Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
alpicz

Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)

Příspěvek od alpicz »

Drak píše:také mi to přijde jak přichystaná gilotina na řidiče od TSK (nebo od ŘSD)

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html
Dnes jsem si cestou do práce všiml značky upřesňující řazení pruhů a na té se mi zdálo že vidím do kopce z Hloubětína jen jeden pruh. Dříve zamýšlenou variantu průběžné průběžné dvoupruhové napojení na Kbelskou směr D8 asi přehodnotili. Stejně tak původní značku MÝTO už předělali a je přeškrtlá na sloučené značce E11b
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

alpicz píše:Dnes jsem si cestou do práce všiml značky upřesňující řazení pruhů a na té se mi zdálo že vidím do kopce z Hloubětína jen jeden pruh. Dříve zamýšlenou variantu průběžné průběžné dvoupruhové napojení na Kbelskou směr D8 asi přehodnotili. Stejně tak původní značku MÝTO už předělali a je přeškrtlá na sloučené značce E11b
no vida... a tak je to správně :jidlo:
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Ja si nemuzu pomoci, ale tohle napojeni projektoval opravdu blb, bud bych udelal jeden pripojovaci pruh nebo bych si dal tu praci a udelal 2 plnohodnotne pripojovaky, toto je reseni ,ktere bude kolizni.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Až realita všedního dne ukáže jak to bude fungovat. Podle značení které tam teď je se opravdu bude Kbelská z Hloubětína zužovat do jednoho pruhu a VR napojovat dvěma. Osobně jsem k funkčnosti řešení spíš skeptický, i přes jasnou snahu dostat co nejvíc provozu z Průmyslové tudy bude jezdit pořád dost náklaďáků a jestli se v prudkém stoupání bude muset všechen provoz seštosovat do jednoho, tak potěš. Tady by jediné dobré řešení bylo 2 průběžné a dva připojovací, ale kde vzít (prostor) a nekrást :-)
Naposledy upravil(a) grundyg dne 22.11.2011 11:34:35, celkem upraveno 1 x.
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Podle te znacky to bude opacne, zespoda 2 pruhy a napojeni VR jednim pripojovakem a jednim primo!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jak píše alpicz, došlo ke změně značení a budou tam dva pruhy z VR a jeden z Hloubětína. S tím mýtem mě to teda potěšilo! Zvednout telefon a postěžovat si občas opravdu má smysl...

Ta křižovatka se bezpochyby dala naprojektovat i trochu jinak, nicméně zvolené řešení je v tuto chvíli lepší než cokoliv jiného, od Hloubětína těch NA doufejme tolik jezdit nebude. Praze bych doporučil na celou trasu mezi MÚK Jižní Spojka × Průmyslová a MÚK Kbelská × VR umístit B4ku (zákaz vjezdu NA) s dodatkovkou "mimo dopravní obsluhu".
adamos

Příspěvek od adamos »

Svatosp píše:Podle te znacky to bude opacne, zespoda 2 pruhy a napojeni VR jednim pripojovakem a jednim primo!
V dané situaci je to asi jediné rozumné řešení. Z Hloubětína bude doprava naporcovaná semafory. Od R10 pojedou dva pruhy bez omezení a zúžení do jednoho by vytvářelo hodně nepříjemné kolony.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Dotázek: napojení na D8 je z Kbelské plánováno kolika pruhy? Jestli dvěma, tak pak to i tady má dobrý smysl.
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Ja si myslim, ze jeden pruh od Hloubětína v kopci bude masakr, nechapu, proc to neslo vyresit lepe, vzhledem k tomu, kolik stala VR a jak dlouho se stavela, by to nemel byt problem. Doprava je sice nasekana semaforem v Hloubetine, ale jsou tam 2 pruhy, u semaforu se proud vozidel rovnomerne rozlozi do 2 pruhu a pak v kopci bude jeden pruh koncit, tj, vsichni se budou cpat doleva, to nechci videt v dopravni spicce, co nastane!
Jeste odbocka: Pokud bude tezky tranzit veden po Sterboholske radiale a pak po VR smer na D8, dokaze si nekdo predstavit, jak bude Sterboholska radiala, ktera ma 2 pruhy vypadat? Dneska vsichni jedou po Prumyslove, ktere se sice odlehci, ale na ukor Sterboholske radialy, ktera uz ted je na hranici a pokud pribude jeste tranzit na D8, to bude dalsi masakr.
michal

Příspěvek od michal »

grundyg píše:Dotázek: napojení na D8 je z Kbelské plánováno kolika pruhy? Jestli dvěma, tak pak to i tady má dobrý smysl.
Správný dotaz, ale obávám se, že odpověď známe všichni... :roll:
MPMP

Příspěvek od MPMP »

grundyg píše:Dotázek: napojení na D8 je z Kbelské plánováno kolika pruhy? Jestli dvěma, tak pak to i tady má dobrý smysl.
Tam bude velice podobná situace - dvě dvoupruhové komunikace se stýkají a na styku jsou k dispozici 3 pruhy - jedna z nich prostě půjde pouze do jednoho a klidně si vsadím na to, která to bude. ;)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

No, ale tady je přece situace úplně jiná než na Kbelská×VR. Zatímco na druhé jmenované jsou hlavní dopravní toky vcelku zřejmé, na Kbelská×Liberecká×Veselská se dopravní toky celkem obstojně dělí na směr Centrum (Pražský i Městský okruh), směr dálnice D8 a směr OC Letňany. A ten problém tu mimochodem nevzniká v místě připojení Kbelské směr D8 ale už v místě kde se rampa nsměr D8 odpojuje z Kbelské a ta je primárně jednopruhová.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Proč by napojení Kbelské na D8 muselo nutně být dvěma pruhy?
- dopravní proud z Kbelské dělí na dva směry - tj do centra a na D8
- připojení na D8 je plynulé, v podstatě není problém aby se tam jezdilo 80 km/h
- oproti tomu připojení z VR na Kbelskou rozhodně není plynulé a nákladní vozy tam budou jezdit opravdu velmi pomalu -> tady se dají předpokládat tvorby kolon a druhý pruh je tu jednoznačně přínosem

No a ještě jedna perlička ... nejen že připojení z Kbelské na D8 bude nejspíš jen jedním pruhem, ale ještě se do toho jednoho pruhu bude připojovat z Veselské ul. směrem na D8. Ta ale generuje provoz minimální.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

MPMP píše:Tam bude velice podobná situace - dvě dvoupruhové komunikace se stýkají a na styku jsou k dispozici 3 pruhy - jedna z nich prostě půjde pouze do jednoho a klidně si vsadím na to, která to bude. ;)
Njn, tak pak si můžem na křížení VR-Kbelská směr D8 hodit korunou, z kterého směru to bude lepší dvěma pruhy. Ale asi jakékoli řešení 2+1 je tu z hlediska bezpečnosti výrazně lepší než původně uvažované "kamikaze" napojení.
mapman píše:No, ale tady je přece situace úplně jiná než na Kbelská×VR. Zatímco na druhé jmenované jsou hlavní dopravní toky vcelku zřejmé,
Myslíte že se většina provozu přesune na VR? Na to bych si určitě nevsadil... Ale můžu se mýlit :-)
Petr Pokorný píše:Proč by napojení Kbelské na D8 muselo nutně být dvěma pruhy?
- dopravní proud z Kbelské dělí na dva směry - tj do centra a na D8
- připojení na D8 je plynulé, v podstatě není problém aby se tam jezdilo 80 km/h
- oproti tomu připojení z VR na Kbelskou rozhodně není plynulé a nákladní vozy tam budou jezdit opravdu velmi pomalu -> tady se dají předpokládat tvorby kolon a druhý pruh je tu jednoznačně přínosem
Mínil jsem to tak že by byla tahle tranzitní trasa homogenní v celé délce - zmizly semafory, mohly by být všude i dva pruhy. Ale máte pravdu, že napojení VR-Kb je "obtížnější" než Kb-D8, takže tam mají dva pruhy větší smysl...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Na VR se hlavně přesune spousta dopravy z P1, P6, P7 a P8, která směřuje na východ po R10 a D11 a která dneska jezdí různými jinými cestami, od Kbelské přes Kolbenovu či Poděbradskou. Na Průmyslové určitě dost aut zůstane, ale už pochybuju že tolik dopravy zůstane na Chlumecké/Kolbenově, která pak bude odbočovat na Kbelskou. Hlavně pak po dostavbě propojení Chlumecká - Budovatelská. Čili nevěřím tomu, že by se na VR nepřesunula většina "špičkové" dopravy. Ale vždyť čas ukáže :)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

IMG_7974-3000u.JPG
IMG_7974-3000u.JPG (16.91 KiB) Zobrazeno 6035 x
IMG_7971-3000u.JPG
IMG_7971-3000u.JPG (39.39 KiB) Zobrazeno 6035 x
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /v/111122/
dvs

Příspěvek od dvs »

Ještě trochu pokročili a vyšrafovali odbočovací pruh z Kbelské ve směru z Hloubětína na Vysočanskou radiálu. Asi to bude tak, že levý pruh do kopce bude pouze doprava a průběžný bude levý. Na fotkách od kasmeho výše to ještě není.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

Zacinam se spis obavat jaky tato zmena 2->1 pruh na Kbelske bude mit sekundarni efekt na usek mezi krizovatkami s ul. Kolbenova a Podebradska. Dnes a denne tam stojim v kolonach a v pravem pruhu staci jeden kamion, ktery se do Kbelske pomalu rozjizdi a levy pruh je tak 2x rychlejsi nez pravym
Tim sbihanim kamionu - ac jich bude mene do leveho pruhu se snizi kapacita Kbelske, tim i propustnost krizovatky s Kolbenovou a celeho useku Prumyslove.

Nedulezitym aspektem jsou taky dorpavni nehody, jakmile se v tom zuzeni neco stukne, tak stoji cela Praha pres Prumyslovou az na Jizni spojku...leda se to bdue dat obejt pres Cerny most a VR :D

A jak casto poznamenavam, na tehle stavbe se podle me stavelo vsechno nejmene dvakrat, takze bych se nedivil kdyby do roka zacali rozebirat gabionove steny a budovat dalsi pripojovaci pruh z VR, ktery by plynule prechazel do odpojovaciho na Mladoboleslavskou ;)
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Ondra O.K. píše:..a budovat dalsi pripojovaci pruh z VR, ktery by plynule prechazel do odpojovaciho na Mladoboleslavskou ;)
Připojovací pruh z VR směr D8 přechází již teď plynule do odpojovacího na Mladoboleslavskou. ;)
Mike

Příspěvek od Mike »

jj, když jsem to dnes viděl, tak mě to taky překvapilo, ale oni to dopravní inženýři mají určitě podchycené, jak se tam změní dopravní proudy.
přeci není možné aby tam navrhli něco, co zastaví východní část prahy že 8-)
dost by mě zajímalo, jak bude ten odbočovák Kbelská - VR směr R10 využívaný
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Max

Příspěvek od Max »

Ondra O.K. píše: Nedulezitym aspektem jsou taky dorpavni nehody, jakmile se v tom zuzeni neco stukne, tak stoji cela Praha pres Prumyslovou az na Jizni spojku...leda se to bdue dat obejt pres Cerny most a VR :D
Pokud pravy pruh na Kbelske opravdu "zahnne" na rampu Kbelska->VR->R10, tak v miste jednopruhovyho zuzeni vznikne docela sirokej odstavnej pruh, takze tech nehod bych se tolik nebal :) spis se bojim toho, jak to pobere 510 a ŠR ... coz podle me ve vysledku bude o to vic tlacit na 511 + rozsireni 510 na 3+3.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

A co jednopruhové odpojení Kbelská (od severu)-> VR ? Nedavno jsem na to koukal a je tam na počátku toho mostu resp.nájezdu na most velice krkolomá šikana. Jednopruh se už v těch zatáčkách rozšiřuje na dvojpruh, ale přijde mi to volaké úzké. Vedle kamionu bych se tam neodvážil. Natož až bude sníh a led ...... Obávám se, že to může být kritické místo častých dopravních nehod s potenciálem zablokovat dopravu široko daleko.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

jsem tam přes ty kamiony neviděl, ale třeba už je tam taky toto, nebo něco podobného :crazy:
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.jpg.html

provoz ukáže, už jsem na to zvědavej :jidlo:
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

kasme píše:jsem tam přes ty kamiony neviděl, ale třeba už je tam taky toto, nebo něco podobného :crazy:
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.jpg.html

provoz ukáže, už jsem na to zvědavej :jidlo:
:shock: :shock: To být jako IP 05 "Doporučená rychlost" s údajem 20 (km/hod) :?: Co ta šikana má za parametry? :crazy:
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Dr.Fe1 píše:A ...Vedle kamionu bych se tam neodvážil. Natož až bude sníh a led ......
Už setěším na zprávy TV ... na jménu nesejde ... že to stálo XY mld (asi dva a půl) a že tam ani není to automatický rozmrazování :)
Odpovědět

Zpět na „Praha“