Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
mapman
Autor

Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)

Příspěvek od mapman »

Kasme hlásí z terénu, že větev R1 (510) -> Mladá Boleslav je dnes už v provozu. Během večera budou obrázky ;)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a jeden vzorek za všechny z trasy...
vr-k.JPG
vr-k.JPG (24.69 KiB) Zobrazeno 6720 x
další foto budou přibejvat v galerii VR
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/111106/
a R1 MÚK Satalice http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r1/111106/
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

To značení dělal pětiletý kluk? Jinak si nedokážu vysvětlit, proč je značka Pražský okruh na MODRÉM podkladu... Nebo vážení vozidel taky stojí za to..
:ko:
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

mbmat píše:To značení dělal pětiletý kluk? Jinak si nedokážu vysvětlit, proč je značka Pražský okruh na MODRÉM podkladu...
Zřejmě proto, že části budoucího Městského a Pražského okruhu ještě není postavená a tudíž ho suplují některé silnice, které nemají parametry MR...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

PO vede po Kbelské a pak zpátky po Liberecké na Letnou a Karlovarskou, tudíž po silnicích, žádné erka nebo déčka, tak proto ta modrá barva, chytře udělané :)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dd

Příspěvek od dd »

DefiantM píše:
mbmat píše:To značení dělal pětiletý kluk? Jinak si nedokážu vysvětlit, proč je značka Pražský okruh na MODRÉM podkladu...
Zřejmě proto, že části budoucího Městského a Pražského okruhu ještě není postavená a tudíž ho suplují některé silnice, které nemají parametry MR...
To by pak neměly být zelené ani značky na žádném úseku MO a PO. Pokud je tam velká značka se zeleným podkladem, tak nevidím důvod, proč měla být doplňková tabulka modře. Snad jen proto, že na VR se opravdu vše musí udělat alespoň jednou špatně a pak předělat.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

z fotek je to vše, omluvte noční ruční kvalitu :crazy: :crazy: :crazy:
ale to co nás zajímá, tam většinou vidět je :)

VR http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/111106/
R1 MÚK Satalice http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r1/111106/
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:PO vede po Kbelské a pak zpátky po Liberecké na Letnou a Karlovarskou, tudíž po silnicích, žádné erka nebo déčka, tak proto ta modrá barva, chytře udělané :)
Chytře udělané to není. Vyhláška totiž říká toto: "symbol této značky může být na dálnici a silnici pro motorová vozidla nahrazen textem s názvem okruhu provedeným černým písmem na bílém podkladu a umístěným nad příslušnou návěstí". Tedy mimo D a R se toto značení nedá vůbec použít! Pokud je to na R, bylo by podle mě rozumné, kdyby se drželo barvy návěsti, ale to vyhláška neřeší.
Zjevně si to Praha vymohla pro nově otevíraný úsek PO a zapomněla na to, že jinde D/R ještě dlouho nebude.
dobrenz

v kazdem pripade je znaceni v prag chaos

Příspěvek od dobrenz »

neustaly konec/zacatek R nebo D. To toho si pamatovaj jestli je R v obci nebo mimo obec. Pro cizince to musi bejt echt cool. Ta silnice pres Prosek by mohla bejt klidne znacena jako R ( apropo napr v Basel maji podstatne horsi silnici znacenou jako dalnici). Jenze to by jsme nesmeli bejt v Cechach kde plati - budu dodrzovat pravidla i kdybych se mel zabit.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To je fakt největší zdejší problém :crazy: budu dodrzovat pravidla i kdybych se mel zabit :mrgreen:
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

budu dodrzovat pravidla i kdybych se mel ¨dobrenz¨ zabit? :mrgreen:
Naposledy upravil(a) xcav8 dne 7.11.2011 13:55:11, celkem upraveno 1 x.
Max

Příspěvek od Max »

Herr dobrenz, mel jsem za to, ze jako mistni neduh vidite prave nedodrzovani pravidel :)

A nesla by ohledne toho znaceni udelat druha anketa ? :) mne osobne se ten "Prazsky okruh" na modry zda jako docela srozumitelny reseni (urcite vic, nez ten "bilej ctverec se zelenym pruhem"), ackoliv ma teda herr dobrenz pravdu v tom, ze v mnoha zapadnich zemich by to nejspis rovnou (po dobu absence 520) oznacili jako D/R.
dd

Příspěvek od dd »

Můžete mi vysvětlit, proč je tedy ta velká značka se zeleným podkladem? Nějak nechápu, jak může být správně modrý podklad na jedné značce a zároveň zelený na jiné značce (umístěné na stejné silnici na stejném místě).
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Asiže v danym místě je to ještě R, ale ta směrovací tabule uvnitř rámečku už je taky v modrym. Mně to barevný kódování stejně moc přínosný nepříde .. je to chaos.
dd

Příspěvek od dd »

Aha, takhle je to myšleno, tak to mi bez pomoci nedošlo.. Podle mého by ale stejně měl zůstat zelený podklad, stejně jako je zelený podklad u té šipky, protože ta značka stojí na R/D. Případně by mohl být pražský okruh na modrém podkladu uvedený vedle/nad/pod Ústí n.L. Tak to přijde logické mně.

Po dostavbě křižovatky Kbelská x Veselská x D8 by se na Kbelské v úseku VR-D8 mohlo objevit autíčko, ne?
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Pokusím se zformulovat novou anketu na ty barvy... :)
I když to by možná bylo na samostatné "barevné" téma :crazy:
a nebo třeba v "Čísla komunikací a jejich značení"

výsledky ukončené ankety, snad už nic nezabrání letošnímu zprovoznění... :jidlo:

Bude letos (2011) zprovozněna Vysočanská radiála? Objeví se v místě přeložky plynu porucha vozovky?

Ano, Ano 40% [ 31 ] x
Ano, Ne 38% [ 30 ]
Ne, Ano 17% [ 13 ]
Ne, Ne 5% [ 4 ]

jo a mě na druhý a třetí pohled už přijdou barvičky docela logické...
ale hlavně jde asi o zvyk... :)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No večer jsou ty barvičky taky celkem k ničemu, protože pod reflektorama to má v barvách mizerný rozlišení a stejnej jas podkladu .. jsem včera po dlouhý době jel právě skrz Prosek na D8 a zpět a skoro nikde jsem si nebyl za Bulovkou jistej, jaká je tam maximálka a co se vlastně měří .. možná jen roztěkanost nebo to je fakt značený blbě ;-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Co se vám na těch barvách nezdá?
1) Jsme na "R" -> základní podklad je zelený
2) Na Ústí se pokračuje po silnici -> podklad je modrý
3) Jsme na Pražském okruhu -> je uveden nad návěští
4) Pražský okruh pokračuje jako obyčejná silnice (nikoliv "R") -> jeho podklad je modrý

Neříkám, že jsem z té barevné změti nadšen, ale nelogické mi to nepřijde. 8-)
dvs

Příspěvek od dvs »

Hlavně nikde nevidím, že by byl zákaz kamiónům dolu do Hloubětína. Asi tomu dají volný průběh. Spíš než barvičky mne zajímá, zda opadne kolona dolů do Hloubětína pod odbočení na Vysočanskou radiálu a zda to připojení v opačném směru bude také celý den bez kolon.

Možná by ale na vozovku mohli před odbočením na Vysočanskou radiálu namalovat žlutý zákaz zastavení, když by se tam kolona objevila.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

tipuji tak maximálně na zákaz NA nad 6t (7,5t) na Chlumecké a Kolbenově
Kbelská a Průmyslová asi neklapne :)

centrum bude zdá se značeno dolů na Kolbenovu

MPMP: přesně tak si ty barvy vysvětluji i já :)

ještě jsou osazeny dva "oválky" u mostu přes trať
směr R1 na fotce není a směr D8 je moc daleko (nad maringotkou), ale připadá mi spíše modrý než zelený :)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

MPMP píše:Co se vám na těch barvách nezdá?
3) Jsme na Pražském okruhu -> je uveden nad návěští
4) Pražský okruh pokračuje jako obyčejná silnice (nikoliv "R") -> jeho podklad je modrý

Neříkám, že jsem z té barevné změti nadšen, ale nelogické mi to nepřijde. 8-)
3) Ale stále jsme na R, tudíž podklad by měl být zelený. Pokud chci vyznačit, že okruh mění směr (a pokračuje mimo R), bylo by dobré doplnit za ovál šipku, nebo jeho značení přesunout dovnitř modrého pole. Souvislost mezi názvem okruhu nad tabulí a cíli v modrém poli uvnitř značky zde podle mě není výrazná. Ukazuje to, že novelizace vyhlášky nebyla důsledná, protože se zapomnělo na značku "Změna směru okruhu".
4) Toto ovšem vyhláška neumožňuje (pokud jsem nepřehlídl nějakou X-tou novelizaci). Vyhláška říká, že tento způsob značení okruhu je možné použít pouze na D a R. Je to nesmysl, ale platí.
dd

Příspěvek od dd »

MPMP: Je to spíš o úhlu pohledu. Takhle to je taky logické. Moje logika zase byla, že "dodatková tabulka nad značkou" značí, kde jsem a ne kam jedu, a proto by měl být podklad zelený. Stejně jako ta velká značka se šipkou odkazuje mimo R/D, ale základní podklad má zelený a až cíle jsou na modrém podkladu. Ale nakonec, barva snad není tak důležitá.

PS: Tato fotka je od R10? Pokud je VR a Kbelská součást Pražského okruhu, tak by měl být Pražský okruh značený i rovně, ne? Ale tady najednou stačí stará značka okruhu.. to je bordel.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

dd píše:Tato fotka je od R10? Pokud je VR a Kbelská součást Pražského okruhu, tak by měl být Pražský okruh značený i rovně, ne? Ale tady najednou stačí stará značka okruhu.. to je bordel.
jj, jj, jj :crazy: :kladivo: :crazy: :kladivo:

asi tuto značení dělal někdo jinej...
petrsida

Příspěvek od petrsida »

A co je v tom za bordel?

Pražský okruh je terminus technikus, myslí se tím vnější silniční okruh. Jelikož 520 není postavená, tak se značí náhradní trasa v podobě starých značek. Ono značit Vysočanskou radiálu termínem Pražský okruh by bylo poněkud nesmyslené
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

petrsida píše:A co je v tom za bordel?
doporučuji si přečíst pár předchozích příspěvků... :crazy:
Odpovědět

Zpět na „Praha“