud si pamatuji, tak betonová svodidla tam nebyla nikdy. Původně tam byly jen plastové patníky (jaké jsou všude kolem cest). Kdy se dávaly lanová svodila - to nevím.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

P307SW píše:Pokud si pamatuji, tak betonová svodidla tam nebyla nikdy. Původně tam byly jen plastové patníky (jaké jsou všude kolem cest). Kdy se dávaly lanová svodila - to nevím.
Já spíš myslím, že tam původně byly jen přenosné desky ... ty pruhované ... i na Měříně na D1 to tak bývalo, aby se to dalo snadno odstranit a přistávat. Patníky by bylo potřeba do země zavrtat či jinak ukotvit.
A taky si myslím, že tam betonový svodidla nikdy nebyly.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Byly tam červenobílé přenosné desky už od zprovoznění. Betonová svodidla tam asi nikdy nebyla (netrvdím to na beton). Instalace lanových svodidel proběhla nejspíš někdy v letech 2003-4, tehdá to byla velká móda je instalovat, viz 0803, I/48 atd.
čuřil

Příspěvek od čuřil »

Podle paměti je to tak, jak říká Lenny. Byly tam dlouhou dobu velké červeně pruhované desky na těch gumových podstavcích a nějakej rok po roce 2000 se tam instalovaly lanový svodidla. V té době se dělala i rekonstrukce větší části povrchů na R46, ale zrovna ten CB povrch u letiště je podle mě tak na 99% z doby výstavby, aspoň teda nepamatuju žadnou jeho větší opravu.
Michel

Příspěvek od Michel »

Nejspíš máte všichni pravdu. Ta betonová svodidla jsem si musel s něčím poplést - taky jsem vycházel ze svých vzpomínek z doby kdy mi bylo 5 - 14 let :-) (1995 - 2004)
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

No abych vnesl zpatky trosku nejistoty, ja si taky betonova svodidla pamatuju uz z doby pred 15-20 lety. Tehdy mi otec vysvetloval ze se to traktorama da za chvilku odtahnout a je z toho letiste.. musim ale priznat ze uz nevim jestli to bylo u Merina nebo u Vyskova..prece jen je to doba ;)
balance

Příspěvek od balance »

Patecni prujezd kolem exitu 17 smer VY.
Pred otevrenim exitu jeste probiha vymena AB v pravem pruhu.

balance

Příspěvek od balance »

balance píše:Tak se zda, ze se zacalo pracovat na odstraneni obrovskeho zvlneni v pravem pruhu kolem Zelece (smer VY) ...
Tak bohuzel se tak nestalo, probehla vymena AB v obou pruzich smer VY na vrcholu kopce u Zelece (jak jsou dva stozary vedle sebe), tj. tesne pred tim zvlnenym klesanim. Osobne se divim, ze tam alespon v pravem pruhu neni omezeni na 60 kmh.
Pavel74

Příspěvek od Pavel74 »

jinak 15.11.2011 by mela zmizet ta uzavirka u MUK Vranovice - Kelcice ... Praha nasypala jeste nejake prachy do toho pomaleho pruhu, takze se to krapet protahlo :)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Lenny píše:Vím, co jsem tam psal, to je jen předpoklad, že by tak mohlo být, ale taky to nemusí být pravda. Bo vše nasvědčuje tomu, že je tam návrhová rychlost 100. Ale hmatatelný důkaz jsem zatím nenalezl.
Slavnostně můžu potvrdit, že rychlostní silnice je postavena na návrhovou rychlost 100 km/h. podařilo se mi nalézt celoou řadu důkazů v podobě projektové dokumentace. :jidlo: :jidlo:

Tak 3-6 měsíců to budu zpracovávat a následně z toho udělám nějaký výstup na stránky. :kladivo:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No tuhle jsem zjistil, že se ty připojováky zdaleka netejkaj jen dálnic a Rek .. třeba tady http://www.mapy.cz/s/2xO9 při sjezdu na Mělník nebo na nájezdu na Průmyslovou http://www.mapy.cz/s/2xOb mi to vyloženě chybělo, stačilo by nějakých 50 metrů ..
jannnn

Příspěvek od jannnn »

U toho sjezdu na Březiněves už to předělali, již se tam nedá v plný rychlosti plynule najet, je tam jakási šikana..
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To jo, jenže mně šlo o zlepšení, ne zhoršení. Když už si dal někdo tu práci to navázat plynule a ne "vpravo vbok" .. ;-)
Pavel74

Příspěvek od Pavel74 »

tak na ty druhy mape je tam pak most = dost drahy
balance

Příspěvek od balance »

Upraveny exit 17 po uplnem zprovozneni ... v mlze a protisvetle :cry:

Odpovědět

Zpět na „D46“